Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Блажеј, насетувам повторно нешто што од поодамна ме прати и преставува тешка заблуда. Л-карнитин или Амино за дефиниција. Тоа ли сакаш да прашаш, кој производ е подобар за да бидеш по дефиниран од овие два?
ne moze da branam nesto so ne sum 100 % sigere
ama sepak ce si ostanam na moeto dodeka ne znam tocno od nekoj strucnjak a ti ajle li si namavan so muskli ili si nekoj pocetnik

ne moze da branam nesto so ne sum 100 % sigere
ama sepak ce si ostanam na moeto dodeka ne znam tocno od nekoj strucnjak a ti ajle li si namavan so muskli ili si nekoj pocetnik

Гледаш овде си во право со тезата "Врска немам, ама пак ќе си терам по свое". А јас сум тежок почетник. Кога ќе најдеш стручњак, пиши и јас да го прашам некои работи.
Поздрав.

Gjoroski, што мислиш воопшто за амино киселините општо како производ?

Знам дека те оптеретивме, ама ретко во МКД има олку искусно и стручно лице кое е спремно да одговара на прашања.... Што би рекол некој, директно црпиме вода од изворот хехе

Gjoroski што мислиш за QuickMass гејнерот ?
Се надевам набрзо ќе не известиш за квалитетот на производот, директно како корисник.
Секој производ е толку добар, доколку тоа што го пишува на етикетата е во кутијата. А ние треба да знаеме што ни треба и тоа да го купиме.

--- надополнето ---

Gjoroski, што мислиш воопшто за амино киселините општо како производ?

Знам дека те оптеретивме, ама ретко во МКД има олку искусно и стручно лице кое е спремно да одговара на прашања.... Што би рекол некој, директно црпиме вода од изворот хехе
Феноменлана работа која ќе ви помогне во изградба и сочувување на нови постоечки мускули. Одберете, ако не сте во можност финансиски, дали ќе користите некој убав протеин или аминокиселини. Двете одеднаш, пак ќе повторам ако не сте во можност тоа да си го дозволите финансиски, не ви се потребни.

Со вратило кој мускули ги развивам ? И дали стомачните ги развивам ?
-Вратилото во споредба со теретаната е Брилијантно ! Јас така мислам !

Со вратило кој мускули ги развивам ? И дали стомачните ги развивам ?
-Вратилото во споредба со теретаната е Брилијантно ! Јас така мислам !
А да ми олеснеше малку па поконкретно да кажеш што тоа вежбаш на вратилото? Зашто на него можеш да вежбаш, грб, раце(бицепс) и стомак.

А да ми олеснеше малку па поконкретно да кажеш што тоа вежбаш на вратилото? Зашто на него можеш да вежбаш, грб, раце(бицепс) и стомак.

Грб , и раце веројатно :) да раце. Стомак би било кревање на нозете ? И уште нешто рацете при симнување би ребало да бидат на 90 степени или на 180 ?

-Не ми е за мускули туку имам мала деформација на градниот кош , но кога вежбам барем да знам што развивам .

Стомак кревање нозе, со тоа што убаво се погодува целиот стомачен ѕид.
Е сега ова со положбата на рацете под кој агол, за која вежба ме прашуваш конкретно?

Ѓороскиспоред тебе даливо неделата е добро секоја мускулна грпа да се вежба 2 пати или оделен,на пр:пон -гради,вто - грб итн.. или пон-гради,бицепс, итн... ианцче земаф креатин па да ми кажеш како би имало подобар ефект

Ѓороскиспоред тебе даливо неделата е добро секоја мускулна грпа да се вежба 2 пати или оделен,на пр:пон -гради,вто - грб итн.. или пон-гради,бицепс, итн... ианцче земаф креатин па да ми кажеш како би имало подобар ефект

Кажи ми која ти е целта што сакаш да ја постигнеш, за да ти одговорам поточно на првото прашање.
А за второто, убаво ќе биде да правиш полнење едно 5 дена, а потоа да го пиеш во денови кога немаш тренинг наутро по 5гр, а кога вежбаш, по вежбање исто 5 гр.
Али ако ми кажеш малку повеќе за себе, стаж, дали и колку го имаш употребувано до сега, степен до кој си стигнал, може и да измениме нешто.

@ Gjoroski

Mnogu e dobro koga imame nekoj sto e tuka koj ke ni gi "otvori" ocite.

Se nadevam ke bides doblesen i deka ke mi odgovoris na slednovo:

Pocnav so vezbanje vo fevruari mesec i do sega si vezbam redovno.
Si vezbam standardno pon,vto,sre,pet,sab..i toa gradi-biceps, grb-triceps, itn..Seuste ne koristam golemi tezini (gradi i ramo - 20kg). Celta mi e definicija.
E sega koga pocnav imav nekade okolu 75 kg. Inaku sum visok 186. Celta mi bese da go namalam meseto koe go imav (sega poleka zaminuva vo istorijata).
Od koga pocnav da vezbam vo teretana obrnuvam vniamnie na ishranata...prekinav so blagoto (ne zemam voopsto), prekinav so gazirani sokovi, brzi hrani i sl. Sekoj pojadok mi e zitarici so mleko (so najmalku maslenost) i ovosje.
Preku den istotaka zemam ovosje, zelencuk i sl.
Megjutoa poslednive meseci osekam deka sum oslabnal. Prepoznavam po toa sto pantalonite i farmerkite veke mi se siroki.

Moeto prasanje e: Dokolku prodolzam so tempoto koe go opisav pogore, dali ke slabeam uste poveke?
Dokolku da, dali treba nesto da primenam od tipot na ishrana bogata so mnogu kalorii?
Ne sakam da se napravam koza i koski.

Fala ti.

Go prasuvas Gjoroski neka ti Odgovori eve i jas bi ti pisal nesto -Ti druze gubis istovremeno i salo i muskul a vezbanjeto ti e zaludno bidejki teloto nemoze da se hrani od gorno navedenoto pa zatoa i slabees rabotata e vo toa sto ne konzumiras proteini i jaglehidrati izvori na protein znaes koj se sig jajca meso riba nekoj proteinski dodatok te suplement ke ti go nadopolni vnesot na proteini jaglehidrati ako si na definicija moras da vnesuvas krompir oriz oves vo odredeni kolicini oti sepak treba ishranata da ti se bazira na protein poveke dali vnesuvas isto taka voda vitamnski dodatoci drugo sto bi go premteil od tvojot tekst se tezinite nemozes da vezbas so tegcinja bidejki vezbas bodybuilding ne fitness e sega ako edna ista tezina ja rabotis mn vreme so tek na vreme ke nemas rezultat bidejki muskulot e naviknat na taa tezina i ne raste na muskulot mu treba tezina za da potiknes muskulen rast i toa bi bilo toa znaci pojacaj na ishrana bogata so proteini vnesuvaj jh vo umreni kolicini i zemi si nekoj whey pozz

rabotata e vo toa sto ne konzumiras proteini i jaglehidrati izvori na protein znaes koj se sig jajca meso riba nekoj proteinski dodatok te suplement ke ti go nadopolni vnesot na proteini jaglehidrati ako si na definicija moras da vnesuvas krompir oriz oves vo odredeni kolicini oti sepak treba ishranata da ti se bazira na protein poveke dali vnesuvas isto taka voda vitamnski dodatoci

Seto ova go vnesuvam, ne do miligramska tocnost ama sepak go zemam. Ne go napisav vo postot pogore, posto nesakav da bide kilometarski.
Suplementi ne zemam posto nemam dopolnitelni finansii za toa. Ama i ne sakam da zemam.

drugo sto bi go premteil od tvojot tekst se tezinite nemozes da vezbas so tegcinja bidejki vezbas bodybuilding ne fitness e sega ako edna ista tezina ja rabotis mn vreme so tek na vreme ke nemas rezultat bidejki muskulot e naviknat na taa tezina i ne raste na muskulot mu treba tezina za da potiknes muskulen rast i toa bi bilo toa znaci pojacaj na ishrana bogata so proteini vnesuvaj jh vo umreni kolicini i zemi si nekoj whey pozz

Momentalno sum na taa tezina. Inaku stom osetam deka mi e lesno samiot si krevam na tezina. Ne se zamaram so istoto dolgo vreme. Jas sigurno ne pocnav so tolku i ostanav na tolku.

Fala ti ja cenam sekoja pomos.

@ Gjoroski

Mnogu e dobro koga imame nekoj sto e tuka koj ke ni gi "otvori" ocite.

Se nadevam ke bides doblesen i deka ke mi odgovoris na slednovo:

Pocnav so vezbanje vo fevruari mesec i do sega si vezbam redovno.
Si vezbam standardno pon,vto,sre,pet,sab..i toa gradi-biceps, grb-triceps, itn..Seuste ne koristam golemi tezini (gradi i ramo - 20kg). Celta mi e definicija.
E sega koga pocnav imav nekade okolu 75 kg. Inaku sum visok 186. Celta mi bese da go namalam meseto koe go imav (sega poleka zaminuva vo istorijata).
Od koga pocnav da vezbam vo teretana obrnuvam vniamnie na ishranata...prekinav so blagoto (ne zemam voopsto), prekinav so gazirani sokovi, brzi hrani i sl. Sekoj pojadok mi e zitarici so mleko (so najmalku maslenost) i ovosje.
Preku den istotaka zemam ovosje, zelencuk i sl.
Megjutoa poslednive meseci osekam deka sum oslabnal. Prepoznavam po toa sto pantalonite i farmerkite veke mi se siroki.

Moeto prasanje e: Dokolku prodolzam so tempoto koe go opisav pogore, dali ke slabeam uste poveke?
Dokolku da, dali treba nesto da primenam od tipot na ishrana bogata so mnogu kalorii?
Ne sakam da se napravam koza i koski.

Fala ti.

Тоа што го приметуваш на гардеробата е еден индикатор, кој немора да биде ист со вагата. Ај провери си ја телесната тежина на вага и види како е кога ќе ја споредиш со таа што си ја имал на почетокот. Ако си под таа ТТ, слободно зголеми на исхрана за 500 калории. Нема да се здебелиш и изгубиш на линијата доколку поголем процент од овие екстра калории во твоето мени се од белковини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom