Битола

  • Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене, најлош избор за градење на тоа место се згради, али јас не сум тој со парите. :D
 
Шо да не бидат постигнати високи цени..кај нас првин Двојче,па нискоградба и тие партиските пиуни сите требаат со ред да лапнат пари за да се изгради нештото..каква ѓупска земја сме значи чудо нешто!
 
Шо да не бидат постигнати високи цени..кај нас првин Двојче,па нискоградба и тие партиските пиуни сите требаат со ред да лапнат пари за да се изгради нештото..каква ѓупска земја сме значи чудо нешто!
Abe brat i nie za vgaz ebavanje sme ne se samo dvojce i kopanija krivi tuku i nie sme vinovni oti kutime kako picki i za nisto nikade ne se bunime i na kraj pak istite lajna(sdsm i umro) gi glasame :facepalm:
Samo Bitolska partija mu e majkata !
 
Абе какви се процедурите за пријавување на педофил.. Има едно бате во паркот и во долниот дел на Широк Сокак си патролира со мобилниот и слика девојки (меѓу кои и малолетни и деца мали). Видно е дека човекот има проблеми и треба да се смести во некоја институција.. Зарем никој друг не приметил ??
 
Такви пациенти е полно по корзо шо се чудиш :D тие се еден вид атракција :D
 
Следниот петок (30.03.2012) официјално излегува Битолско, повторно! :)

Следниот петок, на 30 март, свечено ќе се одбележи долгоочекуваното официјално отварање на Пивара Битола која пред две години беше купена од радовишката... компанија „Марди“.

Пиварницата е реконструирана по германски проект, опремена е со најнова висока технологија за производство на пиво, која ги задоволува сите еколошки стандарди и моментално е единствена пиварница која строго се придржува кон германската формула за производство на пиво кое ги содржи основните состојки: јачменов слад, хмељ, квасец и вода.

Германските експерти кои учествуваа во проектот за реконструкција на пиварницата велат “Пивара Битола има компаративна предност во производството на пиво пред многу други производители на пиво, не само од Балканот и Европа, туку и на светско ниво. Пред сè, станува збор за користењето на кристално чистата пелистерска вода, која се карактеризира со извонредно погодна мекост и истата не е потребно технолошки да се приспособува за користење во процесот на производство. Да се наоѓаше Битола во Германија, ќе имаше десет пиварници.”

Употребата на јачмениот слад во производството на пиво е една од основните компоненти од која се добива основниот екстракт на пивото, затоа Пивара Битола за своето производство користи високо квалитетен јачменов слад.

Хмељот влијае на горчливоста и ароматичниот вкус и ја зголемува пенливоста и трајноста на пивото со своето антисептично дејство. Пивара Битола користи хмељ од словенски производител кој поседува сертификат за висок квалитет добиен од Институтот за хмељ во Жалец-Словенија.

Квасецот е одговорен за ферментацијата на пивото и има големо влијание на карактерот и вкусот на крајниот производ. Германија е водечка земја во производство на квасец со врвен квалитет, кој Пивара Битола го употребува во производство на своите пива.
 
Абе ќељав е, целиот исушен.
Ти ибам атракцијата :D
 
Следниот петок (30.03.2012) официјално излегува Битолско, повторно! :)

Следниот петок, на 30 март, свечено ќе се одбележи долгоочекуваното официјално отварање на Пивара Битола која пред две години беше купена од радовишката... компанија „Марди“.

Пиварницата е реконструирана по германски проект, опремена е со најнова висока технологија за производство на пиво, која ги задоволува сите еколошки стандарди и моментално е единствена пиварница која строго се придржува кон германската формула за производство на пиво кое ги содржи основните состојки: јачменов слад, хмељ, квасец и вода.

Германските експерти кои учествуваа во проектот за реконструкција на пиварницата велат “Пивара Битола има компаративна предност во производството на пиво пред многу други производители на пиво, не само од Балканот и Европа, туку и на светско ниво. Пред сè, станува збор за користењето на кристално чистата пелистерска вода, која се карактеризира со извонредно погодна мекост и истата не е потребно технолошки да се приспособува за користење во процесот на производство. Да се наоѓаше Битола во Германија, ќе имаше десет пиварници.”

Употребата на јачмениот слад во производството на пиво е една од основните компоненти од која се добива основниот екстракт на пивото, затоа Пивара Битола за своето производство користи високо квалитетен јачменов слад.

Хмељот влијае на горчливоста и ароматичниот вкус и ја зголемува пенливоста и трајноста на пивото со своето антисептично дејство. Пивара Битола користи хмељ од словенски производител кој поседува сертификат за висок квалитет добиен од Институтот за хмељ во Жалец-Словенија.

Квасецот е одговорен за ферментацијата на пивото и има големо влијание на карактерот и вкусот на крајниот производ. Германија е водечка земја во производство на квасец со врвен квалитет, кој Пивара Битола го употребува во производство на своите пива.

Муабетот за водата е оној од 70 десетите кога исто германци монтираа машини во Битолската пивара “да имавме ние ваква вода ќе праевме најдоброто пиво на светот“ Таа ја имам слушнато одааамна

кога турците ја презедоа пиварата направија пиво Кембах. Она во стаклено шише беше најдоброто пиво кое сум го пиел во животот... а пијам пиво со децении. Ко му тргна работата се полакомија па наместо скапиот хмељ од чешка почнаа да ставаат хмељ од прилеп (одма се преполови квалитет)

најважната состојка е мајсторот за пиво, оној кој ја знае рецептата и тајната на процесирањето. Малите варијации во постапката можат да доведат до големи разлики во вкус. Полакомени за пари не го наградија (не му дадоа убава плата) и мајсторот (инаку од турција) замина, и уште повеќе се влоши вкусот за на крај да згасне пиварата.

Затоа некако навикнат на овие балкански начини на работа имам тро сомнеж на долгорочноста на овој проект. Се надевам и стискам палци за успех!
 
Муабетот за водата е оној од 70 десетите кога исто германци монтираа машини во Битолската пивара “да имавме ние ваква вода ќе праевме најдоброто пиво на светот“ Таа ја имам слушнато одааамна

кога турците ја презедоа пиварата направија пиво Кембах. Она во стаклено шише беше најдоброто пиво кое сум го пиел во животот... а пијам пиво со децении. Ко му тргна работата се полакомија па наместо скапиот хмељ од чешка почнаа да ставаат хмељ од прилеп (одма се преполови квалитет)

најважната состојка е мајсторот за пиво, оној кој ја знае рецептата и тајната на процесирањето. Малите варијации во постапката можат да доведат до големи разлики во вкус. Полакомени за пари не го наградија (не му дадоа убава плата) и мајсторот (инаку од турција) замина, и уште повеќе се влоши вкусот за на крај да згасне пиварата.

Затоа некако навикнат на овие балкански начини на работа имам тро сомнеж на долгорочноста на овој проект. Се надевам и стискам палци за успех!

Го имаш најпаметниот и најточниот одговор за пиварата.....чиста вистина
 
Денес како што беше најавено свечено се отвори пиварата и излегоја првите камиони за дистрибуција на пивата денес само во Битола. Битолско и Кенбах повторно со нас..да се надеваме само дека ќе останат многу години и тие, да не се повтори минатото...
Еве инаку успеав да најдам слика само од амбалажата на Кенбах 0,5л..

kenbach05l.jpg


П.С. Објавени се и промотивните цени по кои ќе се продаваат пивата на Битолската пивара:
Битолско 0,5л - 30 ден.
Кенбах 0,5л - 35 ден.

Битолско 1,5л - 75 ден.
Кенбах 1,5л - 90 ден.

Епа нека ни е на здравје! :)
 
^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^
Од промоцијата
05843665CE89E348ADCA5F6A9CC16391.JPG

Кенбах
abb5a659-17b6-49f8-9933-aa919e9d121b

И Битолско бабачко
33708ede-6aec-4125-a976-9fa039fd845e

Спомнаа нешто кога во другиве места со дистрибуција?
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom