Barcelona-Real Madrid 26.10.2013 18:00

• Креатор на темата Креатор на темата Beck's
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник?

• Барселона

Гласови: 80 45,7%
  • Нерешено

Гласови: 29 16,6%
  • Реал Мадрид

Гласови: 66 37,7%

• Вкупно гласачи
    175
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Beck's

Гостин
El-Clasico-Copa-Del-Rey-1440x900.jpg
Викендов се игра најголемото дерби на светот, напреварот каде ќе ги одмерат силите вечните ривали на шпанскиот фудбал Барселона и Реал Мадрид познатo како "El Classico".
Нетрпеливоста е голема кога се работи за овие два тима од познати политчки причини кои и ден денеска се присутни со барањето на Каталонците(покраина од каде поттекнува клубот Барселона) да добиваат независна држава.

Од спортски аспект исто така се работи за големо ривалство бидејќи се работи за двата најголеми и најуспешни клубови во историјата на шпанскиот фудбал каде Барса води пред Реал во бројот на официални трофеи со вкупни 81 во однос на Реал кој има 76.

Досега Барса и Реал се сретнале вкупно 224 Пати каде Реал 90 пати завршиле како победници, 86 пати Барса триумфирала додека пак 48 натпревари завршиле без победник.

На овој натпревар се очекува вниманието да биде насочено кон тактиката што ќе биде поставена од новите тренери и во двата клуба Тата Мартино и Карло Анчелоти како и новите звезди донесени во летниот преоден рок, Нејмар во дресот на Барса и Бејл кај Реал Мадрид.

Visca El Barça2145960713mundoemotiincmy8.gif

Тема, фајнали :)
Инаку јас ќе праам малери и ќе гласам за Реал.
Реално Ел Класико си е Ел Класико, без разлика шо моментално Барса е фаворит, оваа утакмица е посебна па ако сака едните нека се први, а другите последни. Се надевам на победа, ако изгуби Барса случајно почнуваме од 0, Реал ќе се врати од нигде никаде и ќе биде во пол-позиција за титулата, така да интересен викенд не чека.

Иако сум фан на реал од шпанскава лига мислам дека ке биде мувла класико ова и ке има малце голови пред се зашто реал не игра ништо посебно и со сите екипи се мачи, и мислам дека ке има повеќе тепање него фудбал како што доста често се дешавало у ел класико :) ДАЈБОЖЕ да грешам и да има добар фудбал и да тепа мадрид :X3:

За мене ова Ел Класико ќе биде најнеизвесно. Имаме нови ликови кои допрва ќе видиме на каков начин ќе ја адаптираат играта и што ќе склопат како тим од она што го имаат. Двајца нови тренери, за прв пат во Ел Класико, едниот докажан со многу дерби натпревари, другиот допрва треба да покаже што знае и како ќе се носи со ривалите. Очекувам надмудрувања и интересни потези од Карло и Тата.
Имаме нови фаци како Нејмар, Бејл и Иско кои за прв пат ќе го почуствуваат жарот на Класико. Овде нема форма, овде е престиж и битка помеѓу двата најголеми ривали. Како фан на Барса очекувам 3 бода. Нека има 90 мин топ фудбал.

Јако че биди бе. Така вика интуицијава, а во последно слабо ме лажи, само шо ливчиња не пишувам за да ги подоголам кладилнициве :D

Очекувам јас брза и динамична игра со голови секако. Ја посакувам победата на Барселона, но мора да си ја заслужат нели.

Шала настрана сите знаеме дека Класико си е Класико, нема тука форма на тим или кој е прв кој последен у табела. Едино нешто што може да биде за Реал слаба точка е како ќе поднесат Иско, Карвахал и Бејл тој „жар“ и галама на Камот. Кај Барса ќе се очекува многу од Нејмар, мене лично желба ми е да игра Карвахал за да видиме дали е тоа што сите очекуваме од фан клубот, многу подбар од Арбелоа и секако дали го заслужува стартниот состав.
Како фан на Реал сакам секако победа на Реал, но ако гледаме реално на ситацијата ќе биде малку тешко. Не типувам никаков резултат, сакам само да има одлична игра, без тепачки и ГЛУМА секако, па нека победи тој што заслужил.

Тепачки ќе нема секако пошто го нема Мурињо.

Прљава игра најмногу очекувам од Арбелоа доколку игра а ќе игра ваљда пошто Анчелоти не верувам да ’ризикува’ со Карвахал.

Епа ќе има, Ди Марија и Роналдо ќе паѓаат како покосени!

А нејмар шо ќе праве, една тава месо е, ако има повеќе ветер сам ќе паѓа по терен нема да има потреба да стартуваат врз него

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom