Биди ѓубре за да те ценат?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
„Повеќе те почитуваат луѓето кога се плашат од тебе, отколку кога те сакаат“ - Николо Макијавели:toe:
А па што е најинтересното па, овде на темава пишуваат и луѓе кои се прават „добричици“ а всушност они се спремни да ти забијат нож во грб во секое време.....
И после со истите ќе продаваш психологија наоколу, ебати......:pos2:Ако ништо друго се изнасмеав.
Инаку да, кај нас оваа изрека има вистина, но зависи со кого ‘ како.Не мора да значи дека со сите е исто, кога гледаш дека те газат......

Е што има толку добро

Амислам чуму е поентата-од каде таа екстаза тоа чувство БАШ додека некој е очаен и тоа од ВАС предизвикано.....ахх кампањите...

Епа чекај кога веќе ќе ги средиш(ете биле очајни,доживеа екстаза.)...сеуште ќе ги презираш???

Нема да сакаш нова екстаза???

Никогаш не се задоволувам:pipi:
Луѓе што сум ги мразел еднаш ги мразам засекогаш и никогаш не ми е доста.
Јас ќе работам да видам некој омразен очаен а дали тоа ќе биде поради мене не е ни толку важно,важно жртвата страда.

значи на некој начин ти е....задоволство благо речено??

Зарем дозволуваш омразата да те храни??

Зошто создаваш нешто што не си?

Кулирај малце:helou:

Не може да избројам колку пати ја имам чуено оваа изрека и колку само ме нервира. Добро, мајку му, мора ли луѓево да бидат третирани како ѓубре, да осеќаат злоба на своја кожа за да почитуваат некого? Не знам, дали луѓето се повеќе и повеќе стануваат мазохисти, свесно сакаат да бидат лошо третирани и тој човек кој ќе ги третира така ќе го сакаат и почитуваат?

Колку оваа изрека држи вода во реалноста?
Кои луѓе ја употребуваат и постапуваат во склад со неа? Оние кои сакаат да се самоубедат дека е ОК да бидеш таков, за да немаат грижа на совест кога повредуваат некој или оние луѓе кои се разочаруваат од злобата околу себе, кои се фини?

Дали мора да значи дека ако си добар, фин со луѓето нема да бидеш успешен и ценет?

И зашто побогу некој повеќе би го ценел оној кој го третира како ѓубре отколку оној кој е фин и добар со него?

И со професорите во школо е така сум приметила:Оние кои се добри,фини и кои пријателски се поставуваат,учениците им се качуваат на глава,а оние одвратни,злобни,исфрустрирани професори се страви трепет и сите им се плашат и се најголем авторитет.

Ваши мислења?
Во мојата филозофија на животот: Биди ѓубре за да те третираат како ѓубре.
Што сакам да кажам: сите кој во мојот живот сум ги сметал како ѓубре и што се однесувале како ѓубриња, сум ги третирал како да се токму тоа, сум им враќал двојно повеќе и сум им објаснувал зошто сум мислел така. И ѓубрето, како и реалното ѓубре, нема што да направи освен да ќути и да се свитка.
Тие према кои си ѓубре и те ценат се поголеми ѓубриња од тебе. Сега размислете вие во која категорија спаѓате.

Еден форумски колега во една прилика напиша:
Rabotata e shto koga si portokal, nema nikoj tuku taka da reshi da te zgmechi so noga zatoa shto sekoj, bez obzir koj i kakov e, kje ja ceni tvojata sodrzhina.
Епа сега, видете дали вреди да се биде ѓубре или портокал.

денес и ѓубрињата го јадат к**от...така да исто ти се фаќа...само јас преферирам да не бидам ѓубре чисто дека ќе направам на некој друг да се осеќа подобро..:kesa:

Мислам дека не е се до тоа, покажи заби за да те ценат.
Доколку се поставиш онака како што треба во одредена ситуација, и завземеш цврст став, никој нема да те гази. Ако бидеш ѓубре, можеби ќе ти се плашат сите, но од друга страна, себеси си пренесуваш негативна енергија.

колку подобар си со луѓето толку повеќе те ебат у здрав мозок!!!
сигурно многу од вас го искусиле ова меѓу кои и ја се наоѓам али јебига неможам да се сменам.. сум се изгорел милион пати и увек после таква грешка викам од утре друг лист.. лутината трае до утре дена.. после се по старо! :)

Зошто некои луѓе имаат потреба да бидат ценети од голем круг на луѓе кои воопшто не ги познаваат ... И самите си создаваат некои фикции предизвикани од тој комплекс на "ценење" дека ако бидат гадови ке ја постигнат саканата цел ...Нема да ја постигнат... Едставно being гад кај другите нема да побуди некое чуство на инфериорност и аналогно на тоа ке почнат да те ценат ... Ке побуди одвртност, одбивност, кои воопшто не спаѓаат во оние чуства побудени од ценење на некоја особа ... Од моја страна не сум барал да бидам ценет од широк круг на луѓе ... не сум имал потреба зашо не сум СЕЉАК !! Доволен ми е мојот круг на луѓе кои ги познава моите квалитети и вистински нелицемерно ме цени !!!
Луѓето кои ценат гадовите се прости луѓе , луѓе кои не можат да ги забележат вистински вредности на човекот ...Да ги проценат па да почнат да го ценат како таков ...

У оваа држава таков треба да си за да успееш.:wink:

Од толку што се ценат таквите, гледам и на рамена ги носат....мудата!

Е ај не се ценат.:tapp:
Ја сум ти личен пример и никад не сум се покајал што сум имал муда да направам некои работи од кои другите се плашеле.Секогаш сум успевал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom