Бегање од дома на неколку дена.

• Креатор на темата Креатор на темата kod
  • Време на започнување Време на започнување
Американските филмови не уништуваат.

Бегството е најпрост начин на решавање на некој проблем но и накукавички. Седни разреши го а не да се бега. Тинејџерите во главата имаат триста глупи проблеми и ајде ќе ги разрешат ако избегаат од дома.
Што ќе постигнат?
Само неверојатна љутина и бес кај родителите и секако откако ќе се вратат казна голема секако не им бега.

Многу подобро е кажи дома дека ти е преку глава од се и сакаш малку да избегаш од проблемите и отиди некаде секако со знаење на твоите. Ем ќе си уживаш, ем пари ќе ти дадат, ем нема канувања, а ќе нема и совест кај самата личност.

А за другарката на kit-katce јасно ми е ај избегала секаков народ постои ама не знам што да речам за нејзините. Можам само да кажам дека ужасно ја воспитуваат ќерка им. Да избега моето дете од дома и јас да не реагирам е невозможно. Најпрво нема да дозволам тоа да се случи. Најбитно е детето да го сака семејството а не да сака да бега од него. Тоа мислам дека се постигнува со воспитување, а не со допуштање се што сака детето да прави како што прават родителите на девојката што избегала на неколку дена. Колку што е вината тука на девојчето уште повеќе е на родителите.

јас кога се враќам од школо ако закаснам 5 минути одма ми се јавува мајка ми, а ако бегам може да избегам и да не се вратам дека дома ке ме уепаат кога ке се вратам. А и сеуште немам причина за да бегам од дома.

И добиваш 2 во 1, како Нескафе:)
Што да бегам од дома не ми е јасно стварно.
Јадење
Пиење
Спиење
Пари(колку толку)
Ум
Парно
Непарно:)
Веце:pos:
Компјутер
Интернет

Не гледам причина зашто да бегам од дома

Секс ;)

А за другарката на kit-katce јасно ми е ај избегала секаков народ постои ама не знам што да речам за нејзините. Можам само да кажам дека ужасно ја воспитуваат ќерка им. Да избега моето дете од дома и јас да не реагирам е невозможно. Најпрво нема да дозволам тоа да се случи. Најбитно е детето да го сака семејството а не да сака да бега од него. Тоа мислам дека се постигнува со воспитување, а не со допуштање се што сака детето да прави како што прават родителите на девојката што избегала на неколку дена. Колку што е вината тука на девојчето уште повеќе е на родителите.

Ако ти не осеќаш потреба за да си во тој момент со семејтвото, никаква казна нема да те натерат да го добиеш то чуство. Прво не е убо да вреѓаш, второ јас ги поддржавам родителите шо не и рекле ништо, шо сигурно не е така зато шо колку и да сакаш кон другар не мојт да си искрен ( не тврдам за во случајов, не ме фаќајте за збор), мал совет шо ке те почешат малце подлабоко е поголема казна одколку скратен “џепарлак“ или нешо слично. Имат многу примери за деца шо ги немале тие 5 минути во животов, за после (кога тогаш кај секој идат) да не знает шо да прает со себе. Денешно време колку шо се воспитувет децава, требит и родителиве, зашо никој не е совршен.
:salut:

И добиваш 2 во 1, како Нескафе:)
Што да бегам од дома не ми е јасно стварно.
Јадење
Пиење
Спиење
Пари(колку толку)
Ум
Парно
Непарно:)
Веце:pos:
Компјутер
Интернет

Не гледам причина зашто да бегам од дома

Ќе избегаш за да си прав хард кор пред другарите кои ти се емо :)

Ако ти не осеќаш потреба за да си во тој момент со семејтвото, никаква казна нема да те натерат да го добиеш то чуство. Прво не е убо да вреѓаш, второ јас ги поддржавам родителите шо не и рекле ништо, шо сигурно не е така зато шо колку и да сакаш кон другар не мојт да си искрен ( не тврдам за во случајов, не ме фаќајте за збор), мал совет шо ке те почешат малце подлабоко е поголема казна одколку скратен “џепарлак“ или нешо слично. Имат многу примери за деца шо ги немале тие 5 минути во животов, за после (кога тогаш кај секој идат) да не знает шо да прает со себе. Денешно време колку шо се воспитувет децава, требит и родителиве, зашо никој не е совршен.
:salut:

Па јас убаво напишав ако си прочитал убаво дека родителите се повеќе виновни отколку девојчето.
А ништо не навредив? Кај прочита тоа? Или изразот секаков народ постои е навреда? Не сум знаела.

А веројатно и ти си тинејџер зашто оправдуваш тоа што родителите ништо не и рекле и не ја казниле.
Има време ќе созрееш ќе имаш своја фамилија па нека избега ќерка ти па да видам дали кога ќе се врати нема ништо да и речеш. Не зборам да не се прифати детето назад, туку зборам за таква постапка и за бегство од дома треба да постои казна од родителот кон детето. А и родителот треба да се запраша зашто детето избегало.

Живееме во лудо време каде воспитувањето на децата е една од најбитните работи. Мора да се знаат правилата. За непочитување мора да се има санкции и казнувања од родителите и пред се советување.
Не може да им се допушти на децата се што сакаат да прават.

Многу подобро е кажи дома дека ти е преку глава од се и сакаш малку да избегаш од проблемите и отиди некаде секако со знаење на твоите. Ем ќе си уживаш, ем пари ќе ти дадат, ем нема канувања, а ќе нема и совест кај самата личност.
да де... и тие ќе ти речат, да бе синко стварно... многу работиш во последно време, стварно ти треба одмор, еве ти пари, оди на ибица...
Ќе избегаш за да си прав хард кор пред другарите кои ти се емо :)
е ова е веќе причина :vozbud:

nemam izbegano...ama ideata e prekrasna...mn vreme se spremam za to...ama nikako...

1.Па јас убаво напишав ако си прочитал убаво дека родителите се повеќе виновни отколку девојчето.
А ништо не навредив? Кај прочита тоа? Или изразот секаков народ постои е навреда? Не сум знаела.

2.А веројатно и ти си тинејџер зашто оправдуваш тоа што родителите ништо не и рекле и не ја казниле.
Има време ќе созрееш ќе имаш своја фамилија па нека избега ќерка ти па да видам дали кога ќе се врати нема ништо да и речеш. Не зборам да не се прифати детето назад, туку зборам за таква постапка и за бегство од дома треба да постои казна од родителот кон детето. А и родителот треба да се запраша зашто детето избегало.

3.Живееме во лудо време каде воспитувањето на децата е една од најбитните работи. Мора да се знаат правилата. За непочитување мора да се има санкции и казнувања од родителите и пред се советување.
Не може да им се допушти на децата се што сакаат да прават.

1.Форум е добро место за учење (А).

2.Казна и дополнителен револт нема да ги подобрит работите, само ке му дајт причина појке. Само преку убав муабет может да се средет работи, било кој и за било шо. Здравје боже ке видиме шо родител ке сум...........а можда и син ке имам, не мојш да знајш Ч)

3.Децата не требит сами да си допуштет да прает шо сакет, посебно на 17 години.

Ајде :salut: да излезам малце на свеж воздух, се запеков на компјутер, се надевам ке се вратам дома :back:

Немам причина да избегам од дома.Можам да им кажам ако сакам да одам негде и да ме пуштат.Не би избегала од дома едноставо не чувствувам потреба да го направам тоа,а и моите родители не заслужуваат така да се понашам.Ако ме снема од дома а не им се јавам или им кажам мама и тато дур дојдам ќе проумрат:nesum:

Нормално, и јас си ги поштовам родителиве, само шо некојпат требит простор и време да се решет некој проблеми, не е само создавање некоја извештачена средина кај шо ке се решавет проблеми. И мојве знает секојпат кај одам, и шо прам, не сум избегал неколку дена од дома, само некојпат сакам да излезам (со најава дома), и да си иам некој мир со самиов себеси:baeh:

Eve po pretpostavka ke izgeas od doma...i kaj ke odis?
...kaj drugarr/ka,i ke sedis 1.2 dena i 3 den ke ti rcat negovite roditeli soory ali vo nsiov dom nema mesto za tebe!!!i ko pop doma...so placenje...koja e poentata?
Na decata im e pretesko DA,imaat mnogu problrmi od tipot mi se skara deckoto devojkata,kako da go smuvam ovoj onoj,i za nekoj skandal predizvikan od aspekt na deteto toa resava da bega...koja e poentata ne ja svakam.
Pa logicno e deka ke bide kazneto,i site sme bile pa ne sme begale od doma.
Dali nekoj se zaprasal kako im e na roditelite:mora da go trpi rabotodavecot,se trudi od nisto da napravi nesto+obvrski milion tie kaj da begaat na mars da gi lansirame najpamtno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom