Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Леле , која плачипи*ка си! Кога губи Манчестер , неможеш да се соочиш со реалноста. Судиите да не се криви? И нас не ни играше најдобриот играч , па што пак ви го начукавме.:helou:
А да не го занемариме фактот кога дојде да ни честита ЗАСЛУЖЕНА титула сезонава,после дуелот со блекбурн...Е толкава патетика е овој УПЛАФ...:pos:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па според горенапишаното твое 'дело' ти сметаш дека Ливерпул уште е пред Јунајтед во Англија, сметаш дека Порто, Интер и Јуве се пред Јунајтед во Европа, Милан ни одржал лекција во 2005 коа сме биле најјаки, а пази Милан таа година во страшна форма со Стам и Неста позади и Кафу и Малдини по бековските позиции, Кака во врвна форма, Пирло и Гатузо исто, за Шева да не зборуам... Да друже, патетика е твоето. :)
Иначе еден поен зад шаторите Челзи не е нешто патетично нели?
Три титули по ред, ПОИМ ЗА ОСТАНАТИТЕ ЕКИПИ! ;)
Вие изгледа сакате да се слушате само себе си :smir:
Моето дело горе е одговор на твоите бројки кои го правеа Јунајтед најдобар во свет и Англија и споменуваа историја која Челзи ја немал и ќе ја сонувал.

Јас само ти укажав дека ако зборуваш з аисторија Ливерпул е поголем од вас, ако зборуваш за сегашност Челзи е над вас. Ако зборуваш со бројки во Европа да Порто Интер и Јуве се со две титули исто како и вие нели , Интер може и ќе в епомине :smir: Каде е грешката тука во бројките ??????

п.с Екипи како Ајакс Порто па и Милан и Баерн далеку се финансиски послаби од Манчестер а пуспешни во европски рамки каде ги нема оние луѓе кои со децении помагаат на клубови како Манчестер, Јувентус...

G

Gray Foxx

Гостин
Вие изгледа сакате да се слушате само себе си :smir:
Моето дело горе е одговор на твоите бројки кои го правеа Јунајтед најдобар во свет и Англија и споменуваа историја која Челзи ја немал и ќе ја сонувал.

Јас само ти укажав дека ако зборуваш з аисторија Ливерпул е поголем од вас, ако зборуваш за сегашност Челзи е над вас. Ако зборуваш со бројки во Европа да Порто Интер и Јуве се со две титули исто како и вие нели , Интер може и ќе в епомине :smir: Каде е грешката тука во бројките ??????
The stupidity is strong in this one. :)
18 Англија Манчестер- 18 Англија Ливерпул.
Три ЛШ Манчестер- 2 ЛШ Интер, Порто, Јуве.
Де објасни ми според кој болен критериум Ливерпул е поголем од Јунајтед?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Според 5те ЛШ

:baeh::baeh::baeh:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
колку титули има во Европа Ливерпул или тоа не е критериум?

и не е битно секој си е убеден дека неговиот тим е најдобар во свет :smir: Само гледајте малку реално на работите понекогаш

F

fantomX

Гостин
@ fantomX

Значи ако е Челзи најслаб во последните неколку сезони,што да речеме за Јунајтед? Ги изгуби Роналдо,кој беше сеуште официјално најдобриот фудбалер во светот и Тевез кој е класа над Бербатов и над овој Овен. Е сеа дојде Валенсија,изигра супер сезона,дури е и избран во ТОП 11 во ПЛ,но Роналдо и Тевез во споредба со Валенсија и Овен се класа погоре. А Челзи што загуби?? Значи сепак Манчестер е поослабнет од претходните неколку сеозни,отколку што е Челзи ослабнет.

Иначе за пенали поарно да не зборуваме,оти коа ќе ви спомниме пенали сигурно се потсетувате на можеби најболната ноќ откога навивате за Челзи :wink::wink:
Веќе јасно кажав дека освен за Челзи не можам да навлегувам за никој друг тим.
Челзи што „загуби“? Година младост на стара екипа. Немој само ди си ми спомнал искуство или воигрување! Искуството на Балак и Белети не ми носи бодој против Блекбурн на пример, воигрување на екипа која е заедно повеќе од две години без успех е смешно.
Не знам колку е „ослабнат“ Манчестер Јунајтед, но знам дека Челзи е најлош од доаѓањето на Абрамович токму сега. Луис Фелипе Сколари не го рачунам.

За пенали, Тери бар немаше среќа за разлика од напиздениот од Балак, Евра, чија топка одвај се дотркала до голот... :vozbud:

Иначе еден поен зад шаторите Челзи не е нешто патетично нели?
Патетично е, имајќи во предвид дека патетичниот Челзи нема никаква новина во однос на лошите претходни три сезони. Освен, се разбира, искуството... :kesa:

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Само вие гледајте статистика за да видите кој е најдобар клуб , па ќе ве е*е секој што ќе стигне , по 3 пати во сезона.

G

Gray Foxx

Гостин
Според 5те ЛШ

:baeh::baeh::baeh:
колку титули има во Европа Ливерпул или тоа не е критериум?

и не е битно секој си е убеден дека неговиот тим е најдобар во свет :smir: Само гледајте малку реално на работите понекогаш
Затоа не ги болдирав Ливерпул со црвено во првичниот пост нели?
Каде во базата и колевката на фудбалот се наоѓа Ливерпул ке те молам да ми кажеш... Ако знаеш де?

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Без нервози ќе ве молам, одете лапнете Дијазапам4е, може ќе видите дека сте обично лајно во споредба со големиот Јунајтед. Тоа е факт. А пред фактите и Боговите молчат. Ајде тешете се и дрвете го, јас прекинувам :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Патетично е, имајќи во предвид дека патетичниот Челзи нема никаква новина во однос на лошите претходни три сезони. Освен, се разбира, искуството... :kesa:
Toкму тоа де. Знаеш може, колку сакам да останеа Роналдо и Тевез остарени и по 5 години не една, наместо да си одат? Никој да не доаѓаше...Друго е кога е воигран тимот а друго е кога носиш двајца тројца нови и се`мора да учат отпочеток како работи тимот. :)

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
големиот јунајтед 3 пати му го попуши на Челзи.:pusk:

G

Gray Foxx

Гостин
Веќе јасно кажав дека освен за Челзи не можам да навлегувам за никој друг тим.
Челзи што „загуби“? Година младост на стара екипа. Немој само ди си ми спомнал искуство или воигрување! Искуството на Балак и Белети не ми носи бодој против Блекбурн на пример, воигрување на екипа која е заедно повеќе од две години без успех е смешно.
Не знам колку е „ослабнат“ Манчестер Јунајтед, но знам дека Челзи е најлош од доаѓањето на Абрамович токму сега. Луис Фелипе Сколари не го рачунам.

За пенали, Тери бар немаше среќа за разлика од напиздениот од Балак, Евра, чија топка одвај се дотркала до голот... :vozbud:

Епа тоа сакам да го кажам и покрај многуте проблеми сезонава нас образот пак ни е обелен. Само спореди сезона на Ливерпул и сезона на Манчестер. Таму си замина Чаби Алонсо далеку понезначаен играч од Роналдо и Тевез и погледни ја само табелата, во Декември цел месец без првичните штопери и нивните резерви, огромна неправда на Стемфорд Бриџ за Јунајтед( Олд Трафорд не го спомнуам, заслужено си тепаше Челзи), казна за Рио за мавање со лакт од 4 натпревари, Жерард го прави истото ни парична казна не добива.
Така да точно е дека стасавме до нивото на патетичност кое го имаше Челзи изминативе сезони и доказ за тоа е дека и англичаните се избрукаа во Европа бидејки нема кој да ги брани боите на Англија-Јунајтед, а тоа е резултат на повторно градење на екипа од семоќниот со приходи од преку 80 мил фунти и ке повторам БОРБА ЗА ТИТУЛА до крај на сезона.
Замисли ситуацијата да беше во Челзи таква, еве на пример Лампард да си отидеше летото или Дрогба? :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Затоа не ги болдирав Ливерпул со црвено во првичниот пост нели?
Каде во базата и колевката на фудбалот се наоѓа Ливерпул ке те молам да ми кажеш... Ако знаеш де?
Треба да знаеш дека е неспоредливо она что с еосвојувало до раните 90 ти години во минатиот век кога фудбалот не беше толкав бизнис (сети се на ПСВ, Звезда, Стеауа, Нотингем Форест, Астон ВИла и слично) и она што се освојува сега. Ако шеикот од Сити реши да го лоцира своето богатсво во Динамо Загреб тогаш и Динамо ќе биде врвен тим. Значи не вредат некои паралели со минатото и сега, може да не се случела несреќата 60 тите годии ќе сте биле потрофејни арно ама... Инаку кога се прават споредби треба да се гледа во последните 10 ина години само, откако драстично се смени фудбалот како најважна споредна работа на светот.

Треба да знаете дека сега има голема конкуренција догодина ако Ливерпул добие свеж капитал со веќе силниот Челзи и се посилниот Манчестер Сити тешко ќе биде да освојувате трофеи. А уште потешко во Европа покрај гиганти како Реал Барса Интер....

п.с би сакал да ми наброиш неколку играчи што потекнуваат од неговата школа од 2000 наваму на пример?

F

fantomX

Гостин
Без нервози ќе ве молам, одете лапнете Дијазапам4е, може ќе видите дека сте обично лајно во споредба со големиот Јунајтед. Тоа е факт. А пред фактите и Боговите молчат. Ајде тешете се и дрвете го, јас прекинувам :D
Фановите на Челзи го прифаќаат фактот дека Челзи нема успешно минато.
А вашиот болен безобразлук не ви дозволува да прифатите дека сезонава Челзи поштено „ве дупи“, благодарение пред се на Карло Ачелоти се разбира, човек кој покажува дека Фергусон не е совршенство со то шо го „толчи“ кај ќе стигне - односно покажува дека има една работа во која има значајно подобри тренери/менаџери од него - тактичката спрема. Но тука не можи да се напаѓа Фергусон, таков е островскиот стил на игра од тие времиња....копачки.

Друго, Абрамович, 2003/04та, Абрамович, пари, 2003/04та..... Ало бе Суљо-вци?! Од тогаш има 6/7 години, дури и некој од тогаш да е за нив, и тогаш да бил 13-14 годишен, сега веќе е, па можам слободно да речам, возрасен, донегде.
Изгледа не ви е јасно дека времето со секоја помината секунда ја гази вашата „теза“ дека Челзи е „од вчера“, така и неговите навивачи. Ама ако, терајте, тоа обострано задоволство нема потреба да се прекинува.
Баш поголема почит и за некој младич шо од пред две години е челзи-јаш, пошто тој период Челзи има болни „за малку“ достигнувања, allmost is nothing....или така нешто беше.... :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom