Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
М А С А

ЗА ПОГОЛЕМА МУСКУЛНА МАСА
ОБРОЦИ НА 2-3 ЧАСА.
ЈАГЛЕН ХИДРАТИ
ЗА СНАГАТА ДА ВИ СЕ ВРАТИ.
АМИНО КИСЕЛИНИ
ЗА МУСКУЛИ ФИНИ.

ПОСЛЕ ВЕЖБАЊЕ
HARD CORE БЕЗ ОДЛАГАЊЕ.
НАЈЛЕСНО МУСКУЛИ СЕ ПРАВАТ
HARD CORE ШЕЈКОВИ ВО СТОМАК КОГА ЌЕ СЕ СТАВАТ.
СЕГА МОЖЕ МИРНО ДА СЕ СПИЕ
МУСКУЛОТ ЗА ПРОТЕИНИ ДА НЕ ВИ ВИЕ.

:toe:

8ч.15м. /7 јули 2009

Мастапе немора бе во рима да го пишеш ќе го разбереме и онака:smir:
Поздрав и до тебе.

ФАМА

НЕ Е ФАМА
ПОСЛЕ ТРЕНИНГ ПО 0,4 ГРАМА.
ПРОТЕИНИ НА ЕДНО КИЛО ТВОЕ
ЗЕМАЈТЕ ОД ПРЕТСЕДАТЕЛЧЕТО СВОЕ.

СО НИВ ПО 1гр. ДЕКСТРОЗА МЕШАЈТЕ
КАКО СЕ МЕША КАЈ ЃОРОСКИ ПРАШАЈТЕ.
КОЈ НЕЈЌЕ ДА БИДЕ КАКО СВИНЧЕ
МОЖЕ И ПО 5гр. КРЕАТИНЧЕ.

СО HARD CORE СУПЛЕМЕНТИ
ЌЕ НЕМАТЕ КОНКУРЕНТИ.

5 јули 2009

NAVIKA

Државно Првенство во Бодибилдинг и Фитнес 2009
24.10.2009, Дом на Култура, Штип​

СЕ ПРЕПОРАЧУВА 0,4 гр. НА ЕДНО КИЛО ТЕЖИНА(ВЕЖБАЧ ОД 100кг.х 0,4 =40 гр. ПРОТЕИНИ),А ХИДРАТИ 1-1,2 НА кг.(100кг.х1=100гр.) ОДМА ПОСЛЕ ТРЕНИНГ.СУРУТКА+ДЕКСТРОЗА+КРЕАТИН(5гр.).СУРУТКАТА(СО КАЗЕИНОТ)ИМА ПРОЦЕНТ ОД НАЈГОЛЕМА ИСКОРИСТЛИВОСТ ВО ОРГАНИЗМОТ.ДЕКСТРОЗАТА Е НАЈБРЗИОТ ШОФЕР(ФОРМУЛА 1),НАЈБРЗО ГО АКТИВИРА ИНСУЛИНОТ(ШОФЕРОТ) ЗА ДА ЈА ПРЕНЕСЕ ХРАНАТА ДО “ПОВРЕДЕНИТЕ МУСКУЛИ“ ЗА ВРЕМЕ НА ТРЕНИНГОТ 90% СЕ ТРОШИ АТР-АDР ЗАТОА СЕ ПРЕПОРАЧУВА 5 гр. КРЕАТИН.ТЕЧНОСТИТЕ НАЈБРЗО СЕ РАСТВАРААТ ВО ОРГАНИЗМОТ(15-30 мин.),ДОДЕКА НА ЦВРСТАТА ХРАНА И ТРЕБА МНОГУ ПОВЕЌЕ.ПОСЛЕ 60-90 мин. СЕ ПРЕПОРАЧУВА УШТЕ ЕДЕН ОБРОК.КОМПИР ВАРЕН(ЈАГ. ХИДРАТИТЕ ШТО ГИ СОДРЖИ КОМПИРОТ МНОГУ БРЗО ГО ВРАЌААТ ТЕЛОТО ВО ПОЗИТИВА И ДАВААТ ОДЛИЧНО “ГОРИВО“).ТЕЛЕШКОТО МЕСО ИМА ДОБАР ОДНОС НА АМИНО КИСЕЛИНИ И МАЛ БРОЈ НА МАСНОТИИ.ЗА ДА ФУНКЦИОНИРА СЕ КАКО ШТО ТРЕБА ВОДА.СОНОТ Е НАЈДОБАР ОДМОР.ПСИХИЧКИТЕ И ЗДРАВИ ЛУЃЕ ИМААТ ДОБАР СОН(ЗАСПИВААТ БРЗО,КОШМАРИ НЕМААТ..)САБАЈЛЕ 3-4 БЕЛКИ,1 ЦЕЛО ЈАЈЦЕ +МЛЕКО 200-300мл.,БАНАНА, МЕД..
ЗА КРАТОК ПЕРИОД ЌЕ БИДЕТЕ МНОГУ ПОЈАКИ И ПСИХИЧКИ ПОСТАБИЛНИ,ПО СПОСОБНИ ЗА ТРЕНИНГ И ВООПШТО ЗА ЖИВОТ.ОВОЈ РЕЖИМ Е ПРОБАН ОД МНОГУ ВЕЖБАЧИ КОИ СЕ ВООДУШЕВЕНИ ОД РЕЗУЛТАТИТЕ.

СЕ ПРЕПОРАЧУВА 0,4 гр. НА ЕДНО КИЛО ТЕЖИНА(ВЕЖБАЧ ОД 100кг.х 0,4 =40 гр. ПРОТЕИНИ),А ХИДРАТИ 1-1,2 НА кг.(100кг.х1=100гр.)

Oва ме збуни малце, нели треба по 2 грама од тежина за протеин и по 4 грама од јагленхидрати, кога се оди на маса?

Oва ме збуни малце, нели треба по 2 грама од тежина за протеин и по 4 грама од јагленхидрати, кога се оди на маса?
Најверојатно мисли на PWM (post workout meal), 40грама прот во еден одброк се препорачува за 100кг за најдобра абсорбација.

П.С Прашање до Gjoroski. Дали ќе го видиме Зоки на бина во Штип? И дали може да очекуваме некои нови натпреварувачи што заслужуваат внимание и почит за нивната врвна форма, секако кои додатно ќе го разубават натпреварот, за разлика од ниско квалитетната и квантитетна монотонијата која на моменти т.е. натпревари владее во Македонија од финансиски причини? И за крај ќе имаме ли згодни припаднички од понежниот пол кој ќе се натпреваруваат во фитнес па да плакнеме очи? :)

Позз и добредојде на форумов. :helou::sport1::sport1::sport1:

Најверојатно мисли на PWM (post workout meal), 40грама прот во еден одброк се препорачува за 100кг за најдобра абсорбација.

П.С Прашање до Gjoroski. Дали ќе го видиме Зоки на бина во Штип? И дали може да очекуваме некои нови натпреварувачи што заслужуваат внимание и почит за нивната врвна форма, секако кои додатно ќе го разубават натпреварот, за разлика од ниско квалитетната и квантитетна монотонијата која на моменти т.е. натпревари владее во Македонија од финансиски причини? И за крај ќе имаме ли згодни припаднички од понежниот пол кој ќе се натпреваруваат во фитнес па да плакнеме очи? :)

Позз и добредојде на форумов. :helou::sport1::sport1::sport1:

Да, се мисли на PWM.

Зоки во ќе го видиме во Штип на бина. Сигурно. Дали ќе биде како натпреваувач или не, поконкретно за 10 дена.
Се што ќе се појави на сцената на ова државно, ќе биде со одлична форма, а со тоа и првенството ќе биде нешто што вреди да се погледне.
Ако нема девојки кои ќе се појават на сцена како натпреварувачки, останува домаќонот да го исполни ветувањето па на сцена сепак да се појават и убавици од понежниот пол :vozbud:
Во зависност од пријавени учесници, оваа година паричниот фонд за нагарада може да достигне и до 70.000 денари.

.ВО 2 РЕД ПИШУВА ОДМА ПОСЛЕ ТРЕНИНГ.ЕВЕ ЗА ЦЕЛ ДЕН
ПРАВЕНО ЗА ТРЕНИНГ 14ч.-15ч. ПРАВЕНО Е ЗА НЕКОЈ КАКО СИН МИ,ЦЕЛ ДЕН ШТО САКА ДА СПИЕ.

ОБРОК 1: ОДМА ПОСЛЕ ТРЕНИНГ (најкасно до 15ч.30м.)

90кг.Х 0,4гр.=36гр.ПРОТЕИНИ HARD CORE
90кг.Х 1гр.=90гр.ЈАГ.ХИДР. HARD CORE

ОБРОК 2: ПОСЛЕ 60-90мин.(0д 16ч.30м. до17ч.)

400-450гр. ВАРЕН КОМПИР
СО 180-200гр.БЕЛО МЕСО

ОБРОК 3: ВЕЧЕРА(0д2,5ч.-4ч. После оброк бр.2)

100гр.(ЖИВ,А ВАРЕН 300гр.)ОРИЗ
СО 200-250гр. ОСЛИЧ (од Прокупље,а може и од Мокра)

ОБРОК 4:УЖИНА(пред спање,се мисли на нормално време)

ПРОТЕИН 90%(ЕДНА ДОЗА околу 30гр.) ИЛИ АМИНО 2-4
СО ОВОШЈЕ, ДЕКСТРОЗА ИЛИ СОК.

ОБРОК 5: ДОРУЧЕК(кога ќе ти станеш)

1 ЖОЛЧКА СО 4 БЕЛКИ 200-300мл. МЛЕКО,
СО МЕД ИЛИ БАНАНА

ОБРОК 6:ПРЕД ТРЕНИНГ(1ч.-1,5ч. ако ти станеш на време)

ТЕСТЕНИНИ 100гр.(варени 300гр.)
СО ЕДНА ТУНА

3Х1 Б комплекс;3Х500мг. Ц витамин

:bilokojzbor:

pozdrav do site sportisti i eve edno prasanje od mene se nadevam nekoj ke mi odgovori... imam slusnato deka L CARNITINOT POMAGA vo topenje na masnotiite pa mene me interesira kako se konsumira i kolku moze da pomogne oti jas imam nekoe kilo visok pa sakam da se oslobodam od niv momentalno vnimavam so jadam i pravam po sport trcam vozam tocak i plivam, CEKAM ODGOVOR

Јас лично земам течни амино киселини со л-карнитин во комбинација, набавени од калифорнија фитнес. Има резултати и тоа доста добри, се топат масти се намалуваат килограми но обавезно мора да вежбаш ако сакаш резултат.
Пијам по една супена лажица пред тренинг, после тренинг и пред спиење.

. УТИНА

Клекни стани
за нозете да немаат мани.
Поливајте ги со HARD CORE од сите страни.

Вашиот бут
за загревање ќе бара добар шут.

1-2 нагоре,1,2,3,4 доле сум сега.
Вака добра .УТИНА не ми бега.

И ложата задна,
за мртво дигање е страдна,
и по HARD CORE амино е гладна.

СЕДИ МИРЕН НЕ СЕ КАРАЈ
ПОВЕЌЕ ОД 4-6 ВЕЖБИ НЕ БАРАЈ.
И ВАШИОТ ЛИСТ
БАРА HARD CORE ПРОТЕИН ЧИСТ.

10ч.30м./ 11 јули 2009

Најверојатно ова зависи од повеќе фактори-метаболизам (азотен биланс, внес-изнес), редовна исхрана, за која цел е диетата (односно режимот на исхрана), други суплементи (брнери, суплементи за издржливост...), интензитет и цел на вежбање...кои се надополнуваат и корелираат меѓу себе...
Јас внесувам 24 гр. дневно на 87 кг, но мојот интензитет и целта се други на овие години :wink:, намалување на масните наслаги преку физичка активност, истовремено без да се дозволи мускулната маса која ја имам добиено да се намали, а со одредена диета.

Но овде има искусни луѓе кои оваа проблематика ја владеат беспрекорно па...ова е погоре е само моја перцепција за мојот режим и мојата цел на вежбање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom