Бјело Дугме

• Креатор на темата Креатор на темата Filip99
  • Време на започнување Време на започнување
Ај кажи една песна која е според тебе "сељачки рок" и ај кажи еден ритам што го имаат украдено. Аман не туку зборувајте глупости.:nerv:

lipe cvatu
:)
taka se okarakterizirani od kritikata vo bivshata ju.i cista komercijalizacija za razlika od drugite rok bendovi togas
kako atomsko skloniste orgazam i sl.a kako alternativa na gradska sredina nekoj rokeri od selo tokmu niv gi slusaaa najpovece .zada pariraat na gradot .goran bregovic i te kako koristi elementi od folkot .i nesum jas kriv sto taka se oceneti od kriticarite .prasaj nekoj muzicki kriticar pa ke vidis.

Ај кажи една песна која е според тебе "сељачки рок" и ај кажи еден ритам што го имаат украдено. Аман не туку зборувајте глупости.:nerv:

Не знам чија песна онаа ''Што имала ксмет Стамена'' ама имаат на таа музика еден текст турено ама не ми текнува како се викаше песната.Иначе не беа лоши имаа добри песни ама тие песни се веќе играни,пеени,пиени и станаа досадни...

lipe cvatu
:)
taka se okarakterizirani od kritikata vo bivshata ju.i cista komercijalizacija za razlika od drugite rok bendovi togas
kako atomsko skloniste orgazam i sl.a kako alternativa na gradska sredina nekoj rokeri od selo tokmu niv gi slusaaa najpovece .zada pariraat na gradot .goran bregovic i te kako koristi elementi od folkot .i nesum jas kriv sto taka se oceneti od kriticarite .prasaj nekoj muzicki kriticar pa ke vidis.

Значит ако имаат една песна шо имат еве по твоето сељачки ритам, то значит дека сите песни и цела група е сељачка, така? Исто така имет и 2 песни блузерски шо се: блуз за моју бившу драгу и Ове чу ночи начи блуз, и ова значит дека се блузери?
Иначе главен виновник шо е паднат рејтингот на Бијело Дугме е Младен Војичич- Тифа. 1984-1985 година е кобна година за Дугме.

Не знам чија песна онаа ''Што имала ксмет Стамена'' ама имаат на таа музика еден текст турено ама не ми текнува како се викаше песната.Иначе не беа лоши имаа добри песни ама тие песни се веќе играни,пеени,пиени и станаа досадни...

Ај те молам ако ти текнит песната, да ми ја кажиш, дека јас незнам за која песна мислиш. Ги имам сите песни слушнато, ама на песна со слична музика на ''Што имала ксмет Стамена'' досега немам сретнато. А можит и да ја имаш измешано групата.
Шо се однесвит до песните дека се играни, пеени, пиени и дека станаа досадно донекаде се согласувам со тебе. Групава постојт од 1974 година, а се распаднаа во 1989 година. и од тогаш досега се поминати многу години и нормално е за сите постари песни дека се станати досадни ако се слушаат долго време. На пример една од најпознатите песни Не спавај мала моја музика док свира им е од првиот албум од 1974 година и нормално е дека ќе станит досадна ко е стара веќе 33 години. Дали сум во право?

закон се мнооогу ги сакам...имам појке омилени песни од нив ама сепак на прво место:`ЛАЖЕШ`...

Една групите што ми се свиѓа..одлични песни....
"Не спавај мала моја музика док свира"...одлични се:)

ne ne mislam nema neso podobro izvadeno vo posledno vreme od pesnite na belo dugme vo vremeto na alen islamovic

не ми се по мој вкус!само 2-3 песни ми се онака!

Некој што не сака да чита негативни коменатари за бјело дугме ми избришал мислење.:back:
Кхм ни една песна не ми се допаѓа сметам дека уопште не ги бива за музика.

Па ако тргнеме од фактот дека еден од бившите вокали Ален Исламович неуморно прави дуети со извесната Индира Радич, ондак (не)квалитетот стварно ме замислува.:pos: Слушам Ју-рок, ама никако неможам да ги ставам у ист кош со Азра, ЕКВ и Електрични оргазам. ( Моето свето тројство) :)

Азра, Екатерина Велика и Електрични оргазам.... вредат дефинитивно повеќе од Бјело Дугме. :)

А како беше онаа Џурџевдан?

Петар, ај потсети ме?

(читај меѓу редови)

Abe bjelo dugme bea poveke emo muzika pokomercijalna za obicen narod , azra, elektricni bea za mladite ne bea prifateni od site

taka da Bjelo dugme znaea so nekoi pesni da go pogodat sekoj ama bas sekoj ex Yu coek. sto Azra ne mozeshe iako bea pokvalitetni ... razlicni se

Inace Tifa beshe najbolji niven peach i Bebek u pocetocite mada za mene definitivno TIFA narkomanot

Inace Tifa beshe najbolji niven peach i Bebek u pocetocite mada za mene definitivno TIFA narkomanot[/quote]

Јас го мислам спротивното. Тифа е најлошиот пејач на Дугме. Пееше само една година (1984-1985) и направи само еден албум. Има убави песни, не викам не, ама не може да се споредува со Бебек или пак Ален. Незнам дали го имаш гледано концертот од Дугме шо беше на Хиподром пре 2 години, онај глас шо го имаше Тифа беше ужасен. Поготово на песнана За Есму, кога првион стих треба да се пее високо, а тука фалшираше ненормално многу. срамота.
Иначе во право си дека е наркоман и многу голем пијаница

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom