Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Без нервози ќе ве молам, одете лапнете Дијазапам4е, може ќе видите дека сте обично лајно во споредба со големиот Јунајтед. Тоа е факт. А пред фактите и Боговите молчат. Ајде тешете се и дрвете го, јас прекинувам :D
Пушти во недела на сител во петнаесет до седум...:music3:

G

Gray Foxx

Гостин
Треба да знаеш дека е неспоредливо она что с еосвојувало до раните 90 ти години во минатиот век кога фудбалот не беше толкав бизнис (сети се на ПСВ, Звезда, Стеауа, Нотингем Форест, Астон ВИла и слично) и она што се освојува сега. Ако шеикот од Сити реши да го лоцира своето богатсво во Динамо Загреб тогаш и Динамо ќе биде врвен тим. Значи не вредат некои паралели со минатото и сега, може да не се случела несреќата 60 тите годии ќе сте биле потрофејни арно ама... Инаку кога се прават споредби треба да се гледа во последните 10 ина години само, откако драстично се смени фудбалот како најважна споредна работа на светот.

Треба да знаете дека сега има голема конкуренција догодина ако Ливерпул добие свеж капитал со веќе силниот Челзи и се посилниот Манчестер Сити тешко ќе биде да освојувате трофеи. А уште потешко во Европа покрај гиганти како Реал Барса Интер....
Мајко моја па што прочитав во моментов?
Кои 90 ти години бе Мици бе?
Па Ливерпул треба да ги стаиш во таа доба, не Јунајтед.
Значи ако одиме според твојата логика сега е далеку потешко да триумфираш во националното првенство од порано, значи Јунајтед е далеку над Ливерпул. Се контрираш тотално...
Ако гледаме последните 10 години шо ке заклучиме кога ке собереме Ливерпул и Јунајтед трофеи.
Манчестер 11 ПЛ 2 ЛШ 3 ФА Куп 3 Лига Куп
Ливерпул 0 ПЛ 1 ЛШ 1 ФА Куп 2 Лига куп.
Уште ли се двоумиш кој е поголем клуб?
И едно прашање зошто константно ми ги ставаш Интер во светски клубови? М?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.743
Поени од реакции
43.907
Леле , која плачипи*ка си! Кога губи Манчестер , неможеш да се соочиш со реалноста. Судиите да не се криви? И нас не ни играше најдобриот играч , па што пак ви го начукавме.:helou:
Ама бар си го сака тимот, како и сите навивачи на Манчестер. Си ги сакаат тимот,тренерот и играчите и кога губат! А не како вас на секој кикс пола од вашиот фан клуб пцуете по играчите и по Анчелоти. Едно време ќе го продававте Малуда,ќе го бркавте Карло,неможевте да го смислете Лампард,а сега одеднаш,кога веќе титулата е осигурана 99% станаа богови. Еднаш дури планиравте и да ги бесете,стрелате,ги праќавте дури и у Аушвиц.

A

Alexander Nevsky

Гостин
Кое плачење даваат овие од Јунајтед:baeh:
Ве нема подобри:vozbud:

F

fantomX

Гостин
Toкму тоа де. Знаеш може, колку сакам да останеа Роналдо и Тевез остарени и по 5 години не една, наместо да си одат? Никој да не доаѓаше...Друго е кога е воигран тимот а друго е кога носиш двајца тројца нови и се`мора да учат отпочеток како работи тимот. :)
Сакаш да ми кажиш оти во ageing тим подобро е шо недошло ниедно реално засилување (Жирков бар засега не се покажа ко таков)? :)
Па Интер многу прецизно покажа дека не си во право.

Епа тоа сакам да го кажам и покрај многуте проблеми сезонава нас образот пак ни е обелен. Само спореди сезона на Ливерпул и сезона на Манчестер. Таму си замина Чаби Алонсо далеку понезначаен играч од Роналдо и Тевез и погледни ја само табелата, во Декември цел месец без првичните штопери и нивните резерви, огромна неправда на Стемфорд Бриџ за Јунајтед( Олд Трафорд не го спомнуам, заслужено си тепаше Челзи), казна за Рио за мавање со лакт од 4 натпревари, Жерард го прави истото ни парична казна не добива.
Така да точно е дека стасавме до нивото на патетичност кое го имаше Челзи изминативе сезони и доказ за тоа е дека и англичаните се избрукаа во Европа бидејки нема кој да ги брани боите на Англија-Јунајтед, а тоа е резултат на повторно градење на екипа од семоќниот со приходи од преку 80 мил фунти и ке повторам БОРБА ЗА ТИТУЛА до крај на сезона.
Замисли ситуацијата да беше во Челзи таква, еве на пример Лампард да си отидеше летото или Дрогба? :)
Ајде ајде, огромна неправда, ко Тери да заслужи со нешто да се слизни во Москва...:icon_mrgr
Иако копилето Еванс намерно изврши обид за убиство над Дрогба, тука можиме да ја бараме кармата. Но како и да е, небитно сега.

Како нема? Да не не играше Јунајтед случајно во Европа сезонава? Играше, ама и тој „се испосра“. Не ко Челзи, ама и тие не поминаа поарно.
Лампард или Дрогба или и двајцата да вредеа по 80 милиони фунти лично би ги испратил. Додуша за Лампард ќе видиме прво, ама Дрогба без размислување, со „Друже Тито ми ти се кунемо“, пошто нели Тито го викала мајка му ко мал.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мајко моја па што прочитав во моментов?
Кои 90 ти години бе Мици бе?
Па Ливерпул треба да ги стаиш во таа доба, не Јунајтед.
Значи ако одиме според твојата логика сега е далеку потешко да триумфираш во националното првенство од порано, значи Јунајтед е далеку над Ливерпул. Се контрираш тотално...
Ако гледаме последните 10 години шо ке заклучиме кога ке собереме Ливерпул и Јунајтед трофеи.
Манчестер 11 ПЛ 2 ЛШ 3 ФА Куп 3 Лига Куп
Ливерпул 0 ПЛ 1 ЛШ 1 ФА Куп 2 Лига куп.
Уште ли се двоумиш кој е поголем клуб?
И едно прашање зошто константно ми ги ставаш Интер во светски клубови? М?
Абе ти нејкеш да разбереш тоа го кажав не за да ти докажувам дека некој е подобар или не со факти туку да укажам дека титулите до тогаш се на некој начин фудбалски освоени а последниве години кога парите се во игра во огромни количини се клучниот фактор. Не се побивам само сакам да ти укажам дека се неспоредливи статиските од минатото и сега во задњи 10 ина години како што тргна да зборуваш дека Челзи нема историја а Јунајтед има, и ти укажав дека Ливерпул им апоголема историја само.

Не ти докажувам кој е поголем клуб, тоа се детски муабети:smir: Само да разграничиш дека оваа сезона сте зад Челзи а ако останете со ист состав догодина веројатно ќе с еборите за 3 тото место. ТОа е реалноста сакал ти или не. И ВАРДАР беше најголемиот македонски клуб ама ај да викаме сега еее ВАрдар 1987 што беше кога сега ќе испадне од лига !!!!!
А реалноста е дека во моментов Манчестер не е меѓу 10 те играчки најдобри клубови во Европа , ако не 10 те сигурне не е меѓу првите 5, каде што според реномето би требало да биде нели?

F

fantomX

Гостин
Ама бар си го сака тимот, како и сите навивачи на Манчестер. Си ги сакаат тимот,тренерот и играчите и кога губат! А не како вас на секој кикс пола од вашиот фан клуб пцуете по играчите и по Анчелоти. Едно време ќе го продававте Малуда,ќе го бркавте Карло,неможевте да го смислете Лампард,а сега одеднаш,кога веќе титулата е осигурана 99% станаа богови. Еднаш дури планиравте и да ги бесете,стрелате,ги праќавте дури и у Аушвиц.
Во Аушвиц, со камион, јас лично шофер.
Кога имаш нешто вакво....
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1262115/Chelsea-players-fourth-best-sports-team-paid-world-BUT-Premier-League-make-10.html
....имаш проблем со некој кој го цица омилениот ти клуб, а игра ко дооден. Ко шо рековме, то е проблем.

Дебелио не ми го чепкај, не знам кој тренер со никаква реална квалитетна новина по три години мизерност на една копачка екипа сега е на натпревар до титула и уште еден до национален куп + на три погодоци од рушење на рекордот по голови во една сезона (моментално се 95, 97 е рекордот на МЈ), и блиску до бројката од 100 погодоци во сезона, нешто шо Венгер одамна го сака со о-напаѓачиштата од Арсенал, а не се ни блиску до тоа, бар досега.

G

Gray Foxx

Гостин
Сакаш да ми кажиш оти во ageing тим подобро е шо недошло ниедно реално засилување (Жирков бар засега не се покажа ко таков)? :)
Па Интер многу прецизно покажа дека не си во право.

Ајде ајде, огромна неправда, ко Тери да заслужи со нешто да се слизни во Москва...:icon_mrgr
Иако копилето Еванс намерно изврши обид за убиство над Дрогба, тука можиме да ја бараме кармата. Но како и да е, небитно сега.

Како нема? Да не не играше Јунајтед случајно во Европа сезонава? Играше, ама и тој „се испосра“. Не ко Челзи, ама и тие не поминаа поарно.
Лампард или Дрогба или и двајцата да вредеа по 80 милиони фунти лично би ги испратил. Додуша за Лампард ќе видиме прво, ама Дрогба без размислување, со „Друже Тито ми ти се кунемо“, пошто нели Тито го викала мајка му ко мал.
Оти си буквалист, бранење на бои нормално дека не е 4 финале. Изминативе три сезони на шега стасувавме до 4 финале, а и Челзи. Е тоа е бранење на бои.
Башка да не ги спомнувам грешките на Стемфорд. Во 8 минута Руни сам со Чех, помошникот крева знаменце али репетицијата кажува друго.
Голот на Челзи нерегуларен, фаулот при голот на Челзи исто нерегуларен. Тие се само шо се сеќаам, имаше и друго знам.
За Комјунити Шилдот да не спомнуам нешо Балак и Евра имаше некоја глупост. :)
Така да ја сум горд на Јунајтед сезонава.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.023
Поени од реакции
644
А вашиот болен безобразлук не ви дозволува да прифатите дека сезонава Челзи поштено „ве дупи“
И ке ги "дупи" и понатаму :helou:. Факт е дека Челзи е класа над Јунајтед и над сите други во Премиер Лига сезонава.

F

fantomX

Гостин
Оти си буквалист, бранење на бои нормално дека не е 4 финале. Изминативе три сезони на шега стасувавме до 4 финале, а и Челзи. Е тоа е бранење на бои.
Башка да не ги спомнувам грешките на Стемфорд. Во 8 минута Руни сам со Чех, помошникот крева знаменце али репетицијата кажува друго.
Голот на Челзи нерегуларен, фаулот при голот на Челзи исто нерегуларен. Тие се само шо се сеќаам, имаше и друго знам.
За Комјунити Шилдот да не спомнуам нешо Балак и Евра имаше некоја глупост. :)
Така да ја сум горд на Јунајтед сезонава.
Па фала Богу дека јас истото го зборувам. Само ти го формулираш како „бранење на бои“, а јас како „успех во Европа“.
И пак фала Богу, тоа е зошто Челзи е најслаб сезонава после 6+ години од Роман Абрамович.

Фаулот при голот беше фаул, Флечер оти е безобразен копач без никаков осет е друга работа. Голот, не можам да спорам пошто не видов јасна снимка. Можеби имаше фаул, можеби не.
Комјунити Шилдот, не ми го чепкај Балак, тенек мој! Евра затрчан со топка, тој му застана ко ѕид пред него. Евра, нормално, буквално одлета ко ветрушка. :icon_mrgr

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.743
Поени од реакции
43.907
Во Аушвиц, со камион, јас лично шофер.
Кога имаш нешто вакво....
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1262115/Chelsea-players-fourth-best-sports-team-paid-world-BUT-Premier-League-make-10.html
....имаш проблем со некој кој го цица омилениот ти клуб, а игра ко дооден. Ко шо рековме, то е проблем.
Па сеа шо да му праам на Абрамович коа сака да си ги фрла парите? :) Да сум јас на негово место две недели нема денар да им даам да видиш како ќе трчат како коњеви. :toe:

И многу ме нервира тоа што навивачите на Челзи кои плачеа до вчера како мали бебиња сеа ми изиграваат главни фаци,демек освоиле и они една година :tv:

И ке ги "дупи" и понатаму :helou:. Факт е дека Челзи е класа над Јунајтед и над сите други во Премиер Лига сезонава.
Како и обично нели? :pos:
Да беше класа над Јунајтед ќе беше 15 поени напред,а не само еден мочан поен.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.023
Поени од реакции
644
Па сеа шо да му праам на Абрамович коа сака да си ги фрла парите? :) Да сум јас на негово место две недели нема денар да им даам да видиш како ќе трчат како коњеви. :toe:

И многу ме нервира тоа што навивачите на Челзи кои плачеа до вчера како мали бебиња сеа ми изиграваат главни фаци,демек освоиле и они една година :tv:

Како и обично нели? :pos:
Да беше класа над Јунајтед ќе беше 15 поени напред,а не само еден мочан поен.
Верувај еден златен Есиен ( по мене најдобар деструктивец во свет) да играше титулата ке беше осигурана до сега, а друга ке беше приказната и во Лига на Шампиони.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom