Оправдано... 3 од 3 утакмици добиени...За некој ден ќе ги прогласат најдобриот играч и тренер за месец август. Анчелоти и Малуда/Дрогба по мене.
Оправдано... 3 од 3 утакмици добиени...За некој ден ќе ги прогласат најдобриот играч и тренер за месец август. Анчелоти и Малуда/Дрогба по мене.
Не е ова серија а дружеА, од каде си толку сигурен?? И, да. Каде ти е Атлетико кој може да ви ја поебе цела лига??
За освојувачот на Лигата на Европа, Европскиот Суперкуп и финалистот од Копа дел Реј, ќе правиме муабет за некој месец. Можам да се кладам дека во 4-те дуели против Барселона и Реал, оваа сезона во Ла Лига, Атлетико ќе забележи барем две победи( Барса во последните три сезони, на Висенте калдерон има освоено 'одлични' 0 бодови, за Реал неможам да ти кажам.)Атлетико Мадрид? Моментално ја исплаќа платата на Кун Агуеро која не можи да си ја дозволи ни еден Челзи - поголема и од тие на Џон Тери и Френк Лампард; и „тешка“ колку платите на едно 3ца првотимци на Тотенхем.
Сега гледам дека сум направил мала грешка. Сакав да напишам пола лига, сум напишал цела лига. Ама тоа нема врска, битно е дека ќе го видиш Атлетико оваа сезона како гигант на европската сцена.:smir:Не е ова серија а друже![]()
На ова мислев!А, од каде си толку сигурен?? И, да. Каде ти е Атлетико кој може да ви ја поебе пола лига??.
Секако дека треба да е гигант кога можи да си дозволи да плаќа еден играч повеќе од најплатениот на Челзи. А кога после таа констатација ќе го додајме и фактот дека не можат во НИКОЈА комбинација да бидат пред Реал Мадрид и Барселона на табелата во Шпанија, тогаш нешто во Примера стварно е.....екстремно. :kesa:За освојувачот на Лигата на Европа, Европскиот Суперкуп и финалистот од Копа дел Реј, ќе правиме муабет за некој месец. Можам да се кладам дека во 4-те дуели против Барселона и Реал, оваа сезона во Ла Лига, Атлетико ќе забележи барем две победи( Барса во последните три сезони, на Висенте калдерон има освоено 'одлични' 0 бодови, за Реал неможам да ти кажам.)
Сега, со засилувањата и со Кике Санчез Флорес на клупата, Атлетико ништо чудно и во групата на Европа Лигата да освои 15+ поени. :nesum:Сега гледам дека сум направил мала грешка.
Сакав да напишам пола лига, сум напишал цела лига. Ама тоа нема врска, битно е дека ќе го видиш Атлетико оваа сезона како гигант на европската сцена.:smir:
Ливерпул најдобро го има осетено Атлетико. Форлан го памтите? :smir:Aтлетико лани не можеше да го победи на Апоел од Кипар, па сега ... замисли некој да рече дека Анортозис може да ја споебе четвртина премиер лига![]()
Реал го осети Бенајун дома, и компанијата на чело со ... ДОСЕНА на Енфилд.Ливерпул најдобро го има осетено Атлетико. Форлан го памтите? :smir:
Па, да. Има нешто екстремно, а тоа е распределбата на ТВ-правата. Барселона и Реал заедно добиваат повеќе од цела останата лига. Во, Англија ти знаеш убаво како се дели и дека нема голема разлика помеѓу екипите од (екс?!) големата четворка и останатите 'послаби' екипи.Секако дека треба да е гигант кога можи да си дозволи да плаќа еден играч повеќе од најплатениот на Челзи. А кога после таа констатација ќе го додајме и фактот дека не можат во НИКОЈА комбинација да бидат пред Реал Мадрид и Барселона на табелата во Шпанија, тогаш нешто во Примера стварно е.....екстремно. :kesa:
Јас ти говорам за нешто пред 4 месеца, а не во години или децении.Реал го осети Бенајун дома, и компанијата на чело со ... ДОСЕНА на Енфилд.
Барса го осети Мекалистер во 2001 година на Камп Ноу, а некоја година покасно го осети Рисе и Белами, тепачката компанија.
Море јак Ливерпул ... најјаките ги отепа .. Мааање![]()
И то исто, ама не е тоа екстремното. Екстремното е шо зад Реал Мадрид стој кралство, зад Барселона стој една провинција побогата од голем број светски признати држави. Ама не е битно овде то сега.Па, да. Има нешто екстремно, а тоа е распределбата на ТВ-правата. Барселона и Реал заедно добиваат повеќе од цела останата лига. Во, Англија ти знаеш убаво како се дели и дека нема голема разлика помеѓу екипите од (екс?!) големата четворка и останатите 'послаби' екипи.
Па, да. Има нешто екстремно, а тоа е распределбата на ТВ-правата. Барселона и Реал заедно добиваат повеќе од цела останата лига. Во, Англија ти знаеш убаво како се дели и дека нема голема разлика помеѓу екипите од (екс?!) големата четворка и останатите 'послаби' екипи.
--- надополнето ---
Јас ти говорам за нешто пред 4 месеца, а не во години или децении.
Па и не се исти оние екипи што се борат за опстанок.. Тука пак може да те поебе некоја од Вест Хем, Виган, Блекбурн... И да не ги набројувам, а од Шпанија ни една од тие екипи не поминува без 5 гола во мрежата од Барса или Реал.. Не за друго, се гледа по тоа што Барса и Реал обавезно секоја сезона имаат +90 поени (дури и до 100ка стигат) и +100 гола..А, од каде си толку сигурен?? И, да. Каде ти е Атлетико кој може да ви ја поебе цела лига??
Никој не оспорува дека ПЛ е една од најквалитетните лиги, ама не е се како што мислиш.
Добро де, не се потценувајте и вие и Челзи.Па и не се исти оние екипи што се борат за опстанок.. Тука пак може да те поебе некоја од Вест Хем, Виган, Блекбурн... И да не ги набројувам, а од Шпанија ни една од тие екипи не поминува без 5 гола во мрежата од Барса или Реал.. Не за друго, се гледа по тоа што Барса и Реал обавезно секоја сезона имаат +90 поени (дури и до 100ка стигат) и +100 гола..