Автомобилот на вашето детство!

• Креатор на темата Креатор на темата Bertone
  • Време на започнување Време на започнување
IMG_1580_skoda110L.jpg

прво со иста ваква ама бела ама пошо бев мн мал скоро не ја ни памтам....потоа

Skoda105.jpg

за оваа ми е мн жал зш мн си ја гланцав ако беше стара беше префарбана(курвинс** зелена)

за сеа да имам

S966BNV.jpg

Се Шкода бе мајку му ама си сервисот е на кумот ми и така:pipi:

Прво имавме Zastava 750, па Џета 1 (продадена кај нас во Кавадарци и е перфектна!! ) па Махиндра 4х4 (1970 год, ја имаме повеќе од 11 години), па Опел Астра Ф (продадена во Неготино) и сега ново Пежо Партнер.

Најпрво Фичко ама најмногу ќе го паметам пежото 404
1968-Peugeot-404-white-blue-A-640.jpeg

Колата беше легендарна :vozbud:

Ете ја...единствената слика од првата нај нај првата кола од моето детство

Datsun 510 Wagon

21102007004en5.gif

Малце отпојке е матна сликата ...ама вака

Татко ми , мајка ми и јас (уште не сум роден...по 4 дена сум роден, значи сликава е сликана 27.10.1985).

Datsun-ов е донесен од USA, од Indiana, тогаш имаше послободни закони, бидејки беше од 1979 година произведена, не ја фаќаше законот за луксуз...или како и да беше...

Мотор 2000 кубика 90-тина КС (можело 150 ама USA нормативи издувни и многу била намалена силата).

Автоматик 3 брзински.

Потрошња: 20 литри на 100км :) (основната причина за продажба).

Сервис и одржување: Солун, Грција

BT*832-62 :) таблиците

P.S Продадена последно знам во Струмица. Од тогаш се губи трагата.
P.P.S Горната фотографија е од каде се почна. Мојата љубов кон автомобилите. Мојата животна пасија. БАШ таа фотографија!

510_79.JPG

2361320_15_full.jpg

2361320_17_full.jpg

2361320_4_full.jpg

2361320_5_full.jpg

Мислам дека ти ја видов колава, во фабричка состојба (како на сликиве) на семафор во Охрид, со охридски табли...

Не сум сигурен дека беше истава, далеку бев и не успеав да ја видам позади/напред само од страна и замина премногу брзо, зелено беше...

Ако ја видам пак ќе ја сликам. Прв пат ја гледам.

Колата на моето детство беше Datsun 120Y Coupe (1200cc, 69ks)

datsunii1.jpg

баш иста ваква, жолта. Уште стои во гаража, иако имаше луѓе кои доаѓаа да ја купат. Во некои подобри времиња можеби ќе го добие ликот кој го заслужува.

Да, ја чуваме уште дома во гаража

Lada1500.jpg

ЛАДА 1600 ЛС па потоа голф кец кој најповеке ми остана во сеќавање, па од ко го продадовме него зедовме уште еден голф пак кец (гти трансформација која му ја правеа татко ми и чико ми а си остана 1.6дизел моторот само однадвор е ко гти) тој уште го имаме и потоа следат понови коли кои траеле по 2-3 години и потоа се продадени
еве го миленичето само моето е бело:
VW%20Golf%20Red%20MK1%20Campain%20001.jpg

Цело детство го поминав со Југо 45, закон количе. Ми идеше да се расплачам ко го продаде татко ми, ама ЈБГ. Го молев да не го продава, да ме почека мене да положам, ама не ме послуша. То е, шо ќе прајш. Коска беше, поправки ич, само масло менвање и гуми, друго ништо се немаше расипано.
После купивме Лада Самара, ама и таа ојде јабана, за сега најново, Пежо 206.

п.с. Од пежото има слики во групата за возачи :)

Застава 101 со 55кс и лада 1200 со 60кс!

Само сенф боја!
Zas_101.jpg

Само помаранџеста боја!
800px-Lada_1200.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom