Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
Јас очекував и помалце луѓе... Бројката како бројка не е битна воопшто, за поздравување е шо од сите тие многу шо мислиме поинаку од Двојче некои излегле да кажат дека не бива вака повеќе. Сега ќе почнат спинојте дека опозицијата протестира, дека овие шо излегле се соросоиди... :bance:
Многу ме интересира расположението кај навивачката група... Не приметив на ниедна слика дека протестираат и тие, зошто е то така не знам. Ваљда се е океј со спортот во градот :ROFLMAO:
Имаше бе навивачи . Немаја транспаренти , ама беа во првите редој.
Пееја песни цело време ... Оние добро познатите за газето. :D
Малце беа невкусни , пошо имаше и постари луѓе , посериозни и жени во години , па по мое мислење не требаше толку вулгарно да се пее цело време , курој ,ебење итн... Али ОК , битно и тие беа.
Мал број , ама имаше во секој случај.
Мене ме загрижи то шо немаше никој од спортистите и спортските работници во Битола.
Не видов ни еден од РК , ФК или КК Пелистер а тие се најзаебани во цела ситуација .
Тие требаше да бидат во првите редој , пошо и парично му е должна општината на некој од нив.
Ама ОК , ако мислат дека некој друг за нив ќе се бори за да земат плата и да имат подобри услови , тогаш нека чекат од небо да се подобри ситуацијата со спортот.
А за спинојте... Нив ќе ги има и 30 000 да излезат .
Мене ме загрижва то шо не излегоја повеќе граѓани.
Требаше да има барем 5000-6000 минимум .

Јас очекував и помалце луѓе... Бројката како бројка не е битна воопшто, за поздравување е шо од сите тие многу шо мислиме поинаку од Двојче некои излегле да кажат дека не бива вака повеќе. Сега ќе почнат спинојте дека опозицијата протестира, дека овие шо излегле се соросоиди... :bance:
Многу ме интересира расположението кај навивачката група... Не приметив на ниедна слика дека протестираат и тие, зошто е то така не знам. Ваљда се е океј со спортот во градот :ROFLMAO:
Нема да навлегувам во тоа дали и кој го организираше собирот, протестот или што и да беше. По некоја логика на нештата опозизијата би требало да биди таа што ке сака промени на власта, а протестот беше баш ради тоа. Но како што реков небитно да не ја насочуваме натаму темата.
Друго ми беше прашањето , а ме поттикна болдираното.
Дали според тебе во Битола е се средено па моментално најбитна работа бил стадионот , затворениот базен и незнам таму велосипедска патека или така нешто.
Или попросто кажано што сметаш дека според тебе е побитно и поитно за градот.
Да се инвестира во спортот или во економијата и инфраструктурата. Што е подобро за градот. Да се направи пример пругата за Грција или да се реновира стадионот. Ако ме прашуваш мене стадионот моментално ми е последна грижа во вселената. Повеќе се грижам за бегалците од Сирија кога ја врват Грчко Турската граница отколку за стадионот и базенот искрено вака. Затоа и можеби ми е чудно кога некој од сите проблеми што ги има градот се запнува за еден ебан стадион, синкир плата од таму ке земаш или фамилија ке раниш. И да не се разбериме погрешно, не дека несакам да имаме салам стадион, затворен базен, велосипедска патека, планинарски дом и останати работи за спорт и рекреација но побитно ми е народот да има избор за работа,солидна плата и стандард за да ужива во тие објекти за спорт и рекреација. Мислам што ке ти е велосипедска патека ако немаш пари за точак , имаш ултрамодерен стадион а тимот нема спонзор и плата неможи да земи. Сега или јас имам нешто пропуштено во градот па стандардот ни се крена толку многу да народот едноставно нема кај да ги троши парите или незнам што е работата.

Мене ме загрижва то шо не излегоја повеќе граѓани.
Требаше да има барем 5000-6000 минимум .
Мислам дека неоправдано си незадоволен од бројот на демонстранти
Најголемиот број демонстранти кои се собираа на Градскиот плоштад во Скопје никогаш не надминувал неколку илјади
Партиските митинзи, кога со автубиси се довезуваат граѓани од други градови се нешто поголеми но не многу
Запрашај се колку вкупно гласачи гласале на последните избори во Битола
Во Скопје на последниот референдум гласаа 17 илади гласачи а ти бараш 5-6 илјади демонстранти
http://netpress.com.mk/zhernovski-mora-da-gi-potpishe-gradezhnite-dozvoli-za-rekonstrukcija-na-gtc/

Мислам дека неоправдано си незадоволен од бројот на демонстранти
Најголемиот број демонстранти кои се собираа на Градскиот плоштад во Скопје никогаш не надминувал неколку илјади
Партиските митинзи, кога со автубиси се довезуваат граѓани од други градови се нешто поголеми но не многу
Запрашај се колку вкупно гласачи гласале на последните избори во Битола
Во Скопје на последниот референдум гласаа 17 илади гласачи а ти бараш 5-6 илјади демонстранти
http://netpress.com.mk/zhernovski-mora-da-gi-potpishe-gradezhnite-dozvoli-za-rekonstrukcija-na-gtc/
Зошто да нема , ако на последните локални избори во 2013 , дури 21000 се изјасниле дека се против политиките на глумецот .
На толкаво незадоволство , дури и кај неговите гласачи , да не се охрабрат барем 5000 граѓани да излезат и да искажат незадоволство , мислам дека е неуспех како бројка за овај протест.
Ако можат опозицијата да одат 2000 луѓе во Скопје на протести и да се мрцварат 200 км , тогаш не гледам шо ги спречило да излезат барем пола од нив денес во Битола.
Дали имало притисоци , уцени и закани , небитно... Требаше да има повеќе граѓани .
А пишав и поназад во врска со референдум во овај момент.
Мислам дека ќе биди неуспешен и се плашам дека нема да се соберат ни доволно потписи за да се распиши референдум .
Ако луѓето се плашат да излезат на протестен марш , уште потешко е да се охрабрат да се потпишат со име и презиме и бр. на лична карта на список.

Зошто да нема , ако на последните локални избори во 2013 , дури 21000 се изјасниле дека се против политиките на глумецот .
На толкаво незадоволство , дури и кај неговите гласачи , да не се охрабрат барем 5000 граѓани да излезат и
.
На гласање излегуваат и стари, болни, трудни и слично
Такви не одат на демонстраци
Во 1944 Битола е ослободена од Седмата битолска бригада а таа немала 5000 борци
http://forum.kajgana.com/threads/Ослободувањето-на-Битола-во-Втората-светска-војна-04-11-1944.58501/

Нема да навлегувам во тоа дали и кој го организираше собирот, протестот или што и да беше. По некоја логика на нештата опозизијата би требало да биди таа што ке сака промени на власта, а протестот беше баш ради тоа. Но како што реков небитно да не ја насочуваме натаму темата.
Дали според тебе во Битола е се средено па моментално најбитна работа бил стадионот , затворениот базен и незнам таму велосипедска патека или така нешто.
Да се инвестира во спортот или во економијата и инфраструктурата. Што е подобро за градот. Да се направи пример пругата за Грција или да се реновира стадионот. Ако ме прашуваш мене стадионот моментално ми е последна грижа во вселената. Повеќе се грижам за бегалците од Сирија кога ја врват Грчко Турската граница отколку за стадионот и базенот искрено вака. Затоа и можеби ми е чудно кога некој од сите проблеми што ги има градот се запнува за еден ебан стадион, синкир плата од таму ке земаш или фамилија ке раниш. И да не се разбериме погрешно, не дека несакам да имаме салам стадион, затворен базен, велосипедска патека, планинарски дом и останати работи за спорт и рекреација но побитно ми е народот да има избор за работа,солидна плата и стандард за да ужива во тие објекти за спорт и рекреација. Мислам што ке ти е велосипедска патека ако немаш пари за точак , имаш ултрамодерен стадион а тимот нема спонзор и плата неможи да земи. Сега или јас имам нешто пропуштено во градот па стандардот ни се крена толку многу да народот едноставно нема кај да ги троши парите или незнам што е работата.
го делам мислењето,има поболни работи за решавање со цел подигање на стандардот на граѓанинот,но двојче имаше помпезни најави во предизборието како за стадионот,спортската,затворен базен(заедно спортскорекреативен центар тумбе кафе),имаше и доста други ветувања кои не ги исполни,не се ни во почетни фази,а некои ги матка колку да се види дека нешто се работи(очигледно е дека нема отповеќе пари,иако буџетот на општината е 23 милиони евра годишно),за разлика од тоа УСПЕШНО го спроведе зонското паркирање како и барањето на такси и даноци за сите што имаат извадено маси столици и штандови надвор од дуќани/кафани/кафичи.............не мислиш време му е да замине,а во меѓувреме да се истражува секоја негова зделка остварена ?? веќе има обвиненија поднесени против него,сигурен сум дека ќе никнат нови обвиненија(доколку виша сила не успее да ги заташка во меѓувреме)

),за разлика од тоа УСПЕШНО го спроведе зонското паркирање )

Oва е погрешно кажано:
Треба да се каже му помогна на дебелион да го узурпира јавното добро и на тој начин да ги дискриминира и ограбува граѓаните.
Да сакаше да го регулира сообраќајот ќе поставуваше сообраќајни знаци и слично

Screenshot_29.png таткото на градот слабо ги реализира последните два мандати,али ете опозицијата одма да се докажи дека е спремна да донеси нов хаос ако дојде на власт..........кое право да се протестира на и така тесните улици во градот за овие возила...........

кога сме кај улиците се надевам во блиска иднина ќе се нафати некој од општина да се направи нов сообраќаен режим,односно сите потесни уличи во кои не бери 2 автомобили да се разменат да се направат еднонасочни..........ова е голема потреба во градот

Ако си ме читал и порано ќе знајш колку сум јас убеден во то дека Битола ќе има стадион. Дали треба да има е сосема друго прашање, она шо моментално е стадион е пустелија.
Двојче не инвестира ни во спортот, ни во економијата ни во инфраструктурата. Двојче има пералница во културните настани, вложва таму огромни суми а најголем дел од тие уметници не добиваат ништо или добиваат за кикири.
И настрана се, еве да Двојче е не знам каков си супер градоначалник... Шо врска има тој со економијата? Немој да ми кажиш дека тој ги довлечка Кромберг... Ги довлечкаја тие од озгора а овој излезе да се слика... 100 пати имаше изјавено дека биле откупени сите други парцели, никој жив се нема појавено таму нова фабрика да гради кај шо ќе работат луѓе со поефтина работна рака од кинезите. Двојче нема никакви опции да игра со економијата, негово е да лобира да градот добие пари и тој да ги искористи парите за тоа шо е најпотребно. Ниедна улица немаме здрава, цели КРАТЕРИ има на асфалтот итоа на секои 10 метра, онде Довлеџик 100 метра улица ја работат 45 дена :busi: Пругата со Лерин, по еден метар дневно да се работеше овие 10 години ќе ја имаше напраено веќе, не е ни почнато...
Стадионот, базенот, гасификацијата него му беа ударни проекти за овој мандат. За ниедно од трите нема пари, самиот се заеба со овие помпезни проекти самиот нега ги соџвака последиците. Нема пари ни за инфраструктура во касарната, затоа шо си ги лапнаа тие шо беа предвидени.
На крај, Ал Капоне за ништо немаа докази да го апсат, го уапсија за тоа дека немал платено данок, шо е сулудо спрема сите оние криминали... Епа така и Двојче, одземање на имот и правец в затвор на доживотна робија.

На гласање излегуваат и стари, болни, трудни и слично
Такви не одат на демонстраци
Во 1944 Битола е ослободена од Седмата битолска бригада а таа немала 5000 борци
http://forum.kajgana.com/threads/Ослободувањето-на-Битола-во-Втората-светска-војна-04-11-1944.58501/
Интересна паралела.:)
Сепак денес е 21 век , голем дел од луѓето се образовани , достапни се информации секакви до секого а од таму и свеста на луѓето треба да биди поразвиена .
Треба да се препознај целта и да се излези да се искажи незадоволството а не да се седи дома и да се коментира на фејсбук . Пред се е граѓанска иницијатива а не партиски митинг .
Мора да се отфрли партиската послушност и конечно да проработи граѓанскиот активизам , кој е најголемиот критичар и двигател на опшеството во сите нормални држави. Ама кај нас изглеа ќе треба уште многу време за да се искорени то партиското.
Млади луѓе бе , седат на кафиња , дома , фаќат сеир ... Е то неможам да го сватам .
А на протестот беа над 70% возрасни луѓе и тоа во поодминати години. СИте на 50 + години .
Наместо младите да се побројни и да излезат да го водат ова движење , тие седат дома или трачарат на фб .
Никако неможам да разберам.

го делам мислењето,има поболни работи за решавање со цел подигање на стандардот на граѓанинот,но двојче имаше помпезни најави во предизборието како за стадионот,спортската,затворен базен(заедно спортскорекреативен центар тумбе кафе),имаше и доста други ветувања кои не ги исполни,не се ни во почетни фази,а некои ги матка колку да се види дека нешто се работи(очигледно е дека нема отповеќе пари,иако буџетот на општината е 23 милиони евра годишно),за разлика од тоа УСПЕШНО го спроведе зонското паркирање како и барањето на такси и даноци за сите што имаат извадено маси столици и штандови надвор од дуќани/кафани/кафичи.............не мислиш време му е да замине,а во меѓувреме да се истражува секоја негова зделка остварена ?? веќе има обвиненија поднесени против него,сигурен сум дека ќе никнат нови обвиненија(доколку виша сила не успее да ги заташка во меѓувреме)
Нормално дека му е време да замине, оддамна му е дојдено времето. Начинот на кој се сака тој да замине не ми е во ред. Еднаш треба да се научиме дека изборите служат за тоа што се и наменети. Фино и демократски како во секоја цивилизирана држава. Да не се лажиме дека секаде во светот сите градоначалници се супер и затоа само на избори се менува власта. Сме го трпеле толку години, ке го истрпиме уште малце и ке го смениме како што му доликува на градот, цивилизирано и демократски на избори. Не ни сакам да се споредувам со некоја општина каде проблемите се решааваат претежно со пиштоли и кршење. Ете им го Скопје таму нека си ги вадат очите, нека кршат, палат се тепаат. И друга работа исто толку битна, на крај на памет ми доаѓа да заменам еден лош градоначалник со исто така лош или бетер или појма да немам воопшто кој. Сте помислиле на тоа или ајде само нека се смени па после шта бог да. Не оди тоа баш така. Ваљда сме попаметни од тоа.

Нормално дека му е време да замине, оддамна му е дојдено времето. Начинот на кој се сака тој да замине не ми е во ред. Еднаш треба да се научиме дека изборите служат за тоа што се и наменети. Фино и демократски како во секоја цивилизирана држава. Да не се лажиме дека секаде во светот сите градоначалници се супер и затоа само на избори се менува власта. Сме го трпеле толку години, ке го истрпиме уште малце и ке го смениме како што му доликува на градот, цивилизирано и демократски на избори. Не ни сакам да се споредувам со некоја општина каде проблемите се решааваат претежно со пиштоли и кршење. Ете им го Скопје таму нека си ги вадат очите, нека кршат, палат се тепаат. И друга работа исто толку битна, на крај на памет ми доаѓа да заменам еден лош градоначалник со исто така лош или бетер или појма да немам воопшто кој. Сте помислиле на тоа или ајде само нека се смени па после шта бог да. Не оди тоа баш така. Ваљда сме попаметни од тоа.
ти викаш за цивилизиран однос со СТОКА :aplauz: добро не гледаш дека секој втор збор му е лаж и превара,најважно најавуваните проекти НЕ СЕ ЗАПОЧНАТИ ниту има најава било каква за започнување,јас мислам дека не го гласавме за лично богатење,ама изгледа ти го мислиш обратното.........требало и порано да замине сам кога не е способен да го исполни ветуваното,а не вака да турка да доискради што е можно повеќе

Така и Милошевиќ исто се тргна можи...
Ако одиме по твојот ум, Двојче уште 50 години нема да се тргни. Да имаше малце разум во народот уште одамна ќе го избркавме на клоци ни крај на мандат ни ништо, и одма да се напрај ревизија од моментот кога е дојден на функција како работела општината.
Не знам само шо се мисли под демократски избори, изгледа е океј шо тие од Кравари гласат по два пати, океј е шо за врат се фаќаат луѓе за да си ја спасат егзистенцијата мора да гласаат за баграта. Jaс како човек кој е политички неутрален немам видено фер избори уште од 2006та, ваљда се фер дури победва Вмро, на кој начин победва не е битно.

Во врска со болдот... Од кај знајш дека тој другиот шо ќе дојди ќе биди лош или бетер? Еве па и да имаме в.д. градоначалник до истекот на мандатот, ваљда имаме институции кои работат независно не е Двојче најбитен и без него да биди колапс одма. Овде не станва збор само за лош градоначалник, него за кримос и за цела хоштаплерска гарда околу него која десет години хара низ градот.
Истите овие небулози ги слушам неколку месеци... ''Како да го смениме Грујо и со кој? Од надвор некој да дојди треба?'' :несвест:
Најарно да го прогласиме за светец и доживотно да го остајме на функција :toe: шо знајш шо бидва понатаму, можи ќе не поробат турците пак ако не се овие на власт.

Еве одма еден генијален одговор на целата ситуација...
Во Струмица ќе ја носел тој оставката :zver:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom