Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Од кога ги ислушав скоро сите натпреварувачи вечерва испадна работава дека фифи и таа другата се едни од подобрите вечерва,некако најзабавни беа на сцена.
За испаѓање фаворити:
1.Сега што влезе - Александра
2.Мали џастина из босне
3.Лукјал
1. Харис
2. Александра
3. Тамара
4. Лукијан
5. Шпанецот
;)

Зошто карање? Едноставно, не ја сакам таа песна, навреда е за мојот јазик и готово. Ако му каже Жељко: Од утре имаш српско државјанство, Даниел кутриот не смее да одбие, да не се скара со Жељко.

А Тоше кога ја испеа не беше навреда за неговиот јазик?

И мене ми се допаѓа како Жељко говори на хрватски, навистина :rolleyes:.
Инаку браво за Даниел, одличен настап, ги засени останатите :noze:.
Оваа па нашава, таман да ја поткара зелкава, пак се обрука :facepalm:.

Како се обрукала?

Жељко проба да испровоцира и не му успеа. Тоа е добро кај Даниел. Е сега што е проблемот што испеал песна на српски јас не разбирам. Па кога ќе видам и коментари зашто не избрал на македонски јазик песна и слични... И доста веќе со тоа да не се пеат песни од Тоше. Што е лошо во тоа? Па ако не испее некој македонец песна од Тоше кој да пее. Па да не се оние кои се осудуваат да испеат песна од него, пола од тие што само го дрват со тоа (забрана за пеење на песните на Тоше) и нема ни да слуснат песна од Тоше. Го направија предавник зошто не пеел на македонски. Па и Тоше има милион песни на српски/хрватски па никој се нема побунето зошто го направил тоа. Па со Чија си требаше да ја претставува Србија на Евросонг. И Тоше и Даниел се македонци и се добри амбасадори на Македонија, а работиве набројани во предходната реченица не ги прават предавници. Глупиот национализам кој владее меѓу народов кај нив го нема.
Ова е мое мислење по милионот навреди што ги видов на ФБ и некои тука на форумов за Даниел.

Закон еден да се забрани да се пејат песни од Тоше, пошто више овој фанатизам и третирање како некој да е еретик само зашо испеал песна од Тоше е неподносливо... :facepalm:

Овие коментари на луѓево се досадни и замараат.
Ајде да забраниме да се пее песна од Џим Морисон, бидејќи никој нема таков вокал како него.
Ајде да забраниме да се пее песна од Тома Здравковиќ, бидејќи никој не може да пренесе таква тага како него.
Ајде да забраниме да се пее песна од Гоце Арнаудов, бидејќи никој не може да ме крене на нозе освен него.
Дечкото си ја испеа песната како што знае. Замараат овие коментари дека ако го пееш Тоше го имитираш, иако е факт дека има и такви. Ама треба да си лудак да имитираш еден таков неповторлив вокал и харизма. Во случајов Даниел си отпеа на негов начин, си даде сопствен печат на песната.
Во однос на таа убавата девојка (и го заборавив името). И даваат или одбира тапа песни. Егото нејзино и инаетот ќе ја исфрлат од факторов.
И уште ова од мене. Еднаш возев точак и паднав, па ми текна подобар текст на песна од таа која ја промовираа вечерва.:facepalm:

Не е фер за новата што влезе - Александра, ако има ист број на гласови како Маид, Маид има појше време за вежбање една седмица.

Не е фер за новата што влезе - Александра, ако има ист број на гласови како Маид, Маид има појше време за вежбање една седмица.
Не гледаш дека Босанците се со привилегии во ова шоу.... не треба да те чуди ова со Маид ;)

Среќа на Даниел што Жељко ја зезна работата па тоа е во прв план, инаку го јадеше Даниел, ќе го утепаа на твитер.

Ама само нашите тоа го прават. Другите држави со пофални зборови, овие нашиве одма: АМА НЕ Е ТОШЕЕЕ БАААААААААААЛА УЕУЕУЕЕУЕУЕУЕУЕЕЕ ПЛАЧАМ... ФАНАТИЦИ!

Прв пат го слушам сега Даниел со Чија си, не ми е нешто посебно, што толку се запнале.. Можеби имал подбро испеани песни, али Чија си малце ја утна

Sto rece zeljko ? pa posle sto se izvinuval, ne go gledav cel samo od pocetka i definitivno treba da ispadni ovoj haris, jas kje ja ispeav poubavo od nego.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom