Battlefield 4

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Со 1 Гб Графичка ја игра некој како е графиката?

абе шо ќе беше ова во сингл плеј толку кратка играва,очеквев многу појќе ко 3-ката бар да е ама ептен кратка,а и етен го сејбав крајот место на она женскана да и го дам ц4 да умрит јас на црнецон бар тој не ме предаде во нишо. :(:)

Со 1 Гб Графичка ја игра некој како е графиката?

Од кога рамот во графичката е релевантен за тоа дали ќе пушти некоја игра или не? Јас имам 2 графички со 1гб рам, на едната иде топ на medium, на другата не се ни пушта. Најди НЗС :icon_lol:

Од кога рамот во графичката е релевантен за тоа дали ќе пушти некоја игра или не? Јас имам 2 графички со 1гб рам, на едната иде топ на medium, на другата не се ни пушта. Најди НЗС :icon_lol:

Ми ги помеша разбирањата не разбирам
тогаш по што се гледа јачината на графичката?
--- надополнето: 13 ноември 2013 во 22:57 ---
Тогаш може да значи дека јас имам интегрална графичка со 6 гб рам и не ја приклуча ни 3-ката ни 4-ката.

Ми ги помеша разбирањата не разбирам
тогаш по што се гледа јачината на графичката?
--- надополнето: 13 ноември 2013 во 22:57 ---
Тогаш може да значи дека јас имам интегрална графичка со 6 гб рам и не ја приклуча ни 3-ката ни 4-ката.

Оди прочитај 2-3 реченици пред да оформуваш мислење за нешто, така истото и при формулација, како што тебе, така и нам ќе ни има смисла.

Оди прочитај 2-3 реченици пред да оформуваш мислење за нешто, така истото и при формулација, како што тебе, така и нам ќе ни има смисла.

Не оформувам мислење туку прашање од кое треба да следи одговор....
Јас само добронамерно прашувам зошто не разбрав ?
но нема одговор ниту објаснување!

изгледа намерата е само да се направи некој паметен без објаснување!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Значи играва е крајно не-оптимизирана. Со мојава конфигурација ја свртев COD:Ghosts све на ултра и 1680x900. А со оваа ни на Medium не можам. Дали ми прави процесорот проблем не можам да приметам.

Конфигурацијата е:
CPU: G550 Celeron
VGA: ASUS DIRECTCU II Nvidia 560Ti GDDR5 1024MB
HDD: 1TB EZEX WD
PSU: Cooler Master Elite 460W
RAM: 4GB

не ми е јасно од каде толку сецкање на High Settings без MSHAA и сл... На Ghosts све си беше во ред без MSHAA и на Ultra.

Значи играва е крајно не-оптимизирана. Со мојава конфигурација ја свртев COD:Ghosts све на ултра и 1680x900. А со оваа ни на Medium не можам. Дали ми прави процесорот проблем не можам да приметам.

Конфигурацијата е:
CPU: G550 Celeron
VGA: ASUS DIRECTCU II Nvidia 560Ti GDDR5 1024MB
HDD: 1TB EZEX WD
PSU: Cooler Master Elite 460W
RAM: 4GB

не ми е јасно од каде толку сецкање на High Settings без MSHAA и сл... На Ghosts све си беше во ред без MSHAA и на Ultra.

Ко прво, споредба COD со BF4 за system requirements :pos:
Второ, процесорот ти е ужас за demanding games ко BF
Трето, вистина дека играта е неоптимизирана, ама не до толку за ти да можеш со Celeron да ја играш на high settings

Ко прво, споредба COD со BF4 за system requirements :pos:
Второ, процесорот ти е ужас за demanding games ко BF
Трето, вистина дека играта е неоптимизирана, ама не до толку за ти да можеш со Celeron да ја играш на high settings

абе добро, не е од старите целерони. Тој се токми со E8200 или E7500 од Core2Duo ако не е и подобар.

абе добро, не е од старите целерони. Тој се токми со E8200 или E7500 од Core2Duo ако не е и подобар.

2300 passmark score има, јас имам i7 2600 кој вади 8500(9500 на high performance) passmark score и ја играм на medium со 50-60 фрејма.

Графичката ми е GTX560 што не е голема разлика од твојата, ама и онака тоа не ти е многу важно бидејќи процесорот те кочи

2300 passmark score има, јас имам i7 2600 кој вади 8500(9500 на high performance) passmark score и ја играм на medium со 50-60 фрејма.

Графичката ми е GTX560 што не е голема разлика од твојата, ама и онака тоа не ти е многу важно бидејќи процесорот те кочи

значи да си планирам еден i7 haswell или ivy

значи да си планирам еден i7 haswell или ivy

Нова матична ќе ти треба за haswell

Инаку да се надополнам, за bf4 и i5 ќе ти заврши работа. i5 3570k е еден од најдобрите процесори што ја обележаа ivy серијата

А бе овиа шо са запнале 64-бит па 64-бит.
И оваа CoD Ghosts па сеа.

Нек идат у п.м.
е и уше нешо:
3o9u.png

Ја како да не...
Ако некој сака да си ги смене "Graphics Settings" на 32-бит еве го линко:BF4SE-1.1.zip
Ево доказ: (моја конфигурација)
ur0r.png

Ни коче ни се гасе ни нишо.
Ја иам:
Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz
GeForce 9500 GT
3.0 GB RAM
Windows 7 Ultimate 32-bit.

@OMGWTFBBQ е5300 појак ли е од целеронот.. кај мене е интел G620 па на све лоу ми сецка.... графичка ми е HD 6770 1gb gddr5 и пак појака од џ форсов а и гига повише рам.. .не ми е јасно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom