Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Што е Манчестер крив што судиите се тапа?
Го мразиш и кога судиите судат против него или само кога се за него?:tapp:
Незнам , али мислу дека несам единствен што ги мрзу Манчестер и Барселону за судие, а плус забрави да напишу дека несам гледаја утакмицу куде е Манчестер толко много оштетен... и да мое мислење за утакмицу е поточно за судење немаше везе од пенали и двата, замислете какви дуели е имало па не су се судиле пенали, а овдека се гледаше дека и евра и велбек уште кога влегоа во 16 се местеа на пенал... така да ако јунајдет ја земе шампионската титула оваа сезона тоа ке е срамно, Челси воопшто неја заслужува но исто и Јунајтед после оваа денеска мислам дека се и на исто ниво во форма!!!

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Плус исто Веб го вадеше Јунајтед и против Ливерпул ако не се лажам, можеби сум грешка но сигурен сум дека исто вака го вадеше и против друг том од ПЛ!!!

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Нема некој критериум за досудување на прекршок или пенал во случајов како што е. Не викам ја дека Иванович направи којзнае каков старт за да нема дилеми дека е пенал, но иако е контроверзна одлуката за да се досуди пенал треба да има контакт, а во случајов го имаше иако намерата на Иванович не беше да го фаулира Велбек постоеше контакт. Peace!
Немаше контакт. Кога даваа успорена снимка на Спорт Клуб убаво се виде дека Велбек го намести Иванович.
Прочитај го постот на Ilumious.

А што ќе кажеш за Босингва кога го влечеше Јанг на почетокот? Или не го виде тоа?

Убаво си го намести Велбек Ивановиќ, видете ја и реакцијата на Бане, јасно му беше дека е наместен. Снаџи се па живи. Пенал си беше.

Не го видов тоа бидејќи натпреварот почнав да го гледам од 15 минута. Го намести Велбек Иванович али контакт немаше.
Сепак според мене пеналот беше некоректен.

Ееееее ајдеее, особа X ја постаави ногата така што, кога ја мрдна ногата у лево за 10цм таа допре до едно конче што се вее од чорапата на особа Y и при тоа падна така умешно, што направи неколку салта и други финти, што го оценуваа судии што оценуваат скок во вода од височина, и притоа му дадоа највисока оценка, и, изнуди аплауз од Холивудските актери и режисери што го следеа натпреварот, што има навеа во главата мисла да го ангажираат како Stunt актер, и судијата во ваквата околност досуди пенал
Зошто господе? .....
Не си интересен.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.877
Поени од реакции
12.467
Плус исто Веб го вадеше Јунајтед и против Ливерпул ако не се лажам, можеби сум грешка но сигурен сум дека исто вака го вадеше и против друг том од ПЛ!!!
3 пати. Ама сепак......на 3-0 треба да се стегниш да не ги оставиш топка да шутнат. Или да одиш да го докрајчиш и да ги шокираш. После ни Веб ни Фој не помагаат. Кешки ние 0-3 да заводиме со нив. После ако сакаат и брат му на Веб нека го викнат

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.885
Поени од реакции
21.818
Абе тоа ти е , кога Челски освои титула со 1 бод предност и кога победи на утакмица каде дадоа гол од 2 метра во офсајд ... муабетов беше "е и? што сега?, ако ви е, јебига се дешава" .... се се враќа се се плаќа научете како се губи и не плачете .

Тоа дека Челски заслужи да победи малце потешко .... 2 автогола да не кажам катастрофални .. на 3 - 0 не поминаа пола терен а да не напоменам дека освен 3 влегувања во мрежа на топката играта им се сведуваше на чиста НУЛА . Од друга страна па да бидеме реални и Манчестер не беше ништо поарен , реално требаше да заврши 1-1 и то .

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не го видов тоа бидејќи натпреварот почнав да го гледам од 15 минута.
.
Доволно е.

Сите изгледа почнале да гледаат од 15 минута :D

А и го намести, јасно е, имаше контакт. За иста таква работа лани Жирков кога му налета на Смолинг Еткинсон досуди пенал али никој не се јави тогаш да продискутира. Интересно.
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 20:28 ---
Сите викате Веб не вадел, дај еден коментар не прочитав за тоа на Јанг и стартот на Кејхил, ама сите изгледа почнале од 15 минута да гледаат ко што кажав.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.368
Поени од реакции
26.423
Доколку Јунајтед освои титула годинава ќе ми биде една од омилените. И во право е стариот, требаше барем уште 5-6 пенала да бидат досудени.

Ама и со сите проблеми што ни ги прават судиите повторно ќе стигнеме до титула. Believe! GGMU.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Доволно е.

А и го намести, јасно е, имаше контакт. За иста таква работа лани Жирков кога му налета на Смолинг Еткинсон досуди пенал али никој не се јави тогаш да продискутира. Интересно.
сакаш ти да кажеш дека пеналите биле чисти?.. од кога глумење пенал посебно од велбек е чист пенал, за контакт имаше ама јас како што знам во фубдалот е дозволен контакт...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Заврши натпреварот сега колку и да збориме ништо нема да се смени.

Само да кажам дека главен судија да беше Стиви Вондер а линиски судии да беа Дејан и Саша Матич ќе видеа дека немаше втор пенал.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.877
Поени од реакции
12.467
Доколку Јунајтед освои титула годинава ќе ми биде една од омилените. И во право е стариот, требаше барем уште 5-6 пенала да бидат досудени.

Ама и со сите проблеми што ни ги прават судиите повторно ќе стигнеме до титула. Believe! GGMU.
Нема :cool:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364

--- надополнето: 5 февруари 2012 во 20:31 ---

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Доволно е.

Кажав и тогаш за ситуацијата за Жирков дека пеналот беше сумљив.
Добро сега да не се расправаме за судиски грешки кои годинава ги има многу.
Челзи самите се зафркнаа. Требаше при 3-0 да ја префземат контролата на теренот и уште некој гол во мрежата на Де Геа за да си го завршат натпреварот мирно. Не го направија тоа и ги казнивте.
Треба сега главата да си ја чешаат Луиз и Кејхил што го оставија Кикиритко сам кога го постигна третиот гол за Јунајтед.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom