Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со 1 Гб Графичка ја игра некој како е графиката?
Со 1 Гб Графичка ја игра некој како е графиката?
Од кога рамот во графичката е релевантен за тоа дали ќе пушти некоја игра или не? Јас имам 2 графички со 1гб рам, на едната иде топ на medium, на другата не се ни пушта. Најди НЗС![]()
Ми ги помеша разбирањата не разбирам
тогаш по што се гледа јачината на графичката?
--- надополнето: 13 ноември 2013 во 22:57 ---
Тогаш може да значи дека јас имам интегрална графичка со 6 гб рам и не ја приклуча ни 3-ката ни 4-ката.
Оди прочитај 2-3 реченици пред да оформуваш мислење за нешто, така истото и при формулација, како што тебе, така и нам ќе ни има смисла.
Значи играва е крајно не-оптимизирана. Со мојава конфигурација ја свртев COD:Ghosts све на ултра и 1680x900. А со оваа ни на Medium не можам. Дали ми прави процесорот проблем не можам да приметам.
Конфигурацијата е:
CPU: G550 Celeron
VGA: ASUS DIRECTCU II Nvidia 560Ti GDDR5 1024MB
HDD: 1TB EZEX WD
PSU: Cooler Master Elite 460W
RAM: 4GB
не ми е јасно од каде толку сецкање на High Settings без MSHAA и сл... На Ghosts све си беше во ред без MSHAA и на Ultra.
Ко прво, споредба COD со BF4 за system requirements
Второ, процесорот ти е ужас за demanding games ко BF
Трето, вистина дека играта е неоптимизирана, ама не до толку за ти да можеш со Celeron да ја играш на high settings
абе добро, не е од старите целерони. Тој се токми со E8200 или E7500 од Core2Duo ако не е и подобар.
2300 passmark score има, јас имам i7 2600 кој вади 8500(9500 на high performance) passmark score и ја играм на medium со 50-60 фрејма.
Графичката ми е GTX560 што не е голема разлика од твојата, ама и онака тоа не ти е многу важно бидејќи процесорот те кочи
значи да си планирам еден i7 haswell или ivy
А бе овиа шо са запнале 64-бит па 64-бит.
И оваа CoD Ghosts па сеа.
Нек идат у п.м.
е и уше нешо:
![]()
Ја како да не...
Ако некој сака да си ги смене "Graphics Settings" на 32-бит еве го линко:BF4SE-1.1.zip
Ево доказ: (моја конфигурација)
![]()
Ни коче ни се гасе ни нишо.
Ја иам:
Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz
GeForce 9500 GT
3.0 GB RAM
Windows 7 Ultimate 32-bit.