Биоенергија, биоенергетичари (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата ice_cube
  • Време на започнување Време на започнување
. Мене лично ми помогнаа масажите-тоа ми требаше. Што туку само плукате по луѓето и се негирате.

Хехеее па за масажа ќе и кажам на девојка ми да ми седне да ме измасира (а за 2-300ден. ќе си земеме литро винце па ем релаксација ем уживанција) или па за 400-600 денари ќе одам кај професионалец/ка во козметички салон или во некоја теретана каде масираат професионално + нема да слушам психопатско цвилење и шепотење ко тоа на Тино....
Или ти јадна сега го браниш пошто си се испрчила тисучу и петсто денари (значи колку за 3-4 сесии кај профи масер/ка) и убедена си дека ти помогнале масажите ради “божествената енергија/светлост“ која Тино ја канализира ?!?!?! :tapp:

За масажите
Сега сабајлечки гледав, конкретно дебарски бањи (и другите вакви и слични установи) даваат за 20-35 евра дневно (1 евро на час) три оброка и разни терапии, фитнеси и базени. Масажа им е 5 евра од стручни лица. Башка лекари и друг персонал кој учел 4-5 години за вакви ствари (башка доедукација и постојано усовршување)...неспоредливо.

Секој бира што му треба и колку му е длабок џебот. некој у Дебарска бања, друг во скут кај женската, некој во Карловачке вари... Затоа не има толку различни. У ствари гледам дека вие немате поима кој е дечково ниту што завршил нити каде учел само типично Македонски се расплукавте по него од чиста завист. Што е ве плаши неговата популарност во Америка? Јас најмалку сум повикана да го бранам, а вие можете лично да му се јавите нему или во неговата емисија па подискутирејте со него и лично кажете му ги вашите размислувања. Вие дискутирате без аргументи, чисто негирање.

lemurijanka;3142616[B напиша:
]Секој бира што му треба[/B] и колку му е длабок џебот. некој у Дебарска бања, друг во скут кај женската, некој во Карловачке вари... Затоа не има толку различни. У ствари гледам дека вие немате поима кој е дечково ниту што завршил нити каде учел само типично Македонски се расплукавте по него од чиста завист. Што е ве плаши неговата популарност во Америка? Јас најмалку сум повикана да го бранам, а вие можете лично да му се јавите нему или во неговата емисија па подискутирејте со него и лично кажете му ги вашите размислувања. Вие дискутирате без аргументи, чисто негирање.
1. како бе секој бира што му треба. Ако си неизлечио болен ти треба Тино Божјиот човек да те излекува. А на Тино му требаат вашите 1500 денари.
2. Епа ако немаме појма напиши ти еден така поголем пост да ни објасниш кој е Тој Тино.
3. Најмалку повикана ама тоа не те спречи да напишеш едно 20 поста и да ја поебеш целата тема.
4. Хехех, епа ајде кажи го твојот аргумент зошто да одиме кај Тино а не во бања со супер услуга и обучени масажери(одличен пример од Луртз) што не викааат дека се благословени од Господ.

1. како бе секој бира што му треба. Ако си неизлечио болен ти треба Тино Божјиот човек да те излекува. А на Тино му требаат вашите 1500 денари.
2. Епа ако немаме појма напиши ти еден така поголем пост да ни објасниш кој е Тој Тино.
3. Најмалку повикана ама тоа не те спречи да напишеш едно 20 поста и да ја поебеш целата тема.
4. Хехех, епа ајде кажи го твојот аргумент зошто да одиме кај Тино а не во бања со супер услуга и обучени масажери(одличен пример од Луртз) што не викааат дека се благословени од Господ.
Неможам да разберам зошто сметаш дека сум ја поебала темата-зошто не се согласувам со вас? Ако треба да идете кај Тино ќе одите, јас не ве праќам таму вие сами одлучувате за тоа. Но неможам да разберам зошто толку плукате по човекот зошто земате пари. Претпоставувам дека повеќето од вас работат за пари, ретко од вас некој да работи за добротворни цели или како се вели во Индија да прави sewa-служење. Но дај боже да сте хуманитарци, а ако сте тоа ќе ви биде дополнителна работа. Е на Тино тоа му е основна дејност, за да опстане мора да наплатува. Околу благослвеноста незнаев дека незнаеш дека сите сме благословени од Бога ама некој знае а некој не.

Неможам да разберам зошто сметаш дека сум ја поебала темата-зошто не се согласувам со вас? Ако треба да идете кај Тино ќе одите, јас не ве праќам таму вие сами одлучувате за тоа. Но неможам да разберам зошто толку плукате по човекот зошто земате пари. Претпоставувам дека повеќето од вас работат за пари, ретко од вас некој да работи за добротворни цели или како се вели во Индија да прави sewa-служење. Но дај боже да сте хуманитарци, а ако сте тоа ќе ви биде дополнителна работа. Е на Тино тоа му е основна дејност, за да опстане мора да наплатува. Околу благослвеноста незнаев дека незнаеш дека сите сме благословени од Бога ама некој знае а некој не.
Да сите работат за пари, ама повеќето луѓе што ги знам особено на негова возраст работат за 400-500 денари за цел ден а не 1500 на саат(или за 10 минути ?!).

И кажи нешто за Тино, ако веќе се шират дезионформации, објасни нешто повеќе за него.

Да сите работат за пари, ама повеќето луѓе што ги знам особено на негова возраст работат за 400-500 денари за цел ден а не 1500 на саат(или за 10 минути ?!).

И кажи нешто за Тино, ако веќе се шират дезионформации, објасни нешто повеќе за него.

А конечно разбрав дека 1500 денари ти се многу, а за 400-500 би одел кај него. Значи сепак до парите е. ОК ти јави му се објасни му ја маката и сигурна сум дека ќе добиеш третман за 400-500 денари. Дечкото има емисија гледајте, има напишано и книги-прочитај те нема што јас да ве информирам стекнете лично искуство.

А конечно разбрав дека 1500 денари ти се многу, а за 400-500 би одел кај него. Значи сепак до парите е. ОК ти јави му се објасни му ја маката и сигурна сум дека ќе добиеш третман за 400-500 денари. Дечкото има емисија гледајте, има напишано и книги-прочитај те нема што јас да ве информирам стекнете лично искуство.
Што си запнала секој пост идете па идете. Ти да не си му маркетинг менаџер или па групи. Ова е ко ако си на мака и немаш пари со попуст а ако имаш давај. Тино ко америчка болница да ти бил. Треба и да воведе на рати плаќање, па лиценцирање на Божјата дарба со Божји сертификат, па да оди книгата да си ја верифицира во МПЦ или на која црква и да припаѓа. Не му текнало да си го зајакне бизнисот.

Што си запнала секој пост идете па идете. Ти да не си му маркетинг менаџер или па групи. Ова е ко ако си на мака и немаш пари со попуст а ако имаш давај. Тино ко америчка болница да ти бил. Треба и да воведе на рати плаќање, па лиценцирање на Божјата дарба со Божји сертификат, па да оди книгата да си ја верифицира во МПЦ или на која црква и да припаѓа. Не му текнало да си го зајакне бизнисот.

Покрај парите ти смета и возраста. Јас портпарол не сум, кажувам свое мислење од лично искуство, ама незнам кој си ти, зошто се чувствуваш толку повреден?

Покрај парите ти смета и возраста. Јас портпарол не сум, кажувам свое мислење од лично искуство, ама незнам кој си ти, зошто се чувствуваш толку повреден?

а што ти помогна тебе толку ....
јас еве верувам во енергија и исцелителство ...
ама земање на толку пари од некој на кој навистина му треба помош е само искористување на маката за материјални цели ...

живееме во материјален свет Да ... но зар човек кој е духовен, кој е исцелител и на кој по некој си дифолт материјалните добра треба да му бидат подолу на листата на приоритети треба да наплаќа суми кои се во секој случај огромни за наши стандарди ... па каде е тука духовноста, каде е тука желбата да се помогне без разлика дали ќе добиеш или не материјални средства за таа помош ...

искрено повеќе би и верувал на гатачка која не зема пари туку колку ќе и оставиш толку одколку на овој модерен „исцелител“ со модерни маркетиншки трикови :toe:

познат е во светски рамки, има репутација - Да, но сето тоа не го прави подобар човек ... само го прави подобар манипулант и искористувач на болката на другите за сметка на своето конто у банка ... :toe:

а што ти помогна тебе толку ....
јас еве верувам во енергија и исцелителство ...
ама земање на толку пари од некој на кој навистина му треба помош е само искористување на маката за материјални цели ...

живееме во материјален свет Да ... но зар човек кој е духовен, кој е исцелител и на кој по некој си дифолт материјалните добра треба да му бидат подолу на листата на приоритети треба да наплаќа суми кои се во секој случај огромни за наши стандарди ... па каде е тука духовноста, каде е тука желбата да се помогне без разлика дали ќе добиеш или не материјални средства за таа помош ...

искрено повеќе би и верувал на гатачка која не зема пари туку колку ќе и оставиш толку одколку на овој модерен „исцелител“ со модерни маркетиншки трикови :toe:

познат е во светски рамки, има репутација - Да, но сето тоа не го прави подобар човек ... само го прави подобар манипулант и искористувач на болката на другите за сметка на своето конто у банка ... :toe:
Одговорот го даде самиот „познат во светски рамки, има репутација“ Повеќе ништо нема да пишувам на оваа тема кажав се што сакав за тој што сака да слушне. Некој велат„слеп при очи.

Еве нешто видеа од него како истерува гаволи ексорцизам и што ти ја знам

:pos2::pos2::pos2: Демонот знае македонски :))))))))))

Зошто ли мора да прави звуци? : ))))
Еве нешто слично (извинете за лошиот квалитет):

Одговорот го даде самиот „познат во светски рамки, има репутација“ Повеќе ништо нема да пишувам на оваа тема кажав се што сакав за тој што сака да слушне. Некој велат„слеп при очи.

сама себе се убедуваш дека е така ...
за да не ти биде криво шо си ги плеснала парите ...
уживај, теши се ... :tapp::tv:

иако такви сеанси и исцелители се за луѓе со слаба психа ...
секој човек е способен сам себе да си мавне една таква сеанса .. но треба да биде психолошки јак и да знае шо сака ...:toe:

Твоето лично искуство апсолутно ништо не ми значи. Пишуваш глупости на религија, а кога ќе те праша некој просто прашање на пример од која црква си или слично на тоа филозофираш од бескрај.

Не сум повреден ама ми пречи. Секој преварант што лаже необразован или човек во невоља само за да му изнуди некој денар му треба едно убаво тепање за да не му текне пак да прави такви работи.
Познат во светски рамки ? Дај некој линк за ова каде гостувал во странство, на која светска телевизија или на кој познат факултет држел предавање.
:pos2::pos2::pos2: Демонот знае македонски :))))))))))

Зошто ли мора да прави звуци? : ))))
Хахах, и демонот си збори на Македонски дијалект а Тино нормално си мумла нешто излези крххххххх. Барем да спомнеше Оче Наш, помогни Господе. Или веќе ако е оригинален пратеник нека почне некои молитви на Арамејски ил барем Латински да рецитира.

У ствари гледам дека вие немате поима кој е дечково ниту што завршил нити каде учел само типично Македонски се расплукавте по него од чиста завист. Што е ве плаши неговата популарност во Америка?
Ако читаш ќе прочиташ дека не ми смета тој. Може да се вика и Пане и Алкан и Зоран и Шефкет и...мене ми сметаат неговите постапки. Една е таа што погоре ја спомнаа неколкумина - користење на мака на болните, а друга е користење на христијански, црковни симболи во ова. Тоа е и една од оние причини против која се борат и религиозните и нерелегиозните -користење на Бог и религија во вакви чинови. Човекот има моќ на сугестија и си делува, но делува со злоупотреба на буџет на некој сиромав.
Ако веќе велиш дека плукаме, а појма немаме, дозволи и дај еден пример каде е лице излекувано (и од што)...освен масажа и местење коски.

Дали имаш став за сајентолозите, јеховите и слични, дали си им пристапила да видиш дека и другите помагаат колку и тој? Што прајме сега, ќе се зачленуваме во сите овие организации или ќе ги финансираме оти помогнале на неколкумина? А помогнале и сајентолозите (конкретно на еден форум муабет за Нарконон) и јеховите и слични групации.

Хахах, и демонот си збори на Македонски дијалект а Тино нормално си мумла нешто излези крххххххх.
Е не излевам...еми ај ќе излезам...лажам, не излевам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom