Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
A

apidrone

Гостин
И нигде не гледам каде Манчестер Јунајтед не се пласирал во ЛШ следната сезона? Ти беше тој еднаш ко почнавме за „големата четворка“? Е то е битно околу таа апстрактна работа наречена „голема четворка“. ПЛАСМАН ВО ЛШ.
Констатирање импотенција на тим и незаинтересираност на тренер не е плачење. То е само, ко шо реков, констатација.
Играчите? Колку се верувало на играчите гледам во тоа шо сега еден цел состав на Манчестер Јунајтед од блиско минато е исмеван од фановите овде. После некој очекува да верувам во „големината на навивањто“ ваше? Во тренерот, поточно менаџерот, верувате пошто јасно е дека знај шо прај. Ама во играчите? Тука не можите да продавате магла. Слично и јас, главно верба ми остана во Карло Анчелоти после дуелите со Интер, во играчите не. Сезонава и Карло Анчелоти е целосно изгубен, а не го ни интересира да се пронајди себе си. Така да, тешка е работата.
Па сезоната сеуште не е завршена. Сеуште никој не се пласирал во ЛШ за следната сезона. 4ката е завршена. Едно време 7 екипи во Италија ги рамнеа: Јувентус, Милан, Интер, Рома, Лацио, Парма и Фиорентина. Во последно време само првите 3 се некако конкурентни (не оваа сезона). За 4ката кажав што и како. За плачењето коментирав исклучиво за понашањето на Даворчо (тебе не те ни читав). Играчите се променлива категорија. Бербатов лани никој не го есапеше, ама сезонава растура. Има среќа што тренерот верувал во него, и почнал голови да дава. Да е некој друг, веројатно веднаш ќе го продадеше. И Меси да не игра како што игра, никој нема да го сака, нормално. Сите ние сакаме играчите на секоја утакмица да даваат 200% од себе. Ако некој игра лошо, а никој не го критикува, тој ќе си мисли дека играл добро и така ќе продолжи. Така се прави контраефект. Фергусон со срце и душа е во Манчестер. Сите останати се платеници.

F

fantomX

Гостин
Па сезоната сеуште не е завршена. Сеуште никој не се пласирал во ЛШ за следната сезона. 4ката е завршена. Едно време 7 екипи во Италија ги рамнеа: Јувентус, Милан, Интер, Рома, Лацио, Парма и Фиорентина. Во последно време само првите 3 се некако конкурентни (не оваа сезона). За 4ката кажав што и како. За плачењето коментирав исклучиво за понашањето на Даворчо (тебе не те ни читав). Играчите се променлива категорија. Бербатов лани никој не го есапеше, ама сезонава растура. Има среќа што тренерот верувал во него, и почнал голови да дава. Да е некој друг, веројатно веднаш ќе го продадеше. И Меси да не игра како што игра, никој нема да го сака, нормално. Сите ние сакаме играчите на секоја утакмица да даваат 200% од себе. Ако некој игра лошо, а никој не го критикува, тој ќе си мисли дека играл добро и така ќе продолжи. Така се прави контраефект. Фергусон со срце и душа е во Манчестер. Сите останати се платеници.
Јас сметам дека шампионот е прилично добро познат, непоразен до крај. А исто и првите четири на табелата. Нема потреба мене да ме коментираш, шо убо, не ме ни читал - шо има да ме читаш ко уште од тогаш ко почнавме за „големата четворка“ секој муабет го истеруваш во друга насока само оти не можеше да го извајш ко шо ти одговара. Слично ко сега, не ме ни читал. Еве Давор, плукал по тимот. Па шо? Плукал оти Челзи од 2008 година оди наназад и само наназад за да доживее најниско ниво против Интер во фебруари и од тогаш наваму само да хибернира и следна сосотоба ќе биди кома. Оти плукал и плачел Давор, оти не верувал во тимот.... Во шо и кого да верува? Вие големите навивачи манчестерјунајтедовски нели верувате во своите? За сега Белион и Клеберсон да се подолу од аматери. Не, вие верувате во Алекс Фергусон, пошто има зошто да верувате. Исто ко шо навивачите на Челзи му варуваа на Карло Анчелоти зошто имаа зошто. Сега нема зошто да му веруваат пошто, ќе се повторам пак, не знај шо прај и нема никаква желба да продолжи по прав пат. А сепак, некои и сеуште му веруваат и то многу, тука јас гледам големина кај некои навивачи на Челзи за разлика од чукачите в гради од Манчестер кои не виделе шо е нешто слабо кај својот тим досега, и оние викачине од Енфилд, кои против Болтон ги имало околу 32 илјади а Енфилд збира 45 илјади. Абе сето навијачишта.

A

apidrone

Гостин
Јас сметам дека шампионот е прилично добро познат, непоразен до крај. А исто и првите четири на табелата. Нема потреба мене да ме коментираш, шо убо, не ме ни читал - шо има да ме читаш ко уште од тогаш ко почнавме за „големата четворка“ секој муабет го истеруваш во друга насока само оти не можеше да го извајш ко шо ти одговара. Слично ко сега, не ме ни читал. Еве Давор, плукал по тимот. Па шо? Плукал оти Челзи од 2008 година оди наназад и само наназад за да доживее најниско ниво против Интер во фебруари и од тогаш наваму само да хибернира и следна сосотоба ќе биди кома. Оти плукал и плачел Давор, оти не верувал во тимот.... Во шо и кого да верува? Вие големите навивачи манчестерјунајтедовски нели верувате во своите? За сега Белион и Клеберсон да се подолу од аматери. Не, вие верувате во Алекс Фергусон, пошто има зошто да верувате. Исто ко шо навивачите на Челзи му варуваа на Карло Анчелоти зошто имаа зошто. Сега нема зошто да му веруваат пошто, ќе се повторам пак, не знај шо прај и нема никаква желба да продолжи по прав пат. А сепак, некои и сеуште му веруваат и то многу, тука јас гледам големина кај некои навивачи на Челзи за разлика од чукачите в гради од Манчестер кои не виделе шо е нешто слабо кај својот тим досега, и оние викачине од Енфилд, кои против Болтон ги имало околу 32 илјади а Енфилд збира 45 илјади. Абе сето навијачишта.
Ете и зошто не се ни трудам да те читам. Не сакам твоето „шоу“ да пречи на другите постови. Челзи од 2008 оди наназад? Лани ги победи Манчестер Ј., Арсенал и Ливерпул (пак ќе кажам, екипите од 4ката), и тоа по 2 пати. Даде над 100 гола. Изгуби од екипа која подоцна стана европски шампион, од тренер кој одлично ги познава играчите кои довчера ги тренираше. А истиот тој тренер го елиминираше Јунајтед во 2004та. И тоа со Порто. Арсенал кога беше шампион без пораз, доминираше во ПЛ. Со Анри, Вилтор, Пирес... Манчестер го продаде најдобриот играч, а не донесе ниту приближно звучно засилување. Сеуште се држат. Додека се држи Ферги, ќе се држи и Манчестер. За понатаму ќе видиме. Далеку од тоа дека Манчестер немал тешки моменти. Април - Мај 2007 играа без Видиќ и Фердинанд, па со Милан на ОТ играа со Керик и Евра како стопери. Оваа сезона Манчестер нема пораз, ама далеку од тоа дека доминира. Имаме зошто да веруваме во Ферги, многупати докажал дека знае како. Имаме и зошто да веруваме во играчите, бидејќи покажаа дека со срце играат за клубот. И пак се враќаме на муабетот за „вештачка екипа“, „издишана топка“... Што сме ние криви што вашите играчи нема кој да ги мотивира да почнат да ги оправдуваат парите кои ги добиваат за плати? Да не сакате САФ да ви го пратиме... Костурот на екипата (без Карваљо) ви е горе доле ист веќе неколку години. Зошто никој не игра како што треба? Затоа што на Челзи му треба време да се навикне на освојување титули. Исто како пред 2 години, кога Ливерпул беше втор, а ја изигра најдобрата сезона последните 20 години (10 откако јас пратам ПЛ). Го изгубиле менталитетот за титули. Челзи уште го нема. Собрале неколку добри играчи набрзинка, освоиле 2-3 титули... Се знаеше, штом падне Роман, паѓа и Челзи. Штом падне шеикот од Шити, паѓаат и тие. Ама ако паднат Глејзерс, Манчестер нема да падне. Знаеш зошто? Зашто Манчестер е бренд, шо би рекол Амди Бајрам, Кока Кола е за останатите екипи во Англија. Лани Сити 4то место беа до 38 коло, кога изгубија од Тотенхем, дома. Дали навивачите на Тотенхем се откажале од клубот до пред тоа коло? Вистинските - не. Зошто ниеден играч од најдобрите (Кака, Роналдо, Меси) никогаш не би отишол во Сити? Затоа што знаат дека и покрај големите пари, кариерите ќе им пропаднат. Белион и Клеберсон.... Исто ко вие што не верувате во Стариџ, Сидвел и такви анонимци.... Само што вие не верувате ни во Дрогба, кој лани беше најдобар стрелец. Ние лани не верувавме во Бербатов, затоа што претходно не покажал што знае. Оваа сезона е топ голгетер. Башка многу повеќе пари беа дадени за Бербатов отколку за Дрогба. Вие веднаш штом Челзи ќе почне слабо да игра, го плукате. А се јачавте на почеток на сезона...

В

Вори

Гостин
Шо е работта саа сине? Се навреди ли оти ти кажах така? Па и јас не сам Бугарин, нема шо да се навредувам, сфакам те на шала. :)
За доброто на форумов би те замолил веќе да не ме цитираш.Им здокурчивме на останатите членови,кои очигледно само сеир гледаат...

Манчестер се најдобри,имаат титули и историја.Челзи па е вештачки клуб со 4 титули во ПЛ и ниту една во ЛШ.Тим без никаква историја.Кога ќе падне Роман ќе падне и Челзи.

Завршено!

F

fantomX

Гостин
Ете и зошто не се ни трудам да те читам. Не сакам твоето „шоу“ да пречи на другите постови. Челзи од 2008 оди наназад? Лани ги победи Манчестер Ј., Арсенал и Ливерпул (пак ќе кажам, екипите од 4ката), и тоа по 2 пати. Даде над 100 гола. Изгуби од екипа која подоцна стана европски шампион, од тренер кој одлично ги познава играчите кои довчера ги тренираше. А истиот тој тренер го елиминираше Јунајтед во 2004та. И тоа со Порто. Арсенал кога беше шампион без пораз, доминираше во ПЛ. Со Анри, Вилтор, Пирес... Манчестер го продаде најдобриот играч, а не донесе ниту приближно звучно засилување. Сеуште се држат. Додека се држи Ферги, ќе се држи и Манчестер. За понатаму ќе видиме. Далеку од тоа дека Манчестер немал тешки моменти. Април - Мај 2007 играа без Видиќ и Фердинанд, па со Милан на ОТ играа со Керик и Евра како стопери. Оваа сезона Манчестер нема пораз, ама далеку од тоа дека доминира. Имаме зошто да веруваме во Ферги, многупати докажал дека знае како. Имаме и зошто да веруваме во играчите, бидејќи покажаа дека со срце играат за клубот. И пак се враќаме на муабетот за „вештачка екипа“, „издишана топка“... Што сме ние криви што вашите играчи нема кој да ги мотивира да почнат да ги оправдуваат парите кои ги добиваат за плати? Да не сакате САФ да ви го пратиме... Костурот на екипата (без Карваљо) ви е горе доле ист веќе неколку години. Зошто никој не игра како што треба? Затоа што на Челзи му треба време да се навикне на освојување титули. Исто како пред 2 години, кога Ливерпул беше втор, а ја изигра најдобрата сезона последните 20 години (10 откако јас пратам ПЛ). Го изгубиле менталитетот за титули. Челзи уште го нема. Собрале неколку добри играчи набрзинка, освоиле 2-3 титули... Се знаеше, штом падне Роман, паѓа и Челзи. Штом падне шеикот од Шити, паѓаат и тие. Ама ако паднат Глејзерс, Манчестер нема да падне. Знаеш зошто? Зашто Манчестер е бренд, шо би рекол Амди Бајрам, Кока Кола е за останатите екипи во Англија. Лани Сити 4то место беа до 38 коло, кога изгубија од Тотенхем, дома. Дали навивачите на Тотенхем се откажале од клубот до пред тоа коло? Вистинските - не. Зошто ниеден играч од најдобрите (Кака, Роналдо, Меси) никогаш не би отишол во Сити? Затоа што знаат дека и покрај големите пари, кариерите ќе им пропаднат. Белион и Клеберсон.... Исто ко вие што не верувате во Стариџ, Сидвел и такви анонимци.... Само што вие не верувате ни во Дрогба, кој лани беше најдобар стрелец. Ние лани не верувавме во Бербатов, затоа што претходно не покажал што знае. Оваа сезона е топ голгетер. Башка многу повеќе пари беа дадени за Бербатов отколку за Дрогба. Вие веднаш штом Челзи ќе почне слабо да игра, го плукате. А се јачавте на почеток на сезона...
Челзи ја заврши сезоната со еден единствен бод пред Манчестер Јунајтед кој претходното лето пушти двајца страшни играчи во Кристијано Роналдо и Карлос Тевез. Тој бод значеше титула која поштено се прослави еден мајски ден, ама следниот ден веќе се враќаме во реалноста. Менаџер кој го победи Манчестер Јунајтед со Порто? Дали то е тој Манчестер Јунајтед со Белион и останати кои се предмет на исмевање на навивачите на Манчестер Јунајтед сега? То со Порто беше една сезона претходно, така мислам иди.
Вие не знајте шо се то тешки моменти точно зато шо верувате во Фергусон кој знај шо прај. За разлика од Анчелоти, кој не знај. Кај и не знај шо прај, не е ни заинтересиран за било шо.
Нема пораз, ама не доминира? То е смешно. Секако дека доминира.
За шо си ти крив бре? Кој тебе прво негде те прозива за нешто? Ти, паднато непаднатиот борец Дено, Жанчу и уште некој сличен се појавивте да кажувате зошто Давор плукал по тимот на Челзи и „плачел“ за моменталната сосотјба на Челзи. Кој по ѓаволите те прозва тебе за нешто? Не знам дали беше ти или некој друг, по дуелот со Арсенал последно шо прочитав на темава, имаше напишано како тој пред некое време ни кажал оти Челзи одел надолу заради не знам шо а сега во ф.к. Челзи се праеле како тие знаеле одамна оти то ќе се случи. Немав волја тогаш да пишувам за тој лешпер, кој очигледно не знај шо праев муабет овде со еден фан на, Баерн ли беше не ми текнува, 20 минути пред реваншот против Интер во фебруари - како после првиот дуел со Интер заклучив дека Челзи е крајно еднодимензионален тим, без играч кој можи да напрај разлика, и не гледам шо ќе му биди тешко на Мурињо да ја заврши работата (му дадов и проценти, 80% за Интер и 20% за Челзи мислам беа). Одговорот на членот беше дека ќе прајме муабет по натпреварот. И праевме муабет по натпреварот, ама само да ми констатира дека и тој видел то шо јас му кажав пред натпреварот и иако гледа тешки времиња пред Челзи ми рече да не се откажувам оти ќе биди подобро. Очигледно е дека не е подобро, напротив, многу полошо е. Ама исто ко шо е полошо, така и јас не се откажав и не се откажувам.
Ко шо рековме, имаше еден таков падобранец-лешпер, ти или некој друг, сеедно е то. Битно е шо ни ти ни тој, ама појма немате за ништо во врска со Челзи, а јадите гомна и двајцата. Никој не рекол дека Дрогба е лош играч, дури ни јас на кого Дрогба не му е најомилена појава. Но Дрогба не е квалитет од светкса класа, никогаш не бил и никогаш нема да биди. И не знам шо толку таа констатација некој шо не би требало да има, има потреба да ја разгледува и омаловажува иако нема појма како да го направи тоа.

A

apidrone

Гостин
Да го скратам цитатот... Челзи даде над 100 гола лани. 2004та во Манчестер беа со ван Нистелрој, Форлан па и Роналдо во екипа. А кажи ми ти со што Белион покажал дека треба да се верува во него? Било кога? Или Џемба Џемба? Да биле добри, ќе останеле во Манчестер (освен ако не биле премногу добри, па да отидат во Реал). А иначе доминација е она на Барселона, кај шо дава по 3-4 гола на секоја утакмица, а не ова на Манчестер. Кога веќе толку инсистираш дека ние не знаеме за тешки моменти, можеби и си во право. Немаме играч кој при изведување на клучен пенал ќе се лизне. Ете и сам си призна дека не веруваш во ланскиот најдобар стрелец. Ама проблемот очигледно не е во екипата, туку подлабоко.
Баш ме боли мене и за Баерн, и за Арсенал, и за Интер, и за утакмиците меѓу Интер и Челзи... Ја може не киснам на нет за сите информации во врска со Челзи (и да се распушти, пак мирно ќе спијам), може и не гледам сезонава ПЛ пошо не ја даваат на ТВ, ама доволно пратев досега, за да знам дека проблемот е во клубот, а не во играчите.
А кога велам „што сме ние криви“, мислам на сите фанови на Манчестер, пошо вие генерализирате како „навивачите на Манчестер се лупаат у гради“ и сл. Го цитирав конкретно Даворчо заради тоа што пцуе и се расправа со сите, а не затоа што плаче, пошо не е единствен. Тебе никој не те спомна, само што твојот ограничен интелект не е способен да го сфати тоа. Склон си кон расправии и докажување на некои небулози. Фетиш ти се таквите работи, а јас не сакам со такви индивидуи да се замарам. Поздрав

B

BooBojan

Гостин
Со ова болдираново се е кажано!:toe::toe:

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Никој не рекол дека Дрогба е лош играч, дури ни јас на кого Дрогба не му е најомилена појава. Но Дрогба не е квалитет од светкса класа, никогаш не бил и никогаш нема да биди.
На тва погооре, може само да се насмејам :) Браво за тва колко си реален. Ме потсетуваш на РЕАЛНИТЕ коментааре на Јохн Галт. :)

Роман мислеше дека со истите фудбалеере шо возеше Мурињо, ке може да возе додека ги држат нозете. Роман е еден обичен лангидар шо нема појма од фудбал. Он мисле фудбало е как сите бизнисе, вложуви, вложуви и после бери плоодове... хаха :) Од почетоко на сезоонта знаеех оти таа ке биде приказната на Челзи, бех убеден и на ного членови на форумо им го кажуваах тва. Најголема причина за тва мислење е шо Челзи нема играчки кадар. Челзи располага со едно 11-12 квалитетни играче (шо питање е и они колку се квалитетни) и сака да оде на титула. Челзи нема никаква клупа. А и тие шо ги има на клупа, пази Анчелоти, 1,2,3 коло коо тепаше по 5-6 разлика, на резлтат 3,4-0 не ги пушта тие деца по 19-20год да осетат как се игра фудбал, пушта Есиен, Калу, Рамиреш, тие шо треба да ги троше на крај сезона. А сега, ке ги пушта од прва мин. да играат со Астон Вила, Јунајтед, Арсенал... Според мене, Анчелоти е ного лош тренер, ги троше играчето коо не треба, нема никаква организираност, не планира. За разлика од него, Ферги до крај сезона знаа и има испланирано Гигс и компанијата на кои утакмици "смејат" и по колку минути ке играт, и нема да играл и на 30 и 10 години сјајно :) Ме нервира коо ке прочитам у весник, Челзи го отпушти тренерот. Роман сака инстант резултате, бутни прачка-пиј вино. Голема нестратегија. Остави тај тренер, остави го Грант, Сколари, дај му шанса. Не ми е јасно зашо ги склучуват тие договооре коо никој не ги почитува до крај. Глупости. Значи според мене, на Челзи му треба нов газда, нов тренер, и едно 5-6 нови играче. Сакам да кажам оти на Челзи му треба ремонт. :)

M

mercenary

Гостин
Javier Hernandez Chicharito Van Nistelrooy shades.gif

Лелеее која среќа ја има детево... X_X

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.818
Поени од реакции
11.445
Детето е напаѓачиште, ги буши сите :icon_mrgr

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Ако Венгер беше платеник ке прифатеше една од понудите за Реал Мадрид или Франција... Овие двата, Сер Алекс и Арсен се можеби најпредадените менаџери, на својот тим... Целосно се посветени....

--- надополнето ---

Ту, ама се изначитав коментари/цитати, а заборајв да кажам зошто дојдов на темава...

Секоја чест за Чичарито... Браво за голот

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Ако Венгер беше платеник ке прифатеше една од понудите за Реал Мадрид или Франција... Овие двата, Сер Алекс и Арсен се можеби најпредадените менаџери, на својот тим... Целосно се посветени....

--- надополнето ---

Ту, ама се изначитав коментари/цитати, а заборајв да кажам зошто дојдов на темава...

Секоја чест за Чичарито... Браво за голот
Toa e tocno, zatoa se i dvata menadzeri so najdolg staz vo Premier ligata pa i vo svetot vo momentov!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom