Барак Обама против Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Terion
  • Време на започнување Време на започнување
Ама да не испадне сега дека нешто се правам паметен, сигурно ви е познато дека позади Хилари стои "албанското лоби" како што беше во времето на Бил. Така да, нема помало/поголемо зло помеѓу демократите.
Инаку прифаќам кладби :) ...ја викам дека републиканците ке тепаат без разлика кој ке биде кандидат на демократите (полесно ке биде против Обама, ама и Хилари ке изгуби).

Albanskoto lobi, i dvete partij gi ima u raka...:smir:

Off topic: George Bush visits Albania:vozbud:

Значи ако треба евреин, или чоек на евреите, ондак или Меккејн или Џулијани или Ромни? Не верувам дека Хакаби е јуден! Или и тој е?? Што на крај ќе се рече, од сфите, еднио.

Albanskoto lobi, i dvete partij gi ima u raka...:smir:

Off topic: George Bush visits Albania:vozbud:

И што ако ја посети Албанија??Можи им даде леб и струја??Може им го подобри услови за живот??До кога ќе се "палиме" на тоа кој дошол, кој прошол!!!Побогати сте??И ако беше на албанска страна и ако го имавте врака, зошто уште не е Косово независно??

Значи демократите не скааат?? Клинтон ја посети Македонија, па пак ни го спопика.

Значи ако треба евреин, или чоек на евреите, ондак или Меккејн или Џулијани или Ромни? Не верувам дека Хакаби е јуден! Или и тој е?? Што на крај ќе се рече, од сфите, еднио.
Џулијани и Ромни немаат шанса...Или Меккејн или Хакаби јесда цело време бев на мисла дека Фред Томпсон ќе беше „првенецот“...А според последните анкети...новопечениот мистер президент ќе биде Меккејн...

Ем, знам, Меккејн имаше стравичен камбек во Њу Хемпшајр, ама се бидуе.

Како и да е, демократите уште некое време ќе јадат фурни леб...Треба да научат веќе еднаш какви луѓе се бараат за претседатели...сигурно не, жени и црнци...не во овој милениум.

Јас сепак лично го претпочитам Џулијани. Го среди криминалот во Њујорк, а 9/11 не е негова вина.

не знам за Хакаби, шо чоек е, а Меккејн е стар и болен, ама тврд републиканец, не е лош ни тој. Ромни ми се чини како мек.

А точно, да се надеваме дека нема женка или црнилиште да стане претседател, ќе биде крш.

OK, moram da kazam deka ne gi znam politickite priliki vo SAD kako nekoi tuka, no od ona sto mi izgleda, najseriozni se Hilari i Dzuliani.
E sega, ona sto znam e, deka Bush ne prizna ne zaradi nekkakvo si makedonsko lobi ( da ne se razbereme pogresno: gi cenam i se poklonuvam pred naporite na sekoj cesen Makedonec vo SAD za afirmiranje i ispolnuvanje na makedonskite interesi), se znae cie lobi tamu bushi - grcotakis i uckakis. Ne prizna - zaradi Boris Trajkovski, koj vospostavi mnogu dobri odnosi so nego. (tuka verojatno i protestantizmot si go napravi svoeto). No ete, taman eden pretsedatel koj konecno pocna da vodi zdrava nadvoresna politika, go svitkaa...
A sto ke im prdne na Amerikancite utre, koj go znae...
BOG DA NE CUVA!!!

Абе брату, овај Обама ништо не прави..Црнец Америка да добие претседател??Клинтоница повеќе ми се допаѓа како опција, од демократите!!Џулијани од Републиканците!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom