Eric The King
Why always us!:)
- Член од
- 21 април 2010
- Мислења
- 3.297
- Поени од реакции
- 1.245
Ajde site hejteri sega na kolena :pusk:
Па добро, мислам јасно беше дека сите рекоа за Карагер, дека требаше да добие црвен картон.А зошто не се буневте вака за Валенсија во ЛШ и за Нани пред некоја недела?
Колку што знам ако прво ја удри топката не се санкционира, баш затоа и не беа санкционирани Бродфут и Карагер. Зошто сеа на Џони картон?
А пеналот во првите минути за Јунајтед? Или тоа не и одговара на дружинава тука? :tv:
Знам, но во правилата колку што знам не се суди ништо ако прв дојде до топката. Ако не тогаш нека судат секогаш директни црвени во тие случаи, не само на исклучоци. Веројатно Маринер мислеше дека беше чист старт на топка тоа штом му даде црвен на Еванс.Па добро, мислам јасно беше дека сите рекоа за Карагер, дека требаше да добие црвен картон.
Црвен картон, затоа што беше остар старт и нема врска што прв дошол до топката, кога после можеше да му скрши нога.
Пеналот не го „фатив“, ваљда имало, кога сите викаат.
И истите муабети се секогаш кога да играат Манчестер, Челзи, Арсенал....нон стоп се врти околу судиите.
Се согласувам друже, сезонава кулминираа грешките на судиите, и не знам колку уткамици пропаднаа ради нив, ама тоа се Енглези, единствена нација која e "нормална", сите други се тапа.Ова со судииве во премиер лига станува сериозно...по денешниов меч меѓу Манчестер и Болтон можев да заклучам дека Андре Маринер е едно аматерско лигле кое нема поим од животот, а не па од судиски одлуки. Единствена оправдана одлука беше црвениот на Еванс, кој немаше намера да оди кон коленото на американецот (го заборавив како се вика) туку одеше на топка, но ете се испречи нога и тоа е тоа, црвен и нема бунење! Арно ама очигледно Гери Кејхил го спремаат за новиот Тери во Челзи (дербито со Јунајтед кога одбрани многу опасно во 5рец), па дечкото слободно одбрани чист гол, реакција која не беше санкционирана со пенал и најмалку жолт картон (ако пратите фудбал знаете што се добива за бранење од страна на играч кога топката е упатена кон голот)...Судеше на 2-3 пати аут за Манчестер, а од вселена се гледаше дека е обратно (за Болтон) и секако во полза на другата екипа го стори истото...Направи мал милион судиски грешки, дозволи тепачка (не машка) игра, па оп одеднаш смени "критериум"...драги колеги од форумов, тоа за мене не е критериум ни од далеку, тоа беше една мува без глава која трчаше по терен, а немите линијаши како да не постоеа...
Се на се, ме интересира ако Еванс биде казнет 3 меча, колку треба да биде казнет Маринер, кој денес беше на одмор, а не на судење...
Цела сезона се изнагледав срања во лигава, од пенал што не постоеше во целост кога Карагер го фаулираше Валенсија, црвениот кој никогаш не го доби Карагер за отварање на ногата на Нани, црвениот што го заслужи Луиз против Манчестер (кога пожолтен направи уште 2 очигледни фаули за додатен жолт), кога Руни не доби црвен за боксот на играчот од Виган и уште што не...
Па зошто ова го нема во Италија или Шпанија (не до толку буквално, сепак има чат-пат), но во Англија стана шема да ги упропастуваат утакмициве!!! Да ти се посерам и во фа и во судии и во сите, треба од корен да се уништат и да се донесе нешто што чини, ако не на крај краева, нека увезат квалитетни судии и нека се соочат дека тие самите (Енглези) смрдат од вселена и полека го серат целото првенство!
Поздрав...
Значи не 30, него 60 милиони ќе земат за него летово.Gareth Bale has signed a new 4 1/2 year deal at Spurs
Епа немаат сите судии исти критериум.Знам, но во правилата колку што знам не се суди ништо ако прв дојде до топката. Ако не тогаш нека судат секогаш директни црвени во тие случаи, не само на исклучоци. Веројатно Маринер мислеше дека беше чист старт на топка тоа штом му даде црвен на Еванс.
Барам само еднаков критериум ко манс погоре, тоа е се
Немаат воопшто критериуми судииве во англија!Епа немаат сите судии исти критериум.
Јок, ја не ни мислам ниту дека ќе го пуштат ниту дека ќе си оди. Сигурно многу покачена му е платава со овој договор зошто и лани мислам потпиша и се наоѓа во тим кој прилично да кажам не бара многу од играчите. Си има слобода да биде и неконзистентен, такви ми се Сити и Тотенхем. Слично ко Фостер во БирмингемЗначи не 30, него 60 милиони ќе земат за него летово.
Го пишав истото што и манс и сеа едитирам, копирајтс. Разбирам малку да има отскокнувања, еве Крис Фој немаше покажано жолт картон година дена па Јунајтед - Арсенал му покажа на Сколс жолт Ова не е ни критериум, не држат ист критериум на еден ист натпревар, тоа е смешнотоЕпа немаат сите судии исти критериум.
На натпреварот Тотенхем-Арсенал, Фламини кога направи сличен старт како Еванс денес беше казнет со жолт картон само заради намерата, затоа што воопшто не го допре играчот на Тотенхем...
Лошо знаеш...Знам, но во правилата колку што знам не се суди ништо ако прв дојде до топката. Ако не тогаш нека судат секогаш директни црвени во тие случаи, не само на исклучоци. Веројатно Маринер мислеше дека беше чист старт на топка тоа штом му даде црвен на Еванс.
Барам само еднаков критериум ко манс погоре, тоа е се
Дали сакаш да кажеш дека Сколс не заслужил жолт на тој натпревар?Го пишав истото што и манс и сеа едитирам, копирајтс. Разбирам малку да има отскокнувања, еве Крис Фој немаше покажано жолт картон година дена па Јунајтед - Арсенал му покажа на Сколс жолт Ова не е ни критериум, не држат ист критериум на еден ист натпревар, тоа е смешното
Баш спротивното сакам да го кажам - заслужи. А за ова погоре што ми кажа, па и јас немам видено правило ако по старт на топка и направи повреда треба да има црвен. Ако има такво, пастирајте ми, ќе го сменам мислењето.Лошо знаеш...
Не постои правило кое вика дека ако играч дојде прв до топката а во истиот старт отвори некој друг играч не се суди фаул и не се дава картон...
Опасен старт е опасен старт без разлика дали прво ќе удриш човек или топка
--- надополнето ---
Дали сакаш да кажеш дека Сколс не заслужил жолт на тој натпревар?
Челзи, првиот на фер-плеј табелата на Премиер Лигата? Срам ми е шо го пишувам ова искрено, први во фер плеј, бруки.Најбезобразно, најарогантно и најагресивно однесување на терен јас колку шо пратам има Челзи без конкуренција. Доволно е да се изгледа последниот дуел меѓу Челзи и Јунајтед и се ќе ти стане јасно. Челзи беше тој што плачеше нели Руни постигна гол за водство на Стемфорд, и одма почнаа пичиците да се бунат на секој брутален фаул над Нани (Иванович), Хернандес (Луиз), и многу други ретардирани стартови за кој не се покажа никаков картон. Ама не, не можат Челзи дома да губат, па и од првиот на табелата, нема да е интересна лигата со 18 бода предност нели, дај некој пенал нешто да се досуди или да се скрши некоја нога. Не успеа Иванович, ама Карагер "успеа" отпосле. И еве го Нани, пак е опоравен и тој Нани ќе го гледаат сите хејтери со пехарот на крај.
Шо да го казнат Фергусон? Колку сакаш да го казнат и зашто? Реков претходно и цела сезона да го банираат пак ќе освои на крај. Еве и вашиот дебел менаџер призна дека казната на Фергусон била превисока. За такви глупости го казнуваат, шо за други тренери не важи ова во никој случај, ама нели Ферги е фацата, најинтересниот кај медиумите, па ги критикувал судиите. А цела светска јавност гледа какви се уствари судиите во Англија, ама Ферги кажал нешто лошо...смешки.
Челзи не ни мати никакви сметки. Ако Манчестер е јак колку што треба да биде, нема никој да му ги мати сметките. Друг е проблемот, со вас антиманчестерците, се собрале фанови на Челзи, Арсенал и Ливерпул и плукаат по Манчестер. Не ми смета мене ова, јасно е зошто е така, како што кажа Дено, се знае кој е кој во Англија, се знае кој владее во деведесеттите па се до денес, 90 посто од титулите завршија кај Јунајтед, па јасни ми се мене сите тие работи од страна на хејтерите. Тоа се факти, а не ти како што викаш фудбалското јавно мислење го правеле куп ретардирани колумнисти - бивши "ѕвезди" на Јунајтед и Ливерпул. Сигурно луѓето не се толку глупави да читаат свашта па да се одлучуваат за кој да навиваат. Гледаат сите кој каков тим е, па гледаме кој колку фанови има нели.
А за ова последното може и овака нели? - Играме против најдобрите, пробуваме да бидеме нешто, да бидеме на врвот, ама кога нема да успееме, ние сме третото дете и не не сакаат. Сакаат да ни ги расипат плановите и да престанеме да победуваме. Демек толку е јак Челзи шо стално некои надворешни фактори го оспоруваат да победи. :smir:
Па фала Богу бре, ама малку е еден. Додуша Луиз и Рамирес даваат надеж, ама ќе видиме.И повторно ја доживеав бедата фан на Челзи да ми вика дека мојот клуб е полн со играчи кои најбезобразно, најарогантно и најагресивно се однесуваат на терен за да почнат да плачат ако некој им врати со таква мера. И бидејќи нејкам да минам низ буквално губење време садомазохистички :icon_bigg да ти се изјаснувам и поштено ке ја напуштам "дискусијава".
Значи ова блуљатинава погоре полна со комплекси доаѓа од човек кој навива за Челзи.
Еве го Џон Тери кој го бараше? Ejjj empty head па вие лиљавиве не биле Манчестер?!?
Вака ми покажа двајца екс-играчи на Челзи. Клај го Балак и ќе бидат тројца ЕКС-играчи на Челзи. Белети и имаме четворица. ЕКС-ииграчи.
Сакаш уште бе икс-че?
Не да е смешно, веќе не се знај ни шо е.Да не ги заборавиме и кутрите судии кои едвај издржуваат на притисоците од играчите на Јунајтед и нивниот тренер
Море Цебалко, уште ко чомбе си мајката.Точно, зошто ако ние почнеме да маваме одма црвени фрчат, за Челзи е тоа пак спротивно, колку повеќе маваат толку повеќе се толерира!
Знајш како, не гледав денеска ниеден дуел, то е, обврски. Дури и ќе ти речам честита победа, честита титула и се по ред. Не е битно. :smir:! Арно ама очигледно Гери Кејхил го спремаат за новиот Тери во Челзи
Од кого? :icon_biggЗначи не 30, него 60 милиони ќе земат за него летово.