Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
За најдобар протеин не само од мене, туку и од професионални спортисти, бодибилдери, атлети, фитнес модели и исто како што кажа adware* 4 години по ред е избиран OPTIMUM - 100% WHEY GOLD STANDARD.
Самото тоа кажува нешто по себе и од искуство ти зборам зошто јас го користев овој модел.
Имам користено и од swanson протеин, но позадоволен сум од погоре наведениот.
Но немој да очекуваш огромни резултати, зошто овој ти е доста чист протеин со мала количина на масти, калории, и јаглени хидрати. (зборам за optimum) и се што се гради е на база на чиста мускулна маса, а тој процес е побавен но најдобар, полека но сигурно.
Ако си од Скопје можеш да го најдеш во... или мислам е забрането ракламирање на форумов, така да ако те интересира ПП. :helou:

Знам каде да го најдам, фала многу!

Вака... сакам да ми дадете совет... дали е штетно ова шо го прам дали не е ...
вежбам на два дена еднаш ... дома... со две тегчиња од по 5кг. ги прам сите вежби од bodybuilding.com.mk освен тие за нозе... + се кревам на вратило.... и прам стомачни... некогаш... коа ке ми текне . поздраф. BTW: iam 15,5 godini i 75/6 kila

Вака... сакам да ми дадете совет... дали е штетно ова шо го прам дали не е ...
вежбам на два дена еднаш ... дома... со две тегчиња од по 5кг. ги прам сите вежби од bodybuilding.com.mk освен тие за нозе... + се кревам на вратило.... и прам стомачни... некогаш... коа ке ми текне . поздраф
Па не е штетно, зависи колку килажа имаш, а за стомачните не треба да заборавиш ако сакаш добри стомачни се треба да си правиш. Како што те разбрав на два дена еднаш вежбиш, не би требало да е штетно туку добро.
Сепак чекај да ти каже поискусен.

Па не е штетно, зависи колку килажа имаш, а за стомачните не треба да заборавиш ако сакаш добри стомачни се треба да си правиш. Како што те разбрав на два дена еднаш вежбиш, не би требало да е штетно туку добро.
Сепак чекај да ти каже поискусен.

aham... tnx :)

Има тема за -каде може да најдам, но мислам дека овде е посигурно да прашам, повеќето се инволвирани во овие активности :)

Ми треба појас за кревање тегови. Ми спомнаа Емилијано во тц, дали некој знае отприлика цена и некоја друга продавница освен оваа?

Уште едно прашање, многу прашувам :wink:

Досега (додека бев на одмор) одев секој ден во вежбална и откако почнав со протеини (од пред 2 недели почнав со протеин како продолжение на амино диета) секој ден земав една доза, веднаш после вежбање. Сега идам 4 пати неделно, дали пак треба секој ден да се земаат протеини или како што правев досега, само после вежбање? Значи во деновите на одмор дали да земам или да не земам? Се работи за Елит веј изолат со 24 гр. протеин (ако нешто е битно за начинот на распределба).

Уште едно прашање, многу прашувам :wink:

Досега (додека бев на одмор) одев секој ден во вежбална и откако почнав со протеини (од пред 2 недели почнав со протеин како продолжение на амино диета) секој ден земав една доза, веднаш после вежбање. Сега идам 4 пати неделно, дали пак треба секој ден да се земаат протеини или како што правев досега, само после вежбање? Значи во деновите на одмор дали да земам или да не земам? Се работи за Елит веј изолат со 24 гр. протеин (ако нешто е битно за начинот на распределба).
јас бидејќи вежбав по 3-4 пати неделно имав 100% веј голд стандард го земав секогаш после тренинг, а кога одмарам тие денови прескокнував бидејќи е скап :)
После тренинг на телото му треба протеин кој брзо ке го апсорбира

јас бидејќи вежбав по 3-4 пати неделно имав 100% веј голд стандард го земав секогаш после тренинг, а кога одмарам тие денови прескокнував бидејќи е скап :)
После тренинг на телото му треба протеин кој брзо ке го апсорбира
Фала Рејзор :smir:

Има тема за -каде може да најдам, но мислам дека овде е посигурно да прашам, повеќето се инволвирани во овие активности :)

Ми треба појас за кревање тегови. Ми спомнаа Емилијано во тц, дали некој знае отприлика цена и некоја друга продавница освен оваа?

Друже Емилијано ти се скапи,можеш да си порачиш од BEST BODY претставништво имаат во Битола но имаат достава низ цела Македонија и доставата е многу ефтина.Обичен Каиш ти е 910 а Кожен ти е 1080 денари.

Друже Емилијано ти се скапи,можеш да си порачиш од BEST BODY претставништво имаат во Битола но имаат достава низ цела Македонија и доставата е многу ефтина.Обичен Каиш ти е 910 а Кожен ти е 1080 денари.
Ќе пробам да контактирам со нив, фала :smir:

Едно чисто и информативно прашање:
Дали протеините се штетни, и на кој временски период се пожелни да се земаат?

126 страни, алал да ви е господа. Пријатно сум изненаден и не очекував ваква заинтересираност. Само поради овој факт, се зачленив на форумов.

Протеините не се воопшто штетни. Ако мислиш на оние прашкасти додатоци во исхраната. Инаку под протеини (белковини) се подразбираат поголем број на намирници. Но претпоставувам мислиш на горе споменатите.
Ако ги користиш како што е правилно, и како што се и замислени (додатоци во исхрааната) немаш потеба од плашење.

Воопшто не се штетни доколку вежбаш редовно и ги пиеш правилно..јас мислев порано дека се штетни но овде ми се разјасниа работите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom