Бен Афлек е новиот Бетмен

• Креатор на темата Креатор на темата gt80
  • Време на започнување Време на започнување
Сеедно ми е кој ќе биде следниот Бетмен. Франшизата истрпе многу, па и Афлек ќе го издржи. Ама мислам дека премногу зачестија со екранизациите. Од крајот на 80-те, преку 90-тите, по 2000-та и натаму. Многу брзо се трошат суперхероиве (за Спајдермен не се чекаше долго на нова верзија). Не дека не постојат слични по должина серијали, како на пр. оној за Бонд, но сепак имам впечаток дека претеруваат. Од една страна имаме безидејност, од друга преголема алчност за пари. Пак ќе гледаме една иста приказна прикажана од поинаков агол.
Но, студијата си ја знаат сметката. Ако се исплатува и ако гледа народот...

Сеедно ми е кој ќе биде следниот Бетмен. Франшизата истрпе многу, па и Афлек ќе го издржи. Ама мислам дека премногу зачестија со екранизациите. Од крајот на 80-те, преку 90-тите, по 2000-та и натаму. Многу брзо се трошат суперхероиве (за Спајдермен не се чекаше долго на нова верзија). Не дека не постојат слични по должина серијали, како на пр. оној за Бонд, но сепак имам впечаток дека претеруваат. Од една страна имаме безидејност, од друга преголема алчност за пари. Пак ќе гледаме една иста приказна прикажана од поинаков агол.
Но, студијата си ја знаат сметката. Ако се исплатува и ако гледа народот...

Па добро, не е франшиза за него баш посебно, туку само ќе е во филм на Супермен.

Па добро, не е франшиза за него баш посебно, туку само ќе е во филм на Супермен.

Така е. И наедно се работи за жанр во кој не се инсистира на не знам какво квалитетно сценарио и фантастична глума. Ама, сепак, станува збор (според мене, се разбира) за безидејност. Кога се нема доволно добра идеја ете второкласни приказни за алиени против предатори, за Кругер против Џејсон, или пак за суперхеројски меѓусебни тепачки. Не е проблем, ќе го изгледаме и тоа, ама може и подобро кога веќе се вложуваат стотици милиони долари.

Не се согласувам со Бен Афлек за Batman.Има и подобар избор од него.Бен Афлек изјави дека Daredevil му била најмизерната улога што ја имал.Batman е еден од легендарните Ликови на DC Comics и треба да се почитува.Michael Keaton,Val Kilmer,George Clooney беа одлични за Batman.А сега што прочитав дека Justine Bieber Ке биде Robin ич не ми се свига.Дали сакат да уништат цела цела Серија на Бетмен?

Не се согласувам со Бен Афлек за Batman.Има и подобар избор од него.Бен Афлек изјави дека Daredevil му била најмизерната улога што ја имал.Batman е еден од легендарните Ликови на DC Comics и треба да се почитува.Michael Keaton,Val Kilmer,George Clooney беа одлични за Batman.А сега што прочитав дека Justine Bieber Ке биде Robin ич не ми се свига.Дали сакат да уништат цела цела Серија на Бетмен?

Килмер и Клуни, беа одлични бетмени, во бетмен универзумот, во нашиот, не толку.

А зашо Робин не е Gordon-Levitt? :rolleyes:

Килмер и Клуни, беа одлични бетмени, во бетмен универзумот, во нашиот, не толку.

А зашо Робин не е Gordon-Levitt? :rolleyes:

Мислам дека нема да се појави Robin во Man of Steel 2 . Но сепак тој би бил подобар Batman од Бен Афлек.
Според Мене.

Ви се чудам навистина, па Бетмен франшизата беше тотално нарушена кога за Бетмен беше избран Џорџ Клуни, немам ништо против него како актер, одлично глуми човекот, ама лик - мачо, коцкар, нешто слично на Ocenas Eleven, иако таму имаше просечна глума.
Како и да е, за мене Бетмен ќе остане Бетмен, кој и да го толкува неговиот лик, и уопште не се замарам дали е честа неговата екранизација или не, се работи за блокбастер, како и секој друг, вреди да седнеш после факс уморен, да пуштиш на велико, појачај тон, и уживај у ефекти и херојски подвизи.
Други и не знам што би барал во Бетмен, реално.:)

Не го знаеш, it's not about that. Типот се бави со друго, повремено мава филмски рецензии и сеир. Заработува од видеата.

Оти толку се фокусирате на тоа што Афлек ќе биди Бетмен кога целиот филм ќе биди катастрофа. Супермен- натприродни моќи, Бетмен- обичен тупчо на патот на супермен :tapp:

Невозможно.

Оти толку се фокусирате на тоа што Афлек ќе биди Бетмен кога целиот филм ќе биди катастрофа. Супермен- натприродни моќи, Бетмен- обичен тупчо на патот на супермен :tapp:

Невозможно.

Цела работа е за нигде, ако на Супермен му претставува пречка, тој ќе можи да направи истото што му го направи Хулк на Локи. Само што во овај случај Бетмен ќе го снема :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom