Barclays Premier League Season 2012-2013

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Океј а ако збориме земајќи ги играчите индивидуално и да ги споредиме, што би рекол кој е поквалитетен?

И Андерсон е играчиште,па еднаш салам го неам видено да сврзи 5-6 натпревари.... што значи не е константен и е склон на повреди. Нема корист од него.

Лукас цела полусезона не играл,и одма го силиш демек ајде подобар е од Керик...Не сум го глеал ова сезона Лукас,па да проценам дали е подобар.Керик оваа сезона е во топ-форма.Најкорисен играч,затоа што ретко се повредува и е најконстантен,затоа е често критикуван кога ќе потфрли тимот,затоа што тој секогаш игра и најчесто тој е виновникот. :)

Сега засега за мене Керик е покорисен од Лукас.

Не е дека Лукас е склон на повреди ко Андерсон, Лукас една повреда го мачеше цело време, ја заработи лани против Челзи у Карлинг Куп и тоа направи да ја заврши сезоната уште у Ноември. После тоа пребрзо беше вратен на терен и му се врати истата повреда. Таа повреда инаку му е прва и единствена у цела кариера. Лукас највеќе се истакна по заминувањето на Маскерано, што значи дека веќе 3 сезони ни е еден од клучните играчи во тимот, па не може да се каже дека не сте го гледале доволно за да видите тачно каков е. Падот на формата под водство на Кени се случи точно кога тој се повреди, а добрите партии оваа сезона почнавме да ги имаме токму кога тој се врати.

А Керик ако добро пратам ова му е втора сезона како е комплетно афирмиран у тимот и е сметан за клучна алка. Пред тоа противничките екипи се радуваа кога ќе го видеа у тим, знаејќи дека ќе си играат како сакаат преку него.

Не е дека Лукас е склон на повреди ко Андерсон, Лукас една повреда го мачеше цело време, ја заработи лани против Челзи у Карлинг Куп и тоа направи да ја заврши сезоната уште у Ноември. После тоа пребрзо беше вратен на терен и му се врати истата повреда. Таа повреда инаку му е прва и единствена у цела кариера. Лукас највеќе се истакна по заминувањето на Маскерано, што значи дека веќе 3 сезони ни е еден од клучните играчи во тимот, па не може да се каже дека не сте го гледале доволно за да видите тачно каков е. Падот на формата под водство на Кени се случи точно кога тој се повреди, а добрите партии оваа сезона почнавме да ги имаме токму кога тој се врати.

А Керик ако добро пратам ова му е втора сезона како е комплетно афирмиран у тимот и е сметан за клучна алка. Пред тоа противничките екипи се радуваа кога ќе го видеа у тим, знаејќи дека ќе си играат како сакаат преку него.

Нее,не го споредив баш со него,ама еве оваа полусезона не играше.Низ минативе сезони беше исто така Лукас на мета дека ете не бил играч што требало да го замени Алонсо,онака чат-пат ќе начекав по странициве некоја остра критика кон него..
Јас често пати гледам да е поконстантен играчот,а не да го мерам со некој играч по квалитет... секој си има свои предности и слабости,некој повеќе се изразени кај некого не.

И двајцата неможат на мал прст да му се фатат на Дијаби кога е здрав. Штета што тоа е 2% од сезоната :D

Аналогно на тоа, Керик > Лукас сезонава пошто има поише играно и поише придонесено, така и Мичу > Руни сезонава.
Кога се бира тим на полусезоната не се гледа кој е подобар играч генерално туку кој бил подобар у полусезоната.

И двајцата неможат на мал прст да му се фатат на Дијаби кога е здрав. Штета што тоа е 2% од сезоната :D

Аналогно на тоа, Керик > Лукас сезонава пошто има поише играно и поише придонесено, така и Мичу > Руни сезонава.
Кога се бира тим на полусезоната не се гледа кој е подобар играч генерално туку кој бил подобар у полусезоната.
Епа Гузан беше најдобар полусезонава :P

248774_520198914667226_520852306_n.jpg

Соу ит бигинс

yeah типот со 41 примен гол :D
Причина за 80% од примените голови во било кој клуб е одбраната (освен кога играат против manure, тогаш судијата е крив 80%). Голманите треба да се гледаат индивидуално. Стави ги Чех или Харт во Рединг ќе видиш дали пак ќе бидат најдобри. Еден Ал-Хабзи што брани во Виган мене секоја сезона ме фасцинира со некои негови одлични одбрани, али нормално дека ќе прима ко луд кога игра у ист тим со Босажур. Така оваа сезона индивидуално ме импресионираше Гузан со многу негови одбрани, од толку колку што ги гледав Вила, не видов ниеден кикс од него и ниедна партија под ниво. Па дури и против Челзи прими 8 гола, а фати пенал...

Другар пратиш ПЛ? Се гледа оти не, се гледа оти си некој си Мадридиста, пошто колку само за информација се смееш за најдобриот асистент во лигата моментално, стрелец на 4 гола и командант на средината на теренот....да, вистина почна лошо ама сепак е смешно да се смешкаш :)

Стави ги Чех или Харт во Рединг ќе видиш дали пак ќе бидат најдобри.
Чех е поприлично добар во Чешка репрезентација.Тие грешки што ги прави таму ги прави и во Челзи.
Ма да тапа е муабетов што ти го цитирам. Ај стави го Меси во Стоук да видиш дали ќе биде добар?
ШББ-КББ се тапа муабети :)
За другото-да Гузан е добар голман. Е сега твој е изборот за тоа дали бил најдобар сезонава :)
--- надополнето: 4 јануари 2013 во 01:32 ---
Те боли тебе, си ги изигравте и двете со КПР.
А бе уште 5 да изиграме пак нема да ги тепаме

Причина за 80% од примените голови во било кој клуб е одбраната (освен кога играат против manure, тогаш судијата е крив 80%). Голманите треба да се гледаат индивидуално. Стави ги Чех или Харт во Рединг ќе видиш дали пак ќе бидат најдобри. Еден Ал-Хабзи што брани во Виган мене секоја сезона ме фасцинира со некои негови одлични одбрани, али нормално дека ќе прима ко луд кога игра у ист тим со Босажур. Така оваа сезона индивидуално ме импресионираше Гузан со многу негови одбрани, од толку колку што ги гледав Вила, не видов ниеден кикс од него и ниедна партија под ниво. Па дури и против Челзи прими 8 гола, а фати пенал...

Фаќањето на пенал не го праи добар голман. Се гледа процент на одбранети удари, или saves како сакаш речи го. Ме мрзи да барам ми се спие, ама Гузан ти гарантирам дека не е меѓу топ 5 голмани по таа статистика. Лани беше Ворм најдобар со Де Геа и Харт мислам. Сезонава колку што пратев Фостер, Ал Хабси и Бегович имаа најголем процент на одбранети удари

Другар пратиш ПЛ? Се гледа оти не, се гледа оти си некој си Мадридиста, пошто колку само за информација се смееш за најдобриот асистент во лигата моментално, стрелец на 4 гола и командант на средината на теренот....да, вистина почна лошо ама сепак е смешно да се смешкаш :)
ги пратам скоро секоја утакмица и Жерард едно добри 5-6 кола беше во никаква форма и ако не беше Жерард ќе беше фино поштено седнат на клупа , за разлика од Керик кој беше скоро беспрекорен оваа полусезона

ги пратам скоро секоја утакмица и Жерард едно добри 5-6 кола беше во никаква форма и ако не беше Жерард ќе беше фино поштено седнат на клупа , за разлика од Керик кој беше скоро беспрекорен оваа полусезона
Па веројатно во 5-6 кола неможиш да го судиш играч, а зборот беспрекорен и Керик не одат во иста реченица

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom