Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Скоро ист беше и тогаш. Само малку во сенка на двоецот Фабрегас и Коста. Сега Фабрегас е
исцрпен, па овој ги држи сите конци во тимот.
Скоро. :)
Имаше утакмици памтам каде што не се составуваше со топката цело полувреме. Така излегоа и фориве. :D
Дриблингот го имаше и тогаш. Али сега се осеќа како лидер, презема иницијатива и шутот го има подобрено. Сигурно не заборави колку се критикуваше и во вашиот фан клуб за зицерите што ги промашуваше. Сега тоа го нема, носи подобри одлуки. Јас лично сега го гледам едно ниво погоре. :)

Скоро. :)
Имаше утакмици памтам каде што не се составуваше со топката цело полувреме. Така излегоа и фориве. :D
Дриблингот го имаше и тогаш. Али сега се осеќа како лидер, презема иницијатива и шутот го има подобрено. Сигурно не заборави колку се критикуваше и во вашиот фан клуб за зицерите што ги промашуваше. Сега тоа го нема, носи подобри одлуки. Јас лично сега го гледам едно ниво погоре. :)

Не се составуваше со топката, бидејќи на тие натпревари и Челзи не беше добар. Е сега на неколку натпревари ако не изигра на ниво, Боже мој. Фориве излезени се баш заради тие неколку натпревари.

Не беше критикуван за промашувањата, туку за неговата несебичност. Истиот проблем ако можам да го наречам, го има и во моментов. Денес во неколку наврати можеше сам да заврши, за вториот гол исто така, а му подаде на Реми.

Но, дека уште повеќе напредува и дека е играч од светска класа, не можам да не се согласам.

Баш Челзи како колектив беше светлосни години подобар од овој Челзи што игра од нова година наваму.

Баш Челзи како колектив беше светлосни години подобар од овој Челзи што игра од нова година наваму.

Гледам дека сакаш твојот збор да е последен.

Имаше и тогаш бледи изданија. Против Сити на Етихад, Сандерленд, Тотенхем. Баш на овие натпревари Хазард не играше како што знае.

Последно уредено:
@red.devil незнам од кај излегле и дали има фори, или истите се познати на 4/5 луѓе, Хазард цела сезона игра на високо ниво и е најдобар поединец у Челси, overall гледајки. За промашувања можеш да пцуеш секој, нормално дека ќе постојат не го гледам проблемот овде, ама тие неколку зицери(кои не се повеќе од 2/3) у цела сезона никому не може да намали играчки квалитет особено у овој случај.
Нека не ти збори резултати.ком дека Фабрегас > Хазард у некој дел од сезоната, нема везе статистиката. Мотор на екипата беше и остана Хазард.

Јеби га, што знам што е фудбал, пратам само на резултати.цом и статистики од фантази. :toe:

Уште да ја сфатеше поентата на постот...

Челзи е во огромен пад последните 2-3 месеци, за среќа и Сити паднаа ептен, а Јунајтед и Арсенал заостанаа во првиот дел, па најверојатно ќе дојдат без поголеми маки до титулата. Догодина очекувам да биде дааалеку поинтересно.

Челзи е во огромен пад последните 2-3 месеци, за среќа и Сити паднаа ептен, а Јунајтед и Арсенал заостанаа во првиот дел, па најверојатно ќе дојдат без поголеми маки до титулата. Догодина очекувам да биде дааалеку поинтересно.
ПЛ in a nutshell сезонава :D

Хазард за мене е најдобриот играч во ПЛ оваа сезона, не само во Челзи. Немојте со муабетите Фабрегас > Хазард во одреден дел од сезоната, затоа што во ниту еден дел од сезоната не било така. Хазард е моторот на екипата и игра страшно.

Иначе многу ми е чудно Челзи што игра вака бледо веќе 2 месеци по ред, едноставно никогаш не се случило ова на екипа на Мурињо. :toe: Ќе освојат титула, али чудна ствар е што не доминираат, него се на сила туркаат во задње време.

Тешко Ливерпул да надокнади 8 бода за таа четврта позиција, ептен тешко, имаат сеа лесен распоред до крај освен натпреварот со Челзи ама некако прошлата утакмица ги скина изгледа.

Хазард за мене е најдобриот играч во ПЛ оваа сезона, не само во Челзи. Немојте со муабетите Фабрегас > Хазард во одреден дел од сезоната, затоа што во ниту еден дел од сезоната не било така. Хазард е моторот на екипата и игра страшно.

Иначе многу ми е чудно Челзи што игра вака бледо веќе 2 месеци по ред, едноставно никогаш не се случило ова на екипа на Мурињо. :toe: Ќе освојат титула, али чудна ствар е што не доминираат, него се на сила туркаат во задње време.
Брат кај нас редовно се дешаваше да му крахира екипата на 2-3 месеци, нека ти текне колку сме се ваделе од памет овој период кога ќе ни дојдеа екипите на -3, -5 а предтоа сме им бегале со +10.
Тоа му е пех на Мурињо, што не поштува ротации, само со еден ист состав игра и нормално е да се задеси пад у форма баш кога не треба.
Некад ќе го јаде на велико заради тоа али јеби га, за малце не го изеде у историската сезона кај нас, имаше среќа што Рома е мртва екипа па дозволи Пацини сам да им напраи пресврт на сред Олимпико.

Брат кај нас редовно се дешаваше да му крахира екипата на 2-3 месеци, нека ти текне колку сме се ваделе од памет овој период кога ќе ни дојдеа екипите на -3, -5 а предтоа сме им бегале со +10.
Тоа му е пех на Мурињо, што не поштува ротации, само со еден ист состав игра и нормално е да се задеси пад у форма баш кога не треба.
Некад ќе го јаде на велико заради тоа али јеби га, за малце не го изеде у историската сезона кај нас, имаше среќа што Рома е мртва екипа па дозволи Пацини сам да им напраи пресврт на сред Олимпико.
Не бе брат, јасно тоа, него ти викам ме чуди што долго време им трае кризата. Значи веќе полни два месеци, ако не и повеќе. Они си тепаат во меѓувреме, не е да речеш цело време да губат бодови, ама зборам за бледата игра. Кај нас имаше такви падови ама многу пократки беа, а и ние ако ти текнува губевме бодови на дегенски начин, ги доминираме екипите 90 минути и ќе примиме некој шугав гол од мешаница и го јадевме курот со иксови.

Муабетот стрикно ми беше за бледата игра, без шанси, без некоја идеја, ко идиоти се понашаат на терен. Ок, денес во прво не беа толку бледи, второ не го гледав, ама пак некако не беше тоа тоа. Во прв дел на сезоната ги газеа сите на Мостот.

Ау добри голови денес низ сите натпревари, голот на Замора одличен :)

БТЊ реприза на потопот на Ливерпул на СК3

Мене ми е омилен играч од моментот кога потпиша за Челзи. Фантастичен играч, неверојатен таленг, со каква лесност игра и дрибла да ти е мерак да го гледаш, Челзи никад немал ваков играч, последен бил Ѕола, ама Хазард според мене е многу подобар, одличен е во дуели и секоја сезона е се подобар и подобар. Сезонава е многу добар и константен, а откако потпиша нов договор некако како да стана и посамоуверен и така изгледа на терен, презема иницијатива, одговорност, од милина да го гледаш. Само што ние од фан клуб ретко кога пишуваме и фалиме некој на форумов, што беше случај со фанови на Јунајтед пример со Ди Марија дур играше добро беше Господ, а и денес прочитав коментар демек ако играл Ерера како што изигра денес ќе бил бест бај. :D

Иначе нека не те чуди што играме така бледо. Еве мечов бевме многу подобри, прва добра утакмица од Јануари навака, утакмица која ја контролиуравме и добро е што влегуваме во добра форма за финиш во ПЛ ама Мурињо ич не ротира, и затоа цела екипа играше умрено и на ниско ниво од Јануари навака.

Мене ми е омилен играч од моментот кога потпиша за Челзи. Фантастичен играч, неверојатен таленг, со каква лесност игра и дрибла да ти е мерак да го гледаш, Челзи никад немал ваков играч, последен бил Ѕола, ама Хазард според мене е многу подобар, одличен е во дуели и секоја сезона е се подобар и подобар. Сезонава е многу добар и константен, а откако потпиша нов договор некако како да стана и посамоуверен и така изгледа на терен, презема иницијатива, одговорност, од милина да го гледаш. Само што ние од фан клуб ретко кога пишуваме и фалиме некој на форумов, што беше случај со фанови на Јунајтед пример со Ди Марија дур играше добро беше Господ, а и денес прочитав коментар демек ако играл Ерера како што изигра денес ќе бил бест бај. :D

Иначе нека не те чуди што играме така бледо. Еве мечов бевме многу подобри, прва добра утакмица од Јануари навака, утакмица која ја контролиуравме и добро е што влегуваме во добра форма за финиш во ПЛ ама Мурињо ич не ротира, и затоа цела екипа играше умрено и на ниско ниво од Јануари навака.

Немој овакој бе, педерски, па ако ти пројде муабет, пројде.
Прва ствар, прочитаја си, ама ништо не си разбраја. Читај па, кључан збор, КОНКУРЕНЦИЈА.

Да играше Ерера од почеток на сезона, лесно ке влезеше во конкуренција за бест бај

Друго. Мислу дека не си га пратија Јунајтед довољно, па затој тресеш овакви глупости за Ереру. Затој што не е само днска сс овакв перформанс. Али добро... Свак сс свое знање.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom