Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
Една жичара имаме и та не работи на ваков ден...
Па тоа е владата не обожава и мисли на нас, сака да пешачиме оти во здраво тело има здрав дух
Реформите продолжуваат надградени и проширени...

Му тргна на некој овие дена со палење коли низ град...

Некој бил инвентивен , па се потрудил покрај секоја дупка низ градот да стави по еден печат.:icon_mrgr:
А дупки ко дупки , ги има многу...:D
11174816_10206624868250870_7034355435417261388_n.jpg
11160581_10206624869410899_7459754594632839743_n.jpg
11138646_10206624871090941_3921001301617299261_n.jpg
11193405_10206624870210919_3625737755980693797_n.jpg

Еве го патот за Националниот парк Пелистер. Важно рампата и вчера работеше. Нема први мај за арамиите. Мора секој ден да се кради!! Ај можи со парите ќе го напрат Копанки, или па ќе ги пополнат дупките со песок :kezec:
Не знам како не му е жал шо уништија се шо можи во Битола. Абе една работа да речевме чини.
Вчера горе на Пелистер одвај 20 друштва дали имаше (10 на голема ливада и 10 кај дрвената чешма). Никогаш порано така не било. Пред две години за мајо таму бев и немаше кај да се седи. Сега празно, пусто!
Не дека 50 денари се многу да платиме ама работата е шо не прат будали на здрав памет!! Земат пари аа не се знај зошто и кој ги кради парите!!
СВЕ ИСПУСТИЈА!! АИР ДА НЕ ВИДАТ ОД ПАРИТЕ ШО ГИ УКРАДИЈА!!
patzapelister.jpg

И Пелистер и Галичица (тек тук понекогаш и ќе прескокнат) и паркинзите.Не е за 30-50 денари, за инаетот е.Како да сме штетници шо паркираме или сме отишле на излет, само одредена група е привилегирана на живот во дупкава.Барем со тие пари да реновираа, да средеа нешто.Вака е чист лоповски профит, оти нели шумите и инфраструктурата наследство им се, а не општо добро.

Јас на пример одам со такси и ме симнува пред рампата а нагоре продолжувам пешки... убаво е пешки. (викат имало убава природа ама оти тие дрвјата ништо не се гледа)

Јас на пример одам со такси и ме симнува пред рампата а нагоре продолжувам пешки... убаво е пешки. (викат имало убава природа ама оти тие дрвјата ништо не се гледа)
Само шо неможат сите да одат пешки од рампата :)

Не мислев да напишам дека јас сакам да одам со кола до антена горе туку дека не е правилно шо поставиле рампа! Значи има пензионери, има туристи шо ги носат нагоре. Шо ќе видат тие?! Кратери на патот. Има многу работи шо можат да ги променат со парите шо ги земат од рампата ама веројатно некој си го полни џебот. Тие наместо да напрат нешто за да привлекват туристи кој ги немаше и пред да постават рампа, тие само прат полошо. Ете имаше најавено градоначалникот пред една година дека ќе помогни околу реновирањето на Копанки. Ама тие само најавуват! А во новиот мандат само зонско паркирање и рампа на пелистер имат напраено!

парите што се наплаќаат на рампата ќе бидат наменети за обнова и одржување на Националниот Парк...........пошто рампата стои година дена време,а никакви активности не се случуваат за реизградба на Паркот,нели е време да се тргни од местото ?!

http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=38213

Е па веројатно е време ама и веројатно ќе си почекаме на подобри времиња зато шо патот не е таков од вчера само шо ова зима го доуништи. Јас не знам кога ќе ја подобрат инфраструктурата ама муабетот ми беше шо ги избркаја и тие малку шо одеа горе. Бев таму за 1ви мај и стварно се разочарав! Не се многу 50 денари ама голем е револтот кога треба да возиш уште пола сат највнимателно за да не си го оштетиш возилото. Нема причина да се наплаќа! Ништо нема да напрат со тие пари!

парите што се наплаќаат на рампата ќе бидат наменети за обнова и одржување на Националниот Парк...........пошто рампата стои година дена време,а никакви активности не се случуваат за реизградба на Паркот,нели е време да се тргни од местото ?!

http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=38213
Живот даваме, власт даваме - ама рампа и зона не даваме!
ова е парола на зонашите и општинските лешинари
Во општина Центар минатиот градоначалник воведе зонско
По него е избран друг, а тој наместо да го укуне зонското го зголеми
Ист таков случај беше и во Охрид
Таму избраа нов градоначалник за да го укине зонското, а тој го зголеми

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom