Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Се гледа оти некој не знае што е финтата со печурките.. :D

И да бе, никнувале во 90та, само што Манчестер Јунајтед е ПРВИОТ АНГЛИСКИ тим што станал ШАМПИОН НА ЕВРОПА... И кој знае што ќе било ако останале живи и здрави Данкан Едвардс и компанија..
Кога беше спомнато во сличен стил (да не беше А.Ф. каде ке беше Јунатед сега) потсети ме како им одговоривте на навивачите на Ливерпул ?? Да не беше баба ми,така нешто а ?? Мислам дека ти го имаше интересниот одговор..

S

Stivie G

Гостин
Се гледа оти некој не знае што е финтата со печурките.. :D

И да бе, никнувале во 90та, само што Манчестер Јунајтед е ПРВИОТ АНГЛИСКИ тим што станал ШАМПИОН НА ЕВРОПА... И кој знае што ќе било ако останале живи и здрави Данкан Едвардс и компанија..
Знаеме не сме до толку глупи :pipi:. За аватерите шо ги имаат тие од Сити ;).

Па накнувале, во тоа време во споредба со Ливерпул сте никој и ништо. 18-7 во Англија, 4-1 во ЛШ.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
И утре ние ќе бидеме тема за муабет, и коа ќе си ја спомнеме историјата, ќе ни кажат дека тоа било одамна и дека веќе не сме голем клуб, туку просечен од средина на табелата. Не зборам сеа конкретно за тебе баш, али има и такви...
Друга е финтата тука.. Ај кажи ми ти коа ќе му речеш на фан на Челзи или Арсенал на пример оти Ливерпул има 18 титули во Англија и 5 пати бил првак на Европа што може да ти каже како против одговор освен да ти го спомне тие 20+ години без титула во ПЛ?? Е сеа и јас се заебавав некни со новата и старата ера и споредбата со Македонија......ама тоа за да биде интересно.. И јас не се бунам коа некој ќе пише нешто за дебаклот од Сити или за Базел...
--- надополнето: 5 септември 2012 во 17:27 ---
Знаеме не сме до толку глупи :pipi:. За аватерите шо ги имаат тие од Сити ;).

Па накнувале, во тоа време во споредба со Ливерпул сте никој и ништо. 18-7 во Англија, 4-1 во ЛШ.
Океј де, ама САМО во споредба со Ливерпул нели?? Или цела Англија и секој што прател Англиски фудбал навивал за Ливерпул?

Кога беше спомнато во сличен стил (да не беше А.Ф. каде ке беше Јунатед сега) потсети ме како им одговоривте на навивачите на Ливерпул ?? Да не беше баба ми,така нешто а ?? Мислам дека ти го имаше интересниот одговор..
Да ама тие тогаш веќе биле пласирани во 1/2 финале од ЛШ, тоа ми беше муабетот.. Иначе одговорот?? Исто како кога ќе ве прашат вас што ако не бил Р.А... Само со некоја разлика, едно 5-6 титули + во Англија и една + во Европа.. И во ФА купот уште некоја +... Се на се едно 15 титули +.. :D Ама не ми е сеа таа целта на муабетот...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Аа и разликата меѓу најдобар и најголем клуб...

Најголем: Збор кој интелектуални фанови преку културна дискусија го користат со цел со поткрепени факти да објаснат и појаснат на останатите фанови зошто нивниот тим е најголем во светот на фудбалот.

Најдобар: Збор кој копиљана шо рогаат топки низ маало и на светско навиваат за Бразил, Европско за Шпанија, а од клубови за Барса, го користат за да се чаталат со другарчињата.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Море Фергусон е 30 години во Манчестер и што сакаш сеа да кажаш дека он го створил клубот пред тоа врска немале ? пред Фергусон Манчестер бил 2-3 нај голем клуб во англија и сеа ти тука предавања ке држиш и смешен ти е потписот CHELSEA - HISTORY IN THE MAKING а збориш за Манчестер :facepalm:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Изјавата на играчов е нешто во овој стил: Среќен сум што потпишав за најдобриот клуб во Англија и еден од најдобрите во Европа моментално и ке имам можност да играм со големи и познати играчи.. Да не требало да изјави дека преферирал да отиде во Јунајтед и да биде 8ма резерва на Гигс и Сколс, ?? И на крај па,какви очајни изјави имаме видено од играчи како Жулио Цезар (би сакал да ја освојам Пл со Квинс Парк) овој донекаде е и во право за моменталната состојба..

Делот од интервјуто:
“Without a doubt, I’m at the biggest club in England, and one of the biggest in Europe CURRENTLY and I couldn’t be happier.”
http://www.mcfc.co.uk/News/Team-news/2012/September/Garcia-pledge-to-City-fans

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Друга е финтата тука.. Ај кажи ми ти коа ќе му речеш на фан на Челзи или Арсенал на пример оти Ливерпул има 18 титули во Англија и 5 пати бил првак на Европа што може да ти каже како против одговор освен да ти го спомне тие 20+ години без титула во ПЛ?? Е сеа и јас се заебавав некни со новата и старата ера и споредбата со Македонија......ама тоа за да биде интересно.. И јас не се бунам коа некој ќе пише нешто за дебаклот од Сити или за Базел...
Нормално, секој си има свои аргументи до кои се држат. Само проблемот е шо некои некад забегуваат и истиот аргумент што го користат за да контрираат на ликот со кои се во дискусија, кога ќе бидат во дискусија со некој друг тој аргумент го користат во нивна одбрана.

Мене на пример ми е излишно да зборам за титули и муабети како "хаа 18+5 > 19+3", "не сте виделе ништо пред фергусон", пошто сето тоа ми е некако премногу детско и никад не го користам како аргумент.

S

Stivie G

Гостин
Океј де, ама САМО во споредба со Ливерпул нели?? Или цела Англија и секој што прател Англиски фудбал навивал за Ливерпул?
Епа како сега цела Англија навива за Јунајтед...Од кај знаеш дека и пред тоа некој не навивал за Сити? Како тоа тие никнуваат како печурки сега а вие во 90-тите не?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Изјавата на играчов е нешто во овој стил: Среќен сум што потпишав за најдобриот клуб во Англија и еден од најдобрите во Европа моментално и ке имам можност да играм со големи и познати играчи.. Да не требало да изјави дека преферирал да отиде во Јунајтед и да биде 8ма резерва на Гигс и Сколс, ?? И на крај па,какви очајни изјави имаме видено од играчи како Жулио Цезар (би сакал да ја освојам Пл со Квинс Парк) овој донекаде е и во право за моменталната состојба..

Делот од интервјуто:
“Without a doubt, I’m at the biggest club in England, and one of the biggest in Europe CURRENTLY and I couldn’t be happier.”
Ова е друго 20 веќе.. Нормално и мене да ме прашаш, на хартија, кога ќе го видам тимот на Сити, ќе речам оти тие се најсилни.. Ама тоа е само на хартија, немора да значи ништо.. :) И убаво кажаа погоре, од најголем до најдобар има разлика.. Можеби моментално Сити како шампион е најдобар во Англија, ама најголем во никој случај..

И никој не кажа дека требало да дојде во Јунајтед.. И така и така антипатична фаца ми е овој..

Епа како сега цела Англија навива за Јунајтед...Од кај знаеш дека и пред тоа некој не навивал за Сити? Како тоа тие никнуваат како печурки сега а вие во 90-тите не?
Е така лесно, до лани дресови на Сити не се продавале надвор од Манчестер што се вика.. Сеа имам видено 3-4 деца како шетат и тоа низ Валандово... Сфаќаш каде е разликата?? И де кажи ми ти колку години имаш и дали си роден пред '95 па да ми кажуваш тука дали имало или немало навивачи на Манчестер пред 90та?

Мене на пример ми е излишно да зборам за титули и муабети како "хаа 18+5 > 19+3", "не сте виделе ништо пред фергусон", пошто сето тоа ми е некако премногу детско и никад не го користам како аргумент.
Искрено ни јас никогаш не сум кажал оти титулите на Ливерпул се од минатиот век и оти тие не треба да се рачунат.. Освен кога сакам така малце да се позаебавам на ваша сметка.. :)

П.С. Плавиот^, останаа пукани од преги? Ќе ти требат излеа.. :D

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ej алоо се читате ли бе?? Ај фановите на Челзи ги сфаќам, си имат они слични проблеми, ама Челзи за Сити е Реал Мадрид бе маме му ебем.. Додуша тука овие што рипнаа освен dragonsky (кој искористи прилика да исере нешто за Јунајтед) имаат симпатии (малце поголеми) спрема Сити, затоа и не им е чудно..

Од друга страна го имаме Biafran Jet Set, кој што обожава да оди контра фановите на Јунајтед, па дури и кога е свесен дека не е во право.. Не знам сега дали и ова ти е од инает, ама искрено ме интересира што подразбираш под голем клуб?? Актуелен првак на некоја држава?? Јее, Вардар е ГОЛЕМ клуб..

Се знае што е голем клуб.. Тим со традиција, со навивачи низ цел свет, тим кој има освено голем број на титули.. А не тим кој пред 10 години играл во Дивизја 1 (трето ниво во Англија)...

Па дури и најголем бе?? Има најмалце 10 екипи поголеми од Сити... За да станат големи има уште леб да јадат... (или милиони да трошат, whatever)..
Прво, дефинирај си што е клуб. Земи си ливче, молив и запиши
К - л - у - б.

Што претставува клуб?
Дали клубот е составен од навивачи?
Дали клубот е составен од “традиција“
Дали клубот е составен од „титули“
И дали е битно за клубот дали пред 10 години играл во втора дивизија.

Откако ќе дефинираш што значи клуб, лесно е да го дефинираш дали е голем - најголем.

Од моќ, влијание, организираност, квалитет и слично.

А не од навивачи ширум Џакарта.

S

Stivie G

Гостин
Е така лесно, до лани дресови на Сити не се продавале надвор од Манчестер што се вика.. Сеа имам видено 3-4 деца како шетат и тоа низ Валандово... Сфаќаш каде е разликата?? И де кажи ми ти колку години имаш и дали си роден пред '95 па да ми кажуваш тука дали имало или немало навивачи на Манчестер пред 90та?
Па тие деца сега почнуваат да гледат фудбал, сигурно повеќе ќе го преферираат Сити кој освоил титула и кој на хартија има многу појак тим отколку некоја друга екипа....
И не викам дека немале, туку дека нивниот број драстично се зголемил откога Јунајтед почнал да освојува... Сигурно и ти кога почна да навиваш Јунајтед не беше на 13-14 место во лигата туку некаде на врвот......
п.с. 93 сум ако нешто ти значи ;)...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Кој навива за Челзи,сити ? тие што не се разбираат во фудбалот

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Па тие деца сега почнуваат да гледат фудбал, сигурно повеќе ќе го преферираат Сити кој освоил титула и кој на хартија има многу појак тим отколку некоја друга екипа....
И не викам дека немале, туку дека нивниот број драстично се зголемил откога Јунајтед почнал да освојува... Сигурно и ти кога почна да навиваш Јунајтед не беше на 13-14 место во лигата туку некаде на врвот......
п.с. 93 сум ако нешто ти значи ;)...
Океј е бе нека има.. Не дека и тоа ми значи кој знае колку, ама заебанциите со печурките паднаа откако навивач на Њукасл мислам беше напиша на темава дека фанови на Сити почнале да никнат како печурки, па јас и Red John се позафркававме малце...

Biafran Jet Set.. Напишав со моливче К-Л-У-Б.. И пак за мене има разлика од НАЈГОЛЕМ клуб до НАЈДОБАР клуб... И тоа голема разлика... Ја објаснив погоре, ме мрзи сеа пак да се повторувам...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Не сфаќам зашто сите викате дека некој што сега почнува да гледа фудбал дека ќе навива за тим кој редовно освојува титули. Има и такви шо ги гледаат најјаките, али според мене кога почнуваш да пратиш активно фудбал и избираш клуб да поддржуваш, треба да ги разгледуваш сите негови страни. Пример: Историја, инвестиции за иднината, стил на игра, начин на управување од газдите и бордот, начин на поддршка од останатите фанови и слично. Од фанови шо викаат "Овие се најдобри, за нив сум" или "Навивам за тој шо ќе победи на утакмицава" нема леб според мене...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom