BNP Paribas Open, Indian Wells | 7-17 март, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не го гледав против Бердих, али ме изненади во целост, не ни помислував на победа во два сета, Бердих беше во најдобра форма од сите 1/2 финалисти. Но, класата си е класа, нема бегање од тоа, Бердих веќе и комплекси има од Надал, со самиот факт што Рафа е од другата страна на мрежата му се сечат нозете, му се кратат ударите... И дефинитивно Rafa is back, и тоа апла бек, никој не очекуваше дека ќе направи ваков резултат, но големите шампиони остануваат големи, тоа не се менува. Секоја чест за матадорот а сега да го гледаме на раат другото 1/2 финале, 4-3 е за Ноле без брејк, очекувам три сета. :)

Леле каква дефанзива во последниот поен за освојување за прв сет, го уби..
Требаше сетот одамна да е завршен, ама и добро е овака.

Од 3-0 во трети сет, со сигурна игра, се беше наклонето за победа, и после тоа се пропадна во вода, штета.
Дел Потро додуша изигра доста квалитетно, доста добри поени видовме, на турнирот ги совлада Мареј, еве сега и Новак, се надевам утре нема уште пред почеток на мечот да се предај против Надал, оти сега му е шансата ако сака некогаш да пркни и да биде меѓу најдобрите.
Оф ти најде да збориш:D

Novak kako shto igrashe na ovoj turnir iova mu e mnogu , ne zasluzuvashe da dojde do ovde .Nema vrska ,odime ponatamu ,Miami za nedela dena ,ovoj poraz da go prizemji i uozbili malku. Utre Nadal ke go zbrishe na Delpo od terenot . Ne mi e jasno zoshtto organizatorite gi pecat igrachite na toa sonce , zoshto ne pochnuvaat pokasno ,shto e fintata

Сеа на Делпотро папата ќе му земе јаначе. Како и да е не е за потценување Делпотро не за џабе е меѓу најдобрите. Нека има добар тенис во финале само!

Не се сомневам дека ке има добар тенис ... само заморот на ДелПо ме загрижува. Два дена по три сета на 35 степени не е мала работа.

Novak kako shto igrashe na ovoj turnir iova mu e mnogu , ne zasluzuvashe da dojde do ovde .Nema vrska ,odime ponatamu ,Miami za nedela dena ,ovoj poraz da go prizemji i uozbili malku. Utre Nadal ke go zbrishe na Delpo od terenot . Ne mi e jasno zoshtto organizatorite gi pecat igrachite na toa sonce , zoshto ne pochnuvaat pokasno ,shto e fintata
Искрено и јас не ги разбирам ова организаторите... Која е логиката да играат во попладневните термини тенисерите, и тоа во 1/2 финале? Па стај бре вечерни термини, убаво кажа и ти, се печат на сонцето. Денес во неколку наврати и Ноле и Делпо беа тотално дехидрирани па во текот на гемовите одеа да се напијат вода. Чудна организација на турниров мора да признаам. Пред некој ден Новак почна во 01:00 часот по полноќ по нивно време што за мене е недозволиво, нема никаква логика.
За мечот, одлична игра на Делпо, новитет во неговата игра е што почнал да игра долги поени, и тоа екстремно долги, се гледа дека е и кондиционо подобро спремен, а што е најчудно го надигра денес Новак во подолгите размени, тука Ноле е неприкосновен, а и вчера Мареј. Ќе биде интересно со Рафа утре, му давам предност на Надал поради исцрпниот меч на Делпо против Новак, башка на Надал повеќе му одговара да игра на сонце. Али никако не смее да се отпише Делпо, во страшна форма е.

Очекувам утре уште една титула позади името на Надал. Делпо не е за потценување али Рафа имаше ден повеќе за одмор пред полуфиналево од Делпо а и својата работа ја заврши за 2 сета за разлика од Делпо кој баш се намачи последниве мечеви. Вамос тамос, Рафа ис он фајр.

Неверојатно е како ја подигна формата Рафа во само една недела. Споредете ги мечевите против Харисон и Гулбис со мечевите против Бердих и Федерер, разлика небо-земја, според мечот со Харисон не му давав шанса на Рафа повеќе од 1/4 финале но неверојатно е како го крена својот левел за само неколку дена, за неколку класи на подобро.
П.с. Да не знае некој кој точно нема да игра во Мајами освен Рафа и Роџер?
П.п.с Дали Рафа ќе биде 4 место ако го освои?
Благодарам однапред. :)

Неверојатно е како ја подигна формата Рафа во само една недела. Споредете ги мечевите против Харисон и Гулбис со мечевите против Бердих и Федерер, разлика небо-земја, според мечот со Харисон не му давав шанса на Рафа повеќе од 1/4 финале но неверојатно е како го крена својот левел за само неколку дена, за неколку класи на подобро.
П.с. Да не знае некој кој точно нема да игра во Мајами освен Рафа и Роџер?
П.п.с Дали Рафа ќе биде 4 место ако го освои?
Благодарам однапред. :)

Надал игра, Федерер, Вавринка, Фиш, Степанек, Багдатис, Гулбис нема да играат.
А што се однесува до позицијата, мислам дека не може да се врати, дури после Мајами, Ферер мислам ќе има само -35поени, зошто малце бранеше.

За вечер типувам на победа на Вознијацки и Делпо.:)

Надал изјави дека само Индиан Велс ќе го игра, а Мајами ќе го пропушти за да се спреми максимално за одбрана на Ролан Гарос.

Надал изјави дека само Индиан Велс ќе го игра, а Мајами ќе го пропушти за да се спреми максимално за одбрана на Ролан Гарос.

Ќе видиме, доколку го освои вечерва турниров можеби и ќе игра, пред се ќе има самодоверба, а многу лесно може уште повеќе да ја зголеми со уште некоја одлична партија во Мајами.

Надал игра, Федерер, Вавринка, Фиш, Степанек, Багдатис, Гулбис нема да играат.
А што се однесува до позицијата, мислам дека не може да се врати, дури после Мајами, Ферер мислам ќе има само -35поени, зошто малце бранеше.

За вечер типувам на победа на Вознијацки и Делпо.:)

Човек ако сака да фати на спортска само треба да игра обратно од она што го типуваш. Мајке ми ништо не испаѓа од твоиве типови. :D

Инаку секоја чест за Делпо, ја заслужи победата, ама сметам дека заморот од вчера ќе се одрази врз него денес. Не можам да си поверувам дека Надал е во финале. Човече јас бев најголем скептик, а човекот е пред освојување на пехарот од првиот турнир на тврда подлога. Секоја чест за тоа до каде стигна.

П.С: Пошто често ги читам балканскиве портали, најзабавен дел ми се коментарите не луѓето после секој настан, така и со тенисов. Толку глупости се изначитав од Србиве после поразот на Новак, да се чудиш. Мислам да ги прочита, скроз ќе се разочара. Освен ако не им го знае менталитетот. И ние имаме додуша такви блесоци.

Искрено и јас не ги разбирам ова организаторите... Која е логиката да играат во попладневните термини тенисерите, и тоа во 1/2 финале? Па стај бре вечерни термини, убаво кажа и ти, се печат на сонцето. Денес во неколку наврати и Ноле и Делпо беа тотално дехидрирани па во текот на гемовите одеа да се напијат вода. Чудна организација на турниров мора да признаам. Пред некој ден Новак почна во 01:00 часот по полноќ по нивно време што за мене е недозволиво, нема никаква логика.
За мечот, одлична игра на Делпо, новитет во неговата игра е што почнал да игра долги поени, и тоа екстремно долги, се гледа дека е и кондиционо подобро спремен, а што е најчудно го надигра денес Новак во подолгите размени, тука Ноле е неприкосновен, а и вчера Мареј. Ќе биде интересно со Рафа утре, му давам предност на Надал поради исцрпниот меч на Делпо против Новак, башка на Надал повеќе му одговара да игра на сонце. Али никако не смее да се отпише Делпо, во страшна форма е.

Да ти кажам икрено не дека сеир фаќам или нешто слично, ама мене не ми смета да играат тенисериве на топло и на горештини. Тука им го гледам карактерот, затоа што според мене не е да лупаш само по топчето, туку да видам кој како издржува и ментален напор. Затоа ролан гарос за мене секогаш е најдобар турнир, затоа што и врне, и ладно знае да е , спор терен па биди фраер играј така да те видам. Вимблдон и другиве грен слемови ми изгубија магија некако, ако врне стаиле покрив, тенисериве станале бре размазени, како играа мекенро, борг сампрас селеш, граф порано па никому не му сметало тоа? сегашниве тенисери кај зимаат поголеми награди и тоа тројно од поранешните тенисери па и премногу станале мази. Искрено за тие милиони што ги заработуваат на вакви мастерси, има и да се испотат и да лазат по терен ако сакаат пари ако не ете им челинџери..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom