Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Глупо дете,од преголема желба се заебав...пошто немав вежбано 3 недели,и сега конечно фатив да вежбам и...:confused:

Фала на совет :)
Вратилото ти е најтешка вежба за почетници особено ретко кој почетник може да направи цела серија на вратило, така да можеш за почеток да се дигаш 1-2 пати на вратило додека да надфрлиш сила во грб или вежбај други вежби за грб па кога ќе се осетиш спремен премини на ватило

Вратилото ти е најтешка вежба за почетници особено ретко кој почетник може да направи цела серија на вратило, така да можеш за почеток да се дигаш 1-2 пати на вратило додека да надфрлиш сила во грб или вежбај други вежби за грб па кога ќе се осетиш спремен премини на ватило

Не бе другар,се иам дигано,2 години вежбав склекови,вратило али тоа од џамбо,па неможев на тоа широк фат,се симињав некад пред зграда на онакво за теписи тресење,а последниве 3 месеци идев у теретана и вежбав грб со по 40-45 кила...така да не сум баш почетник,туку проблемот е што немав вежбано 3 недели асално,и сега фатив со ПХ90 и ми крцна нешто позади :(

Не бе другар,се иам дигано,2 години вежбав склекови,вратило али тоа од џамбо,па неможев на тоа широк фат,се симињав некад пред зграда на онакво за теписи тресење,а последниве 3 месеци идев у теретана и вежбав грб со по 40-45 кила...така да не сум баш почетник,туку проблемот е што немав вежбано 3 недели асално,и сега фатив со ПХ90 и ми крцна нешто позади :(

Тогаш веројатно не си се загреал пред тренинг тоа е најчестата причина. При секоја вежба која бара голем напор како згиб, бенџ, чучањ обавезно треба загревање инаку може да дојде до сериозни повреди плус тоа што без загревање немаш адекватна сила која потенцијално би ја имал.

Тогаш веројатно не си се загреал пред тренинг тоа е најчестата причина. При секоја вежба која бара голем напор како згиб, бенџ, чучањ обавезно треба загревање инаку може да дојде до сериозни повреди плус тоа што без загревање немаш адекватна сила која потенцијално би ја имал.

Има во видеото за загревање,ги напраив тие,кузнае зашто ми крцна ова...:(

Правев вечерва пак,тоест довршив таму каде што застанав+ стомачни од програмата...јбг неможев да издржам,али ко подобро да ми е сеа грбов :D:D ќе видиме утре...

Од поискусниве, океј е боксирање вреќа за кардио ? (на кардио ден да боксирам)

Dali vo periodi koga pravite pauza , primer 5 do 7 dena, poradi bolest ili poradi obvrski, piete proteinski shejkovi i se hranite isto kako koga vezbate . Ili jadete obicno bez da pazite na proteinite ?

Pri bolest najdobro e da se lecis kako sto e propisano od lekarot da miruvas voedno i da jades kako sto i si go pravel prethodno a za sejk mozes da si pies slobodno inace za obvrski isto hrana na nivo 5-6 dena bas teloto saka hrana ne e rabotata koa vezbas jades koga ne ne ...

Многу ме интересира,колку е просечен обем на рака кај тинејџер(мислам на бицепс+трицепс) стегнат,а колку кај возрасен човек ? има такво нешто ?

Мене ми е 35,некои ми викаат дека многу било,други дека било ОК....

Кажете ми добар начин за вежбање на гради,пошто малце ми заостануваат.

И имам едно прашање,кога вежбам гради се е океј,ама на контра коса кога дигам,на почетокот при првите 2-3 пати ме боли лактот на едната рака од внатрешната страна(баш таму кај што наркоманиве се боцкаат у вена :D )

Dali vo periodi koga pravite pauza , primer 5 do 7 dena, poradi bolest ili poradi obvrski, piete proteinski shejkovi i se hranite isto kako koga vezbate . Ili jadete obicno bez da pazite na proteinite ?
Секако. Мускулот расне кога одмара не само кога се тренира така да исхраната обавезно останува иста а шејковите не ги конзумирам поради материјални причини не дека не треба.

Многу ме интересира,колку е просечен обем на рака кај тинејџер(мислам на бицепс+трицепс) стегнат,а колку кај возрасен човек ? има такво нешто ?

Мене ми е 35,некои ми викаат дека многу било,други дека било ОК....
18год 41 ладна 41.5-42 загреана...

Немам одамна пишано на темава ама тоа за раката нема врска,значи неможеш да мериш или да гледаш според години колкава треба да биде.Пример почетник што има одвишок килограми(дебел) и еве да речеме некој поискусен што вежба подолго време и е исчистен(низок процент body fat)ако ги мерат рацете на дебелиот може да му испаднат и поголеми одколку на другиот.Така да,рака можете да мерите само на низок процент body fat што според мене има највалидни информации колкав ти е мускулот.

дали е добро да се пие природниот пивски квасец со додаток на витамини и антиоксиданти за мускулите и нивниот развој ??? и ако може да ми кажете по колку таблети дневно треба да се пие и какво е неговото дејство ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom