Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.779
Поени од реакции
9.582
Вaдите сегa клaдбите...дa се пoсмееме мaлу :))

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
и јас сум за мидлзборо нејќам ги овиа канаринците

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Последно уредено:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Se chitame naredna sezona... A do togash....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Зошто нели, според поголемиот број постирачи тука, Фалкао веќе ни бил купен а не сме знаеле :icon_lol:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Од каде да почнам....
Чести до Челзи на заслужената титула. Една од позаслужените во последниве неколку сезони. Мурињо точно знаеше што купува во Фабрегас и Коста, точно знаеше на кои позиции тимот му чкрипеше во ланската сезона. Мислам дека Фабрегас му ја даде таа потребна стабилно и креативност во нападот што до лани ја немаше. Во одбраната од Тери и Кејхил оформи еден врвен стоперски тандем.
За волја на вистината, не ни имаше некоја жестока конкуренција сезонава. Сити само на моменти покажа зошто е(беше) шампион на Англија. Премногу осцилации и нивни и на Арсенал, за да имаат било какви шанси за титула. Сити за мене се екипата со најголеми промашени трансфер во историјата на трансфер пазарот. Колку глупави трансфери годинава направија во имињата на Фернандо и Мангала, Роџерс да му позавиди. Имаа среќа што имаа здрав Агуеро сезонава, инаку ќе беа во уште поголема каша. Арсенал ко Арсенал, неверојатни осцилации, од сјај до очај. Полн погодок им беше Санчез, кој во Ноември/Декември играше буквално сам, и мислам дека тој е најзаслужен за третото место сезонава.
Јунајтед не ми беше ништо посебно. Тврдоглавоста на Ван Гал за малку ќе ги чинеше повторно испаѓање од топ 4, сета среќа за нив, што имаа изгубен Ливерпул оваа сезона. И Јунајтед ќе мора наредна сезона да купува паметно, посебно во нападот пошто веројатно ќе останат без Фалкао и Ван Перси. Ливерпул годинава е посебна приказна. Срамота за фудбалот. Од промашени трансфери, до безидејна игра, па се до очајни резултати. Не е срамота во оваа конкуренција да не завршиш во топ 4 екипите, но срамота е да испадниш во лига на шампиони од Лудогорец и Базел, срамота е да испадниш во ЛЕ од Бешикташ, срамота е да испадниш во полуфинале од фа куп од Астон Вила. Притоа, патото до Вембли на Ливерпул му беше прелесен сезонава, а сепак против две второлигашки екипи Ливерпул победи после повторени натпревари.
Во долниот дел, да бидам искрен мило ми е што овие три екипи испаднаа. :) Единствено ми е криво за Барнли, крајно симпатична ми беа, но недоволниот квалитет и длабочина во екипата си го направија своето. Знам дека голем дел од вас беа против Њукасл во борбата за опстанок, но кога би ги споредил со Хал, дефинитивно повеќе заслужуваат да опстанат. Плус, сигурен сум дека ваква катастрофална сезона нема да им се случи и в година.

Крај на уште една сезона. Сезонава ќе биди запаметена по "пензионирањето" на Џерард и Лампард. Такви легенди мислам дека никогаш нема да има, или барем нема да има во скоро време. Од моја гледна точка, никогаш нема да биде исто без Стиви. Таква легенда, идол, лојалност, лидерски способности, харизма, нема да има во играч. Никогаш.

2 и пол месеци ќе бидиме без Премиер Лигашки фудбал. Тоа е поприлично долг период. Но сега, после ваква фрустрирачка сезона не ми до фудбал, искрено. :)

Наредната сезона почнува на 7ми август.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom