Балканот не е приоритет на САД

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Јеп...Уште една мала победа на Русија.Го тргна штитот од пред нос.Го дрндавме муабетот еднаш со Јамајка ама ич не знам на која тема тука.Путин стронг!! :) :)

Дај боже да е така!
Ама за жал не е!
Некој на некого му пере мозок.

По се изгледа не го тргнале противракетниот штит од пред нивниот нос.Во секој случај Американците не се откажуваат така лесно.

Противракетен штит на Балканот сепак ќе нема?

Портпаролот на Стејт Департментот Филип Кроули изјави дека информацијата не е точна и оти САД и натаму ја разгледуваат противракетната стратегија.
Полскиот дневен весник „Газета виборча“, повикувајќи се на извори од Вашингтон, објави дека администрацијата на Обама како алтернативни решенија размислува за бази во Израел, Турција и на Балканот.
Рики Елисон, шефот на Иницијативата за противракетна одбрана, која лобира за проширување на штитот, му потврдил на весникот дека одлуката е веќе донесена. Истото го потврдиле и неименувани извори од американскиот конгрес.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=113071

Neka pochne malku da se podsreduva i da prknuva institucijonalno i funkcionalno EU da vidite kako neoficijalno balkanot kje se pretvori vo mesto od visok interes za SAD.....za sozdavanje na konflikti.

Сад не го сака балканот, балканот го има, Македонија ја сака ама неможе да ја добие :bip:.

Македонија ја сака ама неможе да ја добие :bip:.

Ако мислиш на тоа дека сакаме да бидеме дел од интересот на САД но не можеме да бидеме, тука си грешка ние сме дел од интересот на САД, вистинскиот проблем е тука тоа што Македонија не се избори да добие дел од колачот, а можеме да се избориме за тој дел, верувај. :)

Чим пољаците кукаат има и те како вистина.Посебно со Обама кој е свесен во какви говна ги отера Буш,и кој во моментов тешко оти има сила да се фати во нови препукувања,и те како е можно да го преместат штитот.Реков на Русија и е приоритет да ги тргне елементите на штитот од пред нос и никако нема да отстапи од тоа.А обама верувам дека ке се сложи и ке оди со алтрнативно решение.Сега дали Турција дали Израел дали Криволак ке видиме...

Чим пољаците кукаат има и те како вистина.Посебно со Обама кој е свесен во какви говна ги отера Буш,и кој во моментов тешко оти има сила да се фати во нови препукувања,и те како е можно да го преместат штитот.Реков на Русија и е приоритет да ги тргне елементите на штитот од пред нос и никако нема да отстапи од тоа.А обама верувам дека ке се сложи и ке оди со алтрнативно решение.Сега дали Турција дали Израел дали Криволак ке видиме...

Bidi siguren deka vo Kosovo ke odi raketnijot stit,za dzabe Kosovo ne stana nezavisna drzava:toe:

A Turcija i Izrael nema da dozvolat da se desi vakvo neso na nivna teritorija:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom