WilliamTell
Before Zee Germans get here...
Изгледај 2-3 интервјуа со Двојче на јутуб... Ќе почниш розево да гледаш

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мамето мамичосано да му ебам се на локалната самоуправа
па дали е можно бре луѓе бре во 21 век конзулски град ,,втор,, во МК по големина да нема еден помочан затворен базен да нема,еден ебан стадион за фудбал бе да нема,една спортска сала бе да нема,едно кино како шо доликува да е едно кино,да нема една велосипетска патека да нема еден современ опремен музеј да нема една една салам дискотека да нема еден планинарски дом а пелистер ни е во центарот на градот па уште напраја да се наплаќа да нема да нема да нема абе да ГИ СНЕМА мамето нивно бе.
Каде е овде логиката?
Сето ова го нема и за тие шо гласале не само за мене и шо е муабетот демек нив не му треба сето тоа горенаведено а?
![]()
Што има и тебе и него да ве убедувам. Ај ти можи си во странство па ќе речиме дека ти е простено, не си знаел. Повеќето работи што ги наброја дека ги нема уствари ги има. Сега тоа што не му се по кеиф е друга работа, битно има. А за плаќањето за национален парк и мене ми е глупо не велам не.Ела на оваа тема, сограѓанинот Владе одма ќе те убеди дека бараш леб преку погача, и дека се е повеќе од доволно.
http://forum.kajgana.com/threads/Ауфвидерзен-Македонијо.69708/page-304#post-6918309
![]()
Мене арно ми е, ако не ти чини имаш на тумбекафе еден куп дрвја, јаже верувам ке најдиш сам па повели и скрати си ги маките.Владе убисе бе дете за доброто на сите!
Владе тек маде не продавај мадина за бубрези дете никој не рече дека не бараме гасовод, автопат,топлификација па ако сакаш и ветен аеродром како и стадион, сала, затворен базен итн...Мене арно ми е, ако не ти чини имаш на тумбекафе еден куп дрвја, јаже верувам ке најдиш сам па повели и скрати си ги маките.
Тоа како прво. Како второ дете сум бил во далечната 1990, така да имај малце поштовање кон постари. И вака како постара личност приоритетите ми се други отколку да имало дискотека некоја салам или стадион. Ама кога ке потпорасниш ке заклучиш и самиот дека не ти треба нити модерен стадион( и за кој бе?) или модерна сала па уште и велосипедска патека нити другите небитни работи кои некој претходно ги наброја. Така да тука фалат еден куп работи што се далеку далеку поприоритетни отколку на децата хирот да им се удоволи, пошто тие децата вклучително и ти еден ден ке порасните, ке створите фамилија и стадионот ке ти биди последна грижа во вселената. Е тогаш ке се потсетиш на овој пост и ке речиш ееее горан горан тикво зелена. Наместо да бараш подобри патишта ти си плачел за велосипедска патека. Наместо да се отворат работни места ти си барал музеј и кино да се отворело, наместо да се реновира болницата ти си барал да се реновира спортската сала и стадионот, наместо да се воведи парно од РЕК и да се намали загаденсоста во зима, ти си барал дискотека да имало некоја незнам каква.
Сакаш и понатаму да ти набројувам што стварно фали тука или уште ке се убедуваме дека стадионот е најбитната работа моментално што му треба на градот или некоја си дискотека.
Така да резимираме. Тука фалат многу многу работи од кои нов или реновиран стадион не е една од нив, не е нити приоритетна, нити важна, уште помалце битна работа за градот.
Добро чичо ајде постар си нека ти биди. Искрено по правило избегавам да правам сериозни дискусии со "ватрени" навијачи пошто евентуално на крај дискусијата ке се сведи на вреѓање( во твојот случај уште на почетокот).Владе тек маде не продавај мадина за бубрези дете никој не рече дека не бараме гасовод, автопат,топлификација па ако сакаш и ветен аеродром како и стадион, сала, затворен базен итн...
Муабетот беше дека ништо не се прај во Битола а сега за сега има две барања за чист воздух и стадион па дај боже едно да добиеме па по истиот пат да бараме се што му треба на градот!
ps.а постар сигурно не си само можи посран
Бива бе ама од утре ќе пишам за приоритетите оти сега ми е мака и имам уште за пиење неќам да се замарам...
Сепак како прво треба боркица на гујо и таа на б.ц. манџа шо му прај да ги ебавме на плоштад со ретардираните ќерки на двојче па после да прајме муабет...
Инаку има многу работи шо му фалат на градот а пред се инфраструктура и најважни се патиштата и железницата како и аеродром шо значи треба да се свртиме на туризам со гости од турција како и Грција (казина) како и планински туризам на Пелистер и Кајмакчалан а тоа е поврзано со екологијата и барањето за чист воздух и ставање на филтри на оџаците на РЕК за да имаме здрава храна од Пелагонија па здрава младина што ќе спортува на нов стадион спортска сала и базен итн...
Со еден збор ние немаме ништо и ни требаат многу работи и не може само една работа да се одвои се е поврзано и ланчано, но мора од некаде да се почни!
Е сега сме начисто ме убеди дека не си од розевите.[DOUBLEPOST=1414698833][/DOUBLEPOST]Мене арно ми е, ако не ти чини имаш на тумбекафе еден куп дрвја, јаже верувам ке најдиш сам па повели и скрати си ги маките.
Тоа како прво. Како второ дете сум бил во далечната 1990, така да имај малце поштовање кон постари. И вака како постара личност приоритетите ми се други отколку да имало дискотека некоја салам или стадион. Ама кога ке потпорасниш ке заклучиш и самиот дека не ти треба нити модерен стадион( и за кој бе?) или модерна сала па уште и велосипедска патека нити другите небитни работи кои некој претходно ги наброја. Така да тука фалат еден куп работи што се далеку далеку поприоритетни отколку на децата хирот да им се удоволи, пошто тие децата вклучително и ти еден ден ке порасните, ке створите фамилија и стадионот ке ти биди последна грижа во вселената. Е тогаш ке се потсетиш на овој пост и ке речиш ееее горан горан тикво зелена. Наместо да бараш подобри патишта ти си плачел за велосипедска патека. Наместо да се отворат работни места ти си барал музеј и кино да се отворело, наместо да се реновира болницата ти си барал да се реновира спортската сала и стадионот, наместо да се воведи парно од РЕК и да се намали загаденсоста во зима, ти си барал дискотека да имало некоја незнам каква.
Сакаш и понатаму да ти набројувам што стварно фали тука или уште ке се убедуваме дека стадионот е најбитната работа моментално што му треба на градот или некоја си дискотека.
Така да резимираме. Тука фалат многу многу работи од кои нов или реновиран стадион не е една од нив, не е нити приоритетна, нити важна, уште помалце битна работа за градот.
Гоки за последното не си во право оти КАСНО е веке брате КАСНО е.Бива бе ама од утре ќе пишам за приоритетите оти сега ми е мака и имам уште за пиење неќам да се замарам...
Сепак како прво треба боркица на гујо и таа на б.ц. манџа шо му прај да ги ебавме на плоштад со ретардираните ќерки на двојче па после да прајме муабет...
Инаку има многу работи шо му фалат на градот а пред се инфраструктура и најважни се патиштата и железницата како и аеродром шо значи треба да се свртиме на туризам со гости од турција како и Грција (казина) како и планински туризам на Пелистер и Кајмакчалан а тоа е поврзано со екологијата и барањето за чист воздух и ставање на филтри на оџаците на РЕК за да имаме здрава храна од Пелагонија па здрава младина што ќе спортува на нов стадион спортска сала и базен итн...
Со еден збор ние немаме ништо и ни требаат многу работи
и не може само една работа да се одвои се е поврзано и ланчано, но мора од некаде да се почни!
Се плаќа годишна чланарина мислам и плус за се шо си земала до сега и ако си борчела некој казни ако имаш, помини прашај си.треба да ја обновам членската в библиотека, колку пари ке ме кошта, исто колку за зачленување?
10 denari kniga plus clenarinaСе плаќа годишна чланарина мислам и плус за се шо си земала до сега и ако си борчела некој казни ако имаш, помини прашај си.![]()
Јас таму блиску седам и имам куче. Ако покуша некој и моето да го отруе, племе ќе му изнаебам. Знам летото онаму црн мост некој труеше кучиња, и на брачеда ми одвај го спасија, ама за тука немав слушнатоДечки случајно да не имате некое инфо денес ми го отруја кучето кај бадо маркет горе кај болницата .....некој нешто кој како шо било е добредојдена информација тенкју многу
Преѓе другар ми го отруја кај 13,00 внимавај многу а тоа што ке му направам е сосема друга песна затоа секое инфо колку е добредојдено толку и е недобредојдено...Најмило да му пцојса на тој што фрла отровЈас таму блиску седам и имам куче. Ако покуша некој и моето да го отруе, племе ќе му изнаебам. Знам летото онаму црн мост некој труеше кучиња, и на брачеда ми одвај го спасија, ама за тука немав слушнато