Блам држава

Не е така едноставно.
Ја мајката, зашо?
Ако не се краде ќе има за сите.

Темава денес ќе вришти, нема крај..

Си спиеле лагано. Министерствово не знаев ни дека постои. А богами не ни треба.

Ја мајката, зашо?
Ако не се краде ќе има за сите.

Темава денес ќе вришти, нема крај..

Си спиеле лагано. Министерствово не знаев ни дека постои. А богами не ни треба.
Затоа што струјата не е роба што онака се произведува за извоз и може да се складира некаде. Резерва е ок, премногу вишок не баш оти и кога не произведува има трошкови кои некој мора да ги носи. Ама ок, јасно е на фејсбук може и цел живот со едно меме и една реченица да се објасни.

Затоа што струјата не е роба што онака се произведува за извоз и може да се складира некаде. Резерва е ок, премногу вишок не баш оти и кога не произведува има трошкови кои некој мора да ги носи. Ама ок, јасно е на фејсбук може и цел живот со едно меме и една реченица да се објасни.
Струјата не е роба.
Мислиш добро. Па не е ни добро. Услуга е.
Приходи од услуги. Ако веќе навлагаме у термини.
Евн, Телеком. Нудат услуги врз основа на договор. Добро е нешто опипливо. Струјата не ја гледаш и допираш.

Немој ти на мене фејсбук муабети, пошо работам со финансиски извештаи, и имам клиенти од секоја бранша, меѓу кои и произведувач на струја со ветерници.
Не смеам да зборам. Ама се исплати.
Не знам по која економска логика повеќе се исплати да купуваш, и да ти чукаат царини, него да произведуваш за дома+ да продаваш.
Дај кажи кај си студирал економија. Ова на УКИМ не е учено.

IMG_6878.jpeg

Еве сумарно. Чиста економија.

Имаше дека црпе им го простил долгот за да лапне процент(сигурно лажни вести биле), година две беа должници
и изгледа сум ја пропуштил веста дека платиле, не била толку топ ваљда.

https://faktor.mk/te-to-ad-se-razdolzi-so-drzavata-isplatila-povekje-od-milijarda-denari
Интересни делови не лапнале процент и одма раскин
Kaj kje se otkazat od tolku pari, koa vidoa deka raboti profitabilno firmata:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom