Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Кај нас само СЕ КРАДИ,а во СКОПЈЕ СЕ КРАДИ ама и се ГРАДИ(со наши пари)....

Нека се капат Ѓупците...
(кај нас и фонтата кај Џамијата ја испразни Газето,за да не се капи никој)...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

(кај нас и фонтата кај Џамијата ја испразни Газето,за да не се капи никој)...

Нека отворат линија да донираме по 50 денари. 

Влатчеее , Влатчеее !
Сите те научија шо лајно си Влатчеее... Почнуват од сите страни да излегват твојте дела .
Многу си се огрешил бе Влатче бе ... Си се занесил во крадењето , си станал мастер во професијата.
Почни да се паковаш за Идризово штетник еден .
http://ohridsky.com/?p=77507

(нема зима за овчарите)
...

..
Molika ti e vo price rangdaj nekoj nekoja preporaka za prespivanje na pelister, hotel ili so ti ja znam, neso da e so po normalna cena. znaci ne najeftino ali ne i 3000 denari po covek samo za spienje.

http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=71015940239&id=9&prilog=0&setIzdanie=23514
Кој очај сме значи . Ги иаме срушено сите рекорди во мизерија од ко дојде овај пустачот за градоначалник .
Си ја префрлат топката како деца мали . Едните викат е на министерството , министерството вика на општината е ... Па после концесионерот бил крив оти наместо да инвестира тој се собрал од внатре.
Во 1911 го напраја турците и бил функционален до 95та , скоро 90 години , за да дојди некој во 21 век и да дава смешни изјави дека не бил под нивна надлежност.
Абе ако не сте способни да го реновирате , барем одете во Турција и побарајте пари и помош ... Ако не дат пари и да го средат цакум пакум како она џамијата кај сатот , јас гла сечам .
Толку бе да се неспособни , или пак намерно се прат мутави и се насочени само на крадење , незнам... Ама ова веќе ги преминва сите граници на нормалата .
И шо е најстрашно нема кој да ги спречи . Ќе продолжат да пустат уште долги години.
Не се осетив повикан од твојот пост , али ајде ќе ти реплицирам .Имаме некој чуден начин на кој делиме слично мислење ама и се разликуваме.
Ај да изложам шо имам да кажам па повели на реплика.
- Се сложвам дека како град сме катастрофа по основа на капитални инвестиции. Кој е крив за ова нема да дискутирам сега туку само го изолирам како проблем. Дали е недостаток на пари или недостаток на желба.
- Исто така како град имаме некоја глупава агенда да инвестираме во небитни работи. Како пример ќе ги земам стадионот па и офицерскиот дом. Зошто, затоа што колку и да се битни за реконструкција мислам дека имаме далеку поприоритетни работи оти ќе дремат празни.
- Приоритетни инвестиции. Според мене, реконструкција на патната иинфраструктура, автопатско поврзување со Скопје, па и Охрид и Струмица треба да се едни од поважните барања на Битола (ова треба да оди на буџет на држава до душа ама проблемот е шо не гледам никаква иницијатива). Аеродром, па макар и минимален (Туркиш Ерлајнс ??? ). Битола е ненормално изолиран град во последно време. Преголем предизвик е да се оди до Охрид а не па подалеку. Ваква инфраструктура е и тоа како важна за економски развој.
Современ клинички центар (моменталниов има преголеми недостатоци) кој треба да е регионален центар и кој треба да елиминира потреба од одење во Скопје за поголемиот дел медицински работи (21ви век сме бе). Подобрување на бизнис условите во градот, нема поголеми трговски центри, компании, услови за развој на нови бизниси и сл.
Не ме сфаќај погрешно, културното наследство треба да се негува, спортот треба да се негува но сите оние работи според мене се многукратно поважни и бараат приоритет. Неможиш да развиваш спорт кога луѓето бегаат од градот поради субстандардни услови.
Е сега исто интересно прашање е кој треба да ги реконструира работите. Искрено ни недостига онај невладин и хуманитарен сектор. Мислам во други земји постојат здруженија кои агитираат за нивни каузи (спас на незнам шо), (борба против X), (споменик на Никола Тесла во ЊуЈорк) и сл. Интересното е што сите засегнати ќе се вклучат на некаков начин. Дали со време, дали со пари. Па ако е навистина корисно нештото можеби и државата ќе се вклучи.
Конкретно за твоето прашање. Офицерски дом. Верувам дека и турција има интерес но интересното е што Битола колку и да има интерес не е топ приоритет.
Предлагам формирање на „здружение за спас на Офицерскиот дом“. Верувам дека доволно страни вклучувајќи индивидуалци, компании, општината, министерство за култура на Македонија, и на турција и сл кои се засегнати и кои би направиле нешто.
Плукање на форум не е многу конструктивно освен што посочуваш на проблемот кај мала група на луѓе кои не се премногу засегнати. Па ако си навистина загрижен за домот те советувам да преземиш нешто поконкретно околу него.
Што се однесува до мене сметам дека неможам да направам нешто повеќе ниту пак вреди да се замарам околу него, ама сигурен сум има повеќе истомисленици како тебе во градот отколку како мене, па ќе бидам пресреќен ако просторот околу офицерскиот дом заличи на цивилизирано место. Сметам дека овај мој пост е во ранг на моите можности со што можам да придонесам за Офицерскиот дом.
Еве за разлика од тебе ако има некаква иницијатива за другите прашања кои ги спомнав верувај спремен сум директно да волонтирам.