Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Немораш да одиш по пропишаната доза (онаа што е на лабелот) напарви си сам своја доза.
Обично една доза гејнер се состои од 4 дозерки наеднаш.
Ти распредели 3 дозерки, но не наеднаш туку во текот на денот. Една на станување, една после тренингот и една два часа пред спиење.
На тој начин му овозможуваш на телото постојано да се храни со потребните протеини, јг, масти па дури и витамини (зошто повеќето гејнери имаат и витамини) и нема шанси да се здебелиш, нормално ако барем 3 дена во неделата имаш физичка активност.

Па неделно имам 10 до 11 тренинга(само пливање, 80-90km nedelno), 2-3 пати кеј со 35минутно континуирано џогирање. И теретана ми е у план али чекам да помине колоквиумска недела :)
Според ова значи дека може да си зеам гејнер и да неам гајле пошто со оваа слаба исхрана осеќам дека не иде... :)

Па неделно имам 10 до 11 тренинга(само пливање, 80-90km nedelno), 2-3 пати кеј со 35минутно континуирано џогирање. И теретана ми е у план али чекам да помине колоквиумска недела :)
Според ова значи дека може да си зеам гејнер и да неам гајле пошто со оваа слаба исхрана осеќам дека не иде... :)

Со ова можеш слободно да ја зголемиш дозата на пет дозерки распоредени во текот на денот.
Прво ти требаат за нормална функција на организмот, инаку ништо добро не му правиш :)

Со ова можеш слободно да ја зголемиш дозата на пет дозерки распоредени во текот на денот.
Прво ти требаат за нормална функција на организмот, инаку ништо добро не му правиш :)

Дефинитивно мистеријата е решена и изборот од изолат и концентрат на крај падна на гејнер. Уште нешто и не те замарам више :) Препорака за некој добар гејнер(од лично искуство или од искуство на другите), пошто никад неам консумирано а гледам по потписов би требало да знаеш :)

Дефинитивно мистеријата е решена и изборот од изолат и концентрат на крај падна на гејнер. Уште нешто и не те замарам више :) Препорака за некој добар гејнер(од лично искуство или од искуство на другите), пошто никад неам консумирано а гледам по потписов би требало да знаеш :)

Порано го користев Muscle Juice 2600 од Ултимејт.
Се покажа како одличен гејнер за таа цена. (3400 ден)
Нормалната доза му е 4 дозерки (265 гр) од кои 170 гр јаглехидрати, 56 гр протеини, 14 гр масти.

Да ти препорачам гејнер по мој вкус нема да можам зошто не го знам лимитот на твојот трошок за суплементација, односно колку си спремен да потрошиш.

Порано го користев Muscle Juice 2600 од Ултимејт.
Се покажа како одличен гејнер за таа цена. (3400 ден)
Нормалната доза му е 4 дозерки (265 гр) од кои 170 гр јаглехидрати, 56 гр протеини, 14 гр масти.

Да ти препорачам гејнер по мој вкус нема да можам зошто не го знам лимитот на твојот трошок за суплементација, односно колку си спремен да потрошиш.

Па да ти кажам незнам како се движат цените на гејнерите али до кај 2000 2500 ако може да се најде нешто добро би бил задоволен и секако да не ми се потроши за 10тина дена ххх :D

Па да ти кажам незнам како се движат цените на гејнерите али до кај 2000 2500 ако може да се најде нешто добро би бил задоволен и секако да не ми се потроши за 10тина дена ххх :D
Овие се меѓу поефтините гејнери

http://www.califit.com.mk/index.php?route=product/product&manufacturer_id=21&product_id=227

http://www.califit.com.mk/index.php?route=product/product&manufacturer_id=21&product_id=187

Може некој да ми каже кои се најдобри протеини,протеини кои даваат најдобри резултати цена не е битна.

Може некој да ми каже кои се најдобри протеини,протеини кои даваат најдобри резултати цена не е битна.
Можам да кажам дека ISOMASS XTREME GAINER дава добри резултати. Не е протеин туку е гејнер ама има 43% протеини во него од повеќе видови кои постепено се ослободуваат а притоа нема скоро воопшто шеќер кој би се претворил во сало. Плус содржи витамини, креатин, аминокиселини, вазодилататори, глутамин и омега 3и6 масни киселини се што му е потребно на телото при вежбање...
Малку цената му е солена 4400 денари за 4,5кг

Ме интересира,кога треба да започне да зима протеини еден почетник во боди билдингот?

После еден,два,три итн месеца од активно вежбање или ?

Ме интересира,кога треба да започне да зима протеини еден почетник во боди билдингот?

После еден,два,три итн месеца од активно вежбање или ?

Кога ќе ги купи :D

Не постои временски периоид кој треба да помине за конзумација на протеин.
Ако можеш одма, одлично.

Кога ќе ги купи :D

Не постои временски периоид кој треба да помине за конзумација на протеин.
Ако можеш одма, одлично.

Благодарам за брзиот одговор.
Ако можеш да ми кажеш и кои протеини би биле наjдобри да се земаат, за почетник?

Благодарам за брзиот одговор.
Ако можеш да ми кажеш и кои протеини би биле наjдобри да се земаат, за почетник?

Не постои разграниченост помеѓу протеини за почетници и професионалци.
Истиот тој протеин што ќе го купиш ти, го пие и некој кој професионално се занимава со бодибилдинг.

Да ти препорачам нема да можам бидејќи незнам со колкав буџет располагаш, односно колку си спремен да одвоиш месечно за овој спорт :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom