Бега(в)те ли од часови/предавања на училиште/факултет?

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Ретко... многу ретко. Во основно дури и критериумите беа малце стегнати а и немаше резон да бегаш, интересни беа предавањата. Еднаш цел клас избегавме од кај професорот по географија (Ако некој чул за “Гаргамел’’ од Браќа Рибар ке знае за кого станува збор и го јадевме стапот. Наредниот пат тест без да знаеме па имаше кецови испозакачено ко бандери. Во гимназија позачестија бегањата но сепак не до толку. Знаеше некогаш цел клас да фати магла останувавме неколку не оти што ни се слушаа предавања туку не знаевме што да правиме. Мислам да киднеш од последниот час - 40 мин у ќар??? Ма не, тие 40 минути вака ќе ти отидат по чекање автобуси и такви срања.

Retko begam u prava smisla na zborot, ali cesto si zimam dej off :) Znam da mi tekne deka ne mi se odi na skolo nekoj den, i da ne otidam. Dali toa se smeta za beganje ne znam.
A obicno begam koga imame nekoi gluposti na skolo pred i posle casevi. Saat-dva se zbira koga nema potreba da bidam na skolo, a ne prisiluvaat da bideme tamu, pa ke si najdeme nekoja dupka so drugarkite da izbegame. Ovaa godina ne begam, a ne ni sakam, posto utvrdif deka kolku povekje begam, tolku potesko mi e da nadoknadam se sto sum ispustila. Za sekoj cas sto ke izbegam, imam 3-4 saata rabota da nadoknadam, taka da ne se isplakja. Bolje ke sedam saat i pol na cas i da mi objasne profesorot, otkolku 3 saata da se mislam so sakal da kaze pisatelot.
A i straf mi e upm! :) Ako ne fatat da begame, a fiksno te fakjaat tuka, suspenzija ke ti opnat so moze utre da znaci deka nema da vlezes u dobar fakultet. Zaebana stvar...

Па во 4 та година јас бев најнередовна на час за тоа го имав првото место а сепак ги имав најдобрите отцени.Но сепак тоа го правев и во другите години.на тестови секокаш одев затоа што кога не си редовно на час тоа е најдобар начин за добивање на добра отцена.

сме редовни,но и бегаме..
просто неможеш а да не паднеш во искушение да избегаш од досадните и исти,монотони часој пред се.а за професорите да не зборам,гњаважа се сите од прв до последен..поради тоа ке бегаме...

Ретко бегам од часови, но кога имаме добра причина(испрашување а ние немаме фатено книга) се собираме со друштвото од класот и одиме на кафенце во кафиќот спроти училиштето...ама затоа нареден час сите сме спремни за испрашување :icon_bigg

I sredno 83 opravdani 5 neopravdani
II sredno 140 opravdani 18 neopravdani
III sredno 119 opravdani 20 neopravdani
IV sredno 152 opravdani 17 neopravdani.

Na fakultet potpis ne mozev da zimam zaradi otsutnost.
Mhhm...pa da.Redovnosta na skolo,ic ne mi bese od najdobrite strani.

I sredno 83 opravdani 5 neopravdani
II sredno 140 opravdani 18 neopravdani
III sredno 119 opravdani 20 neopravdani
IV sredno 152 opravdani 17 neopravdani.

Na fakultet potpis ne mozev da zimam zaradi otsutnost.
Mhhm...pa da.Redovnosta na skolo,ic ne mi bese od najdobrite strani.

Чоек ти што си напраил бе ај еве јас историја mоја

I Оправдани 15 Неоправдани 0/ избегани 10тина пати
II Оправдани 30 Неоправдани 5/ избегани 25 можда поеќе
Сега трета оправдани околу 12 Неоправдани 3,4 Избегано над 40

И сега за тие што ќе се зачудат како што зошто толку сум бегал и никој не ме запишува. Епа еве неколку совети. Прави се добар со класната и со другите професори и нема да те запишуваат. Не да лижете гз туку ако ви рече напрај ми ова напрај она напрај го еднаш после замоли го да не те запише следен пат и нема да те запише. Второ ако имате многу компјутери во школо, а професорот по информатика да го мрзи да ги одржава ако знаете понудете му помош и он слободно ќе прифати па и да не знаете ќе се праите дека знаете и пак ќе ве пушта. Друг начин и овој е многу ризичен ама највеќе успева ослободете си се од часови во име на некој професор. Леле мераци е.

Mzebi zvucam dosadno ama pocnav da begam od casovi vo cetvrta sredno posto veke bese mnogu dosadno se zivo i divo me nervirase sedev samo na casovite so mi bea interesni t.e. makedonski istorija angliski pa tolku bea!
Inaku prv pat koga se dogovorivme da begame cel klas pretsedatelot na klasot otide da i kaze na klasnata deka nie ke begame i zamislete ne vratija na cas. Toa bese prviot neuspesen obid za beganje :)

Не идам на факс,само кога треба потписи да собирам зошто треба да слушам предавања на Албански а не разбирам Албански:pos2:

Сега не бегам многу... Само во петок последните 2 и четврток последен(ги иам избришано од распоред).. Мало школо сме и лесно е да не фатат... Во 6 и 7 бегав по цели денови и не ме запишуваа...

Ја не бегам... прва смена поарно ми е да спијам на час него да скитам некаде, а втора смена ме мрзи да се движам па се влечкам од училна до училна... и онака секаде е досадно... Инаку имам правено испади, али ме сака класната и се средува тоа, а и пошто сум претседател многу со тоа се вадам, мислам дека неделно со тоа полугодиево губев сигурно 10 часа:toe:

а и пошто сум претседател многу со тоа се вадам, мислам дека неделно со тоа полугодиево губев сигурно 10 часа:toe:
Toa ti e loso,veruvaj mi.
Jas go naebav kako zutite mravi u vtora sredno posto bev pretsedatel.Ali sum se opametil pravovremeno i posle stanav potpretsedatel.
:vozbud::vozbud::vozbud:
Mnogu bese dobro....hehehe.
Taa klasnata da mozese da me oskube kako petel-ke me oskubese.Ali Zeko ti e zaeban igrac,pa stalno si naogjav seriozni izvinuvanja,opravduvanja a pokraj mene profitirase (ili u poretki slucai,ama imase i takvi-gubese) i cel klas.
A i ne ide jebi ga-tip sto pisuva min. dve izjavi na polugodie da bide pretsedatel,hehehe.

Јас бев ослободен од директорот за потреби на школото едно 4-5 месеци во 4год така да кога се организираше беганка а бев нашколо не се двоумев да му се приклучам :) иако едно време бев и председател.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom