Друго ми беше прашањето , а ме поттикна болдираното.
Дали според тебе во Битола е се средено па моментално најбитна работа бил стадионот , затворениот базен и незнам таму велосипедска патека или така нешто.
Или попросто кажано што сметаш дека според тебе е побитно и поитно за градот.
Да се инвестира во спортот или во економијата и инфраструктурата. Што е подобро за градот. Да се направи пример пругата за Грција или да се реновира стадионот. Ако ме прашуваш мене стадионот моментално ми е последна грижа во вселената. Повеќе се грижам за бегалците од Сирија кога ја врват Грчко Турската граница отколку за стадионот и базенот искрено вака. Затоа и можеби ми е чудно кога некој од сите проблеми што ги има градот се запнува за еден ебан стадион, синкир плата од таму ке земаш или фамилија ке раниш. И да не се разбериме погрешно, не дека несакам да имаме салам стадион, затворен базен, велосипедска патека, планинарски дом и останати работи за спорт и рекреација но побитно ми е народот да има избор за работа,солидна плата и стандард за да ужива во тие објекти за спорт и рекреација. Мислам што ке ти е велосипедска патека ако немаш пари за точак , имаш ултрамодерен стадион а тимот нема спонзор и плата неможи да земи. Сега или јас имам нешто пропуштено во градот па стандардот ни се крена толку многу да народот едноставно нема кај да ги троши парите или незнам што е работата.
Ако си ме читал и порано ќе знајш колку сум јас убеден во то дека Битола ќе има стадион. Дали треба да има е сосема друго прашање, она шо моментално е стадион е пустелија.
Двојче не инвестира ни во спортот, ни во економијата ни во инфраструктурата. Двојче има пералница во културните настани, вложва таму огромни суми а најголем дел од тие уметници не добиваат ништо или добиваат за кикири.
И настрана се, еве да Двојче е не знам каков си супер градоначалник... Шо врска има тој со економијата? Немој да ми кажиш дека тој ги довлечка Кромберг... Ги довлечкаја тие од озгора а овој излезе да се слика... 100 пати имаше изјавено дека биле откупени сите други парцели, никој жив се нема појавено таму нова фабрика да гради кај шо ќе работат луѓе со поефтина работна рака од кинезите. Двојче нема никакви опции да игра со економијата, негово е да лобира да градот добие пари и тој да ги искористи парите за тоа шо е најпотребно. Ниедна улица немаме здрава, цели КРАТЕРИ има на асфалтот итоа на секои 10 метра, онде Довлеџик 100 метра улица ја работат 45 дена

Пругата со Лерин, по еден метар дневно да се работеше овие 10 години ќе ја имаше напраено веќе, не е ни почнато...
Стадионот, базенот, гасификацијата него му беа ударни проекти за овој мандат. За ниедно од трите нема пари, самиот се заеба со овие помпезни проекти самиот нега ги соџвака последиците. Нема пари ни за инфраструктура во касарната, затоа шо си ги лапнаа тие шо беа предвидени.
На крај, Ал Капоне за ништо немаа докази да го апсат, го уапсија за тоа дека немал платено данок, шо е сулудо спрема сите оние криминали... Епа така и Двојче, одземање на имот и правец в затвор на доживотна робија.