Балканот не е приоритет на САД

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.169
Поени од реакции
1.333
Балканот повеќе нема да биде меѓу приоритетите на администрацијата на американскиот претседател Барак Обама, освен ако не се случи некоја криза, оцени професорот за политички науки на американскиот национален универзитет за одбрана, Стивен Мајер, јави Макфакс.

Тој предвидува дека Балканот сепак нема да биде запоставен бидејќи во сегашната администрација има голем број функционери од администрацијата на поранешниот претседател Бил Клинтон, на чија активност се должи сегашната ситуација на Балканот.

- Не би ме изненадило ако во наредните години дојде до интензивни интерни несогласувања, како подигнување обвиненија против премиерот на Република Српска, Милорад Додиќ, уставни реформи, но и етнички немири - истакна Мајер.
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=74ADA30EE744BB449D397366DFB85149

Ако не се случи криза ние сме тука да ја направиме...:pos:

Балканот може да биде меѓу приоритетите на Русија :kafe::toe:

а кога Македонија ќе биде приоритет за Македонците ...

Ооооо...
ја многу се радуем кога не сме им приоритет на јенките.
:toe:
Тоа значи мир,стабилност и база, т.е. можност за просперитет.

Па на Балканов нема нафта, што има Американците да се замарет :pos2::pos2::pos2:

Изгледа видоа дека со балканец ништо не е лесно. хехехе
Нема врска сепак тоа е само проценка на професор на факултет.
А и меѓу другото најавува немири на балканов, повторно.

Смешно,па како може да најавува немири,кога никогаш не престанале?:vozbud:

Ako balkanot ne e prioritet na SAD zosto togas se planira premestuvanje na kopnenite raketni stanici za planiraniot raketen stit tokmu vo Izreal i na BALKANOT (ako ne otide edna vo Turcija)?!

Ako balkanot ne e prioritet na SAD zosto togas se planira premestuvanje na kopnenite raketni stanici za planiraniot raketen stit tokmu vo Izreal i na BALKANOT (ako ne otide edna vo Turcija)?!

Пошто не се секираат дека ќе им забраниме да ги постават :)

Vidi, ako resile da gi postavuvaat, barem neka bide kaj nas, em nie ne se bunime mnogu, em kojznae, moze i dovolno ke ne ozracat za da ni dojde um i razum koj ocigledno go nemame :)

Пошто не се секираат дека ќе им забраниме да ги постават :)

Точно, Македонија е веќе нивен протекторат, нема веќе нешто што би можело да биде во фокусот на Америка, Европа и Русија, тука веќе работата е завршена одамна, на Балканот.

Turcija i Izrael nema da dozvolat da se desi vakvo nesto na nivna teritorija,,tuku mene mi se cini deka vo Kosovo ke odi raketniot stit,a mozebi i vo Makedonija zdravje boze ke vidite:toe:

Антиракетниот штит на САД се префла на Балканот

САД се откажа од плановите во Централна Европа да го распореди антиракетниот штит и бара нови решенија во Израел, Турција и на Балканот.
Ова денеска го пишува полскиот весник „Газета Виборча“, повикувајќи се на извори во администрацијата на американскиот претседател Барак Обама.
Сигналите што ги праќаат генералите од Пентагон апсолутно се јасни, сегашната администрација бара поинакви решенија во противракетната одбрана, а не распоредување на ракети пресретнувачи во Полска и радари во Чешка, изјави Рики Елисон, шефот на вашингтонската иницијатива за американска против ракетна одбрана, која лобира за проширување на антиракетниот штит на САД.
Тој додаде дека Конгресот е јасен - антиракетниот систем во Европа мора да ја штити и Европа и САД и затоа Пентагон сака ракетите од бродовите да ги пренесе на копно, за што се потребни копнени бази и тоа една во Израел, а друга во Турција или на Балканот.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=113039

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom