Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Баш добро се сеќавам на продолженијата, и после утакмицата ја имавме истата дискусија овде....можиш да провериш комотно дека Челзи во судиско продолжение изврши замена, тоа ти се 30 секунди +, и добро се сеќавам дека некој од играчите на Челзи лежеше "повреден" и ако не се лажам Френд ја продолжи за минута, минута и пол утакмицата.[DOUBLEPOST=1413800780][/DOUBLEPOST]А инаку, гледам дискутирате околу менталитетот на Ливерпул, и победата против КПР....чиста среќа беше автоголот на Колкер, јасно е дека ваква победа се случува еднаш на 100 натпревари, НО не е победнички менталитет да се враќаш на два пати во судиско продолжение откако си примил два изедначувачки гола? Посебно Манчестеровци овде го форсираа тој термин 'победнички менталитет' додека беше Ферги кај нив, како тоа одеднаш се смени во 'среќа' мене не ми е јасно.
Цела финта е што и двата пати после израмнувањето пред крај не нападна Ливерпул, туку нападна КПР. Ливерпул даде голови по контри, ради грешки и спорост (ваљда така се вика :D) на одбраната на КПР.

Цела финта е што и двата пати после израмнувањето пред крај не нападна Ливерпул, туку нападна КПР. Ливерпул даде голови по контри, ради грешки и спорост (ваљда така се вика :D) на одбраната на КПР.

Добро бе, доста ме разболе. :D

Лалана & Ламберт ( Southampton > Liverpool 40,5м ЕУР)
10 натпревари, 411 минути
1 гол, 0 асистенции, 4 створени шанси

Пеле & Тадиќ ( Feeynord/Twente > Southampton 26,5м ЕУР )
14 наптревари,1390 минути
7 гола, 8 асистенции, 32 створени шанси

Мене не ми е јасно, која е оваа категорија "створени шанси". :D

Ама 2 гола даваат во продолжение :) Да не сакаа да победат, да не сакаа да дојдат до трите бодови немаше да тргаат во контра, туку ќе си ја чуваа топката. Не знам како во рок од 4 минути да дадеш три гола а да го окарактеризираш тоа како „несакање победа“ :D

Мене не ми е јасно, која е оваа категорија "створени шанси". :D

Онаа во која што Даунинг беше прв пред неколку сезони.

Ама 2 гола даваат во продолжение :) Да не сакаа да победат, да не сакаа да дојдат до трите бодови немаше да тргаат во контра, туку ќе си ја чуваа топката. Не знам како во рок од 4 минути да дадеш три гола а да го окарактеризираш тоа како „несакање победа“ :D

Онаа во која што Даунинг беше прв пред неколку сезони.
Човек овие имаа само тројца позади. Топка за Стерлинг и Кутињо кои се брзи и готово. Додуша Кутињо добро ги промеша...или поселски кажано им еба мамата. :D

Човек овие имаа само тројца позади. Топка за Стерлинг и Кутињо кои се брзи и готово. Додуша Кутињо добро ги промеша...или поселски кажано им еба мамата. :D

Муабетот е дека добија шанса, ја зграбија. Двете контри беа буквално школкси организирани, тоа сакам да кажам и дека ако не сакаа 3 бода, ќе си задржуваа топка, мирно Х ко Арсенал дома со Хал :P и лабаво на кафе со колегите. Ме сфаќаш? :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom