Barclays Premier League Season 2013 - 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А ова? :) Освоил титули каде и да бил, двојни круни, лига со АЗ Алкмар, Со Барса 2 пати Ла Лига. Тој ја започна преродбата на Баерн, тие пред него беа многу полоши, освоил ЛШ со Ајакс. Игра ептен убав фудбал, само што е малце чукнат во главата. :D
Ај читни кои играчишта ги имаше таа златна генерација на Ајакс па пак дојди кажи дека е којзнае каков успех што освоил ЛШ со нив.

титула бе точак
што друго да очекуваме кога ке играме само ПЛ, нема сигурно ко вас да сме задоволни со пласман у ЛШ
Тоа сакав да го чујам, го обожавам вашиот победнички менталитет, само напред друже :)

Кажете бе што очекувате сезонава, види ги...
Ова твоево е "Сакаш да се ебиш, а да не ти влезит".
Некој ќутит цело време и букмаркират, а ти чекаш готова погача.

Ај читни кои играчишта ги имаше таа златна генерација на Ајакс па пак дојди кажи дека е којзнае каков успех што освоил ЛШ со нив.
И Венгер имаше играчишта ама пак е без трофеј во ЛШ.

Ова твоево е "Сакаш да се ебиш, а да не ти влезит".
Некој ќутит цело време и букмаркират, а ти чекаш готова погача.
Па нормално дека сакам да се ебам, а нејќам да ми влезе, стрејт сум ебаго.

Ве прашувам вака чисто за инфо, за да знам после како да ве оценувам, успешна сезона, неуспешна, ова-она, ко вие нас што не молзевте оваа.

Ве прашувам вака чисто за инфо, за да знам после како да ве оценувам, успешна сезона, неуспешна, ова-она, ко вие нас што не молзевте оваа.
:pos::pos:

ве дупевме не зашто вие сте очекувале освојување на ПЛ ма да и очекувавте у последниве 2 месеци, него затоа што се тешите со успешна сезона а тоа што ви кидна титулата пу пу неважи добро е 2 сме
епа другар не би рекол дека е до толку успешна сезоната за вас

титула очекуваме ставајте букмаркс ајде јас си кажав, не ќе плачеме :)

ве дупевме не зашто вие сте очекувале освојување на ПЛ ма да и очекувавте у последниве 2 месеци, него затоа што се тешите со успешна сезона а тоа што ви кидна титулата пу пу неважи добро е 2 сме
епа другар не би рекол дека е до толку успешна сезоната за вас
Не ја отварам пак темава, еве значи за тебе успешна сезона ќе биде само доколку освоите титула (еве и според други). Не генерализирам, али да видам мнозинството како стои. Ова значи дека се помалце е неуспех и треба да се гризете и да рикате ако не освоите, ко нели, ние што требаше истото да праиме.

Знам јас кои играчи ги имал не се секирај, не кажав оти го фатил Господ за јајца, само пишував што освоил. Еве види пишани се и 2 Ла Лиги со Барса и тоа ли е чудно?

Не ја отварам пак темава, еве значи за тебе успешна сезона ќе биде само доколку освоите титула (еве и според други). Не генерализирам, али да видам мнозинството како стои. Ова значи дека се помалце е неуспех и треба да се гризете и да рикате ако не освоите, ко нели, ние што требаше истото да праиме.
ке рикам бе ако ни се "лизне" ко на вас нормално ко уште што неам заборавено сити кога ни ја зема на гол разлика у последни сек (според вас тоа не е ништо страшно, сезоната е добра сме се пласирале у лш) али ако сме без шанси за титула нема потреба од големо драматизирање, разочарување ке има али нема да има некоја болка
ваљда поентата ке ми ја сфатиш
и дај ти отвори се и кажи кои се твоите очекувања следната сезона :D

ке рикам бе ако ни се "лизне" ко на вас нормално ко уште што неам заборавено сити кога ни ја зема на гол разлика у последни сек (според вас тоа не е ништо страшно, сезоната е добра сме се пласирале у лш) али ако сме без шанси за титула нема потреба од големо драматизирање, разочарување ке има али нема да има некоја болка
ваљда поентата ке ми ја сфатиш
и дај ти отвори се и кажи кои се твоите очекувања следната сезона :D
Од лигата очекувам минимум title challenge пак да напраиме, активно да се бориме за титулата цело време. Се што би било помалце од тоа, би било надополнето само со успешен перформанс во Лига на Шампиони и со тоа би била "спасена" сезоната. А успешниот перформанс во ЛШ ќе зависи од тоа каква група ќе ни се падне, ако се падне лесна група, очекувам успех да биде 1/4 финале по завршување први у група, а ако е тешка, успех би било и испаѓање во 1/8 финале откако би биле второпласирани во групата.

А успешна би била и ако сме под топ 4, а освоиме ЛШ :P

П.с: За куповите немам размислувано, поточно за ФА купот немам засега мнение, а Лига Купот е булшит.

Знам јас кои играчи ги имал не се секирај, не кажав оти го фатил Господ за јајца, само пишував што освоил. Еве види пишани се и 2 Ла Лиги со Барса и тоа ли е чудно?
Успесите на ван Гаал воопшто не се за фрлање.
Но, многу чуден тренер ми е. Во Барса ги внесе во првиот тим тинејџерите Пујол и Чави и за малце не ја имаше најлошата сезона во историјата на клубот.

На хартија гледано неговиот период во Баерн беше неуспешен, но тој ги подигна темелите на денешниов Баерн, ја внесе 4-2-3-1 формацијата, му ја смени улогата на Швајнштајгер и ги внесе во тимот тогаш анонимните Милер и Бадштубер.
Дефинитивно го бива и се разбира многу од фудбал, но човекот е тежок психопат.

Јас не очекувам да биде којзнае колку успешен во Јунајтед, дури и би бил зачуден ако освои титула во првата сезона со клубот, но едно е сигурно, ќе ги постави темелите на новиот Јунајтед со кој Гигс ќе превземе за едно 2-3 сезони.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom