Battlefield 3

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
1080p на medium, околу 40-50 fps (груба проценка, пошто неам мерено со FRAPS).
Иначе, можам да ја играм мазно со на ultra, али на 720p. За 1080p ultra бара 1 гига VRAM и 6 GB RAM, а пошто јас ги немам...
Али дури и на low играта изгледа спектакуларно. Crysis гомна да јаде :pos:
:eek:

Значи подитно да земам нов кулер и паста и да му ја извадам маста на процесоров! Знаев дека процесорот ме заебава, човек ми кочи и на лоу 1280x1024!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Чудна работа на medium ми иде со 45 fps а на high со 55 :pos:
Којзнае што прави играва со шејдерите и DX-от...или пак намерно е направено на LOW да сецка кај сите, демек да купат графички. Тролололол.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Нивоата на BF3 се огромни, (затоа бараат многу Vram) а графиката/физиката се исто така на многу високо ниво, незнам што ве чуди што неможете да ја играте на хардвер стар 4 години.

А тоа за аномалијата - повеќе фремови на high него на медиум, е дефинитивно багнати GFX сетинзи, реков неколку пати дека играта т.е. сетинзите во неа не работат како што треба, некогаш сетинзите се заклучени на low без разлика кој сетинг го користите, е сега на Caspian Border ваков проблем немаше...таа стаза работеше перфектно.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Нивоата на BF3 се огромни, (затоа бараат многу Vram) а графиката/физиката се исто така на многу високо ниво, незнам што ве чуди што неможете да ја играте на хардвер стар 4 години.

А тоа за аномалнијата - повеќе фремови на high него на медиум, е дефинитивно багнати GFX сетинзи, реков неколку пати дека играта т.е. сетинзите во неа не работат како што треба, некогаш сетинзите се заклучени на low без разлика кој сетинг го користите, е сега на Caspian Border ваков проблем немаше...таа стаза работеше перфектно.
Не стигнав ни да ја пробам Caspian Border ќе се изедам :S

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Хахахахаха :pos: :icon_lol:

Мене пак ми се деси да ме убие еден момак што на killcam одеше хоризонтално :pos:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Според видеово, разликите меѓу Low & Ultra на "Operation Metro" се минорни.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
slabo igrava,igrav vcera beta :) MW3 wIN

1. Си играл само една стаза од 10-те кои ги има на BF3.

2. Модот на стазата е rush, најлошиот мод што постои за игра од типот на BF3.

3. Графиката/ефектите и самиот начин на игра на оваа стаза немаат скоро ништо заедничко со финалната BF3

4. Oваа мапа беше исфрлена за да се привлечат играчите на COD, да ја пробаше Caspian Border ќе знаеше што е BF3.

5. Играта е во многу рана стаза, дури и кога ќе излезе официјално нема да биде спремна, за 2 месеци од сега очeкувај да ја видиш играта во полн сјај, бидејќи за разлика од COD серијалот кој го користи потполно истиот ејнџин од 3 дел навака, BF3/DICE напрвија сосема нова игра со скроз нов ејнџин, кој подржува Теселација, bump mapping, Destructible environment, невидена физика, невидена анимација, скроз нов ејнџин, мапи со 64 играчи, тенкови, авјони, возила, хиликоптери и што уште не....

6. Conquest е правиот мод за играње за да оцениш дали BF3 е добра или не, се до тогаш никој нема право да коментира, тоа ти е како да играш COD на потолно стратешки начин т.е. многу споро, едноставно играта не сјае на тој начин, напротив нејзината динамика ја прави тоа што е, така да негативните коментари оставете ги за 2 месеци од сега, ако воопшто имате такви кога ќе биде финализирана...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Абе исти штурци ќе бидат со MW3, нема win lose. И двете се пукачки, и двете ко за пукачки треба да бидат доста добри (ај да не бидат со толкав буџет) ама се само тоа - шутери.

И едната си има свои џиџи миџиња и другата, ама тие не се многу важни.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
6. Conquest е правиот мод за играње за да оцениш дали BF3 е добра или не, се до тогаш никој нема право да коментира, тоа ти е како да играш COD на потолно стратешки начин т.е. многу споро, едноставно играта не сјае на тој начин, напротив нејзината динамика ја прави тоа што е, така да негативните коментари оставете ги за 2 месеци од сега, ако воопшто имате такви кога ќе биде финализирана...
Може да објасниш каков моуд е conquest?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Може да објасниш каков моуд е conquest?
Conquest focuses on the capture and control of flags; once a team captures a control point, its members can re-spawn in the area. When a team loses control of all their flags or control points, they cannot re-spawn.
Maintaining control over the flags on the battlefield is a key to victory and the ability to re-spawn troops close to the battlefront can make all the difference for that last offensive push. Four existing maps have been redesigned along with all new lighting and weather effects, to give players a great battlefield on which to play Conquest. Upon entering one of these maps, the U.S. ARMY will face off against either the Russian or Middle Eastern Coalition forces and the battle for control of the territory will begin. Look for more information soon from DICE on the release date and more details on Conquest Mode.

На кратко, се базира многу на team work, epic team work fun! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom