BNP Paribas Open, Indian Wells | 7-17 март, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не гледав меч на Федекс на турниров и не очекував олку слаб перформанс. Премногу инфериорно и издишано. Премногу слаб Федерер кој ќе загубеше и од некој послаб тенисер од Надал.

Лош Федерер, многу лош, после првиот сет, го угасив, знаев дека нема шанса да се врати во мечот.
Од друга страна Надал изгледаше како воопшто да немал повреда, играше одличен тенис, го тераше Федерер да греши, мада тој и самиот знаеше да опне некој удар што нема никаква логика со тениската игра.
Не знам што се случува со Федерер, ама не е на арно, барем не на овој турнир, а тоа што изгуби многу поени е друга прикаска.

Најдобар тенис на турнирот игра Бердих т.е тој изгледа во топ форма според мене, другите така - така, Новак може денеска и да си ги спакува куферите ако игра како што играше на изминативе мечеви.
Ќе биде доста добар меч Бердих - Надал во 1/2 финалето, некако повеќе шанси му давам на Бердих, но мислам дека нијанси ќе одлучуваат.

А убаво би било да гледаме финале Надал - Ѓоковиќ, и шансите за тоа не се лоши.
Денешните термни од 1/4 финалето малце се по прикладни, Новак - Цонга 21.30 часот, а Дел Потро - Мареј одма после нив.

Бердик беше патетичен против Андерсон бечерта незнам што си гледал ти..

Бердик беше патетичен против Андерсон бечерта незнам што си гледал ти..
Не може да биде на подруго ниво кога од друга страна речиси имаш ист тип на играч.. и ако му тргне со сервисот на противникот, тешко се стигнува до брејк предност.
Прв сервис не му влегуваше, за тоа и имаше потешкотии во играта.
Како и да е, ќе го видиме со Надал.

Моментално има снимка од мечот Надал - Федерер на Спорт Клуб.

Фала богу денес ќе можам да погледам малце тенис. :) Ноле и Дел Потро би сакал да влезат во 1/2 финале. Ноле ќе влезе, ама Дел Потро ќе треба да се измачи малце повеќе. :D Како и да е, очекувам јак тенис и на двата меча. :)

Федерер има проблем со кичмата, најверојатно, вчера не се ни движеше....ако тоа не е проблемот, тогаш формата му е ужасна, најлоша во историја.

Новак сега за сега одличен против Цонга, игра далеку подобар тенис, што не беше така и во изминативе рунди на турнирот, првиот сервис одличен, волејот исто добар.
Од спротивната страна, Цонга не може да сврзе неколку добри поени, премногу нервозно делува.
Моментално 6-3;3-0, на сервис е Цонга.
Мислам дека брзо е крајот на Цонга, а со пласманот во 1/2 финале Новак ќе ги одбрани поените и ќе ја зголеми разликата пред Федерер.

Ауу Новак!:vozbud:

Цонга не знае кој излез да го фати..

Ништо ново у тенискиот свет, Ноле се иживуваше врз Цонга ...
го отвори ко булка у пролет.

Абе пак и овие организаториве можеа да го стават мечов во 3 часот после полноќ, сепак тоа е соодветен термин за содржини (18+) по европско време. :D :pos:

Цонга не освои поен на сервис на Новак во вториот сет.
Толку.

Не сериозно, исто ко вчера Федерер, не дека не беше Новак добар ама Цонга беше преслаб, за греота. Новак си изигра на ниво али Жо се посрамоти, глупости промашуваше на мрежа, исфрлаше топчиња далеку во аут, жива мизерија. Се надевам на поквалитетен дуел во последното 1/4 финале меѓу Мареј и Делпо кое почнува за десетина минути.

Novak ne izigra nishto posebno no definitivno se budi ... e servisot ,slobodno mozam da kazam deka momentalno ima najdobar servis na svetot , pokraj riternot (nikako da proraboti so polna parea) , tehnicki doteran do sovrsenstvo ,koj kik go mava upm ,otskoknuva skoro tri metra vo visina. Sepak nekako rezerviran ,imam vpecatok deka igra kolku shto treba da pobedi , bez nekoe posebno zalaganje .Tsonga greota ,ima kompleks od Novak , servira so strav .
Moja prognoza za Marej -Delpo,Delpo dobiva 2-1.
Off topic ,abe toa zborceto ,,pateticen,, troa ne go upotrebuvate kade shto treba .Nema smisla recenicata ,ne mu e taa namenata.

Абе логично е топ 5 тенисериве да ја креваат формата како што турнирот влегува во подоцнежните фази, но и несфатливо е ваква слаба игра од тенисер ко Цонга. Мое мислење е дека Новак зема нова титула, мислам дека не може никој да му парира моментално од Надал/Бердих/Делпо/Мареј. Но, да не зборувам прерано, спорт е и се е можно. И да, според мене шансите на Надал против Бердих се негде 35-40%.

Novak ne izigra nishto posebno no definitivno se budi ... e servisot ,slobodno mozam da kazam deka momentalno ima najdobar servis na svetot , pokraj riternot (nikako da proraboti so polna parea) , tehnicki doteran do sovrsenstvo ,koj kik go mava upm ,otskoknuva skoro tri metra vo visina. Sepak nekako rezerviran ,imam vpecatok deka igra kolku shto treba da pobedi , bez nekoe posebno zalaganje .Tsonga greota ,ima kompleks od Novak , servira so strav .
Moja prognoza za Marej -Delpo,Delpo dobiva 2-1.
Off topic ,abe toa zborceto ,,pateticen,, troa ne go upotrebuvate kade shto treba .Nema smisla recenicata ,ne mu e taa namenata.
Немој вакви глупости брат ке прочитат некој шо не пратит тенис ке си помислит вистина е .. Новак е најдобар моментално и е најак ретурнер на АТП ама во сервис не е ниту во топ 10 на АТП нз дали си гледал доволно тенисери

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom