Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Хмммм..., интересна статија!!!!
Да се надоврзам на статијава која не само што е интересна туку и вистинита.
Минатата сезона знаеме кој даваше голови во последните минути Арсенал во првиот дел од сезоната мислам имаше повеќе такви постигнати голови но Манчестер го престигна во продолжение од сезоната и во тие моменти почна да го напаѓа врвот во Англија што резултираше на крај со титула.
Ова е реалност и затоа немаат право манчестеровците да ја спорат статијата.
Тие пресметките што се правеа за тоа дали било во ред што судијата дозволил да се играат 6 минути се сосема непотребни и ова е подарена победа на Јунајтед.
Во Италија Шпанија и во другите лиги не надополнуваат време ако некој задржува време(во конкретниов случај по постигнување погодок).
Ако се задржува време судијата покажува жолт картон и продолжува играта а не надополнува време.
Тоа надополнување само во Бразлиско го има доколку во судиското продолжение има повреда некоја а не измени голови и триста глупости.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.710
Поени од реакции
43.720
Да се надоврзам на статијава која не само што е интересна туку и вистинита.
Минатата сезона знаеме кој даваше голови во последните минути Арсенал во првиот дел од сезоната мислам имаше повеќе такви постигнати голови но Манчестер го престигна во продолжение од сезоната и во тие моменти почна да го напаѓа врвот во Англија што резултираше на крај со титула.
Ова е реалност и затоа немаат право манчестеровците да ја спорат статијата.
Тие пресметките што се правеа за тоа дали било во ред што судијата дозволил да се играат 6 минути се сосема непотребни и ова е подарена победа на Јунајтед.
Во Италија Шпанија и во другите лиги не надополнуваат време ако некој задржува време(во конкретниов случај по постигнување погодок).
Ако се задржува време судијата покажува жолт картон и продолжува играта а не надополнува време.
Тоа надополнување само во Бразлиско го има доколку во судиското продолжение има повреда некоја а не измени голови и триста глупости.
:pos2::pos2::pos2:

Шо збориш ти бе???

Па Ливерпул освои најмногу поени во последните 10-тина минути лани...после нив мислам дека беа Арсенал,па потоа Манчестер...

Но те сфаќам...Нит со Милан,нит со Челзи неможеш да се израдуваш на титула веќе 3-4 години,па сеа само ти останува да плачеш

Едит: И да..кога постигнува Челзи гол на крај тогаш е убаво нели??

Прочитај го цитатот што го има во потпис еден фан на Челзи,па се што ти е нејасно ќе ти се разјасни..

F

fantomX

Гостин

Прочитај го цитатот што го има во потпис еден фан на Челзи,па се што ти е нејасно ќе ти се разјасни..

Да не се мачите еве ќе кажам, фудбал се играло, се игра и ќе се игра се дур судијата не свирни за последен пат на натпревар и покажи дека треба да се оди кон соблекувалните.

Е сега, има некои коментари одделни, како статијата на „легендата“ од судија Грем Пол за Дејли Меил, во која се вели дека Фергусон дава до знаење на судиите на Олд Трафорд дека треба да се игра се дур Јунајтед не победи. Не би ме чудело и да е така, сепак Фергусон е во прашање, но со оглед на „поведението“ на Пол, сметам дека претставува само рутинска одработка за тоа што е платен од Меил, да поднапиши нешта, како судиски експерт демек.
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1214932/GRAHAM-POLL-Its-time-stop-clock-watching-pressure-refs-Old-Trafford.html

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
За ова секогаш сум го мразел Манчестер.Судиите мора да досудат поголемо продолжение кога губи Јунајтед:nenene::nenene:
Да да, вчера почнавте да гледате фудбал и суделе големи продолженија. Освен ова кое беше оправдано, секогаш судат продолженија од 3 минути за Јунајтед така да не мора само да јадете гомна на секое. И не е крив Јунајтед што кога другите екипи имаат убав резултат лежат по терен и не играат фудбал, а кога ќе примат на крајот гол е не требаше, судијата ова Ферги она.
Ај гледајте си ги вашите клубови кој многу повеќе од јунајтед постигнувале голови во последни моменти и не се правете паметни!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
За ова секогаш сум го мразел Манчестер.Судиите мора да досудат поголемо продолжение кога губи Јунајтед:nenene::nenene:
Па ако се навистина добар тим тие против кој играме, и да е така, ќе си го сочуваат водството. Ако навистина ја заслужиле победата, како што некои рекоа за Сити, само што навистина не знам дали го гледаа натпреварот или внуци пазеле.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Па ако се навистина добар тим тие против кој играме, и да е така, ќе си го сочуваат водството. Ако навистина ја заслужиле победата, како што некои рекоа за Сити, само што навистина не знам дали го гледаа натпреварот или внуци пазеле.
А што, имаше и такви кои рекле дека Шити заслужиле бод или пак победа? :pos2:
Изгледа не го гледале натпреварот, очајниот шити кој ако не згрешеа нашите, немаше ни голот да го види на Олд Трафорд камоли да земеше бод.
Ама разбирам, на некој му е страв од Јунајтед и нормално да си присакува да губиме бодови:vozbud:

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Чудна работа ова со Манчестер,ама озбилно многу пати победиле така...

В

Вори

Гостин
Аман бе?
Уште не разбирате дека до крај се игрра фудбал?
Као што вика Фантом,тоа е големината не некоја екипа,карактерот..
Затоа Манчестер и постигнувал голови на крај и освојувал бодови.
Ние со Хул дадовме на крај..тепавме.Со Стоук на крај,тепавме..затоа дур не свирне судијата,и не означи крај,се игра фудбал.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Ако е така,не треба да се буниме и за Барса...кога даде гол Иниеста...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.765
Поени од реакции
11.270
Аман бе?
Уште не разбирате дека до крај се игрра фудбал?
Као што вика Фантом,тоа е големината не некоја екипа,карактерот..
Затоа Манчестер и постигнувал голови на крај и освојувал бодови.
Ние со Хул дадовме на крај..тепавме.Со Стоук на крај,тепавме..затоа дур не свирне судијата,и не означи крај,се игра фудбал.
Така е...тоа е разликата меѓу голем тим и нискоразредни екипи од завчера...

В

Вори

Гостин
Даде регуларен гол.
А,друго е што судијата не заеба.
Ај да не зборам за овој меч ја,да не ме банираат..некој од модераторите за тој клуб.

Така е...тоа е разликата меѓу голем тим и нискоразредни екипи од завчера...
Ако мислиш на Челси нискоразреден тим,грешиш.
Секогаш биле на врвот..3-4-5-6 место..немаат историја како Манчестер и Ливерпул ама не се нискоразредни.
Исто така поголемиве екипи добиваат повеќе уживања кај судиите одколку помалите.
Друго е коа Лампард ќе му викне на судијата да суди фаул и овој ќе досуи,друго е Шарнер од Виган ко ке му викне..

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
6.993
Поени од реакции
1.451
Let’s examine the injury time and see if we got lucky or not.
From re-winding the TV on Sky+, it’s clear to see that the referee got it spot on.
Craig Bellamy scored City’s 3rd on 89:55
The game does not restart until 91:01. One minute and six seconds have been wasted and will be added onto the original four minutes of added time, taking it to at least 95:06
Michael Carrick was brought on to replace Anderson. All substitutions add 30 seconds onto added time, taking it to 95: 36
Owen scored the winner on 95:28, meaning the game was still 8 seconds within added time.
So all the people out there saying Fergie bribed the ref and screaming “Conspiracy” can see plain and simple that we won the game fair and square.

The best team won.
And in case you forgot, Manchester is RED!
Мало потсетување.Еве го и изворот.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.765
Поени од реакции
11.270
Ако мислиш на Челси нискоразреден тим,грешиш.
Секогаш биле на врвот..3-4-5-6 место..немаат историја како Манчестер и Ливерпул ама не се нискоразредни.
Исто така поголемиве екипи добиваат повеќе уживања кај судиите одколку помалите.
Друго е коа Лампард ќе му викне на судијата да суди фаул и овој ќе досуи,друго е Шарнер од Виган ко ке му викне..

Чил...мислам на сити и останатите...Челзи се одамна во елитата и големата 4ка...знам :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom