Барате некој закон?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
SOAD_f

Де те молам да се прецизираш, каков точно престој ти е дозволен. Прочитај го од личната карта, затоа што на странците во Бугарија му се дозволени следните видови престој, за кое претпоставувам дека си упатен:

„Краткосрочното пребиваване“ - за туристи до 90 дена,
„Д'лгосрочното пребиваване“ е:
1. „прод'лжително“ - со дозволен рок за престој до една година;
2. „постојанно“ - со дозволен неопределен рок на престој.

Кажи по кој основ престојуваш во БГ и ќе те упатам.
Ако сакаш и сам можеш да провериш на http://accinfo.persof.com/naview.aspx?type=art&id=249711

Продолжителна лична карта имам сега во моментот, и точно заради неа неможам да работам. Инаку студент сум тука во Софиjа. Ти благодарам многу за законникот , сега немам време ама ке се обидам да наjдам тоа што ми треба. Ако имаш уште некои такви страни те молам испрати ми ги или тука или по порака. Благодарна сум ти однапред:pipi: И да додадам , оваа лична карта jа продолжувам секоjа година ( тоа се подразбира) .

Дознав дека имало закони со кои било уредено полагањето правосуден испит.
Закон за правосуден испит Сл.весник бр. 26/80 и измени и дополнувања Сл. весник бр.7/88 година. Дали знае некој како можам да дојодам до нив. Дали уште важат? Право.орг ги има од 92 навака. Плус нешто слушав дека оваа работа била регулирана со одлуки на факултетот. Можно е тоа?

п.с. Кај се полага правосуден?

Некој да не знае сајт за превенција на организиран криминал во ЕУ, и негова стратегија за спречување?

Вака сеа... Имам стар пасош, со австриска неограничена виза. И сеа треба да вадам нов пасош за да можам да патувам пак таму? А на друго место ке можам?

Сакам да знам во врска со законот за оружје, кои услови треба да ги исполнам за да можам да дојдам до мое сопствено оружје, знам дека е потребно пред се дозвола, но како одеа тие процедури нека каже некој што е по упатен.

Дознав дека имало закони со кои било уредено полагањето правосуден испит.
Закон за правосуден испит Сл.весник бр. 26/80 и измени и дополнувања Сл. весник бр.7/88 година. Дали знае некој како можам да дојодам до нив. Дали уште важат? Право.орг ги има од 92 навака. Плус нешто слушав дека оваа работа била регулирана со одлуки на факултетот. Можно е тоа?

п.с. Кај се полага правосуден?

Јави се во Министерство за правда, или оди на огласна табла имаш се што те интересира. Незнам која е цената сега, а ќе добиеш и програма за полагање и се што те интересира...

Na site meraklii za polaganje Pravosuden ispit povelete informacija na:
http://pravda.gov.mk/resursi.asp?lang=mak&id=05

Taksa: 9000 denara i dopolnitelno se doplaca za povtorno polaganje.

Od fevruarskata sesija programata ce bide smeneta, ce ima nov ispit- Pravo na evropskata unija i pismenite delovi ce bidat eliminacioni za usno polaganje.

Novata programa uste ne e iznesena na saitot.

Вака сеа... Имам стар пасош, со австриска неограничена виза. И сеа треба да вадам нов пасош за да можам да патувам пак таму? А на друго место ке можам?

Avstriskata sengen viza vazi za celata Sengen zona, ali ako e turisticka- po viznata liberalizacija vece nemas potreba od nea. Ako e rabotna ili za postojan prestoj e driga rabota.

Pozdrav

Дали може некој да ми објасни за право за управување со странско возило (на бг табли) во РМ, поточно дали може да управува македонски државјанин возило на бугарски табли, доколку во истото се наоѓа сопственикот на возилото кое има бугарски пасош. Исто така дали со возило на бг табли може да управува македонски државјанин доколку во возилото се наоѓа лице кое има полномошо за управување со истото и притоа поседува бугарски пасош!

Однапред Благодарам!

Zdravo. Jas sum ljubitel kosarkata i sakam da ve prasam dali postoi zakon so koj i se dozvoluva na policijata pri vlezot vo sala za vreme na kosarkarski natprevar da ve zastane , slika i legitimira?

Zdravo. Jas sum ljubitel kosarkata i sakam da ve prasam dali postoi zakon so koj i se dozvoluva na policijata pri vlezot vo sala za vreme na kosarkarski natprevar da ve zastane , slika i legitimira?
Не, таман работа на 1000 луѓе да го прави тоа во салата.

Ne e taman rabota ,toa go napravija na natprevarot pomegu Vardar Osiguruvanje i MZT i koga gi prasavme zasto go pravat toa tie obrazlozija deka takov e zakonot i koj nema da se slika nema da vleze bezrazlika kolkav e brojot na luge. Mi treba praven sovet vo vrska so ova a ne samo mislenje .

може некој да ми прати закон како да отварам забавиште за деца ви се заблагодарувм однапред

Дали некој знае од кога е дозволено отварање на летните бавчи по кафичиве

Каде се регулирани висините за дневници за патувања во странство (за вработени во државна админстрација)

Dali nekoj znae nekoja veb-strana, kade moze da se pronajdat zakoni od zemjite od EU, osobeno zakonite za policija i za vnatresni raboti na Germanija, Francija ili Grcija

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom