Makaron
КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
- Член од
- 16 јули 2014
- Мислења
- 7.612
- Поени од реакции
- 11.740
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу лоша болка е, четири дена бев со аналгин. Масажа и капенје со жешка вода јас така се извлеков.Прегледај го приврзокот 245423
На спиење ми се јави, валда лошо заспав и не се мрднав 6 саати, многу остра болка.
Обично имав проблем со задното рамо и ја решавав лесно со истегнување и лесни вежби.
На оваа неможам крајот да и го најдам, ако може мала помош.
polleosport.com.mkКаде можам да најдам ластик за вежбање (и со рачки и без нив), квалитетна изработка и да не е претерано скап?
А ластиците со рачки од runners добри се или не, има некој користено да сподели искуства, и за runners и за polleosport?polleosport.com.mk
Od runners gi zedov lani i se super materijal, 4 lastici se so cingeli i dve racki. Gi zedov 650 denari, lastikot e cvrst kolku i da go tegnis. Istite se i vo polleo samo polleo si drzat cena.А ластиците со рачки од runners добри се или не, има некој користено да сподели искуства, и за runners и за polleosport?
Много лошо поставен HFT. Друга работа LFT група пријавувала цело време поголем muscle soreness, а с'с тој само се потврдуе теза дека muscle damage не е механизам за мускулан раст. И треќо, volume е примаран фактор на хипетрофију.High-Frequency Resistance Training Is Not More Effective Than Low-Frequency Resistance Training in Increasing Muscle Mass and Strength in Well-Trained Men.
Gomes GK1, Franco CM1, Nunes PRP1, Orsatti FL1,2.
Author information
Abstract
Gomes, GK, Franco, CM, Nunes, PRP, and Orsatti, FL. High-frequency resistance training is not more effective than low-frequency resistance training in increasing muscle mass and strength in well-trained men. J Strength Cond Res 33(7S): S130-S139, 2019-We studied the effects of 2 different weekly frequency resistance training (RT) protocols over 8 weeks on muscle strength and muscle hypertrophy in well-trained men. Twenty-three subjects (age: 26.2 ± 4.2 years; RT experience: 6.9 ± 3.1 years) were randomly allocated into the 2 groups: low-frequency resistance training (LFRT, n = 12) or high-frequency resistance training (HFRT, n = 11). The LFRT performed a split-body routine, training each specific muscle group once a week. The HFRT performed a total-body routine, training all muscle groups every session. Both groups performed the same number of sets (10-15 sets) and exercises (1-2 exercise) per week, 8-12 repetitions maximum (70-80% of 1 repetition maximum [1RM]), 5 times per week. Muscle strength (bench press and squat 1RM) and lean tissue mass (dual-energy x-ray absorptiometry) were assessed before and at the end of the study. Results showed that both groups improved (p < 0.001) muscle strength {LFRT and HFRT: bench press = 5.6 kg (95% confidence interval [CI]: 1.9-9.4) and 9.7 kg (95% CI: 4.6-14.9) and squat = 8.0 kg (95% CI: 2.7-13.2) and 12.0 kg (95% CI: 5.1-18.1), respectively} and lean tissue mass (p = 0.007) (LFRT and HFRT: total body lean mass = 0.5 kg [95% CI: 0.0-1.1] and 0.8 kg [95% CI: 0.0-1.6], respectively) with no difference between groups (bench press, p = 0.168; squat, p = 0.312, and total body lean mass, p = 0.619). Thus, HFRT and LFRT are similar overload strategies for promoting muscular adaptation in well-trained subjects when the sets and intensity are equated per week.
PMID: 29489727 DOI: 10.1519/JSC.0000000000002559
Чим гледаш разлика, знај дека и левата страна од срцето ти е поразвиена... Шала на страна...Дечки имал некој искуство со нееднаква висина на рамења. Приметив дека левото рамо ми е повисоко од десното ( иначе деснак сум ), од кога го приметив тоа цело време ми се врти во глава, па се загледувам дали и левата страна од грбот ми е поразвиена од десната при што забележувам мала разлика. Средил некој ваков проблем ?
Јас исто имам приметено различна висина на рамењата кај мене, и кај градите нееднаквост во развиеноста. Меѓутоа јас ги приметувам тие работи, на некој ако не му кажеш и ако не се загледа да бара нееднаквост, веројатно нема ни да примети. Мислам дека е нормална појава и ништо страшно.Дечки имал некој искуство со нееднаква висина на рамења. Приметив дека левото рамо ми е повисоко од десното ( иначе деснак сум ), од кога го приметив тоа цело време ми се врти во глава, па се загледувам дали и левата страна од грбот ми е поразвиена од десната при што забележувам мала разлика. Средил некој ваков проблем ?
Чим гледаш разлика, знај дека и левата страна од срцето ти е поразвиена... Шала на страна...
Асиметрија види на гугл имаш многу информации, често се јавува кај лица кои грешно вежбаат т.е ги изведуваат вежбите погрешно...
Јас исто имам приметено различна висина на рамењата кај мене, и кај градите нееднаквост во развиеноста. Меѓутоа јас ги приметувам тие работи, на некој ако не му кажеш и ако не се загледа да бара нееднаквост, веројатно нема ни да примети. Мислам дека е нормална појава и ништо страшно.
Дополнително може да се прават проби со друг HFRT и LFRT, поентата на целото тестирање им била да докажат дека мускулите кај лица кои имаат вежбачко искуство се опоравуваат далеку побрзо од тие фамозни 48 часови кои се практикуваа до сега.Много лошо поставен HFT. Друга работа LFT група пријавувала цело време поголем muscle soreness, а с'с тој само се потврдуе теза дека muscle damage не е механизам за мускулан раст. И треќо, volume е примаран фактор на хипетрофију.
Кај други мускулни групи како кај градите можеш со повеќе форсирање на едната страна да го изедначиш, а ако имаш различна висина на рамената јас не би го барал проблемот кај рамената туку кај рбетниот столб и ти препорачувам да си отидеш на лекар да те снимат, веројатно ќе треба да носиш и корсет за да се исправиш.Дечки имал некој искуство со нееднаква висина на рамења. Приметив дека левото рамо ми е повисоко од десното ( иначе деснак сум ), од кога го приметив тоа цело време ми се врти во глава, па се загледувам дали и левата страна од грбот ми е поразвиена од десната при што забележувам мала разлика. Средил некој ваков проблем ?
Така е, ајде сега еден модератор или администратор да ги затвори сите теми за мислења. Бидејќи за се си има стручни лица, нема потреба од гугл и нагаѓање...Сега е лош период, инаку во нормални услови еден преглед на ортопед и тоа е тоа нема потреба од нагаѓање и гуглање.