Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
море цело тело ти е од коски и мускули како тоа само кај мускулите те чеша.

Сакаш да кажиш кај некои мускулни групи се јавува чешањето а не низ цело тело ?

Добро де јасно беше што сакав да кажам.

Чудно ми е што само кај мускулите ме чеша. Незнам дали има нешто врска со протеинот.
Мислам аргининот ствараше чешање,ама не ме држи за збор.Не го пиј некое време и види како ќе ти биде.

дали има некoј искуствo сo бoлки вo рачен зглoбен oд дигање тежини на бенч?? се згoлеми бoлката, пoчна да ми смета и на други вежби , какo вратилo,разбoј, думбел вежби... да купам стегачи за зглoб oд ББ прoдавница?

дали има некoј искуствo сo бoлки вo рачен зглoбен oд дигање тежини на бенч?? се згoлеми бoлката, пoчна да ми смета и на други вежби , какo вратилo,разбoј, думбел вежби... да купам стегачи за зглoб oд ББ прoдавница?
Јас...префорсирав пред 2 години,ме понесе егото,и го сјебав зглобот,го скршив,2 месеца бев во гипс поради "искуството" на гипсарот во градска.1 месец носев од градска,1 месец од Филип Втори гипс,и се сјебав тотално а бев во најдобра форма.Сега ставам стегачи со чичак,се загревам многу по долго,и научив како да ја држам шипката,така да боље земи си,не си играј.

Јас...префорсирав пред 2 години,ме понесе егото,и го сјебав зглобот,го скршив,2 месеца бев во гипс поради "искуството" на гипсарот во градска.1 месец носев од градска,1 месец од Филип Втори гипс,и се сјебав тотално а бев во најдобра форма.Сега ставам стегачи со чичак,се загревам многу по долго,и научив како да ја држам шипката,така да боље земи си,не си играј.
И јас од кога почнав да бенчам над мојата килажа за репови, ми се појавија болки во зглобовите. После чест деј, едно 3 дена ме болат и тоа многу, а 10 минути ги загревам пред да идам на голема тежина.

Може да ми посочиш кои стегачи ги зема, и по која цена? Фала.

И јас од кога почнав да бенчам над мојата килажа за репови, ми се појавија болки во зглобовите. После чест деј, едно 3 дена ме болат и тоа многу, а 10 минути ги загревам пред да идам на голема тежина.

Може да ми посочиш кои стегачи ги зема, и по која цена? Фала.

Јас вежбам во Капитол,па таму има и суплементи и опрема,од таму ги земав.Не мења многу од кај се и какви се,најбитно е да се со чичак односно со стегач по долг,за да завртиш околу зглоб 3-4 пати,да биде цврсто.700 денари ги земав.

Јас дека вежбам 3 до 4 пати теретана,и 3 пати џит кун до каде што нормално има удари,али за разлика од боксери и кик боксери не се виткаме со 2 метри бандажери,лепак околку бандажери и ракавици,туку само ракавица и често со гола рака маваме во фокусери,зглобовиве ми се катастрофални,односно 24/7 имам болки во дланки,мада сеа ми се намалија,и во рамења.

Пијам атротоне апчиња за зглобови,па сега ми се намалени тие болки.

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
Почнаа сите мускули во телото да ме чешаат. Од пред некој ден почна. 5-6 дена некаде вака ми се дешава. Непрестанато ме чешаат. Што може да ми биде? :(
Да не пиеш бета аланин? :D

Дали има некаква разлика,конкретно за повеќе согорување на калории,дали трчаш брзо-по кратко време,или трчаш со помал интензитет-а подолго време ?

и дали има поголема разлика во согорени калории,трчање на лента,степер,точак ? во фаза на чистење сум,и обично кога сум во теретана трчам по 15-20 минути на лента со 10км/х али ме интересира дали има нешто друго за повеќе калории да изгорам на тренинг.

Дали има некаква разлика,конкретно за повеќе согорување на калории,дали трчаш брзо-по кратко време,или трчаш со помал интензитет-а подолго време ?

и дали има поголема разлика во согорени калории,трчање на лента,степер,точак ? во фаза на чистење сум,и обично кога сум во теретана трчам по 15-20 минути на лента со 10км/х али ме интересира дали има нешто друго за повеќе калории да изгорам на тренинг.
oбичнo трчање, ленти, траки и разни срања е катастрoфа , самo тегoви, малце ХИИТ , и low-intensity пешање мoжда.. И СРЕДЕНА исхрана

http://www.t-nation.com/training/regular-cardio-will-make-you-fat
http://www.t-nation.com/training/jogging-delusion

oбичнo трчање, ленти, траки и разни срања е катастрoфа , самo тегoви, малце ХИИТ , и low-intensity пешање мoжда..

http://www.t-nation.com/training/regular-cardio-will-make-you-fat
http://www.t-nation.com/training/jogging-delusion
И што е разликата дали трчаш на кеј или на лента ?

за тегови знам,покрај тоа правам и кардио од 15-20 минути на секое вежбање теретана,+ 3 пати во неделата џит кун до,каде што знаеш дека се трошат многу калории,но ипак сакам да го убрзам процесот.

И што е разликата дали трчаш на кеј или на лента ?

за тегови знам,покрај тоа правам и кардио од 15-20 минути на секое вежбање теретана,+ 3 пати во неделата џит кун до,каде што знаеш дека се трошат многу калории,но ипак сакам да го убрзам процесот.

ДА НЕ трчаш никаде , вooштo , читај таму текстoвите

Има разлика.
Гуглај - heart rate zones.
И има разлика лента, степер, точак.
И тоа прогуглај у стилот "1 hour stepper vs stationary bike vs treadmill"

Мислам аргининот ствараше чешање,ама не ме држи за збор.Не го пиј некое време и види како ќе ти биде.

Го има тоа аргинин во протеинот? Јас пијам Карнивор, со месо што е протеинот. Зголемив на доза, наместо една, ставам по две дозерки а вода ставам исто како со една.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom