Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
Чија агенда обработувам бе жити се, јас слободно и не натеран од никој си излегов. Друга ми беше поентата а ти на друго ја сврти. Не дека бројката беше мала заради медиумите туку никој не дозна дека се случиле, треба да се рашири што е можно подалеку и надвор да се слушни каква багра е на власт, колку таа има искрадено и на кој начин. Треба да е јасно дека не е само опозицијата на овај протест, познавам многу луѓе што беа а не се партиски членови, што автоматски таа вест преставува спин на вистинста. Јас не сакам повеќе во ваква Битола каква тебе владе очигледно ти одговара, следниот што ќе дојди полош ќе биди, да. Ни ебавте матер сите заедно шо го изгласавте ѓубрево и мило ми е што не излегов на избори и не сум соучесник во овај дебакл.

И друга работа , нема ти што да се љутиш и муртиш дека те окарактеризирале како опозиционер или соросоид од проста причина што со самото твое присуство на протестот одработуваш за нивната агенда и свесно работиш во нивна корист или во најмала рака се согласуваш со нив и им даваш твоја поддршка. Така да сосем легално е така да те окрарактеризираат како нивни член или симпатизер. Не можеш ти да одиш на геј парада, да вееш нивни знамиња и транспаренти и после да речиш ама јас не сум ни геј нити ги поддржувам, јас сум независен или така нешто. Што си барал ти таму ако не се согласуваш со нив или не си еден од нив. Онака случајно си се нашол таму. Не оди баш тоа така и затоа нема што да ти паѓа чудно или да те навредува што те ставаат во ист кош со нив.

Сакам само околу ова да искоментирам и да прашам нешто.
За која агенда и за кој корист излеговме ние на протестот бе пријателе??
Дали знајш кој беа причините за протестот?

dvojce.jpg
Еве причитај ако не знајш.
На протестот излегоа сите шо не гледаат така розево како тебе и шо не планират да седат со скрстени раце додека градот ни се уништува! Не е битно кој го организирал, битно е заради кој причини го организирал! Ама така не мислите вие партиски обележаните па затоа сме на ова дереџе. А чекај шо ако излегле некој од сдсм??! Тие не се битолчани? немат право да излезат? Знам дека и дел од нив ни малце не ги боли за Битола и излегват само за ситни поени ама то не значи дека не требаше да излезиме во поголем број. За то дека сорос ги плаќал ете од здружението излегоа со соопштение дека тие пари се дадени од Усаид заради некој проекти. А то за опозиционерите...Кој и да излези денес да протестира против нешто со кое е поврзана владата и вмро одма еспресно се етикетира како опозициско и хулиганско. Така да не треба то многу да не интересира..Кај нас таква е ситуацијата. Малку се разбудени и слободни, другите се членови на некоја партија :)

Шо се замарате за бројката?
Не е важна бројката...
Проблемот е далеку поголем и покомплексен од Газето..
Луѓе да бидиме реални,Битола била и ќе биди слепо црево во Македонија од осамостојувањето наваму....
Сите партии,сите функционери кои имаа ингеренции работеа,работат и ќе работат само за сопствените интереси,а народот кој го :sekcza:...
Да се нафатират тие(да си вработат се до 7мо колено,швалери,мувачици)...
Па градот ни го ебаја цели 25 години,се се затвори....
А се имавме,буквално се,држава во држава...
Сега сме само едно попатно место,изборна единица која ја бројат кога ќе ги прогласат конечните резултати од изборите...
Ниеден,ама буквално ниеден не мрднал со прст за Битола,сите се предавници,исти курац како онај паљачото....
Значи,ете и ко ќе замини арамијата,мислите ќе биди подобро?
Не бре луѓе,исти :kuracc: ќе биди,пак ќе изберат некој од тајфата МИ СМО ТА ЕКИПА (Илиевски од Водовод,Иво Ивановски и останата боранија)...
Тие не знат кај терат сите....од двете партиии...
Не чекајте ништо подобро,барем не во наредните 10,20 години....
Пак проблемот е во власта,од горе,шо централата ама баш ич не ја есапи Битола,и ниту еден капитален проект не поминва низ Битола,ама буквално ништо,ниту еден ебан регионален пат не планираат,камоли некоја друга капитална инвестиција(автопат,фабрики,ФАБРИКИ а не мачкање очи како со Кромберг)...
За луксузи како стадиони,сали.базени ќе почекаме,ко ќе дојдат спортски луѓе на раководни места...
Му платија се на Швабите,и локацијата муфте му ја дадоја,и се за да ги натерат да дојдат,плати најниски во регионот....
Дали знајте дека придонесите за здравствено и социјално осигурување на работник до 2 години стаж во Кромберг ги плаќа државата?
И после за да не му ги плаќат тие придонесите ги бркат тие постарите(со стаж)работници и вработват нови на определено време,и така неколку години...
Плус превоз,јадење му плаќа државата.....
И ова СТРАНСКА ИНВЕСТИЦИЈА Е?АБЕ МАМИЦАТА ВАША...
Работи народот за 10 кркачи,во смени,ко црнци,е ова ни дојсоја..
Абе душата му ја зедоја на луѓето..со 10 илјади фамилија не се гледа....
На времето беа 10 фабрики ко Кромберг,сега цел град се крсти во Кромберг...
И чекаме подобро утре?Кога реалноста е ИЛИ КРОМБЕРГ,СЕКЈУРИТИ,КЕЛНЕР ИЛИ ТАКСТИСТ(за мажи)или в кладилница,бутик,или за тие шо не му се чека да накалапат пари-ексорт дама:цицки: за(дамите)...нека ми извинат,нејќам никој да навредам...:icon_mrgr:
Е на то дереџе дојде градот,греој манастирски...
Му е срам на луѓето на улица да излезат,кој заборчен до гуша,кој сметки му тежат на глата,на кој децата заборчени до гуша во коцкарски долгој....
Душата му ја зедоја на градот,крвта му ја испија со памук,сите овие 25 години...
За ТАТ,најголемиот грабеж во историјата на независна Македонија,тогаш ко не се запали градот па за друго чекаме...
Ништо бе луѓе....
Пак идиме до уште еден проблем,според мене најголем ШО НЕМАМЕ ЗАКОН....
Како чоек од правосудството,ви кажвам дека дури не се среди државата на правосуден план не барајте ништо...

Ете ќе го спашкаме паљачото,шо ќар ко нема да го врати то шо го МАНА од народот?
Ќе си живеј ко цар,со зет му, во хациендите над касарната,и никој ништо нема да му напрај....
СЕ Е СРЕДЕНО,ПРЕФРЛЕНО НА СМЕТКИ,НА ЛУЃЕ,ПРИКРИЕНИ ТРАГИ...
Зошто си го напраја законот како шо му одговара нив,судството е под директна контрола,и сега чекаме ние да тргнат работите...?Каде бе?
Без судство не барај држава...Без независна полиција не барај ништо...
А тука си ги КЛАДОЈА ГЛАВНИТЕ ИГРАЧИ И КАДРИ....:zloo:и ОДИ МРДНИ ДА ТЕ ВИДАМ...:kluc:
Кога во една држава се користат правосудните и безбедносните органи за сопствени и партиски интереси џабе е...
Истото го праеја и оние од БИХАЧКА,и тие немат прат да брчат(мамицата нивна арамиска,се опљачкаја во Битола,племе нивно арамиско)::::::mad:
Како шо не вратија ништо сите тие директорчиња,арамишта од транзиционите време,истите тие сурати ја ебаја Битола така и овие ќе курталат..
Заради нив сме последна станица во Македонија...
За нивните деца,парталковци,кремчиња и пуфлиња да живеат,да се селфираат,да трошат од то шо ТАТКА ГО "СПЕЧАЛИЛ"..:uzi:
Не сме таков народ ние бе,овде на се амин се вели...
При очи тешка пара крадат,перат(преку споменици,културни лета и останати курташаци)и сите задоволни.....
Абе за пуста работа ако треба и со брат му ќе се скара,важно е само да се влези на работа,да се лапни решението па кој ги еба другите...
Знајте кога ќе пукни филмо во овај град(е памтете ми го зборот)...
Ко ќе рикни за брзо РЕК,а кај и да ќе рикни,ко ќе ги спашкат тие неколку илади(вишоци)...е дури тогаш ќе се изват кубурите од маса..
Кромберг не тера уште долго,максимум уште некоја година(можи ни толку),монтажна е фабриката,ќе ја преселат при прва можност негде во источна Македонија.....
За ситните работи како:стадион,сала,уништен спорт,уништен воздух,ехеее ова се последни точки на дневен ред кај овие..
Гледајте бе шо изјави дава психопатот,алооо дали е ова нормален бе?:eek:
Во Струмица требало да му се врачи оставката?:bravobe:
Пак проба да најди алиби,зошто имаше алиби дека имаше организатор на протестот..
А мора да има организитор на протест на граѓани,и тука си го имат напраено законот како шо му одговара нив,и ќе најдат дежурен виновник,абе мамицата ваша...
СЕ ВО СЛУЖБА И ИНТЕРЕС НА ДРЖАВАТА....
Така е,ко нема држава....ко се е остаено на пустење...
Ко боксеро од шо е уљандисан да ја зачува фотељата не се замара за ништо,и ги остај локалните шерифи шо сакат да прат по градојте..
Е на ова дереџе е дојдена Македонија во моментот,класично без-законие,див запад....кој шо сака то прај и никој не се замара за ништо...
Умре државата,на сред центар на главен град кампери,терористи бегат на сред бел ден,команданти на УЧК ти се министри,држава не ти признават,знаме,јазик,даноци не плаќат,,,,а онде ќе ти стегнат казна ако ја остајш колата појќе од 15 минути,одете бе таму ебете си матер сите....
Ама пак идиме до уште еден проблем,ИЗБОРИТЕ,односно онаа народната ТО ШО СИ ДРОБИШ ТО ЌЕ СИ ЈАЈШ:)..
Џабе е се луѓе,дури не се свестиме,на избори се прат револуции...
Остајте вие на Милошевиќ времето,Чаушеску,друго време,други луѓе....
(камо да беше поинаку)..
И така нема појќе шо да изгубиме,душата ни ја зедоја овие 25 години...:sakasuste:
Оваа багра само на избори можиш да ја поразиш,а на избори ќе ја победиш со народ,со БИТОЛЧАНИ,не со мавтачи на знамиња,а како тргнале партиите тешко на Битола со овие..
И другите не се поарни,ама ич не се поарни....
Не сум оптимист јас воопшто за Битола,барем не во наредните 10 години,толку ја уназадија Битола овие 15ина години,шо еве и да ја иаме та среќа да дојдат домаќини луѓе,патриоти,и се по ред(шо е исто како бинго да сме фатиле)ќе треба години да поминат да вратат нешто во некоја нормала после се она шо запустија арамиштата сите овие 25 години...
Абе да дај господ се најлошо да си дочекат сите арамишта шо ја искрадоја Битола,од најмилите,племе нивно арамиско....Голем е Господ,ќе платите сите шо го ограбивте овај народ....
П.С.
Иначе,браво за здружението,барем нешто се презема,се прај,без разлика на мотивите....
Дали биле 500или 50 илјади не е важно....

bouuuuuuuuuuuu kako mu go kaza brat.. alal da ti e:bravobe::aplauz:"abe mamicata vdup.. niskogradba bitola edno e " :)

Овај си мисли дека ако е уредник во битолски весник и го има поткупено онај младеновски , дека ќе можи и сите локални медиуми да ги контролира .
Па уште навреден бил ... И пак ја спомнува Струмица. Се прај нешто интересен а не му ич до мајтап дојдено.
Ама ако , арно му прај.
Истите тие медиуми ги покриват сите негови лајненици и се први на сечење ленти а ниеден новинар не се охрабри да му постави 2-3 едноставни прашања на лажгото цело ова време.
Пак нека го подржват и да му ги величат (зло)делата.

Како не го мани еден гром да го отепа на лице место,племе негово...:mad:
По,по одвратно створење значи,твор...:mad:....
Абе а му го слушнам гласот нервите до даска ми скокат....најомразен чоек ми е во животот досега....
ПА УШТЕ СИ ЗЕДЕ ЗА ПРАВО ДА НЕ ЗАБОРЧИ....
Мрш бе таму ѓубре едно...

Дома да се заборчуваш лигуш еден,не градот да го заборчуваш,да ги покрие криминалите од тендерите,парцелите шо ги шитна,немаше лице да бара пари кај неговите НАДЛЕЖНИ ВО СКОПЈЕ,па удри од народот да срка уште,крвта ни ја испи,ништо не му стигна,па уште и долг ќе ни остај...:tapp:...
По,по шо ќе беше бе гнаса од чоек....
Пола град се исели од Битола,заради овај и тие шо стојат зад него,овај очекува ДА ЗАЖИВЕЕ ОВАЈ ДЕЛ,продавници ќе се отвореле,училишта....:bravobe:
Кој училишта бе море умрен еден,сите млади ги избркавте од Битола,кој училишта,кој градинки...
Ни досјовте сељаци и Албанци од пичкесиматерине,ете то ни досјовте мамицата ваша.....
Златен дел од градот,златно зеленило го испустија,за да градат лоповите и арамиите станој со евтини материјали и да ги продават по цена небаре во Скопје шиткаат станој...
Како бе не ви е срам бе море да се појавите на ТВ.....
Цел град се дави во рпоблеми,една улица нема салам,светилка нема навечер,овие не заборчија 2 милини евра...
Абе мамицата ни ја ебавте,племето ваше...
Ама нека ни кисни,малце е овај штетник за нас,бетер треба,после овај кредит јасно е ко бел ден дека Битола уште години нема да се опорави...
Абе заслужвате вие на тој златен рид да ве стрелат сите,како на времето шо преаја со предавниците и ајт таму...
Господ да ни е напомош со овие...:popce:
Ако не се свести за брзо овај глуп народ не бива ништо од Битола(а тешко е дека ќе се свести народот,дотаму му го испраја умот на луѓето шо е невозможно да се вратат работите во нормала)...:eek:

Чија агенда обработувам бе жити се, јас слободно и не натеран од никој си излегов. Друга ми беше поентата а ти на друго ја сврти. Не дека бројката беше мала заради медиумите туку никој не дозна дека се случиле, треба да се рашири што е можно подалеку и надвор да се слушни каква багра е на власт, колку таа има искрадено и на кој начин. Треба да е јасно дека не е само опозицијата на овај протест, познавам многу луѓе што беа а не се партиски членови, што автоматски таа вест преставува спин на вистинста. Јас не сакам повеќе во ваква Битола каква тебе владе очигледно ти одговара, следниот што ќе дојди полош ќе биди, да. Ни ебавте матер сите заедно шо го изгласавте ѓубрево и мило ми е што не излегов на избори и не сум соучесник во овај дебакл.
Јас арно си ја вртам само што не ти одговара муабетот. Тебе вака искрено те интересира во Берово на пример кој е градоначалник и што тој прави таму. Јас не ни знам кој е таму градоначалник, уште помалце се замарам што тој таму прави. Искрено многу ми е гајле што прави, не се ни замарам. По таа логика исто очекувам тој некој од којзнае каде да не се замара за нашиот тука, па која е тогаш поентата. Значи тие што се директно засегнати што би рекле битолчани многу добро знаеја за настанот ама ете решија да не го подржат.
И читај ме малце повнимателно, јас никаде не реков дека ваква Битола ми одговара, нити пак го поддржувам градоначалникот. Јас само реков дека начинот на кој тоа се прави не го поддржувам. А ти дали си бил на протест самоволно или принудно воопшто не менува многу, битно си бил. И друга работа која ти вака како независен, партиски неопределен не ми одговори. Што очекуваше со тој протест?
Ете по некоја случајност да си даде градоначалникот оставка или полошо насилно е сменет. И после што, имаш вака некоја идеја, план што понатаму?
Тоа јас сакам да прочитам.
И на следните избори пак да не излезиш и после ако добие пак мандат сегашниот градоначалник цацко ке ти биди крив.[DOUBLEPOST=1433376348][/DOUBLEPOST]
Сакам само околу ова да искоментирам и да прашам нешто.
За која агенда и за кој корист излеговме ние на протестот бе пријателе??
Дали знајш кој беа причините за протестот?

Прегледај го приврзокот 122113
Еве причитај ако не знајш.
На протестот излегоа сите шо не гледаат така розево како тебе и шо не планират да седат со скрстени раце додека градот ни се уништува! Не е битно кој го организирал, битно е заради кој причини го организирал! Ама така не мислите вие партиски обележаните па затоа сме на ова дереџе. А чекај шо ако излегле некој од сдсм??! Тие не се битолчани? немат право да излезат? Знам дека и дел од нив ни малце не ги боли за Битола и излегват само за ситни поени ама то не значи дека не требаше да излезиме во поголем број. За то дека сорос ги плаќал ете од здружението излегоа со соопштение дека тие пари се дадени од Усаид заради некој проекти. А то за опозиционерите...Кој и да излези денес да протестира против нешто со кое е поврзана владата и вмро одма еспресно се етикетира како опозициско и хулиганско. Така да не треба то многу да не интересира..Кај нас таква е ситуацијата. Малку се разбудени и слободни, другите се членови на некоја партија :)
Сега се кажа, јас партиски обележан ти ептен независен. :bravobe:
По иста логика можам и јас да речам дека секој некој кој ја подржува политиката на владата експресно е етикетиран како партиски војник. Дури и ти самиот истото го правиш и во самиот твој пост. Така да немој со тие детски муабети, не сте само вие разбудени и слободни туку има и некој кој едноставно не го дели конкретно вашето мислење и идеали. Сега ако тоа ви е тешко да го сфатите тоа е ваш проблем а не на сите останати.
Ете конкретно за причините по ред ке ти набројам.
За првото ни мене не ми е јасно што ви е поентата ама ај ете држи вода, здравјето пред се.
За второто очигледно не сум оттука, појма немам за што се работи што по мене не ми е никаков аргумент да излезам да протестирам. Не сум ни член на некое здружение нити знам што меморандум има и што испочитувал или не. Едноставно не ме засега тоа.
Понатаму за дупките. Да си бидиме реални од независноста до сега незнам кога повеќе улици се реконструирале. Ете потсетиме можи јас незнам. Исто да си бидеме реални ситуацијата е далеку од сјајна околу тоа, но исто така далеку од доволна да излезам да протестирам. Едноставно не сум задоволен ,ама не до толку да неможам да почекам избори.
За влезовите на градот ке го ставам во иста графа со дупките или генерално патна инфраструктура и го имам истиот став околу тоа.
Стадионот, Спортската сала, споротот во Битола, затворениот базен ми се последна грижа. Ни пет секунди не си трошам време да мислам околу тоа, не пак да излезам да протестирам уште помалце да барам оставка.
Што за офицерскиот дом? Што конкретно со него? Не те бендисва, руиниран е? И сега што. Ке пропадни градот безнего. Емотивно си поврзан. Треба да се даде под кирија нешто или што ви е поентата? Што со офицерскиот дом е толку битно за да некој излези и протестира и бара оставка. Си го има препишано во имотен лист или што ?
Па на списокот сте го ставиле планинарскиот дом и велосипедска патека. Велосипедска патека бе еј. И очекуваш со цел ум некој сериозен да ви излези за такво нешто. Мислам стварно ....
Со планинарскиот дом на емотивна карта играте. Веруваш дека некој посебно се загрижи за планинарскиот дом па уште и на протес да излези. Донација да се дава по 100 денари нема да дам за него не пак да протестирам. Утка скроз.
За дрвата во касарната во најмала рака е смешно да се коментира . Да ми речеше дрвата околу сат кулата, горниот парк или паркот генерално ај и така и така, ама за дрвата во касарната бе! Оти не напишавте за дрвата над Стрчин, повеќе смисла ке имаше.
За коруптивни и нетранспаренти договори си има суд.Или ние ке ја земиме правдата во наши раце и ке делиме правда. Фала ама не фала.
За лично богатење исто си има суд. А и да си даде оставка ке му го навините ако нема судска постапка и решение, значи народски кажано џабе.
За последните две се оди на избори а не на протести.
И сега ај кажи зошто јас би ви дал поддршка или би излегол на протест кога повеќе од половина на списокот ви се чисти глупости , како деца пубертетлии да го составувале. Незнам како не се сетивте за Кисела Вода местото да го вметните на списокот или Епинал дека сијаличките уште ги немаат тргнато . А искрено има толку многу побитни и поитни работи што би ме натерале да излезам на протест. Зборувам за реални проблеми а не желби на адолесценти.
Уште сам си се смеам за велосипедската патека. Бог да чува. Велосипедска патека :facepalm:.

Последно уредено:
По иста логика можам и јас да речам дека секој некој кој ја подржува политиката на владата експресно е етикетиран како партиски војник. Дури и ти самиот истото го правиш и во самиот твој пост. Така да немој со тие детски муабети, не сте само вие разбудени и слободни туку има и некој кој едноставно не го дели конкретно вашето мислење и идеали. Сега ако тоа ви е тешко да го сфатите тоа е ваш проблем а не на сите останати.
За првото ни мене не ми е јасно што ви е поентата ама ај ете држи вода, здравјето пред се.
За второто очигледно не сум оттука, појма немам за што се работи што по мене не ми е никаков аргумент да излезам да протестирам. Не сум ни член на некое здружение нити знам што меморандум има и што испочитувал или не. Едноставно не ме засега тоа.
Понатаму за дупките. Да си бидиме реални од независноста до сега незнам кога повеќе улици се реконструирале. Ете потсетиме можи јас незнам. Исто да си бидеме реални ситуацијата е далеку од сјајна околу тоа, но исто така далеку од доволна да излезам да протестирам. Едноставно не сум задоволен ,ама не до толку да неможам да почекам избори.
За влезовите на градот ке го ставам во иста графа со дупките или генерално патна инфраструктура и го имам истиот став околу тоа.
Стадионот, Спортската сала, споротот во Битола, затворениот базен ми се последна грижа. Ни пет секунди не си трошам време да мислам околу тоа, не пак да излезам да протестирам уште помалце да барам оставка.
Што за офицерскиот дом? Што конкретно со него? Не те бендисва, руиниран е? И сега што. Ке пропадни градот безнего. Емотивно си поврзан. Треба да се даде под кирија нешто или што ви е поентата? Што со офицерскиот дом е толку битно за да некој излези и протестира и бара оставка. Си го има препишано во имотен лист или што ?
Па на списокот сте го ставиле планинарскиот дом и велосипедска патека. Велосипедска патека бе еј. И очекуваш со цел ум некој сериозен да ви излези за такво нешто. Мислам стварно ....
Со планинарскиот дом на емотивна карта играте. Веруваш дека некој посебно се загрижи за планинарскиот дом па уште и на протес да излези. Донација да се дава по 100 денари нема да дам за него не пак да протестирам. Утка скроз.
За дрвата во касарната во најмала рака е смешно да се коментира . Да ми речеше дрвата околу сат кулата, горниот парк или паркот генерално ај и така и така, ама за дрвата во касарната бе! Оти не напишавте за дрвата над Стрчин, повеќе смисла ке имаше.
За коруптивни и нетранспаренти договори си има суд.Или ние ке ја земиме правдата во наши раце и ке делиме правда. Фала ама не фала.
За лично богатење исто си има суд. А и да си даде оставка ке му го навините ако нема судска постапка и решение, значи народски кажано џабе.
И сега ај кажи зошто јас би ви дал поддршка или би излегол на протест кога повеќе од половина на списокот ви се чисти глупости , како деца пубертетлии да го составувале. Незнам како не се сетивте за Кисела Вода местото да го вметните на списокот или Епинал дека сијаличките уште ги немаат тргнато . А искрено има толку многу побитни и поитни работи што би ме натерале да излезам на протест. Зборувам за реални проблеми а не желби на адолесценти.
Уште сам си се смеам за велосипедската патека. Бог да чува. Велосипедска патека :facepalm:.

А уствари шо те интересира тебе за Битола?? Не би протестирал ни за улици, ни за стадион, сала, силен спорт, офицерски дом ии сите тие работи ВЕТЕНИ. Значи се протестираше за ветените а неисполнети работи. Значи очувот наш ги вети тие и сите не изигра (во то сите не те клавам тебе, оти ти не би се бунел). Глупо е да чекаш уште две години градот да тапка во место, зато шо според тебе не е очано. Далеку од очајно е!! На секое можно поле! Кажи една работа на општината во последните две години која е за пофалба. Велиш не би дал ни 100 денари ако се донира за Копанки. Не давај бе. Ќе ги дајш ко ќе одиш за Пелистер нагоре на рампата. Ќе ги дајш за џабе. Ќе те украдат. Нема да се донирани тие пари. И градис ќе добиеш дупки по патот ( Недоволно големи за протестирање ).
Ама јасно е. Ти не би излегол на протест оти вие сте тие со контра протестите.

Јас арно си ја вртам само што не ти одговара муабетот. Тебе вака искрено те интересира во Берово на пример кој е градоначалник и што тој прави таму. Јас не ни знам кој е таму градоначалник, уште помалце се замарам што тој таму прави. Искрено многу ми е гајле што прави, не се ни замарам. По таа логика исто очекувам тој некој од којзнае каде да не се замара за нашиот тука, па која е тогаш поентата. Значи тие што се директно засегнати што би рекле битолчани многу добро знаеја за настанот ама ете решија да не го подржат.
И читај ме малце повнимателно, јас никаде не реков дека ваква Битола ми одговара, нити пак го поддржувам градоначалникот. Јас само реков дека начинот на кој тоа се прави не го поддржувам. А ти дали си бил на протест самоволно или принудно воопшто не менува многу, битно си бил. И друга работа која ти вака како независен, партиски неопределен не ми одговори. Што очекуваше со тој протест?
Ете по некоја случајност да си даде градоначалникот оставка или полошо насилно е сменет. И после што, имаш вака некоја идеја, план што понатаму?
Тоа јас сакам да прочитам.
И на следните избори пак да не излезиш и после ако добие пак мандат сегашниот градоначалник цацко ке ти биди крив.[DOUBLEPOST=1433376348][/DOUBLEPOST]

Владе мкд Талески ти ли си?

Владе мкд Талески ти ли си?
Да да јас сум и ве заебавам по форуми.
Ете ми се најде слободно време помеѓу два тендери.[DOUBLEPOST=1433432980][/DOUBLEPOST]
А уствари шо те интересира тебе за Битола?? Не би протестирал ни за улици, ни за стадион, сала, силен спорт, офицерски дом ии сите тие работи ВЕТЕНИ. Значи се протестираше за ветените а неисполнети работи. Значи очувот наш ги вети тие и сите не изигра (во то сите не те клавам тебе, оти ти не би се бунел). Глупо е да чекаш уште две години градот да тапка во место, зато шо според тебе не е очано. Далеку од очајно е!! На секое можно поле! Кажи една работа на општината во последните две години која е за пофалба. Велиш не би дал ни 100 денари ако се донира за Копанки. Не давај бе. Ќе ги дајш ко ќе одиш за Пелистер нагоре на рампата. Ќе ги дајш за џабе. Ќе те украдат. Нема да се донирани тие пари. И градис ќе добиеш дупки по патот ( Недоволно големи за протестирање ).
Ама јасно е. Ти не би излегол на протест оти вие сте тие со контра протестите.
Пак почнуваш да етикетриаш затоа што јас а судејки по излезеноста и повеќето не го делат твоето мислење. Незнам како не сфаќаш дека и да ветил нешто за спортот не сум го ни слушнал, не ме ни интересирало и ми е гајле дали го ветил тоа или уште помалце го исплонил. Јас на Копанки немам одено најмалце 10 години ако не и повеќе, зошто очекуваш дека би излегол на протест поради тоа. Дека ете тебе и на група пубертетлии и планинари им е битно копанки, стадионот , базенот. Не ми е ни приоритет во животот. Па за велосипедска патека... како прво ни точак немам. Ама ај и така нека ти биди, и двата сакаме промена на градоначалникот од сосем различни причини. Ти од твоите , јас од моите причини. Друго што се разликуваме е од начинот на кое тоа се сака да се постигни. Јас и претходно прашав ете и пак ке прашам. Што потоа? Имате размислувано за ден потоа или ајде во мода е да се протестира па макар и за глупости. Луѓето во градот со просек од 200 -300 евра плата( под услов да се вработени) мислиш им е дојдено до затворен базен, патека, копанки и слични глупости. Колку очекуваш дека би била влезницата во тој затворен базен. Ке имаш пари да си ја дозволиш да одиш секој ден онака рекреативно или како настан на месецот ке го рачунаш. Имаш затворен базен иначе, во Епинал. Со топла вода и сите мастрафи. 600 денари мислам дека е влезот, па повели ако имаш пари оди, никој не ти брани. Тебе се ти е погодено па до копанки и до тоа каде ке го возиш точакот ти е дојдено. Дајбоже да ти е, ама на повеќето не му е. И веќе ако ме праша за што мене ме интересира за Битола, ме интересира стандардот, платите, вработеноста и изборот на работа. Кога ке имаш добар стандард, избор на работа и добра плата тоа што го нема тука и дури го нема ке го најдеш во блиската околина, а вака со овој просек на плати и овој стандард тешко дека и пред носот да ти се ке уживаш во истите. Значи за да не ја тупиме понатаму и јас сакам градоначалникот да биди сменет исто како и ти. Разликата е во интересите , приоритеттите и начинот. Уште побитна разлика е што јас не сакам да изигравам корисна будала па да протестирам на невидено, да барам смена оставка или што ти ја знам а за потаму никој ништо да незнае да кажи. Ете пак и тебе те прашувам, што потоа ако утре градоначалникот си поднесе оставка, имате некој план, идеја нешто, било што? Или толку , нека се смени па за после ке видиме.

Последно уредено:
И веќе ако ме праша за што мене ме интересира за Битола, ме интересира стандардот, платите, вработеноста и изборот на работа. Кога ке имаш добар стандард, избор на работа и добра плата тоа што го нема тука и дури го нема ке го најдеш во блиската околина, а вака со овој просек на плати и овој стандард тешко дека и пред носот да ти се ке уживаш во истите. Значи за да не ја тупиме понатаму и јас сакам градоначалникот да биди сменет исто како и ти. Разликата е во интересите , приоритеттите и начинот. Уште побитна разлика е што јас не сакам да изигравам корисна будала па да протестирам на невидено, да барам смена оставка или што ти ја знам а за потаму никој ништо да незнае да кажи. Ете пак и тебе те прашувам, што потоа ако утре градоначалникот си поднесе оставка, имате некој план, идеја нешто, било што? Или толку , нека се смени па за после ке видиме.

Не знам ти друже во кој свет живејш дефинитивно.
Доста лицемерно ти е ова 'и јас сакам да се смени градоначалникот' и после то... 'нема шо да барам оставка јас на невидено' :вонзем::facepalm:
Вака да размислувале и партизаните ко тебе, уште под бугарите ќе бевме изгледа...
Значи, прајме муабет за човек шо е 10 години на власт, за кои што постојат сериозни индикации дека 10 години владеј само за криминални активности, упорно и упорно лажи и в лице ни се моча, и ти ми кажваш овде на невидено, план дали имало за понатаму или шо ти ја знам шо.
Јас не знам за некое полошо сценарио од ова шо е моментално. Или пак еве и ти си депримиран како и цел град па си викате вака барем кај не подјебава Двојче ама барем ни се смешка на секое. Ни крај на мандат ни ништо не треба да дочека овој. На најбрутален начин треба да се фрли од фотеља во Драгорот кој не успеа да го исчисти цели 10 години од ко е на власт и да се заврши неговата епоха и никој поќе да не го спомни.

Друга работа е тоа со стандардот и просекот на плати... Двојче излезе одма од ко го доби последниот мандат и кажа дека сите парцели се продаени во Жабени... Пошто не кажа на кој се продаени сигурно на ќерка му и зет му изглда затоа што освен Кромберг кај шо има робовладетелски начин на функционирање друга фабрика нема ни на повидок.
На кој начин Двојче можи да го подобри стандардот и просекот на платите? Директно на никој...
Индиректно? Па на пример да почни да ги прај улиците како шо е ред а не да фрла песок во дупките. Да почни да бара пристојни патишта до Прилеп и Ресен, а за тие капитални инвестиции кои тој сам ги обеќа како топлификација, стадион, сала... То ни јас не сум паметен со кој пари ги вети, ама еве тој нека пули нека прај па нека ги оствари. Колку е од инфраструктура подобрено во овие 3 мандати? ИЧ!
И за крај. Твојте себични сфаќања за планинарскиот дом, за велосипедска патека ми укажват на то дека ти уствари уживаш во Битфест, локумфест, бостанфест па немаш време да прошеташ лево десно, друго рационално објаснување немам. Обично кога се оценва работата на некој се земаат кумулативно сите добри и лоши работи, кога ќе се собери се од Двојче не знам дали останва нешто добро.

Не знам ти друже во кој свет живејш дефинитивно.
Доста лицемерно ти е ова 'и јас сакам да се смени градоначалникот' и после то... 'нема шо да барам оставка јас на невидено' :вонзем::facepalm:
Вака да размислувале и партизаните ко тебе, уште под бугарите ќе бевме изгледа...
Значи, прајме муабет за човек шо е 10 години на власт, за кои што постојат сериозни индикации дека 10 години владеј само за криминални активности, упорно и упорно лажи и в лице ни се моча, и ти ми кажваш овде на невидено, план дали имало за понатаму или шо ти ја знам шо.
Јас не знам за некое полошо сценарио од ова шо е моментално. Или пак еве и ти си депримиран како и цел град па си викате вака барем кај не подјебава Двојче ама барем ни се смешка на секое. Ни крај на мандат ни ништо не треба да дочека овој. На најбрутален начин треба да се фрли од фотеља во Драгорот кој не успеа да го исчисти цели 10 години од ко е на власт и да се заврши неговата епоха и никој поќе да не го спомни.

Друга работа е тоа со стандардот и просекот на плати... Двојче излезе одма од ко го доби последниот мандат и кажа дека сите парцели се продаени во Жабени... Пошто не кажа на кој се продаени сигурно на ќерка му и зет му изглда затоа што освен Кромберг кај шо има робовладетелски начин на функционирање друга фабрика нема ни на повидок.
На кој начин Двојче можи да го подобри стандардот и просекот на платите? Директно на никој...
Индиректно? Па на пример да почни да ги прај улиците како шо е ред а не да фрла песок во дупките. Да почни да бара пристојни патишта до Прилеп и Ресен, а за тие капитални инвестиции кои тој сам ги обеќа како топлификација, стадион, сала... То ни јас не сум паметен со кој пари ги вети, ама еве тој нека пули нека прај па нека ги оствари. Колку е од инфраструктура подобрено во овие 3 мандати? ИЧ!
И за крај. Твојте себични сфаќања за планинарскиот дом, за велосипедска патека ми укажват на то дека ти уствари уживаш во Битфест, локумфест, бостанфест па немаш време да прошеташ лево десно, друго рационално објаснување немам. Обично кога се оценва работата на некој се земаат кумулативно сите добри и лоши работи, кога ќе се собери се од Двојче не знам дали останва нешто добро.
Незнам кој дел не ти е јасен. Дали е тоа разлика во години или зрелост незнам ама ете така е.
Едноставно е бе. Сигурно нема да излезам да протестирам како прво според мене за глупости и да заменам еден неспосбен со друг понеспосоебн од овој. Ете гледам и ти како и останатите тука напалени немате јасна претстава што понатаму, никој ама никој не се ни потруди да даде образложение што со денот потоа. Свесен си дека само изигруваш корисна будала иако можеби намерите ти се чесни. Сепак тоа не го менува фактот дека кога бараш оставка од некој, излегуваш да протестираш барем ако ништо друго би требало да знаеш кој треба да го замени или што понатаму. Вака бланко протестираш, протестираш колку да се протесира за нешто но верувал или не некој тоа го користи за свои цели, ти само ке му одработиш, а тоа те прави како што реков корисна будала. Ете докажими дека грешам и објасни што понатаму, ете според тебе како би се одвивале работите. Значи неспорно е дека и двата сметаме дека моменталниот градоначалник не ни го бива, јас од свои причини ти од свои. Разликата помеѓу мене и тебе е во изборот и начинот. Јас сакам да знам што менувам за што, ти трчаш како прле пред магаре. Потпишуваш бланко договор за кредит во кој условите накнадно ке ти бидат кажани, ама од кога ке потпишиш.
За вториот дел се сложуваме, но видиш јас не гледам ништо добро во насилни протести и тоа секако е мое право. Сметам дека и да се кандидира на следните избори дека нема да ја добие поддршката на народот баш ради тие пропусти во неговото владеење , а остај што сметам дека и нема да се кандидира. Сепак ако се кандидира и ако добие уште еден мандат тоа е тоа. За тоа служат изборите и треба да се навикниме на тоа дека не секогаш добива оној за кој сметаме дека треба да добие. Како што ти си имаш став и мислење, како што имам и јас став и мислење така и некој трет, четврт со има свој став, мислење и интереси. Кој сум јас , ти или било кој да ја руши вољата на мнозинството гласачи. Е тоа се вика политичка зрелост што тука во државата очигледно фали и затоа сме каде што сме. Треба да се научиме дека во демократија добива оној кој има мнозинство гласови ни се допаѓало тоа нам или не. Исто треба да се научиме де го цениме ставот и изборот на другите , посебно ако тоа е мнозински став иако нам не ни е по воља. Таа политичка зрелост очигледно ти фали и нормално дека реагираш на начин на кој реагираш притоа тргнувајки од ставот дека само ти си во право а сите останати се глупи, селани, недоквакани, а не земаш во предвид дека и нивниот глас вреди исто како и твојот и дека се повеќе од тебе.
И за крај јас ке ти дадам едно рационално објаснување. Мое право е во што јас уживам а во што не. Ете ако според тебе јас уживам во битфест и локумфест а ти не, тогаш тоа тебе те прави што? Попаметен, попросветлен, посебен ? Не само те прави поразличен во вкусовите , ништо друго и ништо повеќе. Ете помирисе со фактот дека мене лично не ми прави филм да се пентерам по планини или да возам точак па нормално дека тие две работи ми се последна грижа, а ако тоа мое гледиште го дели мнозинството на граѓаните тогаш тоа е тоа, за скоро нема да ги видиш. Од друга страна пак ако мнозинството граѓани ги сакат тие работи тогаш јас ке го ценам нивниот избор пошто се повеќе од мене. Сигурно нема да одам да го запалам домот или да ја ископам патеката оти мене не ми се по кеф( за разлика од тебе судејки по твоето размислување искажано тука ).

( за разлика од тебе судејки по твоето размислување искажано тука ).

Ако одиме по твоето размислување... Како го сменавме воопшто Вршко? Кој знаеше како ќе биди после него? Сега после 10 години владеење на лигушот кога сфаќаме сите полека полека дека само тониме и се вртиме во круг, одма се јавуваат некои како тебе со некаква си анксиозност шо понатаму.
Сегде во светот се случва да градоначалник си дај оставка. Белград беше без градоначалник добри 3 години, имаше в.д градоначалник и шо, да не пропадна градот случајно? Има институции кои се независни и се ќе си функционира како шо треба.
Ми се смачи, 10 поста уназад ти пишам дека Двојче покрај то шо е (нај)лош градоначалник е и криминалец а ние си спиеме на ушите и чекаме него да му текни да си замини.
Каков глас каков бакрач ми спомнуваш... Самиот слушна ваљда на кој начин се добиваат избори кај нас, со тоа шо се уценват луѓето за нивната егзистенција, со вреќа брашно, со фалсификати... И кое е тоа мнозинство шо го подржува Двојче? Koja политичка зрелост ми ја спомнуваш? Излегол Двојче некогаш да одговори на оние најгорчливи прашања? Него Заев од Струмица му е крив дека некои излегле да му бараат него оставка. Политичка зрелост е оној циркуз од општина кај шо советниците се кљафтат и не можат да се соземат? Немој бе дечко да се прајш луд овде и да ми браниш некои си лопужи и згора на се да ми кажваш дека и ти сакаш да се повлечат ама не на овој начин.

Тие неколку манифестации кои ти ги набројв на кои ти уживаш, тоа се обични пералници за пари. Секакви анонимуси се влечкаат за некакви си настапи а Двојче од десниот во левиот џеб ги префрла парите само. Немаме една здрава улица ама важно имаме фонтана и спомениче... Со тие пари сите можни фонтани ќе ги реновираа во градот.
Тоа шо јас ги спомнав стадионот, домот, патеката, топлификацијата и АЕРОДРОМ во Логоварди :icon_mrgr:... ДВОЈЧЕ ГИ ВЕТИ, нема ништо од нив, значи ДВОЈЧЕ ИЗЛАЖА, не знам како да ти објаснам поинаку. Ако тебе не ти значат овие проекти, и мене не ми значат ништо можи, ама целата приказна е во тоа шо лигушот продава магла 10 години и ние чекаме на избори (кои се наместени) да падни...
П.с не ме цитирај повеќе, очигледно со Латас и Миленко можам да се разберам попрво отколку со тебе, биди ми поздравен. :нинџ:

http://plusinfo.mk/vest/24782/pokrenata-istraga-za-bitolskiot-gradonacalnik-taleski
Се ми се чини дека ќе го "пуштат низ вода"и то никој друг туку лично негојте другарчиња..:pijani:...:zloo:
Па ќе речат ЕТЕ ГЛЕДАТЕ,ПРАВДАТА Е ИСТА ЗА СИТЕ...:cool:
Ама шо ќар за нас ко ѓубрето опљачка се шо можеше и не можеше да се мани+ни опна кредит шо со години нема да можиме да исплатиме...:mad:

maxresdefault.jpg
:oeoeoe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom