Battlefield 4

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
За 2 месеци излегува и Call of Duty:Ghosts да видиме каква ќе биде,а прочитав во Ентер списанието,дека Modern Warfare 3 била подобра од Battlefield 3,но сепак јас мислам дека BF3 е подобра. :)

Шо ми треба освен Ориџин за да ја пробам бетава?

Видов, Pre-Order на Deluxe Edition.

Пе*еришта скапани, за 3-ката не требаше. Уууууууууууууу (n)

:D
Само тие што ја имаат Battlefield 3 Premium или Medal of Honor: Warfighter Limited Edition, или направиле pre-order на Battlefield 4 имаа пристап до бетата.
За жал, џабе ни е тој пристап кога многу голем дел од играчите (меѓу кои и јас) не можат да влезат во игра. Ни кочи на loading-от, баш кога треба да влезеш во мапата.
http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955064762670505732/ (преку 3000 поста за 2 дена).

Другите пак, кои можат да влезат во игра - имаат многу големи frame drops, сецкања и 100% искористеност на процесорот.
http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955064762679195303/ (преку 800 поста).

За 2 месеци излегува и Call of Duty:Ghosts да видиме каква ќе биде,а прочитав во Ентер списанието,дека Modern Warfare 3 била подобра од Battlefield 3,но сепак јас мислам дека BF3 е подобра. :)
Ако ти се свиѓеа претходните 5 Call of Duty и нејќеш ништо ново - ќе ти се свиѓе и оваа.
А тоа дека MW3 била подобра од BF3 - којзнае на што дроги биле тие од ентер...

ke mozam cudovo da go igram na slednava konfiguracija?

Napojuvanje: Gigabyte 460W Real Power
Procesor: Intel Pentium G630
HDD: 640GB Hitachi
Ram: 2x4GB ram Kingston HyperX Genesis
Graficka: Sapphire ATI PCX HD 7750
Едвај...на low, со голем фрејм дроп, практично ќе неможеш.

1175310_510048165747226_1761244024_n.png
Добар виц се минималните спецификации. Шансите да ја играш на 8800GT/3870 се практично непостоечки. Ќе се убие од сецкање.

Шо ми треба освен Ориџин за да ја пробам бетава?

Видов, Pre-Order на Deluxe Edition.

Пе*еришта скапани, за 3-ката не требаше. Уууууууууууууу (n)

:D
еее мора пре ордер да имаш за да ја пробаш бетава а ....дамн

Ви пиша и Spawn ... почекајте до утре и ќе можете да ја играте бетата бидејќи ќе биде open beta
--- надополнето: 3 октомври 2013 во 08:41 ---
Едвај...на low, со голем фрејм дроп, практично ќе неможеш.

Добар виц се минималните спецификации. Шансите да ја играш на 8800GT/3870 се практично непостоечки. Ќе се убие од сецкање.

Мене на

i7 2600
8gb ram
560gtx

ми иде со 40fps на LOW. Не е лоша графиката и се игра, ама треба стварно јак PC за да се осети како што треба.

Впрочем на PS4 графиката ќе биде како medium settings на PC. Ејјјјјјјјјј, next gen console со курци палци графичка и рам ќе мора на medium да ја игра BF4 само за да оддржи 60fps и 64 играчи

Впрочем на PS4 графиката ќе биде како medium settings на PC. Ејјјјјјјјјј, next gen console со курци палци графичка и рам ќе мора на medium да ја игра BF4 само за да оддржи 60fps и 64 играчи

Ма пониско од тоа, како на микс од лоу и медиум, не отварај рани жити све, кој ќе ги слуша конзолашиве како не требале апгрејди да праат и слично, а ние сме биле глупаци и сме трошеле пари :D

Исто така не верувам дека ќе иде на 60 фрема со 64 играчи, не без дропови дури и на медиум. Освем Мantle ако не е причината за тоа.

Psyside епа ветија DICE 60 фрејма за next gen конзолите... мислам дека и само така можат да ја победат COD.

A brand new report has appeared online citing a representative from Electronic Arts who revealed that the final version of Battlefield 4 for the Xbox One would run at a 720p (1280x720) :icon_lol: resolution and with a 60FPS framerate, while the PS4 edition would see the game running at a higher resolution.

The PlayStation 4 edition will run at a higher resolution, although it's unclear if it will be 1080p. The framerate will remain intact, at 60fps.

Кај мене незнам дали ќе кочи,ја немам симнато бетата да видам а еве што перформанси имам па кажете дали ке кочи:
Intel Core i5 3.4GHz
8GB DDR3 RAM
1TB HDD
Nvidia GT 630-4GB
Али овие претераа на фул графика работи само за Windows 8..позз :)

Уште не им е средена бетата. Многу често заглавува на Loading а и кога ќе влезе се убива од сецкање без разлика дали е на low или ultra.

Со q8200 ( со мал оверклок - @ 2.8 ), радеон 6850, 4 GB RAM, Win 8 - неигриво. Процесорот не го бива ич за оваа игра. На Low/Medium/Custom ( некоја мешавина medium/high ) - мање више исто кочи - ако некој има ист или послаб процесор од овој ич нека не се замара да пробува, у гужва е неигриво. Може едино да си се шеткаш настрана да си ја разгледаш мапата без кочење.
Good luck ако пробувате со core 2 duo @ 2.4 и радеон 3870 или како што некој спомна погоре - intel HD :)

И тоа PunkBuster многу нервозна работа, не сакаше update да напрае. Морав "ручно" да напраем update. Заглавувања на loading ( освен додека имав проблеми со PunkBuster ) - не приметив.

И тоа PunkBuster многу нервозна работа, не сакаше update да напрае. Морав "ручно" да напраем update. Заглавувања на loading ( освен додека имав проблеми со PunkBuster ) - не приметив.
Која верзија на PB за BF4 ја имаш сега?

Не можев да напраем уопште update на punkbuster ( add game - battlefield 4 - update - error "could not blabla" ), а без update крашнуваше на loading ( игратa си седеше на loading и добивав известување дека крашнал punkbuster у позадина ). Решение овде: http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2955065213959616939/last/

Со battlefield bad company 2/vietnam/3 никогаш сум немал таков проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom