Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
Ех 30 - 45 мин. до Молика е, има некои пешки и до езерата одат.
И јас одам, ама шо прајме ко ќе треба да се носи опрема за скијање нагоре? Не е блиску рампата до Копанки па да речиме не е проблем и опремата да се однеси до горе пешки.

http://setaliste.com.mk/bitola-info/поделени-уште-500-садови-за-отпадна-плас/
Халуцинацијата е заебана работа...
Градот бил на високо хигиенско ниво...:pos:
Јас не знам шо идат тие туристите,дали се несалам,и кој ги лажи за да дојдат овде,стварно алал нека му е на чоеко...
Ги лажат Турците со Ататурк,и него нека му е вечна слава,ако не беше тој ни Турците немаше да идат...:pos:
Ќе останеа сиромашни новопечените газди на хотели(тн мини тајкун-чиња)...:angel:
Ај шо идат туристите,идат шо да видат..:shook:
По Широк Сокак,искршени плочки,дроб напраени...
Ако не гледа чоек кај оди ќе се отепа....
Она Киното(односно МАКЕТА ОД КИНО)сто години го градат и до нигде не се стигнати,депонија го напраја тој дел од улицата,а еден од највпечатливите делој од Широк Сокак е баш тој...
И ова е НАЈАМБИЕНТАЛНАТА УЛИЦА ВО МАКЕДОНИЈА?:boksix:
Оди бе легни си докторе....

Иста приказна и во пазарот,еден од најавтентичните пазари на Балакнот,историја останата уште пред векови личи на мермерен комбинат,односно работнилница,плочки искршени,тезги растурени,најлони на тезгите,абе ПАНАЃУР ШУТКА ВТОР ДЕЛ....:kuracc:
Го запусти градот,го донесе на најниско ниво од постоењето....:ban:
Ако не беше она камиончето(италијанското,гарант и то на старо го имат земено):pos: за чистење ни Широк Сокак немаше да е чист(не дека е чист,чист е од сабајле,после ќе најдиш еден куп фрлени салфетки,ливчиња,шишиња,искршени клупи,канделабри,канти за отпад(доказ дека и рајата нема некоја голема култура)....
Во другите улици да помини чоек ќе се разочара,така остаени на милост и немилост..
Ете кај мене во улица има неколку хотели,нон стоп идат странци шо да видат,се чудат луѓето,нечистотија до максимум,и то улицата е во најстрог центар....
Ако се најди некој/а домаќин/ка да земи метлата,да засука ракајте и да си смети пред дворот,иначе ако чека од Комуналец тешко нив....
Посебно за гла се фаќат со паркирањето,викааат зонско паркирање ќе го среди хаосот во центарот на градот,бетер напрај..
Сите ербапи со скапи коли,за да не плаќаат помочани 20 денари на Стентоно ги паркираат своите скапи(увезени коли):icon_mrgr:во чикмаците,абе ако треба ќе ја изгреби колата,пепел ќе ја напрај само да не се плати арач кај Стентоно(до негде и ги разбирам,и јас од принцип неам досега платено ни денар на тој арачлијата)...
Ама ние го кркавме стапот,зошто цел град ни паркира в улица,и ние не можиме колите да си ги извајме...:icon_mrgr:
За улиците(возните) шо да кажиме,посебно навечер,зона зумрака е благ збор шо ја опишува состојбата..
Посебно на Партизанска,возиш со колата,прилична темница,посебно делот од Симпо,до Болница,се дешава некогаш и воопшто да не светат,па не ти останва ништо освен да се ослониш на електронската исправност на твоето возило(односно да светат добро светлата,да не штедиш и да не возиш со едно светло):pos:оти не дај боже како шо е темница се бива(скраја да е)...
Па уште го гледам пред некој ден дава изјава дека воздухот во градот бил во граници на нормала..
Абе до луѓето било се...:bravobe:
Тие се топлеле на дрва(не му е срам,пу јазк)....а и многу коли возеле,посебно тие дизелашите...
Иначе се си е супер...:ojeaa:
Господ да ни е напомош со овие луѓе шо не водат....:popce:
П.С.
@Игнориран член
Мачкање очи е ова со наводната пријава...
За ваков случај(мрсен)против висок функционер не е доволен само некој разговор...
Потребни се докази,досега во историјата на македонското судство не е забележан случај некој градоначалник да одговора кривично и да е осуден(барем колку шо ме држи мене мемероијата,ако знај некој нека ме попрај)....
Е сега единствено ако власта реши да го ИСТРАЖИ ДЕТАЛНО СЛУЧАЈОТ...:гик:па да напрат пример од дечкото и да си лапнат некој поен плус и да пуштат нова владина кампања под мотото РАКАТА НА ПРАВДАТА Е ДОЛГА,ЌЕ ГИ СТИГНИ СИТЕ,ДРЖАВА Е ОВА НЕ ИГРАЧКА:oeoeoe:...:pos:
Далеку сме ние од правна држава,многу далеку....уствари далеку сме и од држава,а од правна држава,е за ова ќе почекаме уште долго,долго време...:ban:

Циркуз Медрано... :notworthy:

b_640_480_16777215_00_images_stories_vesti_aktuel_2015_05_11253793_10205944163617234_40125743_n.jpg

b_640_480_16777215_00_images_stories_vesti_aktuel_2015_05_11253793_10205944163617234_40125743_n.jpg
Тука бил овај очувот уште...:giggle:(јас мислев Белизе е негде)...:kuracc:
Прво си реков монтажа е ко го видов со то костумчето и кошулчето брз врска:гик:,ама ко го видов и онај од библиотеката директоро зад него се ми стана јасно...(значи не е монтажа од Заев):D
Криво ми е само за светото знаме шо го фаќа со неговите валкани раце...:mad:

Тука бил овај очувот уште...:giggle:(јас мислев Белизе е негде)...:kuracc:
Прво си реков монтажа е ко го видов со то костумчето и кошулчето брз врска:гик:,ама ко го видов и онај од библиотеката директоро зад него се ми стана јасно...(значи не е монтажа од Заев):D
Криво ми е само за светото знаме шо го фаќа со неговите валкани раце...:mad:

И дедо петре во позадина со поддршка... се изналапаја и тие попојте пари да му ебам газо стопанкин! Една црква 30 години ја градат, а пари за хотели да купват имат пичка му матер лоповска!

И дедо петре во позадина со поддршка... се изналапаја и тие попојте пари да му ебам газо стопанкин! Една црква 30 години ја градат, а пари за хотели да купват имат пичка му матер лоповска!
United they stand...:pijani:

Онај Газето е?:eek: Аууу од кога почна да се меша со народот?Види,види чудна работа...Или жежи а?Ај ве молам убедете ме дека е очувот на градот излезен - замешан со народот :X3:

Онај Газето е?:eek: Аууу од кога почна да се меша со народот?Види,види чудна работа...Или жежи а?Ај ве молам убедете ме дека е очувот на градот излезен - замешан со народот :X3:
Кој народ ало, партиски нарачан собир е ова, од горе му имат речено и него му жежи газето.

Кој народ ало, партиски нарачан собир е ова, од горе му имат речено и него му жежи газето.
Така и си мислев ;) .Се е по партиска директива,заедно со тој зад него со брадата.Кај знаеле овие бездушни луѓе да излезат,ако знаеја ќе палеа со нас во 2001 ко се излезе ;).Како му свират така ќе играт и тој заедно со неговата багра (наши сограѓани) ,џабе некни не се мобилизираја низ цел град пред главниот ОК.Кузнај шо спремат за во иднина,допрва циркузи ќе има :facepalm:

Како почнаја да паѓат ко крувчиња,ништо чудно и Газето да ги запали патиките(не да си дај оставка,да се разбериме,нема талва морална сила тој за таков потег)....

Некако скиснат ми е во фацата ама...
И не е замешан со народот , пошо ова беше партиски собир а и тие од партија го нејќат .
Ако се замеша со народот , ќе неможи ни господ жив да го извај .
Поомразен лик од него нема во градот.

Мислам дека не се потребни дополнителни објаснувања и коментари...
Едноставно , време е да се одиш штетник еден...

СИКТЕР!!!

11164837_1596422277301425_4811863567212752620_n.jpg

Од утре одам да живеам во рурална средина ова е веќе играње курташак па да му се сневиди 100 м улица 2 месеци неможат да ја асвалтираат а нема ни 100м ке ја правеле до мостот а не ја праеле оти неможеле да извршат експропријација.
Живеев во битола па принудно поради болна роднина во ск се вртив во бт е поќе не се враќам па сме станале и велеград на село е далеку по убаво ,загадување минимално или го нема бучава нема птиците пеат,сонцето грее липите,багремите мирисаат, вечерна седенка , музика по избор на пр: моцарт,вивлади,бах; нема некоја будала во 3:00 наутро да ти свири под прозорец и да вика ко неормален од премногу алкохл во крвта.
Што е наајважно мирно се спие ќе се одмориш како човек.
А па да не зборувам за утрата воздухот свеж идеален мириса на планинските билки во периодот од 5:00 до 10:00 е феноменално.
Во зима снега колку ти душа сака не онај градски загаден со се и сешто него чист снег кој можеш ако си малце и збеган и да го конзумираш.
Град ЧАО. СЕЛО (планинско) ДОАЃАМ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom