Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
11401106_403000759883887_2525760845937285327_n.jpg

Кај нас само СЕ КРАДИ,а во СКОПЈЕ СЕ КРАДИ ама и се ГРАДИ(со наши пари)....:kuracc:
Нека се капат Ѓупците...:oleee:(кај нас и фонтата кај Џамијата ја испразни Газето,за да не се капи никој)...:ban:

http://a1on.mk/wordpress/archives/502392

Си зеде сила овај миникот и прај шо сака. Не срами до кај шо ќе стигни.
Секој потег му е во штета на градот.
Абе еден паметен потег да повлечеше ќе речевме браво , ама нема таков досега .

море овие ЕУ неотпорни на загадување од термоцентрали,ние гајле си немаме,тие не убедуваат за реновирање по ЕУ стандарди или затворање на централите и јагленокопите нц нц

http://emagazin.mk/vesti/vest/10187

Важно нигде да не се спомни Двојче арамијата и неговите пајташи околу секој клуб шо ротират.
За чудо па забораја да кажат дека да не беше Двојче РК ќе замреше, дека тој ги поможвал и ФК и КК... Па таблата кај бутките...
Тревата на стадионот... Тениските игралишта...
Мрсната боја и радиото во салата...
Како смееја да ги заборат сите најбитни инвестиции во спортот во овие 10 години. :facepalm:

Од друга страна Циле се мобилизира за изборите в година... Нема пари да купи 5 пехарчиња од по 100 денари и 10 дипломи. Никој не му се нафати да финансира таму и не можи самиот се да постигни.
Плус мора да се види со таа жената од Кравари на две места шо можела да гласа, да избара и по другите места да не можи таква дубара да се напрај. Па со робовите во ГП да ги брка или да ги учи како да гласат... Па уште ако му е Поршето или Аудито за регистрација :нинџ::facepalm: Нека отворат линија да донираме по 50 денари. :semolam:

Влатчеее , Влатчеее ! :cujte:
Сите те научија шо лајно си Влатчеее... Почнуват од сите страни да излегват твојте дела .
Многу си се огрешил бе Влатче бе ... Си се занесил во крадењето , си станал мастер во професијата.
Почни да се паковаш за Идризово штетник еден . :motorce:

http://ohridsky.com/?p=77507

Влатчеее , Влатчеее ! :cujte:
Сите те научија шо лајно си Влатчеее... Почнуват од сите страни да излегват твојте дела .
Многу си се огрешил бе Влатче бе ... Си се занесил во крадењето , си станал мастер во професијата.
Почни да се паковаш за Идризово штетник еден . :motorce:

http://ohridsky.com/?p=77507

Brojani mu se denovite sreka so ova bombite na zajko se odlozuva menvanjeto na dvojce inaku prva prilika leta od opstina ama kurot ke mu go skrsat ako ne go piknat zatvor oti go tovari magareto za vnuci pra vnuci
Ama od druga strana ko ke vidis deka za negova smena ja tokmat onaa starata kurva od sovetot ili seljakot od kravari so struski koreni ke go barame nie dvojce bitolskivesnik.mk/bitolskoto-stopanstvo-vo-teshka-kriza-serija-stechai-ja-tresat-bitola/
Ete taka sekernata ja sjebaa za kamcev i pandelevci da ja kupat trikotazata ja eba dimko mikena takugere ne plakase reket na partijata kako i mlin stojcev koj prethodnata godina za biznismen na godinata go proglasija isto gerzo od torpedo goce radosavljevic-metorit itn...

p.s.da sr povtoram po stoti pat deca begajte od Bitola i Makedonija sto podaleku oti i vo kasarnata ke ni gi donesat brakata

Го иаме најуспешниот градоначалник , не за џабе е доживотно избран . Од каде иначе сите оние награди и плакети шо го има добиено од странство .
Високи плати , невработеноста минимална , пичиња убај , странци на лето колку сакаш ... Зарем треба да се трошат повеќе зборови за Битола.

http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=73151047198&id=12&prilog=0&setIzdanie=23508

Која мизерија е...
Соља ко Ал Капоне е,не легна за големите дела ќе легни за нешто"ситно"..
12илјади фамилии ги поебаа со нејзните другари од власта и никој мува не го полази...:tapp:
Шо е најчудно,никој не си ги бара парите...:pos:
Шо народ глуп ќе бевме бе,абе требаше цел град да се запали,а не да му дават нови мандати на Бранко..
Е бе Битолчанче,Битолчанче..
Па шо е најјако,уште некоја овца си најде Соњчето во меѓувреме...:pos:(нема зима за овчарите):cool:...
Битолчанче,чоече со една визија САКА ЛЕСНА ПАРА БЕЗ ПОТ....
Каде бе така?После богата била Соља,богати биле политичарите...:pos:

Со нашите пари избори добиваја,и пак мавтат партиски знамиња...
Иста приказна со сите фирми шо ги искрадоја до кочанка...
И најголемите апаши од транзицијата станаја најголеми акционери...(во тие малку фирми шо останаја по транзицискиот нокаут):cool:
И сега мангупи изиграват во градот...
Е море тркала,нека не газат така ни треба...
После немало ништо во Битола,е ќе нема...
И овај судот нека го затворат еднаш,нека не се резилат појќе....а и така и обвинителство е до нив и таму нека клат еден :kluc:..
И така правдата функционира само за сиромашните....:popce:

daj nekoj nekoja preporaka za prespivanje na pelister, hotel ili so ti ja znam, neso da e so po normalna cena. znaci ne najeftino ali ne i 3000 denari po covek samo za spienje.

http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=71015940239&id=9&prilog=0&setIzdanie=23514

Кој очај сме значи . Ги иаме срушено сите рекорди во мизерија од ко дојде овај пустачот за градоначалник .
Си ја префрлат топката како деца мали . Едните викат е на министерството , министерството вика на општината е ... Па после концесионерот бил крив оти наместо да инвестира тој се собрал од внатре.:facepalm:
Во 1911 го напраја турците и бил функционален до 95та , скоро 90 години , за да дојди некој во 21 век и да дава смешни изјави дека не бил под нивна надлежност.
Абе ако не сте способни да го реновирате , барем одете во Турција и побарајте пари и помош ... Ако не дат пари и да го средат цакум пакум како она џамијата кај сатот , јас гла сечам .
Толку бе да се неспособни , или пак намерно се прат мутави и се насочени само на крадење , незнам... Ама ова веќе ги преминва сите граници на нормалата .
И шо е најстрашно нема кој да ги спречи . Ќе продолжат да пустат уште долги години.

http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=71015940239&id=9&prilog=0&setIzdanie=23514

Кој очај сме значи . Ги иаме срушено сите рекорди во мизерија од ко дојде овај пустачот за градоначалник .
Си ја префрлат топката како деца мали . Едните викат е на министерството , министерството вика на општината е ... Па после концесионерот бил крив оти наместо да инвестира тој се собрал од внатре.:facepalm:
Во 1911 го напраја турците и бил функционален до 95та , скоро 90 години , за да дојди некој во 21 век и да дава смешни изјави дека не бил под нивна надлежност.
Абе ако не сте способни да го реновирате , барем одете во Турција и побарајте пари и помош ... Ако не дат пари и да го средат цакум пакум како она џамијата кај сатот , јас гла сечам .
Толку бе да се неспособни , или пак намерно се прат мутави и се насочени само на крадење , незнам... Ама ова веќе ги преминва сите граници на нормалата .
И шо е најстрашно нема кој да ги спречи . Ќе продолжат да пустат уште долги години.

Имаме некој чуден начин на кој делиме слично мислење ама и се разликуваме.

Ај да изложам шо имам да кажам па повели на реплика.
- Се сложвам дека како град сме катастрофа по основа на капитални инвестиции. Кој е крив за ова нема да дискутирам сега туку само го изолирам како проблем. Дали е недостаток на пари или недостаток на желба.
- Исто така како град имаме некоја глупава агенда да инвестираме во небитни работи. Како пример ќе ги земам стадионот па и офицерскиот дом. Зошто, затоа што колку и да се битни за реконструкција мислам дека имаме далеку поприоритетни работи оти ќе дремат празни.
- Приоритетни инвестиции. Според мене, реконструкција на патната иинфраструктура, автопатско поврзување со Скопје, па и Охрид и Струмица треба да се едни од поважните барања на Битола (ова треба да оди на буџет на држава до душа ама проблемот е шо не гледам никаква иницијатива). Аеродром, па макар и минимален (Туркиш Ерлајнс ??? ). Битола е ненормално изолиран град во последно време. Преголем предизвик е да се оди до Охрид а не па подалеку. Ваква инфраструктура е и тоа како важна за економски развој.
Современ клинички центар (моменталниов има преголеми недостатоци) кој треба да е регионален центар и кој треба да елиминира потреба од одење во Скопје за поголемиот дел медицински работи (21ви век сме бе). Подобрување на бизнис условите во градот, нема поголеми трговски центри, компании, услови за развој на нови бизниси и сл.

Не ме сфаќај погрешно, културното наследство треба да се негува, спортот треба да се негува но сите оние работи според мене се многукратно поважни и бараат приоритет. Неможиш да развиваш спорт кога луѓето бегаат од градот поради субстандардни услови.
Е сега исто интересно прашање е кој треба да ги реконструира работите. Искрено ни недостига онај невладин и хуманитарен сектор. Мислам во други земји постојат здруженија кои агитираат за нивни каузи (спас на незнам шо), (борба против X), (споменик на Никола Тесла во ЊуЈорк) и сл. Интересното е што сите засегнати ќе се вклучат на некаков начин. Дали со време, дали со пари. Па ако е навистина корисно нештото можеби и државата ќе се вклучи.

Конкретно за твоето прашање. Офицерски дом. Верувам дека и турција има интерес но интересното е што Битола колку и да има интерес не е топ приоритет.
Предлагам формирање на „здружение за спас на Офицерскиот дом“. Верувам дека доволно страни вклучувајќи индивидуалци, компании, општината, министерство за култура на Македонија, и на турција и сл кои се засегнати и кои би направиле нешто.
Плукање на форум не е многу конструктивно освен што посочуваш на проблемот кај мала група на луѓе кои не се премногу засегнати. Па ако си навистина загрижен за домот те советувам да преземиш нешто поконкретно околу него.
Што се однесува до мене сметам дека неможам да направам нешто повеќе ниту пак вреди да се замарам околу него, ама сигурен сум има повеќе истомисленици како тебе во градот отколку како мене, па ќе бидам пресреќен ако просторот околу офицерскиот дом заличи на цивилизирано место. Сметам дека овај мој пост е во ранг на моите можности со што можам да придонесам за Офицерскиот дом.
Еве за разлика од тебе ако има некаква иницијатива за другите прашања кои ги спомнав верувај спремен сум директно да волонтирам.

Имаме некој чуден начин на кој делиме слично мислење ама и се разликуваме.

Ај да изложам шо имам да кажам па повели на реплика.
- Се сложвам дека како град сме катастрофа по основа на капитални инвестиции. Кој е крив за ова нема да дискутирам сега туку само го изолирам како проблем. Дали е недостаток на пари или недостаток на желба.
- Исто така како град имаме некоја глупава агенда да инвестираме во небитни работи. Како пример ќе ги земам стадионот па и офицерскиот дом. Зошто, затоа што колку и да се битни за реконструкција мислам дека имаме далеку поприоритетни работи оти ќе дремат празни.
- Приоритетни инвестиции. Според мене, реконструкција на патната иинфраструктура, автопатско поврзување со Скопје, па и Охрид и Струмица треба да се едни од поважните барања на Битола (ова треба да оди на буџет на држава до душа ама проблемот е шо не гледам никаква иницијатива). Аеродром, па макар и минимален (Туркиш Ерлајнс ??? ). Битола е ненормално изолиран град во последно време. Преголем предизвик е да се оди до Охрид а не па подалеку. Ваква инфраструктура е и тоа како важна за економски развој.
Современ клинички центар (моменталниов има преголеми недостатоци) кој треба да е регионален центар и кој треба да елиминира потреба од одење во Скопје за поголемиот дел медицински работи (21ви век сме бе). Подобрување на бизнис условите во градот, нема поголеми трговски центри, компании, услови за развој на нови бизниси и сл.

Не ме сфаќај погрешно, културното наследство треба да се негува, спортот треба да се негува но сите оние работи според мене се многукратно поважни и бараат приоритет. Неможиш да развиваш спорт кога луѓето бегаат од градот поради субстандардни услови.
Е сега исто интересно прашање е кој треба да ги реконструира работите. Искрено ни недостига онај невладин и хуманитарен сектор. Мислам во други земји постојат здруженија кои агитираат за нивни каузи (спас на незнам шо), (борба против X), (споменик на Никола Тесла во ЊуЈорк) и сл. Интересното е што сите засегнати ќе се вклучат на некаков начин. Дали со време, дали со пари. Па ако е навистина корисно нештото можеби и државата ќе се вклучи.

Конкретно за твоето прашање. Офицерски дом. Верувам дека и турција има интерес но интересното е што Битола колку и да има интерес не е топ приоритет.
Предлагам формирање на „здружение за спас на Офицерскиот дом“. Верувам дека доволно страни вклучувајќи индивидуалци, компании, општината, министерство за култура на Македонија, и на турција и сл кои се засегнати и кои би направиле нешто.
Плукање на форум не е многу конструктивно освен што посочуваш на проблемот кај мала група на луѓе кои не се премногу засегнати. Па ако си навистина загрижен за домот те советувам да преземиш нешто поконкретно околу него.
Што се однесува до мене сметам дека неможам да направам нешто повеќе ниту пак вреди да се замарам околу него, ама сигурен сум има повеќе истомисленици како тебе во градот отколку како мене, па ќе бидам пресреќен ако просторот околу офицерскиот дом заличи на цивилизирано место. Сметам дека овај мој пост е во ранг на моите можности со што можам да придонесам за Офицерскиот дом.
Еве за разлика од тебе ако има некаква иницијатива за другите прашања кои ги спомнав верувај спремен сум директно да волонтирам.
Не се осетив повикан од твојот пост , али ајде ќе ти реплицирам .
За патишта , клиники , аеродроми и стадиони нити дискутирам зато шо то се капитални инвестиции за кои ниедна општина нема финансиски капацитет да ги изведи . Тука треба државата да си изгради стратегија за развој на југозападниот дел , па од таму да дојдат тие инвестиции во автоопати и регионални патишта за регионално поврзување или градење на регионален центар (во случајот Битола) . Ова централизација шо се напрај во последните 10-15 години е од невидени размери и го фрли овај регион на маргините буквално .
Незнам која е логиката за таква централизаицја и гушење на државата во еден град , али то и не ме интересира пошо никогаш нема да се смени во иднина и ќе продолжи тој тренд.

Е сеа за офицерски дом...
Тука е вината директно на општината и на никој друг.
Како граѓанин на град Битола , редовни си ги плаќам даноците и обврските а за возврат очекувам административците кои се избрани од нас и се платени од наши пари да се грижат како да ги распоредат тие средства од буџетот за да градот функционира нормално .
Ако ние како општина сме дозволиле да нема 50 илјади евра годишно за оддржување на ваков споменик , тогаш незнам шо да речам . Како ние се фалиме со битфест и битолско културно лето секоја година , ако вако објект од културно наследство во срцето на Широк Сокак сме дозволиле да се распаѓа и да си ја префрламе топката едни на други . За битгфест имаме по 400 илјади евра секое лето а за офицерски неаме да го средиме . Е неможи така , веќе тие клошарски потези не му проаѓат во јавноста и сите го научија шо матрапаз е тој двојче .

Како бе другар јас да прам иницијативи , кога секоја иницијатива ќе биди партиски етикетирана и медиумски ќе те уништат . Нема ние шо да прајме иницијативи ко тие имат средства а и должност домот да го одржуват . Кога дојде Двојче на власт , бараше во Скопје да му дозволат општината да ја премести токму таму во Офиццерски , ама од ко беше одбиен од министерство за култура буквално уште еднаш не го спомна домот .
Реков и пак ќе речам , ако не се способни да го напрат , нека се растрчат по министерства или нека отворат некоја сметка за донации како шо напраја во Скопје за црквата св. Константин и Елена во центар и нека си донират луѓето кој колку можи . Имаме доста иселеници надвор кој можи и да поможат . Еве јас така можам да поможам , да се јавам и да донирам ако има таква работа или еве по твојот пример и јас би излегол прв ако има акција да волонтирам и да поможам со физичка работа . Ама неможам јас да му обезбедам на Двојче пари а тој да се слика и да речи дека то е негова заслуга. Немам таква моќ . Јас сум никој и ништо за да издејствувам такви средства .

Ај да го тргниме офицерски настрана , еве за сите проблеми во градот тој Двојче нема пари и надлежности . Еден проблем не реши ... Домот се запали немал надлежност . Патот за Пелистер е свлечиште , ама тој не е одговорен пошо немал надлежност . Мерната станица не работи тој нема надлежност . Сајлата на жичарата 8 години не работеше , ама тој немал надлежност да интервенира.
Коритото на реката Драгор , поточно пред општина , му се распадна пред очи а тој избегава да одговори кога ќе го санира . За да биди парадоксот уште поголем , пред некој ден се сликаше дека ќе го чистел коритото во долниот дел од градот а горе пред општина е распад систем .
Улиците во центарот на градот се ужас , не одам подалеку ... Еве пред Епинал во строг центар имаш дупки огромни со години.
За шо има надлежност уствари тој ќепецот е вистинското прашање ???
Освен за да напрај некоја ујдурма со буџетските пари и јавните набавки и тендери за шо друго има тој надлежност ??
Јас овде на форумот само сакам да посочам на сите лапсузи шо ги прај таткото наш . Ако напрај нешто паметно и то ќе го споделиме овде и ќе го пофалиме , ама вервај таква работа неможиш да најдиш во последните 7-8 години . Барем јас не се сеќавам .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom