Барак Обама против Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Terion
  • Време на започнување Време на започнување
Нема шанси црнец да биди претседател на Америка. Па и муслиман.
:nenene:

ПО АКЦИЈАТА НА ГРУПА ПРОГРЧКИ КОНГРЕСМЕНИ
Антимакедонската резолуција на Обама нема да помине Прогрчката резолуција број 300, која во американскиот Сенат ја потпиша претседателскиот кандидат Барак Обама, е предизборен потег кој нема да добие поддршка, оценуваат за „Време“ извори во нашата дипломатија.
Обама, кој покрај Хилари Клинтон е најсериозен кандидат на Демократската партија за наследник на претседателот Џорџ В. Буш на изборите кои треба да се одржат в година, е еден од тројцата потписници на резолуцијата 300. Во неа Македонија се нарекува „ФИРОМ“, а се оценува дека државата „треба да престане со употреба на материјали кои ја прекршуваат Привремената спогодба меѓу Македонија и Грција“. Како вакви материјали, посочени се снимките од државни училишта во „ФИРОМ“ на кои на учениците им се вели дека делови од Грција му припаѓаат на „ФИРОМ“, потоа се наведуваат учебници како што е прирачник на македонската армија од 2004 година во кој е наведена мапата на голема Македонија и преименувањето на скопскиот аеродром во „Александар Велики“.
Според резолуцијата, која ја предложил сенаторот Роберт Менендез, а ја потпишале Обама и сенаторката Олимпија Сноув, од Македонија се бара да соработува со Грција за да се најде заемно прифатливо решение за спорот со името.
Обама, како сенатор, не е потписник на резолуцијата 356 во Претставничкиот дом на САД, на која се потпишаа стотина конгресмени, исто така главно од Демократската партија, меѓу кои и водечките грчки лобисти како Гас Билиракис и Роберт Векслер.
Во американскиот Конгрес честопати лобисти на одредени држави и етнички групи поднесуваат резолуции кои држат една или друга страна во меѓународни спорови, како што се овие две резолуции на демократските конгресмени. Според извори во македонската дипломатија, за овие резолуции да бидат прифатени, потребно е претходно да бидат прифатени во Комисијата за надворешни работи на американскиот Конгрес, каде обично пропагандистичките резолуции како овие две обично се запираат. Дури ако поминат низ Комисијата, за овие резолуции ќе може да се гласа во Конгресот на САД, а потоа е потребно да бидат потпишани и од претседателот на САД, што со сегашната гарнитура во Белата куќа е малку веројатно.
Но, тоа што еден од потписниците е можен иден претседател на САД, отвори загриженост во Македонија дека по повлекувањето на Џорџ В. Буш на почетокот на 2010 година, доколку демократите победат на изборите, Македонија може да очекува постудени односи со САД.

Ц.Ч

Што све не се изначитав еј! Од повеќето не ме ни изненадува, ама од некои кои живеат во САД, не очекував да прочитам „македонски тип на политички аргументи„ за капацитетот на одреден кандидат. Ниту очекував „Бранко Црквенковски креиран имиџ“ во обидот да се долови кандидат пред луѓето во Македонија кои немаат допирни точки ниту увид во функционирањето на системот на САД.

Обама наркоман! Е цепки.

OD ova i se plasev zal mi e sto ja slusnav ovaa vest i se nadevam deka republikancite pak ke pobedat a nas demokratite ne ne sakaat zasto celata nasa dijaspora e so republikancite ama toa nema da se sluci nie odsega treba da barame jaki vrski i da lobirame kaj demokratite za da ne se promeni stavot za imeto

Мамето негово Црнечко, немојте да ме сватите дека имам нешто против црнците, ама ме нервира што е на страната на Грција. Ајде да се надеваме дека Џулијани ќе биде новиот претседател, и дека ќе ги прееб**е Грците.

OD ova i se plasev zal mi e sto ja slusnav ovaa vest i se nadevam deka republikancite pak ke pobedat a nas demokratite ne ne sakaat zasto celata nasa dijaspora e so republikancite ama toa nema da se sluci nie odsega treba da barame jaki vrski i da lobirame kaj demokratite za da ne se promeni stavot za imeto

Problemot e shto Obama i Edwards pochnuvaat da ja jadat Hilari vo Iowa i vo New Hampshire. Vsushnost, izleguva na videlo deka osnovata na glasachite koi ja sochinuvaat Demokratskata partija se za ushte po-levicharski nastroeni kandidati. Za nas sepak najdobra opcija izgleda e Hilari da izleze kako kandidat na Demokratite, za da izgubi na izborite se razbira. Taa mnogu teshko mozhe da pomine na izbori, nejzinite negativi se duri 42%.

Inaku ovoj komunjarski trend kaj Demokratite zapochna vo 1990tite godini koga George Soros i Peter Lewis dadoa teshki pari za da ja napravat Demokratskata Partija multi-kulti polevicharska. Zakonot -- The McCain-Feingold Campaign Finance Reform Act -- im ovozmozhi na Soros i Lewis da gi pokrijat tragite za 527-te od niv fnansirani organizacii preku koi vo golem del ja kupija DP. Toa go napravija bidejkji prethodno, levicata dva pati beshe porazena na izbori, vo 1968 i 1972 godina, i togash Demokratskata partija stana povekje "centristichka".

Fazonot e shto Soros, Lewis i nivnite sateliti ja mrzat Hilari i gi podpomagaat drugite kandidati vkl. i crniot narkos. Mislam deka mozhat da ja pobedat kampanjata na Hilari.

Problemot e shto Obama i Edwards pochnuvaat da ja jadat Hilari vo Iowa i vo New Hampshire. Vsushnost, izleguva na videlo deka osnovata na glasachite koi ja sochinuvaat Demokratskata partija se za ushte po-levicharski nastroeni kandidati. Za nas sepak najdobra opcija izgleda e Hilari da izleze kako kandidat na Demokratite, za da izgubi na izborite se razbira. Taa mnogu teshko mozhe da pomine na izbori, nejzinite negativi se duri 42%.

Inaku ovoj komunjarski trend kaj Demokratite zapochna vo 1990tite godini koga George Soros i Peter Lewis dadoa teshki pari za da ja napravat Demokratskata Partija multi-kulti polevicharska. Zakonot -- The McCain-Feingold Campaign Finance Reform Act -- im ovozmozhi na Soros i Lewis da gi pokrijat tragite za 527-te od niv fnansirani organizacii preku koi vo golem del ja kupija DP. Toa go napravija bidejkji prethodno, levicata dva pati beshe porazena na izbori, vo 1968 i 1972 godina, i togash Demokratskata partija stana povekje "centristichka".

Fazonot e shto Soros, Lewis i nivnite sateliti ja mrzat Hilari i gi podpomagaat drugite kandidati vkl. i crniot narkos. Mislam deka mozhat da ja pobedat kampanjata na Hilari.

Еврејска работа батка!:)

Crniot narkos zema golem zalet vo Ajova...

86g5iew.jpg

Grcite imat tradicionalno silni pozicii vo Demokraticheskata partija na SAD ! :toe:
Nema nishto za chudene odnosno poziciata na Obama !

Poll: Obama surges past Clinton in N.H.

Sen. Barack Obama has opened a double-digit lead in New Hampshire over Sen. Hillary Clinton just two days before that state's Democratic primary, a new CNN-WMUR poll found Sunday. Obama, who won last week's Democratic caucuses in Iowa, now leads Clinton by 10 percentage points after being virtually tied in a previous poll. full story

A so se desava so Juliani, ne go sponumvaat nikade, a najdobro e toj da e pretsedatel na US, bidejki go biva covekot. Toj bese gradonacalnik na New York pred desetina godini i togas go sredi gradot bidejki imase ogromna stapka na kriminalitet, pa im naredi na policijata da puka vo sekogo koj nema da se predade, pa za edna godina policijata ubi poveke od 500 ljuge, ama stapka na krimanlitet opadna drasticno.

Vie znaete li deka Federal rezerv bank u USA ( ko kaj nas Narodna Banka ) e privatna sopstvenost na Rotshildi i kompanija ?

ne znaete

Znaete li deka USA bankite vladeat so USA bidejki stancaat pari kolku sakaat i deka USA dolarot ne e vrzan za zlato tuku e obicna hartija koja ja vrzuvaat kolku tolku so Naftata ama i toa e pred kraj ?

Ne znaete

A znaete deka site se marioneti i deka aprite go vrtata svetot i sve e programirano i se znae 10 god unapred sto kako ke bide ?

NE znaete e sea znaete
да се разбериме ниедна валута појке не е врзана со златото, доларот беше последната и појке не е оти нема доволно злато.
То дека банките прат пари, прат и кај нас и секаде, само тоа не е штампање туку мултиплицирање и има важна разлика.
ФЕД офицјално се државни, дека некој може да има влијание не е исклучено ама дека се приватни мало морген.
а тоа со арапите не заслужува коментар

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom