Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
Замина градот во бестрага... Почнаја луѓето да забегват.:place:

B2zUWQFCUAE9g5N-405x540.jpg
денес кажаа дека во Прилеп било ова..........

http://hitportal.com.mk/Zabava-detail/gol-mazh-se-prosheta-niz-prilep/#_

Абе луѓе градов трга низ брдо поцна да тони бетер од титаник сме
1. Возиш по улица пола со нов асвалт,половина дупка до дупка
2. Универзитетот е на 5 место како тргнал ќе стигни на 10,11 и викале сме биле втор универзитетски град во РМ ма не ме зебавај тоа беше пре 3- 4 години сега не
3. Во градов профитираат само размазените мамини и татини синови (кабадаите) мангупите битолски кои се експерти за се и мислат дека се недопрливи
4. Лугето неммат леб да јадат тие ти викаат имаме индустриска зона ма која црна зона повеќе од половина парцели продадени а само една фабрика.
5. Имало спорт во градот ма каков спорт тој е мртов одамна забава за млади ма каква забава за млади напикале деца од 13 - 15 години по кафе баровите и етети забава ма не заебавај
6.Нечинел воздухот па кај ќе чини воздухот кога секој сака со кола и во прдавница да влези па не е Њујор ова бе па за 30 мин до 1 час можи пешки да се стигни до секој локација во градот за некаде и 15 мин се доволни ама госпада биле морале со кола се срамеле да одат пешки и со јавен превоз да не ги урочеле ма немоја тие што се во автобусот луѓе јадат демек а?демек во автобусите се возат човекојадци а ?
Со ова темпо и со овој начин на (не) култута немој да се чудите ако градот за едно 10 до 15 години се претвори во град на пензионери а за едно 30 до 50 години во град на духови.

еве ја реалноста за загадувањето и вештачки обид да се реши ... т.е. Загадувањето ќе се намали само ако се РАЦИОНАЛИЗИРА животот на луѓето... рационализација е да се изолираат станбените објекти но и непотребно да не се транспортират било какви продукти, т.е. зошто јас во Скопје да пијам Битолско пиво а ти во Битола Скопско пиво ?? разбирам Марко Поло отишол до Кина ама да донесе зачини какви што немало тука. Рационализација е да го користиш стариот намештај и облека бидејќи да се произведат нови се троши енергија и се загадува. Па и купување на нов автомобил не е секогаш еколошки позитивно, можеби помалку загадува ама производството на новиот автомобил загадува. ( види го долу цртаниот филм со професор Балтазар). Во краен случај не е еколошкји ниту да одиш во кафеана само за да пиеш и јадеш ( и сојки да бркаш) ако дома имаш се тоа :D

еве ја реалноста за загадувањето и вештачки обид да се реши ... т.е. Загадувањето ќе се намали само ако се РАЦИОНАЛИЗИРА животот на луѓето... рационализација е да се изолираат станбените објекти но и непотребно да не се транспортират било какви продукти, т.е. зошто јас во Скопје да пијам Битолско пиво а ти во Битола Скопско пиво ?? разбирам Марко Поло отишол до Кина ама да донесе зачини какви што немало тука. Рационализација е да го користиш стариот намештај и облека бидејќи да се произведат нови се троши енергија и се загадува. Па и купување на нов автомобил не е секогаш еколошки позитивно, можеби помалку загадува ама производството на новиот автомобил загадува. ( види го долу цртаниот филм со професор Балтазар). Во краен случај не е еколошкји ниту да одиш во кафеана само за да пиеш и јадеш ( и сојки да бркаш) ако дома имаш се тоа :D

Уба логика, пример Рек да произведва струја колку за потребите на Битола.:confused:

не мешај баби жаби, струјата е системска работа.. а транспортот со шлепериштата јас би го редуцирал 50% .. шлепери носат наше млеко во Хрватска а ни носат тука нивно... имаше уште за време на СФРЈ, СИМПО извезол во УСА 4 гарнитури и директорите отидоа да се прошетаат во УСА. :).. имаше и извоз на Застава на 2 возила 1300 на Карибите.. :P. Сега во УСА има тренд - здружение за храна да се користат што повеќе артикли од непосредната околина, а со идеја да се намали ТРАНСПОРТОТ кој е не само скапа работа туку и загадува.

не мешај баби жаби, струјата е системска работа.. а транспортот со шлепериштата јас би го редуцирал 50% .. шлепери носат наше млеко во Хрватска а ни носат тука нивно... имаше уште за време на СФРЈ, СИМПО извезол во УСА 4 гарнитури и директорите отидоа да се прошетаат во УСА. :).. имаше и извоз на Застава на 2 возила 1300 на Карибите.. :P. Сега во УСА има тренд - здружение за храна да се користат што повеќе артикли од непосредната околина, а со идеја да се намали ТРАНСПОРТОТ кој е не само скапа работа туку и загадува.
Секогаш клаваш наочари за да гледаш како ти одговара или само кога е сончево?

Во центарот на градот ќе местат инструмент за квалитет на вздухот ама немало кај да го наместат е значи поголеми легенди од овие здравје

Клавир на кружниот тек кај Веро во Битола

Добро бе , има некој нормален во та општината или сите се забегани...:aplauz:
Поарно да клаеја едно рало опинци , барем ќе ја одсликваше вистинската слика за градот.
:pipi:
Браво бе , немаме пари за мерна станица , ама имаме пари да ги китиме кружните тОКОЈ... (y)
Се срамам шо сум дел од овај циркуз шо ни го приредва ДОКТОР/МАГИСТЕР двојче.

Најголемото смеење падна пред две години кога поставија финџал со кафе на кружниот кај педагошка,ама ова со пианото беше како да докажат дека се навистина идиоти и дека се заебават со нас

Па да му ебам мајката за шо кур му требаше да го земат паркингот кај спортската сала од градски паркинзи па и таму да наплаќаат !
Да го ебам во газо и Стентоно и Двојче и сите хоштаплери во градот, мамицата му ја расплакавте на цел град, па уште мајтап си играт клават клавир на кружен тек алооо КЛАВИР, порано Битола бил град на клавирите, ма немој да ме јебеш :pov:
Ај шо кладоја филџан на кружниот кај педагошки, ќе си мислат другите дека овде се произведва кафе, бетер од Бразил и Мексико ја напраја Битола, па сега клавир бе, незнам дали да се смеам или да плачам, па направен бил од материјал издржлив на мраз, снег и високи температури за во летото, да си напрајш двојче мермер плоча за на гроб ко ќе умриш таква како на клаворот, да имам едно камионче фап ќе има да му се качам на кружниот ќе го изорам цел со се клавир !

Ама ова со местото шо го зедоја од паркинзите кај спортската е ТРАГИКОМЕДИЈА, ај дури не се плаќаше внатре барем имаше коли, ама сега кога да поминам е празно, ај да има 5-6 коли ќе си речам можи идат паркират луѓето, ама таму по 5-6 пати на ден врвам и се е П Р А З Н О безразлика дали врвам сабајле или навечер тука коли нема, арно нема семафорче тука да кажва колку слободни места има, иначе ќе се отепа од светење на максимални слободни места во паркингот ! :pos:
И да го средеја внатре паркингот ако се решиле за то да го пават, овие напред си турија асвалт, тротоари наместија, си донесоја струја, рампите ги поставија а внатре дупка до дупка и шо да плаќаш ? За да си ги искривиш бандажите....
Луѓето синкир нафта пијат во овај град, тие таму шо паркираја сега паркират одма карши паркингот пред двете кули и местото шо е за паркинг на станарите го земаат некој други, паркингот како писта е празен за авиони!
Ехх мојата чудесна Битола... :pipi:

Па да му ебам мајката за шо кур му требаше да го земат паркингот кај спортската сала од градски паркинзи па и таму да наплаќаат !
Да го ебам во газо и Стентоно и Двојче и сите хоштаплери во градот, мамицата му ја расплакавте на цел град, па уште мајтап си играт клават клавир на кружен тек алооо КЛАВИР, порано Битола бил град на клавирите, ма немој да ме јебеш :pov:
Ај шо кладоја филџан на кружниот кај педагошки, ќе си мислат другите дека овде се произведва кафе, бетер од Бразил и Мексико ја напраја Битола, па сега клавир бе, незнам дали да се смеам или да плачам, па направен бил од материјал издржлив на мраз, снег и високи температури за во летото, да си напрајш двојче мермер плоча за на гроб ко ќе умриш таква како на клаворот, да имам едно камионче фап ќе има да му се качам на кружниот ќе го изорам цел со се клавир !

Ама ова со местото шо го зедоја од паркинзите кај спортската е ТРАГИКОМЕДИЈА, ај дури не се плаќаше внатре барем имаше коли, ама сега кога да поминам е празно, ај да има 5-6 коли ќе си речам можи идат паркират луѓето, ама таму по 5-6 пати на ден врвам и се е П Р А З Н О безразлика дали врвам сабајле или навечер тука коли нема, арно нема семафорче тука да кажва колку слободни места има, иначе ќе се отепа од светење на максимални слободни места во паркингот ! :pos:
И да го средеја внатре паркингот ако се решиле за то да го пават, овие напред си турија асвалт, тротоари наместија, си донесоја струја, рампите ги поставија а внатре дупка до дупка и шо да плаќаш ? За да си ги искривиш бандажите....
Луѓето синкир нафта пијат во овај град, тие таму шо паркираја сега паркират одма карши паркингот пред двете кули и местото шо е за паркинг на станарите го земаат некој други, паркингот како писта е празен за авиони!
Ко ги цртаја лините случајно налетав на едно другарче кое работи во паркинзите и беше со некој колега негов. Го прашав кога планират да турат нов асфалт за да ги покријат дупките (демек нов паркинг, логично е да со нов асфалт) па добив одговор од колегата негов дека дупките се закрпени и спремен е паркингот. После то му реков прашав кога ќе турат нов асфалт, а не дали ги закрпија дупките и ми вика абе ако имаш милион евра земи асфалт тури ти, ние немаме толку . Онака силеџиски ми го рече то, како негов да е паркингот. И си следеше силеџиски одговор да земав јас пари од паркингот јас ќе турев, нека тури тој шо го кради народот. И си заминав.

Не е можно колку му ги имат исперено мозоците....
За 10 000 се дадоја..

истиот паркинг едно време Герзо(или јанглаш сум дали беше Герзо......главно некој беше :) ) го имаше земено,истата приказна беше - празен паркинг кој повеќе наликува на воен полигон,кратери на секој метар.............виде не виде се тргна пошто немаше доход,арно ама ова сега е друго,овие ќе си го владеат на 500 години гарант.........па дури и парче асфалт зад офицерски е направено платен паркинг :facepalm:

и нека си свирка уште народот,гледам уште сите не се засегнати,но кога секое парче асфалт во градот ќе го направат платено(Карпош,Кланица,Ремо,Ружа Делчева/Нова Битола итн) ќе си свиркаат олеснети со 200/300 мкд ЗА НИШТО

Ко ги цртаја лините случајно налетав на едно другарче кое работи во паркинзите и беше со некој колега негов. Го прашав кога планират да турат нов асфалт за да ги покријат дупките (демек нов паркинг, логично е да со нов асфалт) па добив одговор од колегата негов дека дупките се закрпени и спремен е паркингот. После то му реков прашав кога ќе турат нов асфалт, а не дали ги закрпија дупките и ми вика абе ако имаш милион евра земи асфалт тури ти, ние немаме толку . Онака силеџиски ми го рече то, како негов да е паркингот. И си следеше силеџиски одговор да земав јас пари од паркингот јас ќе турев, нека тури тој шо го кради народот. И си заминав.

Не е можно колку му ги имат исперено мозоците....
За 10 000 се дадоја..

Бате не му се испрани мозоците , луѓето немат пари, и тебе да ти гори под нозе не за 10 за 6иљади ќе седиш на студот.
А то дека Стентовци селаните матер ни ебаја то е факт, ама пак ко ќе видиш не се тие криви, него му дадоја шанса сега си прај пари куро го боли, од општината му дадоја дозволи курци палци.
Не само двојче туку и сите негови советници ко донесоја градот на ова тереџе..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom