Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
http://meta.mk/najava-za-denonokni-protesti-vo-bitola-za-ostavka-na-gradonachalnikot-taleski/
Нека си ги чекира уште отсега генијалецот билетите за Белизе(во еден правец).....:motorce:
Мислам дека среда ќе биди најмасовниот настан шо се случил некогаш во Битола,пукнат е филмот кај сите...
Никој нејќи сурато да му го види на онај лажгото.....најомразен лик во Битола е во последните 10 години....

Да не ни ги пушти пастирот контра-протестантите среда ...:icon_lol:

Иначе за среда очекувам да има солидна бројка , али бројката не е битна , зато шо од него нема ништо да бараме туку ќе одиме сите заедно да му ја однесиме оставката . Ако не ја потпиши сабајлето во четврток , тогаш викат овие од здружението дека ќе одат порадикално со референдум.

Е тука ме плаши мене цела работа. Незнам дали увидоја организаторите и напраја пресметки за излезеноста. Референдумот ќе го поништат како во Центар.
Најмногу му одговара та варијанта на криминалецот.
За да биди успешен , треба да има излезенос 50% + 1 гласач , а ако глеаме така заведени гласачи во ДИК има за Битола 80 илади. :)
Тука е цела манипулација со изборите... Во Битола моментално нема толку жители а не камоли гласачи . Моментално се збора дека од неофицијални бројки , преку 20 илјади битолчани се иселени.
Да се вратам на муабетот за референдумот...
Ако сакаме да биди успешен , треба да излезат 40 илјади гласачи одприлика за да биди успешен за да има 50%+1 излезеност.
А ако ги видиме резултатите од последните локални избори 2013 , лажгото освој 27 илјади гласој а опозицијата 21 илјада мислам . Незнам точно колку имаше неважечки ,ама вкупно беше околу 50 илјади гласој горе долу бројката.
Шо значи ако се оди на референдум , вмровците ќе го бојкотират и ќе заврши како онај во Центар за ГТЦ. :mad:
Ќе биди тешко , пеколно тешко да го поразиме копилето , ама мора да се проба , да се превземи нешто .

ДОСТА Е !!!

Да не ни ги пушти пастирот контра-протестантите среда ...:icon_lol:

Иначе за среда очекувам да има солидна бројка , али бројката не е битна , зато шо од него нема ништо да бараме туку ќе одиме сите заедно да му ја однесиме оставката . Ако не ја потпиши сабајлето во четврток , тогаш викат овие од здружението дека ќе одат порадикално со референдум.

Е тука ме плаши мене цела работа. Незнам дали увидоја организаторите и напраја пресметки за излезеноста. Референдумот ќе го поништат како во Центар.
Најмногу му одговара та варијанта на криминалецот.
За да биди успешен , треба да има излезенос 50% + 1 гласач , а ако глеаме така заведени гласачи во ДИК има за Битола 80 илади. :)
Тука е цела манипулација со изборите... Во Битола моментално нема толку жители а не камоли гласачи . Моментално се збора дека од неофицијални бројки , преку 20 илјади битолчани се иселени.
Да се вратам на муабетот за референдумот...
Ако сакаме да биди успешен , треба да излезат 40 илјади гласачи одприлика за да биди успешен за да има 50%+1 излезеност.
А ако ги видиме резултатите од последните локални избори 2013 , лажгото освој 27 илјади гласој а опозицијата 21 илјада мислам . Незнам точно колку имаше неважечки ,ама вкупно беше околу 50 илјади гласој горе долу бројката.
Шо значи ако се оди на референдум , вмровците ќе го бојкотират и ќе заврши како онај во Центар за ГТЦ. :mad:
Ќе биди тешко , пеколно тешко да го поразиме копилето , ама мора да се проба , да се превземи нешто .

ДОСТА Е !!!
Референдум со ваков народ и поделеност,и со вакви партиски послушници тешко дека би успеал дури и да го сменат името,камоли за оставка на Газето...
Ама добро е барем да се собери рајата,да видат дека никој го нејќи,дека нема Битолчанец шо ја подржва неговата "политика"..
Дури и неговите во партијата нејќат сурато да му го видат,камоли цел град...
Важно е да се напрај притисок,да се крени гласот,имаше ефект протестот за воздухот,ама не беше доволно....
Сега се собраја еден куп причини:загаден воздух,крш улици,нечистотија,уништен до даска спорт,запустени историско-културни споменици,маргинализацијата на Битола до точка од која нема пониска,никакви планирани капитални инвестиции(патишта,железничка пруга,нова станица,фабрики(таа за чипс во Кравари не ја рачунам):pos:едноставно на дното сме...
Е заради овие и многу други работи треба да се крени рајата и да му пренеси една порака на онај пустачот(и на сите негови потрчковци).....
Дека Битола не е нивна па да прат шо сакат со неа....
Би требало да има ефект протестот,барем ќе се слушни гласот на народот....:cujte:

Не знајте вие со кој си имате работа, а еве го 10 лета кај шо е на функција веќе...
Двојче не е обичен циркузант како поголемиот дел од партијата, многу појќе е Двојче од то. Не протести, пола град да го запалиме, тој ќе ги свика камерите и ќе се фали дека некое уличе од 100 метри го асфалтирал со пари од не знам каков си фонд. Сто пати побрзо ќе му го видиме грбот и на пастирот и на тие околу него отколку на Владе, ништо не ферма овој нашиот, и тие неговите го нејќат, го нејќат и тие околу него шо се (порано беше Коњановски, сега е Илиоски) го нејќат и тие шо лапаат тешки тендери од него, го нејќат и навивачи и обичен народ... И пак добива ко небаре од Битола Њу Јорк напрајл.
Двојче има неверојатен сенс за шо се бара од него, и уште поневеројатно знај да се насмеј и да ја сврти цела работа во негова корист.
Пример... И дента и утредента кога изгоре Копанки бев горе. Беа дојдени цела општина, и сите дури се вртеа околу рушевините, Двојче зеде со секој да се поздравува, и тука еден постар човек му вика душата ме боли за домот... И Владе одма има перфектна реплика, не бери гајле стрико ние посекако планиравме да инвестираме, ќе го напрајме уште поубав и поголем.
Е то е Двојче... И фала богу после пола сат застанаја да се сликат со домот изгорен позади нив.
323731DB-9605-4086-AC9E-0537B23F430B_cx1_cy12_cw99_mw1024_s_n_r1.jpg

И после ова, не се ни појави пак горе... 2 години поминаја со прст се нема мрднато, не ангажираја луѓе барем ламарините позади да ги тргнат, ако не се организиравме како планинарски клубој некој без гла ќе останеше како шо дуваат горе ветрој.

И настрана се... Ајде тие шо накалапиле тешка пара некако ги сфаќам да го бранат и него и партијата, постојат луѓе шо поубо си поминале со вмро отколку лото да му падни. Проблемот е во тие шо немаат сол в очи да си фрлат, едвај успеват за кафе да тргнат настрана и тие се задоволни се гради, споменици а у... И секако тука е онаа фраза 'ко беа другите да не беше поарно?'
Јас искрено немам никакви очекувања ниту на 27ми ни после тоа... Не знам каква маса на народ да се собери (а то мало морген...), Двојче има секогаш спремен одговор. Ќе излези и ќе кажи имам програма јас за разлика од другите. Шоако ништо од то не е ни почнато и се шо е внатре се бајки за мали деца... Јас ако се сеќавам, Битола ќе добиеше стадион, покриен базен, спортска сала, топлификација од РЕК, автопат до Прилеп и до Ресен, нови 30 фабрики во Жабени...
На крај добивме само зонски паркинг, и таму тој дебелиот се жали дека не излегвале пари доволно...
Добивме и кредит од преку 2М со кузнај каква камата за улиците во касарната, зато шо тие пари шо ги имаја предвидено за таму само тие знат во кој џебој завршија...

Важно и оваа година ќе имаме неверојатно Битолско лето, сега ќе почнат и тие фестивалите Двојче кај шо вложва камиони со пари а реално коштаат ич. И најбитно од се е да се фати маса на корзо во 1... :kezec:

Не знајте вие со кој си имате работа, а еве го 10 летј шо е на функција веќе...
Двојче не е обичен циркузант како поголемиот дел од партијата, многу појќе е Двојче од то. Не протести, пола град да го запалиме, тој ќе ги свика камерите и ќе се фали дека некое уличе од 100 метри го асал со пари од не знам каков си фонд. Сто пати побрзо ќе му го видиме грбот и на пастирот и на тие околу него отколку на Владе, ништо не ферма овој нашиот, и тие неговите го нејќат, го нејќат и тие околу него шо се (порано беше Коњановски, сега е Илиоски) го нејќат и тие шо лапаат тешки тендери од него, го нејќат и навивачи и обичен народ... И пак добива ко небаре од Битола Њу Јорк напрајл.
Двојче има неверојатен сенс за шо се бара од него, и уште поневеројатно знај да се насмеј и да ја сврти цела работа во негова корист.
Пример... И дента и утредента кога изгоре Копанки бев горе. Беа дојдени цела општина, и сите дури се вртеа околу рушевините, Двојче зеде со секој да се поздравува, и тука еден постар човек му вика душата ме боли за домот... И Владе одма има перфектна реплика, не бери гајле стрико ние посекако планиравме да инвестираме, ќе го напрајме уште поубав и поголем.
Е то е Двојче... И фала богу после пола сат застанаја да се сликат со домот изгорен позади нив.
323731DB-9605-4086-AC9E-0537B23F430B_cx1_cy12_cw99_mw1024_s_n_r1.jpg

И после ова, не се ни појави пак горе... 2 години поминаја со прст се нема мрднато, не ангажираја луѓе барем ламарините позади да ги тргнат, ако не се организиравме како планинарски клубој некој без гла ќе останеше како шо дуваат горе ветрој.

И настрана се... Ајде тие шо накалапиле тешка пара некако ги сфаќам да го бранат и него и партијата, постојат луѓе шо поубо си поминале со вмро отколку лото да му падни. Проблемот е во тие шо немаат сол в очи да си фрлат, едвај успеват за кафе да тргнат настрана и тие се задоволни се гради, споменици а у... И секако тука е онаа фраза 'ко беа другите да не беше поарно?'
Јас искрено немам никакви очекувања ниту на 27ми ни после тоа... Не знам каква маса на народ да се собери (а то мало морген...), Двојче има секогаш спремен одговор. Ќе излези и ќе кажи имам програма јас за разлика од другите. Шоако ништо од то не е ни почнато и се шо е внатре се бајки за мали деца... Јас ако се сеќавам, Битола ќе добиеше стадион, покриен базен, спортска сала, топлификација од РЕК, автопат до Прилеп и до Ресен, нови 30 фабрики во Жабени...
На крај добивме само зонски паркинг, и таму тој дебелиот се жали дека не излегвале пари доволно...
Добивме и кредит од преку 2М со кузнај каква камата за улиците во касарната, зато шо тие пари шо ги имаја предвидено за таму само тие знат во кој џебој завршија...

Важно и оваа година ќе имаме неверојатно Битолско лето, сега ќе почнат и тие фестивалите Двојче кај шо вложва камиони со пари а реално коштаат ич. И најбитно од се е да се фати маса на корзо во 1... :kezec:
Искрено очекувам ова да му е последен мандат и дека нема да биди предложен за градоначални. Едноставно премногу пропусти има направено за да го добие мојот глас( и не немислам за Копанки, стадионот, базенот и останати небитни и сега засега неитни и непотребни работи). Но од друга страна сакам да видам кои се другите опции пошто реално сме имале и каде каде полоши градоначалници од овој.

Oвој влезе во „ историјата “ по тоа што воведе во Битола зонско.
Се може да се поправи но зонско ќе остане. како споменик на авторот.
Јас мислев дека тој е уметник и дека нема да дозволи таков срам, но сум се излажал

Искрено очекувам ова да му е последен мандат и дека нема да биди предложен за градоначални. Едноставно премногу пропусти има направено за да го добие мојот глас( и не немислам за Копанки, стадионот, базенот и останати небитни и сега засега неитни и непотребни работи). Но од друга страна сакам да видам кои се другите опции пошто реално сме имале и каде каде полоши градоначалници од овој.

Вака се збораше и после првиот мандат... Првата година одма се фрли на работа со паркот, и го средија оти беше права џунгла, и тука мора да се признај дека завршија работа како шо треба. Се понатака беше крпење и импровизација, 4cm асфалт место 9... пола улица место цела...
И пред крајот на првиот мандат се збораше дека треба друг да дојди, главно поради тоа што спортот беше мизерија. Вториот мандат беше жив срам, па се збораше дека Иво министерот ќе биди предложен, пак Двојче...
Сега многу поизвесно е дека Вмро ќе се распадни и ќе одат сите во Идризово отколку Двојче да дочека крај на мандатот и да се бори за 4ти.
Полоши градоначалници не сум сигурен за ова. Ако мислиш на Вршко, колку шо сака нека бил лош... Имаше само еден мандат. Двојче е криминално лош цели три мандати :angel:

Законски неможи да има нов мандат.
За градоначалник можно е најмногу 3 мандати , така да и да сака да се кандидира нема да можи за четврт...
Проблемот е шо не требаше да му се дозволи да има втор а не да разговараме за четврт.
Е сеа е инаетот шо треба да биди избркан и да не се дозволи да го заврши последниот мандат.
Да биди запишано дека бил ИЗБРКАН на сред мандат а не да замини легално после крајот на последниот мандат.
Колку ќе успеј ќе видиме...Тешко ќе биди многу , ама мора да се проба.
А се надевам дека следните ќе го гонат и кривично . Да одговара за целиот криминал.
Ако не заврши в затвор , тогаш сите ние сме кретени и не заслужваме да иаме подобра општина за живот.

Законски неможи да има нов мандат.
За градоначалник можно е најмногу 3 мандати , така да и да сака да се кандидира нема да можи за четврт...
Проблемот е шо не требаше да му се дозволи да има втор а не да разговараме за четврт.
Е сеа е инаетот шо треба да биди избркан и да не се дозволи да го заврши последниот мандат.
Да биди запишано дека бил ИЗБРКАН на сред мандат а не да замини легално после крајот на последниот мандат.
Колку ќе успеј ќе видиме...Тешко ќе биди многу , ама мора да се проба.
А се надевам дека следните ќе го гонат и кривично . Да одговара за целиот криминал.
Ако не заврши в затвор , тогаш сите ние сме кретени и не заслужваме да иаме подобра општина за живот.
Како неможи бе? Овај од Могила не се кандидираше за 4рт мандат? Онај во Новаци не е 4рт мандат? Аце од Охрид мислам дека ги помина 3 мандати и пак се кандидираше.

Како неможи бе? Овај од Могила не се кандидираше за 4рт мандат? Онај во Новаци не е 4рт мандат? Аце од Охрид мислам дека ги помина 3 мандати и пак се кандидираше.
Јас колку шо знам така е според изборниот закон.
Ако има некој поупатен нека објасни како е точно .

Јас колку шо знам така е според изборниот закон.
Ако има некој поупатен нека објасни како е точно .
Мислам дека некој од овие имаше 20 години стаж како градоначалник. Некако сметавме повеќе од пола кариера како градоначалник дека е.

Ако е така , свршивме работа... :D
Ќе треба уште 10 години да се нервираме со ова копитото од Кичево .

@Игнориран член
Нема ограничвање на бројот на мандатите....
Исто како кај премиерите,можи да си тера до фајронт....(читај,дури не го сменат некој појјаки од него,иначе во нашата чудесна земја досега не се случило некој моќник сам да си дај оставка и да остај место за другите)....
Иначе околу утрешниот протест..
Не дека ќе смени нешто(барем не за брзо)...
За сменвање,за да тргнат работите на подобро,се знај,на избори,да дојди некој поербап чоек,со малце ум,а не само во пари да му е умот...
Не дека и другите шо ќе дојдат ќе напрат нешто кузнеј шо,ама барем толку лошо нема да биди,од ова полошо не можи да биди....
А дека ќе се уплаши Кичеецот,или дека ќе му проработи "совеста и моралот"и то е јасно..
Зошто нема ни М од морал,ни Ч од чоечност кај она МАЛО БЕЗДУШНО ЧОЕЧЕ....
Ама и покрај се,треба еднаш НАРОДОТ ДА ИЗЛЕЗИ,МАСОВНО,ДА МУ КАЖИ НА СИТЕ ДЕКА И ПОКРАЈ СЕ БИТОЛА НЕ Е ЗАДОВОЛНА...

Дека и покрај сите луѓе шо си заминаа,пак има по некој чоек во градот шо мисли со своја гла и барем ќе изјави некој револт....
Да му кажи на онај штетник дека НИКОЈ ГО НЕЈЌИ ВО ГРАДОТ,ОД НАЈМАЛО ДЕТЕ ДО НАЈСТАР ЧОЕК,абе дури ни комарците го нејќат,па зато не бегат од градот...(а како да бегат ко нема испрскано против комарци со години,штеди за Бит Фест)...:zloo:
Ама џабе е се,со вакви луѓе нема компромис....
Тој гарант и за четврт мандат уште отсега се спрема,и ако останат на власт газдите негови,и ако си продолжат со инертноста кога се работи за нивната "ГРИЖА"за Битола,очекувајте уште една кампања на паљачото,уште попомпезна од третата...
Важно е ние НАШЕТО ДА СИ ГО НАПРАЈМЕ,ДА СЕ ИСПРАЈМЕ ПРЕД ОПШТИНА...па кој разбрал шо мисли народот разбрал,а другите кој ги :kuracc:...
ДА КРЧКА МАНЏАТА,ДА КЛОКОТИ КОТЕЛО....:pistoldz:
11029561_10204494233410681_4116749824626768941_n.jpg
[DOUBLEPOST=1432674287][/DOUBLEPOST]
11205597_1477005419256631_1386733942377018949_n.jpg
:pos:
Носталгија....:pijani:

Последно уредено:
Толку сме разбудени граѓани... Останатите ваљда се задоволни од работата на штетникот.
Како и да е пораката е испратена , сабајле и оставката ќе му биди врачена.
Ако не ја потпиши , следно е потписи за референдум.
Хммм ... Дали е паметно со вакви уплашени и заспани граѓани да се оди на таков чекор , незнам.
Очекував да има поголем број денес , али сепак се покажа дека не сме сеуште спремни за сами да се избориме за своите права .

11295674_10153410863179406_2732902396884473683_n.jpg

11216263_10153410861644406_4546574160705050735_n.jpg

11252007_1477675389189634_1888662022818802144_n.jpg

Толку сме разбудени граѓани... Останатите ваљда се задоволни од работата на штетникот.
Како и да е пораката е испратена , сабајле и оставката ќе му биди врачена.
Ако не ја потпиши , следно е потписи за референдум.
Хммм ... Дали е паметно со вакви уплашени и заспани граѓани да се оди на таков чекор , незнам.
Очекував да има поголем број денес , али сепак се покажа дека не сме сеуште спремни за сами да се избориме за своите права .

Јас очекував и помалце луѓе... Бројката како бројка не е битна воопшто, за поздравување е шо од сите тие многу шо мислиме поинаку од Двојче некои излегле да кажат дека не бива вака повеќе. Сега ќе почнат спинојте дека опозицијата протестира, дека овие шо излегле се соросоиди... :bance:
Многу ме интересира расположението кај навивачката група... Не приметив на ниедна слика дека протестираат и тие, зошто е то така не знам. Ваљда се е океј со спортот во градот :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom